Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאמור אני מחפש כל מיני מדריכים או עצות לטפל בפיאט אונו שלי...

*ישלי בעיה שהמיזוג לא מחמם אם מישהו נתקל פעם בבעיה ויכול לשפוך לי קצת אור על הבעיה ודרך הטיפול בא... (רצוי להימנע מהפניות למוסכים... ואם בכל זאת אז כמה התענוג אמור לעלות לי)

*כמו כן אני מעוניין להחליף את הנוזל של הקירור ממים חלודים ומגעילים לנוזל ירוק...

*אני רוצה להוריד את הריפוד של הגג ולרפד אותו מחדש כי הוא ממש זוועתי..

אלו בעיקר הנושאים שמענינים אותי יותר מכל כרגע אבל כל מדריך שתתרמו לי יהיה מצויין..

פורסם

ככול הנראה אין לך חימום כיוון שביטלו לך את צינור החום מהמנוע לרדיאטור חימום -בטח הייתה שם בעבר נזילה ובמקום לתקן זה מה שעשו - מה שצריך לבדוק זה עם אכן הצינור מבוטל ובמידה וכן לאתר את הנזילה ולטפל בה .

דבר ראשון לפני הכל תחליף מים לנוזל ירוק מוכן לשימוש לפני שהראש מנוע שלך לא יכאל ויגרום לך לסתימות (יכול להיות שאין לך חימום גם בגלל סתימה).

JDM :twisted:

פורסם

איני יודע לגבי מדריכים כלשהם בנוגע לאונו, אך ברגע זה קופצים לי לראש שמות של שני חברי פורום אשר בבעלותם אונו: tkamin וtissan4us. (סליחה מראש לבעלי האונו ששמותיהם לא עלו לי לראש כרגע)

עיין בקישורים אלו:

שאלתו של tkamin בנוגע למע' החימום/קירור;

שאלתו בנוגע ליישור קו;

שאלתו של tissan4us בנוגע למזגן.

כמובן שישנם עוד, חפש בפורום וצור קשר בהודעה פרטית עם בעלי האונו השונים בפורום.

כמו כן, בקר בפורום פיאט אונו שפתח tkamin.

בברכת ברוך בואך לפורום ושבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
כאמור אני מחפש כל מיני מדריכים או עצות לטפל בפיאט אונו שלי...

*ישלי בעיה שהמיזוג לא מחמם אם מישהו נתקל פעם בבעיה ויכול לשפוך לי קצת אור על הבעיה ודרך הטיפול בא... (רצוי להימנע מהפניות למוסכים... ואם בכל זאת אז כמה התענוג אמור לעלות לי)

*כמו כן אני מעוניין להחליף את הנוזל של הקירור ממים חלודים ומגעילים לנוזל ירוק...

*אני רוצה להוריד את הריפוד של הגג ולרפד אותו מחדש כי הוא ממש זוועתי..

אלו בעיקר הנושאים שמענינים אותי יותר מכל כרגע אבל כל מדריך שתתרמו לי יהיה מצויין..

1. חימום - תבדוק שיש שני צינורות שנכנסים לקיר האש (איפה שהשפריצר יושב) מכיוון המנוע. תבדוק אם הם מתחממים כשהמנוע מתחמם. אם זה המצב, תבדוק אם כאשר אתה מסובב את בורר החום, הברז זז (הוא נמצא בצד שמאל של הקונסולה המרכזית עמוק). אם גם זה קורה, או שיש סתימה, או שהברז פגום.

2. פתח את החימום עד הסוף, פתח את פקק מילוי המים של הרדיאטור ותנתק את צינור המים התחתון. תאסוף אותם לתוך כלי, ואל תשפוך אותם על האדמה. חבר את הצינור מחדש, ותמלא מים.

