Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב צריך להיות עם תיבה אוטומטית וכן כל שאר הדברים שכולם מעוניינים בהם (מיותר לציין.. צריכת דלק, אמינות, טיפולים זולים וכו'). למעשה, איזה רכב ושנה הכי מומלצים במסגרת התקציב הנ"ל?

אני אשמח לקבל המלצות בהתאם למחיר שוק, כבר הבנתי שאי אפשר לסמוך באמת על המחירונים האלה.

תודה רבה!

פורסם

פיקנטו בכזה תקציב יהיה קשה למצוא,והאלטו איטית עם התיבה הזאת,לדעתי לרכב עירוני תתאים הפיגו 107,מאוד חיסכונית,היא עם גיר רובוטי,בעיר הוא לא שוס,אבל אם אתה יכול להתרגל או לנסוע במצב ידני,תקבל רכב מאוד חסכוני. כנל לגבי הפיאט פנדה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קצת קשה למצוא בתקציב הזה קיה פיקנטו, זה מאוד גבולי.

פנדה, פיג'ו 107 או פונטו גרנדה יהיו רובוטיות ולא אוטומטיות מלאות, ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן כדי להרגיש את הגיר לפני שאתה מחליט כי לא כולם אוהבים את זה.

אני דווקא הייתי ממליץ לך על כיוון אחר - בסכום הזה אפשר למצוא כבר למצוא ניסאן אקו מיקרה (הצורה החדשה) סוף 2011 מהשכרה עם קילומטראז' נמוך. זאת מכונית מאוד חסכונית בדלק, אמינה מאוד ולא יקרה במיוחד לאחזקה. אם אתה מחפש רכב פשוט לנסיעה יום-יומית בעיר, זאת בחירה טובה מאוד.

פורסם
יש פיאט פנדה 2011 בתקציב שלך בחברת בלו סקאי, גיר רובוטי.

תזהרו הרכבים שלהם שחוטים. תבדקו היטב לפני הקניה.

בעבר Mazda 3 Comfort 2008 :twisted: (תענוג מאבא)

היום Toyota Corola GLI 2009 :twisted: (תענוג מאבא)

כרגע Ford Focus Trand 2010 :evil: (רכב ראשון שלי)

פורסם

לדעתי אל תלך בכלל על גיר רובוטי.

רק ידני או אוטומט פלאנטרי.

הרובוטיים לצערינו אולי נותנים צריכה טובה יותר, אבל כשהם מתקלקלים, את צריך הלוואה כדי לתקן אותם, ככה שגם אם הרכב יעשה 1\20, תגיע התקלה בגיר, וכל מה שחסכת בדלק הולך לפח.

ממליצים פה על פנדה\גרנדה רובוטיות, קראתי ושמעתי על לא מעט בעיות שקרו לאנשים עם הגיר הזה, לכן אני פוסל מלהמליץ עליו.

גם על ה107 ודומיה שמעתי על בעיות.

בקיצור, על כל גיר רובוטי שקיים מכל סוג ומכל חברה, שמעתי שהיו איתם בעיות, וגם התיקונים בהם יקרים.

(שאני אומר בעיות, אני מתכוון למשהו לא סביר, תקלות שקרו בק"מ נמוך, עד 100KKM למשל, אם היה מדובר בבעיות שבאות לקראת ה200KKM לא הייתי מזכיר אותם בכלל).

המלצה שלי, אם אוטומט אז רק פלאנטרי (כל מה שלא רובוטי או רציף), הוא בא לדוגמא במכוניות כמו הסיריון\סוויפט ודומיהם.

אם ידני אז יש לך לא מעט מכוניות.

פורסם

נישם בצד את הDSG שהיא תיבה כפולת מצמדים.

אני חושב שאתה טועה ובגדול לגבי עלויות תיקונים בתיבה רובוטית.

יש לך איזה נתונים כדי לאמת את הטענות שלך לגבי אמינות בעייתית?

יש לך איזה שהן סימוכין לזה שהן יקרות יותר מתיבות רגילות?

או שאתה סתם זורק לאוויר דברים?

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

נייטסטוקר, היתה בבעלותי פונטו רובוטית בעבר.

יום אחד החליט הגיר לא לעבוד, הלכתי למורשה (רק הם יכולים לטפל בגירים הבעייתיים האלה)

ונאלצתי להפרד מ3600 ש"ח עבור רובוט משופץ (לא חדש)

אז גם אני לא ממליץ על הגיר הרובוטי של פיאט.

אבל הגיר הידני? תענוג.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם
נישם בצד את הDSG שהיא תיבה כפולת מצמדים.

אני חושב שאתה טועה ובגדול לגבי עלויות תיקונים בתיבה רובוטית.

