Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי ינצח?

סוגיה שאני עוסק בה בימים האחרונים. אני אשמח לשמוע חידודים ותובנות מכם.

אם כך, כידוע רוב האנשים שמים נוזל חלונות זול שקונים ב 10 ש"ח או ב 14 ש"ח בכל תחנת דלק או אוטודיפו.

הנוזלים הללו מכילים בדר"כ חומרים פעילי שטח נונויוניים, 10%-15% איזופרופנול (אותו IPA :roll: שבעזרתו אתם מסירים ווקס ישן, אוטמי צבע ושאריות פוליש)

וחומרי בישום נוספים שאני בטוח שלא מועילים להגנת הרכב.

רובנו מנקים את החלונות בעזרת חומרים אלו. לאחר ההתזה החומרים מותזים לחלקים נוספים של הרכב כגון הגג, לפעמים מכסה המנוע ובצידי הרכב גם כן.

יש לי תחושה שאותו נוזל חלונות זול או יקר בהכרח יוריד ממשך חייו של אוטם הצבע או הווקס.

וגם אם הוא לא עושה זאת מיידית, עצם העובדה שחלק ממנו מרוסס למשל לגג ואז מתבשל בעזרת השמש החזקה בטוח לא תניב תוצאה טובה?

לאותם אנשים ששמים מים מזוקקים בלבד, או מים עם ONR תמנעו מלהציע הצעות אלו.

אני לא מחפש כרגע חלופה למי חלונות אלא רוצה לדון בנזק הפוטנציאלי שלהם.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אישית הפסקתי להשפריץ חומרים על חלקים,רק על מטליות ועל אפליקטורים.

אני נותן שני שפריצים על מטלית לניגוב ואז מנקה את החלון. כנ'ל לגבי חומרים לפלסטיקה.

פורסם

מים מזוקקים עם ONR הכי טוב :-D

וברצינות, אני בהתחלה שמתי מים+נוזל לניקוי חלונות+חומץ, חלק מזה היה בתקופה שלא היה על הרכב כלום וחלק שיהיה ווקס, (לדעתי שמתי יותר מידי חומץ) אני לא ראיתי משהו שונה אבל שהיה ווקס אני חושב שזה כן הוריד אותו יותר מהר (על הגג לא חלונות).

יותר מאוחר עברתי למים מזוקקים לבד (לא הספקתי להוסיף את הONR)

עריכה- על מה מדברים, מים לשפריצרים או שטיפה שבועית ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

בספרי הרכב של VAG בעצות לטיפוח רשום שניתן להסיר שאריות ווקס מחלקי פלסטיק בעזרת נוזל לניקוי שמשות.

האמת- זה מה שאני עושה מאז שהייתי הילד שדואג לטיפוח הרכב של המשפחה, כבר מעל 10 שנים :lol:

ואז בכל פעם שאני מפעיל את המגבים ומנקה את הזכוכית, הסוגייה הזו עולה לראשי האם שכבת הגנה נפגעה קצת :)

פורסם

עריכה- על מה מדברים, מים לשפריצרים או שטיפה שבועית ?

מדברים על מים לשפריצרים בלבד.

אותם מים שאנחנו מרססים במהלך נסיעה אם פתאום יונה החליטה לעשות בדיוק על השמשה שלנו צרכים:2gunfire:

בספרי הרכב של VAG בעצות לטיפוח רשום שניתן להסיר שאריות ווקס מחלקי פלסטיק בעזרת נוזל לניקוי שמשות.

האמת- זה מה שאני עושה מאז שהייתי הילד שדואג לטיפוח הרכב של המשפחה, כבר מעל 10 שנים :lol:

ואז בכל פעם שאני מפעיל את המגבים ומנקה את הזכוכית, הסוגייה הזו עולה לראשי האם שכבת הגנה נפגעה קצת :)

גם אני שמעתי על ההמלצה הזו ולכן אני מהרהר בסוגיה הזו ביחד אתכם.

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם

אשמח לשמוע תובנות נוספות. בעיקר מאנשים שכן שמים את הנוזל הזה ועדיין מטפחים את רכבם בווקס/אוטם.

או אפילו כאלה שעושים עבודות בתשלום, האם חשוב לכם לומר ללקוח שימנע משימוש בנוזלים כאלו כי הם עלולים להזיק?

פורסם

אתה באמצע נסיעה, השמשה מלוכלכת, אתה מעוניין לנקות אותה.

האם אתה עוצר בצד, מוציא מטלית ומנקה בצורה הזו?

פורסם

תיכף תבינו עד כמה הנוזל למתזים הוא מזיק....

הרכב הקודם שלי היה סיריון שנת 99, היו הרבה פגיעות פח ולכה שהחלה להתקלף בכמה מקומות, בקיצור מצב הצבע היה לא משהו.

אני אחד שמרבה להשתמש במתזים אפילו אם סתם נדמה לי שהראות על השמשה מעט לקויה אני מפעיל מיד ומנקה בכמות יפה.

בוקר אחד ירדתי לחניה והסתכלתי על האיזור עליו המתזים משפריצים וראיתי שיש התגברות משמעותית של קילוף הלכה יחסית לשאר חלקי הרכב.