3. הריפוד מוחזק ע"י ברגים בסך הכל. תנתק את הידיות שמעל הדלתות, סוככי שמש, מראה אחורית, נורה פנימית, וכו'. שים לבד שבניגוד למכוניות אחרות זאת יחידה קשיחה יחידה. (אולי אפשר לרפד אותה).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
1. חימום - תבדוק שיש שני צינורות שנכנסים לקיר האש (איפה שהשפריצר יושב) מכיוון המנוע. תבדוק אם הם מתחממים כשהמנוע מתחמם. אם זה המצב, תבדוק אם כאשר אתה מסובב את בורר החום, הברז זז (הוא נמצא בצד שמאל של הקונסולה המרכזית עמוק). אם גם זה קורה, או שיש סתימה, או שהברז פגום.

2. פתח את החימום עד הסוף, פתח את פקק מילוי המים של הרדיאטור ותנתק את צינור המים התחתון. תאסוף אותם לתוך כלי, ואל תשפוך אותם על האדמה. חבר את הצינור מחדש, ותמלא מים.

3. הריפוד מוחזק ע"י ברגים בסך הכל. תנתק את הידיות שמעל הדלתות, סוככי שמש, מראה אחורית, נורה פנימית, וכו'. שים לבד שבניגוד למכוניות אחרות זאת יחידה קשיחה יחידה. (אולי אפשר לרפד אותה).

רציתי לתקן את התגובה שלי לגבי ריקון המים מהמנוע...

אז ככה זה הולך לפי היינס:

1. נתק את הדק המינוס מהמצבר.

2. פתח את החימום.

3. פתח את הרדיאטור (את פקק המילוי).

4. שים דלי מתחת לצינור התחתון של הרדיאטור.

5. נתק את הצינור מהרדיאטור.

6. שים את הדלי מתחת לחלק הקדמי של בלוק הצילינדרים, ותבריג החוצה את הבורג ניקוז.

7. מרח חומר איטום על בורג ניקוז וסגור אותו.

8. תחבר את הצינור חזרה לרדיאטור.

9. תפרק את הבורג ניקוז אוויר על מראש מיכל המילוי. (פרפר שחור).

10. למלא לאט! (כדי שלא יווצרו בועות) עד שיוצא נוזל מהבורג ניקוז אוויר בלי בועות.

11. תמשיך למלא עד שהנוזל יגיע לסימון המקס'.

12. תניע את הרכב עד שהמאוורר נכנס לפעולה.

13. תוודא שהצינור העליון והתחתון של הרדיאטור חמים באותה מידה.

14. תן למנוע להתקרר, וחפש נזילות, במיוחד בסביבת החלקים שנגעת בהם.

15. תוסיף נוזל קירור כדרוש.

פורסם

לגבי טיפול בבעיות החימום לא אוכל להאיר יותר ממה שאמרו חברי, (גם לי מתחילה בעיה של נזילה כזו -לא עלינו... :()

גם על נושא החלפת המים דנו כאן כבר, וגם אני מתעתד לעשות זאת, אך לפני אתקן את הנזילה הזו...

בכל מקרה המליצו לי לעבור לפרפלו... נוזל קירור איכותי - וייעודי לפיאט אונו (אולי עדיין יש לך מדבקה שלהם על החלון הקדמי...)

לגבי החלפת הציפוי בגג... עוד אחד מיני הרבה פרויקטים שבתכנון יחד עם החלפת שטיח רצפה וריפוד דלתות מחדש...

אתה מוזמן לצור איתי קשר בה"פ - אולי אוכל לעזור לך להשיג את ספר היינס... (ראיתי שכבר ביקרת בפורום...)

...Carpe Diem

פורסם

ל-ARILOU:

הסבר יפה על ריקון המים... רציתי לשאול אם מישהו יודע איזה חומר יכול לשמש לאיטום חוזר של הבורג הנ"ל?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

גם לי - והוא בשימוש

אתה מוזמן לעיין או לצלם ממנו חופשי על הבאר.

פורסם

אולי יש למישהו ספר היינס למזדה 323?

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

• תוכן חדש...