Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבוסס על סיפור אמיתי,

בחור צעיר אחד, משה שמו, קנה רכב יד שנייה, מפואר עם מנוע 3000 סמ"ק 6V, רכב ברמה גבוהה יחסית למה שהיה מורגל עד עתה.

לאחר כחודש התחיל המנוע לזייף, לא לסחוב, ולעיתים קרובות היה כבה בעצירות.

ניגש משה למוסך שבו היה מטפל בכל רכביו שהיו בבעלותו עד עכשיו, וביקש שיבדקו מה פשר הזיוף.

בעל המוסך זיהה מיידית שמודבר בזיוף של צילינדר או שנים שלא עובדים, והציע למשה לבצע ראשית דבר, טיפול ברכב, כי הרי הוא רק קנה אותו וכדאי ליישר קו. כל זה בתקווה שהבעיה תיפתר בהחלפת המצתים או שמשהו אחר, פשוט, יתגלה במהלך הטיפול.

משה שלנו הסכים, כי הוא הרי לקוח של המוסך הזה כבר שנים ועד עכשיו, הטיפול במכוניות שהיו ברשותו, היה ללא דופי והמחירים תמיד היו סבירים.

ובסופו של אותו יום הגיע משה לקחת את המכונית והתבשר כי הטיפול בוצע בהצלחה אך המנוע עדיין מזייף. בעל המוסך הסביר למשה כי כדאי שייקח את הרכב למוסך בעל ציוד אבחון שיבדוק את המנוע, כי זה רכב מתקדם עם מערכות מחשב וכו'.

משה שלנו שילם את עלות הטיפול שבוצע ברכב במורת רוח, גם בגלל המחיר הגבוה, כי כל מצת עולה כמעט 100 ¤ ויש למנוע הזה שישה מצתים, וגם כי בעיית הזיוף לא נפתרה, והוא הרי נכנס למוסך מלכתחילה כדי לתקנה.

לפני שעזב משה את המוסך ביקש מבעל המוסך המלצה לאן לפנות עם הרכב, בעל המוסך ציין בפניו שתי אפשריות, מוסך מורשה או מעבדה לאבחון רכב, ועוד הוסיף בעל המוסך, כי כדאי שיפנה למעבדה ולא למוסך המורשה כי "שם יקרעו אותו בכסף".

משה השתכנע מהסבריו המלומדים של בעל המוסך שלו, ופנה בעצתו למעבדה לרכב.

בעל המעבדה, הבטיח למשה כי הוא מומחה בסוגו בתחום והוא מכיר היטב את הרכב ועוד היום הוא יקבל תשובה מה לקוי ברכבו.

ואכן התשובה לא אחרה להגיע, "הלך המחשב!" משה, שלא מבין גדול במחשבים ובמכוניות, שאל באיזה מחשב מדובר וכמה זה יעלה?

"אה, מדובר במחשב הזרקה, חדש עולה 8900 ¤ ומפירוק אני משיג לך ב 3800 ¤" ענה לו המומחה.. משה השתנק רגע ושאל "כמה? אתה בטוח שזו הבעיה?". "זו הבעיה, ללא ספק, בדקתי אם רב-מודד ואוסילוסקופ ולא מגיע פקודה לסלילי ההצתה מהמחשב, זה אומר שהמחשב שרוף" . משה שהבין רק חלק מהסבריו של המומחה, עשה חושבים כמה דקות תוך התבוננות ברכב שהיה מפורק לחלוטין, צמות חשמל היו פתוחות בתא המנוע, חצי מהדשבורד היה מפורק, קופסה עם הרבה חוטים השתרבבה מתחת לאיפה שהיה פעם תא הכפפות, וכל מיני ברזלים היו תקועים לתוך הקופסה ומכשירים צהובים עם מסכים קטנים שהראו כל מיני מספרים וציורים.

"זה המחשב? " שאל משה בהצביעו על הקופסה הדקורה. "כן" ענה המומחה "זה המחשב ששולט על כל פעולות המנוע, אז מה בחור, להזמין לך את המחשב מהפירוק?" לחץ המומחה.

משה שהתרשם מהעבודה היסודית שבוצעה ברכב שאל, "אפשר לסגור הכל ואני אחזור יום אחר?",

"אין בעיה" השיב המומחה "הבדיקה עולה 450 ¤ ואם אתה מתקן אצלי אני מוריד לך את מחיר הבדיקה". ואז הבין משה שהוא די שבוי עם רכבו במעבדה של המומחה, התעשת וביקש שירכיבו לו מחשב מפירוק.

"חזור מחר, האוטו יהיה מוכן" דרש המומחה. ומשה חזר לביתו מוטרד מאוד על ההוצאה הכבדה והמפתיעה שנחתה זה עתה.