זה נושא מעניין ולמען האמת חשבתי על זה...זה גרם בעצם למעבר שלי מניקוי חלונות אחרי שטיפה עם החומר הביתי של AJAX לחומר ייעודי של chemical guys. בנוסף החלטתי להפסיק להשתמש בנוזל ה"פשוט" שקונים באוטודיפו ובכל תחנת דלק ורכשתי נוזל למתזים של CARPLAN שניתן לדילול.

כולי תקווה שהחברות בעלות הנסיון הרב ימנעו נזק מתמשך והסרת הווקס אותו אני מתאמץ לשים שטיפה אחר שטיפה.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
תיכף תבינו עד כמה הנוזל למתזים הוא מזיק....

הרכב הקודם שלי היה סיריון שנת 99, היו הרבה פגיעות פח ולכה שהחלה להתקלף בכמה מקומות, בקיצור מצב הצבע היה לא משהו.

אני אחד שמרבה להשתמש במתזים אפילו אם סתם נדמה לי שהראות על השמשה מעט לקויה אני מפעיל מיד ומנקה בכמות יפה.

בוקר אחד ירדתי לחניה והסתכלתי על האיזור עליו המתזים משפריצים וראיתי שיש התגברות משמעותית של קילוף הלכה יחסית לשאר חלקי הרכב.

זה נושא מעניין ולמען האמת חשבתי על זה...זה גרם בעצם למעבר שלי מניקוי חלונות אחרי שטיפה עם החומר הביתי של AJAX לחומר ייעודי של chemical guys. בנוסף החלטתי להפסיק להשתמש בנוזל ה"פשוט" שקונים באוטודיפו ובכל תחנת דלק ורכשתי נוזל למתזים של CARPLAN שניתן לדילול.

כולי תקווה שהחברות בעלות הנסיון הרב ימנעו נזק מתמשך והסרת הווקס אותו אני מתאמץ לשים שטיפה אחר שטיפה.

אני לא מכיר אף מוצר ייעודי לשמשות של חברות מלבד חומר של חברת סונקס

http://www.autostore.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A9%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%AA-SONAX.html

אני חושב שכל החברות ישימו דגש על כמה המוצר מנקה טוב ולא על כמה הוא מזיק או לא מזיק לשמשות.

מעולם לא שמעתי אזכור של אותם מוצרים של החברות השונות אודות נזק פוטנציאלי לפח או לאוטמים/ווקסים.

אני יכול להעיד שהמוצר הזה של סונקס מנקה הרבה יותר טוב מהמוצרים הזולים לשמשות. לגבי נזקים אפשריים אני בכנות לא יודע.

פורסם

משיטוטים קצת באינטרנט הבנתי שלצבע הרכב עדיף להשתמש עם סבון בעל PH ניטראלי כגון שמפו של תינוקות.

השאלה היא, האם למשל אני יכול לקחת שמפו עם ווקס שמיועד לשטיפת הרכב, למהול אותו במים ולהשתמש בו למתזים? האם זה עלול לעשות נזק למשאבה של המים?

אני משתמש בשמפו הזה כבר הרבה זמן ואני מאוד מרוצה מההברקה שלו (גם לאחר השטיפה מרגישים שהצבע מאוד חלק ולכלון יורד ממש בקלות).

פורסם
משיטוטים קצת באינטרנט הבנתי שלצבע הרכב עדיף להשתמש עם סבון בעל PH ניטראלי כגון שמפו של תינוקות.

השאלה היא, האם למשל אני יכול לקחת שמפו עם ווקס שמיועד לשטיפת הרכב, למהול אותו במים ולהשתמש בו למתזים? האם זה עלול לעשות נזק למשאבה של המים?

אני משתמש בשמפו הזה כבר הרבה זמן ואני מאוד מרוצה מההברקה שלו (גם לאחר השטיפה מרגישים שהצבע מאוד חלק ולכלון יורד ממש בקלות).

איתמר שמתי לב שבשבוע האחרון פרסמת לפחות ב6/7 הודעות שונות מוצרים של היבואן י.א.ד. גלובל.

למרות שזה לא נושא השרשור אשמח לשמוע איך הגעת אליהם ומדוע אתה מתעקש לקנות מוצרים שלהם ועוד בגלונים תמיד?

אתה עובד שם או משהו?

פורסם

אני ממש לא עובד שם אני גר בבאר שבע ועובד במכללה בתור איש מחשבים.

השיקול לרכוש גלונים הוא כלכלי בלבד. אני רוכש גם מ"אהרון שיויק" גלונים באריזות מסחריות.

ל י.א.א.גלובל הגעתי במקרה שהייתי במכון שטיפה (להלן השרשור מלפני כמעט שנתיים).

פורסם

אכן עיניינים ברומו של עולם.

אם דואגים שהשמשות נקיות באופן שוטף, אזי השימוש בשפריצר הופך לשולי עד מאוד.

כדאי לדאוג שהשפריצר יהיה מכוון נכון. כך צורכים פחות נוזל וגם אין התזה להיכן שלא צריך.

כל מי שמנקה את הרכב עם עין בוחנת, ישים לב האם "נזילות" של חומר ניקוי עשו שינוי כלשהו על חלקי פח (מכסה מנוע בעיקר).

אם יש ציפוי טוב, זה אחד מתפקדיו - הוא נמצא בחזית. יתכן שיפגע אבל הצבע לא.

ראית שינוי? עשה יישום חוזר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...