Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחת ולתמיד: שמן בתקן VW502

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

המון פעמים נשאלת כאן השאלה לגביי איזה שמן הרכב שלכם צריך, ומה לעשות כדי לעבור לשמן סינטטי משמן מינראלי. ובכן, אני פניתי בשאלה אל יצרן הרכב בנוגע לרכבי, פולקסוואגן פולו 2002 1.4 75 כ"ס. היום החזירו לי תשובה, ודיברתי עם איש צוות טכני של פולקסוואגן בשם שי מוסקוביץ' (אני לא בטוח לגביי שם המשפחה). התשובה שקיבלתי ממנו היא: עד לפני חצי שנה היו משתמשים בתקן VW505 שבין היתר שמנים מינראלים עומדים בו וברכבי היו ממלאים במוסך המורשה גם שמן מינראלי, ואני המשכתי ומילאתי בטיפול האחרון שמן מינראלי בצמיגות 10w40 של LM במיכל הצהוב (באתר של החברה רשום שהוא מינראלי). לפני חצי שנה הוחלט לעבור לשמן סינטטי מלא בתקן VW502 שמיועד לתנאי נסיעה קשים במיוחד כגון דרכים לא סלולות, גרירת מטען ואקלים חם במיוחד, הצמיגות הדרושה היא 15w40 סינטטי מלא.

(כן, גם לי זה מאוד מוזר לגביי הצמיגות, אך זו התשובה של צ'מפיון, ושל האיש מהצוות הטכני)

לגביי פלאש מנוע התשובה הייתה חד משמעית: חס וחלילה. ניתן למלא ללא כל בעייה שמן סינטטי והכמות שמן מינראלי שתישאר במנוע תהיה מזערית. מקסימום אם אתם רוצים להיות רגועים ניתן למלא שמן סינטטי ולרוקן כעבור מספר ק"מ, להחליף פילטר שמן ושמן וזהו. טוב לניקוי המנוע,(כידוע שמן מנוע משמש גם כחומר ניקוי כחלק מעבודתו) אבל לא הכרחי.

אני לא יודע אם מדובר על כל מנועי פולקסוואגן לגביי התקן, לכן אני ממליץ לכולם להתקשר ליבואן ולבדוק! (הטלפון של שירות הלקוחות של צ'מפיון מוטרוס הוא: 035775236)

בהצלחה לכולם,

איתמר ג'ורג'.

פורסם

אתעלק (גם) על השרשור ואעלה פה תהייה שלי:

המכונית הקודמת שלי הייתה לאונה ישנה. נהגתי לקנות לה שמן פשוט (30-40 ש"ח) וכל שבועיים לבדוק לה שמן ומים בעצמי (לא כל שבוע מילאתי, אלא רק כדי לבדוק בשביל השקט הנפשי).

וובכן, כפי שאתם יודעים (או לפחות חלקכם...) הספקתי להתקדם לפולו 16V 00.

האם כל שבועיים צריך לבדוק שמן ומים בפולו? או איך העניין הזה הולך? (למי שיש סבלנות, עליו הברכה:)).

את השמן והמים שהספקתי לקנות באוטו דיפו, החזרתי ואימי תשתמש בזיכוי, כך שבהפסד לא יצאתי (כמה טוב שיש אימהות:)). מכיוון שהמחירים של המים והשמן ביחד מאוד יקרים (סביבות 200 ש"ח, נכון?), החלטתי לפנות למוסך מורשה (במקרה הזה ג.ג.ג) ולקנות מהם. האם זה כדאי?

נ.ב

שמעתי כבר על נחלת יצחק המפורסמת, אבל אין לי מספיק נסיון על-מנת ללכת לשם ולצאת בהרגשה טובה שלא עבדו עלי.

פורסם

איתמר שלום,

אני מעדיף לפנות ישירות ליצרן או לפירסומים שלו.

לצערי הייבואן בארץ או נציגיו לא ממש יודעים לקרוא ולהבין נכון את המידע שמגיע אליהם.