יש לך איזה נתונים כדי לאמת את הטענות שלך לגבי אמינות בעייתית?

יש לך איזה שהן סימוכין לזה שהן יקרות יותר מתיבות רגילות?

או שאתה סתם זורק לאוויר דברים?

חכה קצת, תראה את כל האנשים כמו אודי, יוצאים כמו סרטנים אחרי הגלים.

אם אני אומר זה כי שמתי לב למשהו חריג, להוציא 3000 שח ומעלה רק על גיר, שלא הגיע ל100KKM זה המון!

נייטסטוקר, היתה בבעלותי פונטו רובוטית בעבר.

יום אחד החליט הגיר לא לעבוד, הלכתי למורשה (רק הם יכולים לטפל בגירים הבעייתיים האלה)

ונאלצתי להפרד מ3600 ש"ח עבור רובוט משופץ (לא חדש)

אז גם אני לא ממליץ על הגיר הרובוטי של פיאט.

אבל הגיר הידני? תענוג.

בשביל הפרוטוקול, כמה ק"מ היא עברה?

ברור שידני זה תענוג.

אני החזרתי את הורים שלי, אחרי 13 שנה על גירים אוטומטיים, החזרתי אותם לגיר ידני בפאביה, תאכלס על קילומטרז' נראה שהם נוסעים יותר (גם צריכת דלק טובה, גם לא כזה נורא ואף יותר בטיחותי באופן עקיף).

אני עדיין על אוטומט ברכב שלי, כרגע לא משתלם כלכלית להחליף אותו, אבל בבוא ההזדמנות, אני יקנה רק ידני.

תתנחם בכך שאתה לא לבד, שמעתי על הרבה (מכרים+אנשים מהפורום הזה) שהפיאט החליטה פתאום לא לשלב הילוך ותופעות דומות.

פורסם

נו וכמה עולה שיפוץ תיבה אוטומטית?

באזור ה5.

ואתה יכול להגיד שכול תיבה צריכה שיפוץ רק KM200?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נו בסדר, אבל זה נראה לך הגיוני שרכב שבקושי נסע, בפזם כל כך קטן כבר ישבוק לו גיר?

בתיבה פלאנטרית נורמאלית, שיפוץ עולה 5K +-, אבל גם מחזיק ק"מ נוסף מכובד.

יש גם תיבות שמחזיקות עד סוף החיים של הרכב.

קח לדוגמא יפניות\אמריקאיות שתוחזקו בקנאות.

אם אתה עושה בראש חשבון ש3K כל 100KKM זה כמעט כמו 5K כל 200KKM זה טעות!

מה עם ימי עבודה\מוניות\רכב שכור, זה הרבה מאוד כסף מסביב.

פורסם
נו בסדר, אבל זה נראה לך הגיוני שרכב שבקושי נסע, בפזם כל כך קטן כבר ישבוק לו גיר?

בתיבה פלאנטרית נורמאלית, שיפוץ עולה 5K +-, אבל גם מחזיק ק"מ נוסף מכובד.

יש גם תיבות שמחזיקות עד סוף החיים של הרכב.

קח לדוגמא יפניות\אמריקאיות שתוחזקו בקנאות.

אם אתה עושה בראש חשבון ש3K כל 100KKM זה כמעט כמו 5K כל 200KKM זה טעות!

מה עם ימי עבודה\מוניות\רכב שכור, זה הרבה מאוד כסף מסביב.

לדעתי עלות יותר זולה וקמ נמוך יותר מול עלות גבוהה יותר וקמ גבוה יותר יצא אותו דבר בערך.

פורסם

כאחד שהרגיש על הבשר שלו תיבה צרפתית עם בעיות שאי אפשר לפתור, כל בעיית גיר מתישה ומעצבנת מאוד!

בגלל זה אני חסכתי וימשיך כל החיים לחסוך כאבי ראש וקניתי ידנית. (אם אוטומט, אז או יפני או אמריקאי, מכוניות יפניות לא מדברות אליי, אז נשאר רק אמריקאיות, וכמובן רק פלאנטרי).

מעדיף כל 80-120KKM או אפילו יותר, להוציא כסף על קלאץ' ועל הדרך התיבה תרגיש חדשה כל פעם, מאשר להרגיש עוד פעם תיבה אוטומטית עם בעיות.

שוב, תחשוב איך תרגיש אם חס וחלילה רכב שעוד לא מלאו לו 100KKM יעשה לך בעיות בגיר.

בנאדם נורמטיבי חוסך הרבה בשביל רכב, קונה אותו, ומצפה שיהיה לו שקט להרבה זמן.

• תוכן חדש...