אך נכונו למשה עוד הפתעות ותלאות....חכו להמשך....

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעצבן, אני שונא דרדסים.

לדעתי, שווה לפעמים להגיד למוסך - לא תודה, ללכת למוסך אחר לגלות שאכן מה שאמרו במוסך הקודם אמת, ואפילו לשלם 100 שקל יותר, אבל ברוב המקרים זה יחסוך הוצאות מוגזמות.

פורסם

דניאל, השארת אותי במתח!

מה ההמשך? התיקון נחל הצלחה או שהמנוע המשיך לזייף?

ועכשיו ברצינות,

קיימים בשוק המון חלאות.

פעם אחת לחבר שלי הייתה בעייה בשילוב הילוכים בדייהו סופר רייסר. הוא הלך לאוטודיפו, אמרו לו שהם לא מתעסקים עם דברים כאלה ושלחו אותו לאיזשהו מוסך.

במוסך שנשלח אליו האבחנה הייתה מיידית: "הלך קלאץ', מחשבון קלאץ' ומייסב לחץ, כל זה ביחד אם תיתן לי מזומן 1500 ש"ח".

הלכנו לחבר של אבא שלי, בעל חנות חלקי חילוף, ששמע את הדברים האלה התפוצץ מצחוק.

("מה זה מחשבון קלאץ'? בחיים שלי לא שמעתי על זה!") הוא שלח אותנו למוסך אחד, ובסופו של דבר הבעייה הייתה משאבה והסיפור הסתיים בסכום הרבה יותר הגיוני משהו אם אני לא טועה בסביבות 400 ש"ח.

צריך לדעת למי ללכת...

ומה לעשות, לא תמיד המוסכניק של המשפחה יודע לטפל בכל רכב וטיפול לא מקצועי עלול להסתיים בנזק כספי עצום.

חבל לי על הבחור שדניאל סיפר עליו ועל עוד אנשים כמוהו.

אני למדתי 2 לקחים בדרך הקשה והכואבת (לכיס):

1)הזול עולה יקר.

2)הוצאה כספית בזמן הנכון, אין כמוהה חיסכון.

איתמר ג'ורג', שהוא ואחיו הגדול החליטו לחזור ולטפל ברכביהם רק במוסכים מורשי יבואן.

פורסם

סיפורי מתח בהמשכים ... :-)

נחמד.

בכל מקרה, אני כבר הבנתי מזמן שצריך למצוא מוסך מקצועי ואמין (לא חייב להיות מורשה, אבל זה לא מזיק).

פעם באתי למוסך לעשות איזו בדיקה קטנה עם מיצובישי ישן של ההורים (שהיו בחו"ל), ו"פתאום" הרכב לא הניע, פירקו אותו לגמרי כדי לחפש את התקלה, החליפו לכאורה כמה דברים שם בפנים, עדיין לא הבינו מה התקלה, בסוף ניתקו את האזעקה לגמרי, וגבו כמה אלפים על העבודה.

כמה ימים הלכנו למוסך מורשה של מיצובישי, הם חיברו בחזרה את האזעקה, והכל "כדרך פלא" הסתדר פתאום...

ואפילו לא ירדו עלינו שלקחנו את האוטו לחאפרים גנבים :-)

מישהו צריך להרים את היוזמה ולהקים אתר פידבקים רציני על מוסכים...

(וכן, אני יודע שיש כמה כאלה, אבל הם קטנים ולא מוכרים ויש בהם מעט מידי רשמים על מוסכים)

ניר

פורסם

הסיפור - TO BE CONTINUED.

אגב - לא תמיד הסיפורים הללו מתחילים באופן זדוני.

המון מכונאים (למען האמת, לא רק מכונאים. כל בעל מקצוע עשוי להיתקל בכך) אינם מיומנים דיים כדי לזהות את התקלה , ולעיתים הם מחליפים חלקים על סמך חצי ניחוש - או על סמך מה שנראה להם תקול.

גורם נוסף - הזמן ש"בוזבז" על הפתרון לתקלה הוא זמן יקר עבור אותו בעל מקצוע - בזמן זה יכול היה להרוויח כסף טוב בטיפול בלקוח אחר בתקלה אותה היה (אולי) מצליח לאבחן בקלות.

יש מספיק אנשים אצלם שיקול הפסד שעות העבודה יגבר על האינטרס להיות ישר עד הסוף (ובמקרה הזה - להפסיד שעות עבודה שמשמען כסף) ויגבו מכם כסף גם על תקלה שלא נפתרה.