אני מדבר מתוך נסיון והבנה של הנושא מקרוב.

עד לפני שראיתי את ההודעה שלך הייבואן ושאר המוסכים בארץ המליצו לבצע פלשינג לפני מעבר לשימוש בשמן סינטטי מלא.

נאמר לי שאלה הוראות יצרן !! ממש לא האמנתי להם.

לגבי שימוש בשמן סינטטי ראה פירסום של היצרן בקישור:

http://www.vw.com/vwcom/content/objects/pdf/service_maint/engoil_gas.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום רב.

נוזל קירור יש להשתמש אך ורק ב- G12 או G12PLUS המקורי של פולקסוואגן ולא בשום נוזל קירור אחר, מכיוון שההרכב הכימי יכול להיות שונה למרות שרשום על נוזלי קירור אחרים שהם מקבילים ל- G12 ו- G12plus

ראה כאן, כתבתי בהרחבה על נוזלי הקירור הנ"ל:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=833761#post833761

לכן שווה לשלם עוד 30 ש"ח ולקנות את הנוזל המקורי...

ולעניין השמן: אני כרגע עם שמן בתקן הישן vw505 (השמן הוא של LM במיכל הצהוב, מינראלי 10w40) ובטיפול הבא (עוד 5000 ק"מ) אני אבצע מה שאמרו לי צ'מפיון, אקנה שמן בתקן הנ"ל סינטטי מלא ואחליף.

ועוד עצה: אם אינך יודע מה בדיוק רכבך צריך, אל תעשה טיפולים לבד. לי כבר קרה עם הפולו ששמו לי שמן מנוע לא טוב והאוטו התחיל לאכול שמן (צמיגות נמוכה מדי, 5w30) ושמן גיר לא מתאים (80w90 במקום 75w90 ומרגישים שההילוכים קשים יותר, ויש רעש קל מאוד מהגיר שהאוטו קר) ונוזל בלמים DOT3 במקום DOT4.

כדאי לבדוק איזה שמן שמים במוסכים המורשים וללכת לבדוק כמה אותו שמן עולה בחנויות אחרות.

זה מה שלפחות אני הולך לעשות.

לגביי בדיקת שמן ומים: אני משתדל לבדוק כל יום שמן, נוזל קירור ונוזל בלמים. אני אוהב להיות בטוח שלאוטו יש שמן ומים תמיד, 2 דקות ביום לא יהרגו אף אחד, במיוחד שהאוטו עובר נסיעות רבות בתוך העיר והתנעות רבות.

בהצלחה, איתמר ג'ורג'.

פורסם

בשבוע שעבר היתי במוסך מורשה פולקסווגן ונאמר לי שם שהשמן הרצוי למנוע 1.8 טורבו של הפאסאט הוא סינטטי 5-40 בתקן 502.

יכול להיות שאתה מתבלבל בין 5-40 ל 15-40 ?

על פי מה שאני יודע השימוש בצמיגות 15-40 היא למנועי דיזל בלבד.

פורסם

אריק, זו התשובה שקיבלתי מצ'מפיון. גם לי היה מאוד מוזר שיש שמן בצמיגות 15w40 סינטטי מלא. (וכתבתי זאת בהודעה הראשונה)

השמן שעומד בתקן VW502 שאני מצאתי הוא של LM במיכל הסגול בצמיגות 5w40. כמובן שישנם עוד שמנים שעומדים בתקן זה וצריך פשוט לבדוק.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

איתמר,

מצורפת רשימה של שמנים העומדים בדרישות התקן VW502.

שמן בדרגת צמיגות 15W40 סינטטי מלא לא נפוץ או פשוט אני לא ניתקלתי בו.

כפי שכבר כתבתי בעבר נציג הייבואן בארץ לא ממש מעודכן אני הייתי ממליץ להם להכנס לפורום ללמוד ולהשכיל.

Pages from Engine Oils Which Meet Audi Oil Quality Standards VW 50200 and VW50501.pdf

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...