מידת ה"רמאות" משתנה מאדם לאדם . יש כאלה שיוותרו על הכסף - כי לא פתרו את התקלה. יש כאלה שיגידו לך בפשטות שלא הצליחו לתקן ויגבו כסף עבור הבדיקה (חצי מוצדק) , ויש כאלה שינצלו את ההזדמנות ו"ישחילו" אותך.

לעיתים בכוונה , לעיתים (ואני מנחש שבעל המעבדה לא ממש התכוון להשחיל 4K ש"ח לבעל הרכב , אלא טעה באבחנה) ללא כוונה.

פורסם

אני הייתי הולך למוסך מורשה אחרי קניית רכב על מנת לבצע יישור קו (כמו שעשיתי ברכבים הקודמים שלי) ויושב במוסך עם האוטו ומעביר דחקות עם המוסכניקים + מבקש שיסבירו לי מה הם עושים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
אני הייתי הולך למוסך מורשה אחרי קניית רכב על מנת לבצע יישור קו (כמו שעשיתי ברכבים הקודמים שלי) ויושב במוסך עם האוטו ומעביר דחקות עם המוסכניקים + מבקש שיסבירו לי מה הם עושים.

מיותר לעביר דחקות עם המוסכניקים הם יכניסו לך את האלמנט בכול מקרה.

להיות נחמד ותקיף (ולא לחוץ על הרכב)

איזה כייף לי :)

פורסם
מיותר לעביר דחקות עם המוסכניקים הם יכניסו לך את האלמנט בכול מקרה.

להיות נחמד ותקיף (ולא לחוץ על הרכב)

אף אחד לא הכניס שום אלמנט ושום בטיח. החליפו מה שהיה צריך להחליף. בטיפול האחרון שעשיתי עקבו בדיוק אחרי כל גחמותי ודרישותי.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

בקטע של מכונאות/ חשמל אני הולך רק למוסך מורשה. הכי בטוח. וגם אם זה יקר עכשיו זה יחסוך אח"כ.

כנ"ל לגבי חלקים.. רק מקורי ולא חליפי.

:evil:
פורסם

מי דיבר כאן על ה"בטחון" שבהליכה למוסך מורשה?

כבר סיפרתי כאן לא פעם, על הטראנו שהלכתי איתו למוסך-סוכנות של היבואן. (הרכב היה של העבודה) .

החשמל דעך ברכב במשך כמה שעות עד שהוא כבה. הרכב הגיע על גרר למוסך הנ"ל, והדיאגנוזה שלהם היתה שהרכב עבר במים עמוקים, המנוע ננעל הידרוסטטית, וצריך להחליף מנוע ב15K ש"ח.

המעביד התקשר אליי שאני אלך לשם לעשות סדר. נסעתי לשם, ולאחר דין ודברים, שבמהלכו בעל המוסך טען שהמנוע "תפוס" ואם אני אנסה להניע את המנוע עם מצבר אחר, המנוע יינזק עוד יותר (הם ממילא התכוונו להחליף מנוע, אז למה זה הפריע לו שהמנוע"יינזק" ) , בסופו של סיפור, המצבר הוחלף, והרכב המשיך לנסוע בלי בעיות.

בקיצור, ההכללות מטופשות, אין שום הבדל ברמת הנוכלות וחוסר המקצועיות במוסכים מורשים ומוסכי מדרכה, וגם לא במוסכי יבואן. רק שאצל האחרונים הנוכלות מסתכמת ביותר כסף. זה ההבדל.

פורסם

אני גם בטוח שכל אחד ואחד מכם שהולך לקנות אוטו ורואה היסטוריית טיפולים מלאה במוסך מורשה,

ושבעל הרכב הולך איתו למוסך ומבקש שיראו לו את כל ההסטוריה, אני בטוח במליון אחוז שכל אחד מכם מעדיף רכב כזה.

אפילו אבא שלי שלא ממש אוהב מוסכים מורשים, רצה לפני שהוא קנה את הגולף רנו סניק של חבר שלו, שהוא מכיר ויודע שהוא טיפל בה לבד והחליף לה הכל בזמן, שם צמיגים איכותיים, הכל כמו שצריך.

אבל שהוא ראה את הגולף, עם הסטוריית טיפולים מלאה ושעשו לה לפני שנה משאבת מים+טיימינג (טיימינג כדי לחסוך את העבודה, "על הדרך") ועכשיו יש לנו עוד שנה אחריות עליהם, ושהברקסים שהרכיבו בטיפול האחרון בטוח של חברה טובה, ושכל החלקים שהוחלפו מקוריים, עם כל זה שהוא התלהב מהרנו של החבר, הגולף קרצה לו הרבה יותר והוא רכש אותה.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

גם מוסכים מורשים של היבואן לא תמיד יודעים את התקלה.

השוני לטובה אצלם הוא, שיש לך אחריות על התיקון. עכשיו יבואו ויגידו שגם במוסך רגיל אז ככה:

לא יודע כמה זמן במוסך רגיל האחריות אבל במורשה של רנו, האחריות היא לשנה על החלק שהוחלף ועבודת ההחלפה של אותו חלק.

לא מזמן הייתה לי תקלת הצתה באחד הצילינדרים. לאחר שזה אובחן אצל דני זורמנשטיין (אם לא הוא, לא הייתי יודע בכלל שיש תקלה). הגעתי למורשה רנו ושם הרכב חובר לסורק ייעודי של רנו (CLIP). אכן התברר שצילינדר מס' 4 לא מתפקד כראוי. הוחלף הקויל שלו והסתדר. העניין הוא ש-10 חודש לפני כן, הוחלפו 4 קוילים בגלל שהרכב לא הניע. לא שילמתי לא על ההחלפה ולא על הבדיקה עם הסורק.

הלוואי ולא הייתי צריך ללכת למורשה אף פעם אך אצל רנו למשל אין לאף אחד את התוכנה המקורית חוץ מהמורשים שלהם. ההבדל הוא שהתוכנה המקורית מדויקת ומאבחנת כראוי.

דרך אגב, התקלה המרכזית שבגללה נכנס הרכב גם לדני זורמנשטיין ולאחר מכן למורשה שהיא אי יציבות קטנה בסרק שלא נפתרה עד היום. הסורק מראה על תקינות מלאה כולל בדיקת קומפרסיה שמבוצעת עם התוכנה. אני אישית מאסתי בלחפש את התקלה וכל עוד זה לא משפיע על ביצועי הרכב אין לי זמן לתקן.

Veni Vidi Vici

פורסם

חנן לא כולם גנבים ואין צורך להכליל נכון שיש הרבה נוכלים והרבה שרלטנים אבל יש גם אנשים טובים במקצוע הזה.

זה כבר חרוש לגמרי כל הנושא הזה.

קח לדוגמא את צביקה, בני ,דני , ספי ועוד בעלי מקצוע שמסתובבים פה בפורום.

אני לא שמעתי מכל אחד מהלקוחות שהיו אצלהם במשך השנים, אבל ( וזה אבל גדול! ) עובדה בשטח כל התגובות 100% , המחירים 100% , המקצועיות 100% , היושר 100%.

מי שאוהב את מה שהוא עושה, גם עושה עבודה טובה.

ני יודע שאתה דוגל ב DIY, גם אני באותו ראש.

אבל קורה שאין זמן/כלים לטפל ברכב.

במצב כזה לא היית מטפל בעיניים עצומות אצל כל אחד מהאנשים שהזכרתי למעלה? ( וטובים אחרים שמשתתפים בפורום? )

פורסם

בהכללה, (שבהחלט עלולה לפספס יוצאי דופן) מישהו שממליץ על מוסכים בפורום, הוא אחד שלא מטפל בעצמו, בדרך-כלל גם לא מבין יותר מדי מהחיים שלו, ולכן ההמלצה שלו לא שווה הרבה בעיניי. אז עם מה נשארתי?

ההמלצות כאן לא מעניינות אותי, בגדול.

אני בהחלט כן מתרשם מאלו שעונים בצורה מקצועית. אליהם יתכן שאני אלך בשעת הצורך, וגם שם, בחיים לא עם עיניים עצומות.

אגב, המוסך שכתבתי עליו בתגובה הקודמת בשרשור הזה, הוא אחד המוסכים המוזכרים והמומלצים כאן בפורום.

I REST MY CASE

היכן ראיתי שהכללתי בצורה גורפת? אני תמיד משאיר מקום בתגובות שלי שלי ליוצאי הדופן, ולכן לא סביר בעיני שראית כזה דבר. לא תמצא מקום שאני כתבתי בו: "כל המוסכניקים גנבים" , הן בגלל שאני לא חושב ככה, והן בגלל שאני חבר של כמה וכמה כאלה.

מה שכן כתבתי, זה שאין הבדל ברמת הנוכלות וחוסר המקצועיות בין מוסכי מדרכה ומוסכי יבואן (ומזה אתה גם יכול להבין שגם אין הבדל ברמת היושר והמקצועיות, אם נסתכל על חצי הכוס המלאה ונלך על יוצאי הדופן) . אתה חושב אחרת? תוכיח.

פורסם

אתה מוזמן להציץ עוד פעם ברשימת הממליצים...תמצא גם בחור שמחזיק ביותר מחצי מהפרוייקטים בדף הקישורים וחלק מצוות הניהול.

אני מבטיח לך שתמצא יותר מ1-2 אנשים שמבינים מאוד מהחיים שלהם ומרוצים עד הגג.

• תוכן חדש...