Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

בפיאט אונו שלי הנושא של קירור/חימום קצת מוזנח (מלכתחילה לא היה משהו כי המזגן בהתקנה מקומית) ורציתי לשאול כמה דברים בנושא:

ראשית, יש לי בעיה שהאיטום לא טוב בפינה הימנית העליונה - יש מין אטם קטן מאחורי מעין פתח אוורור - אני פשוט לא מבין מה התפקיד של הדבר הזה, אבל בכל מקרה יש רעשים של רוח מכיוונו

attachment.php?attachmentid=24323

(לא הזה שבתמונה אלא הזה בצד של הנוסע) - איך ניתן לפתוח את הפתח הנ"ל ולסדר אותו במקום כך שהוא יאטום כמו שצריך?

2) מערכת החימום - שלמירב הבנתי משתמשת באוויר שמתחמם מהמנוע/רדיאטור - עובדת בסדר כאשר המנוע מגיע לטמפ' עבודה, אבל גם כאשר אני מעביר את מתג כניסת האוויר למצב off

attachment.php?attachmentid=24324

עדיין נכנס אוויר חם באזור הרגליים גם של הנהג וגם של הנוסע - מה שמעצבן מאוד בקיץ...

3) המזגן שלי עבד מצוין בקיץ האחרון עד שלקראת סוף הקיץ פשוט לא קירר בכלל... המוסכניק שלי אמר לי פשוט למלא גז אבל האם לא כדאי לבדוק אם יש בעיה יותר רצינית שגורמת לדליפה? אם אני ימלא גז ואחר כך אגלה שהבעיה היא אחרת למעשה סתם בוזבז הכסף הזה - לא?

דבר אחרון - אשמח לכל מי שיכול להסביר לי איך עובדת המערכת הזו בכלליות של חימום הרכב ע"י האוויר מהרדיאטור, ואיך נוצרת ההפרדה בין זה לבין המזגן שהתקינו בהתקנה מקומית - כי יש לי גם תחושה שפשוט ההפרדה/בידוד הזה לא מחזיק מעמד כל כך...

תודה,

צביקה

car-hole.jpg

car-air.jpg

...Carpe Diem

פורסם

המזגן שבמכניתך הנו של חב' "רסקור" ז"ל שהותקן בארץ ולצערי הנו קומבינציה ושנויים במע' המקורית.

יש בו גם מנועי סרבו חשמליים שאמורים לפעול ולהפנות כווני האויר וגם האיטום של הפתחים בפנים כנראה התפורר. יש לבדוק גם שברז החימום סוגר לחלוטין מעבר מיים חמים דרכו במצב חימום סגור.

קשה מאוד לתקן כל זאת.

בבני ברק יש מזגניסט בוגר "רסקור" ומומחה לפיאט ואם תרצה אכוונך אליו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לרפי - תודה, חשבתי שהבעיה הזאת היא מעבר לפתרון מקומבן מצוי... היכן נמצא ברז החימום?

הייתי שמח להפניה אך כרגע אני מתעל את המשאבים המועטים שיש לי לתיקון תקלות יותר קריטיות (בולמ"ז ונוזל קירור תקני...) ומן הסתם לתקן זאת יהיה סיפור יקר...

מה תוכל להגיד לי לגבי הפתחון הקטן שבתמונה? - האם לא ניתן פשוט לאטום אותו איכשהו כדי שלא יהיה כניסת אוויר ורעש משם או שחשוב שהוא ישאר פתוח? מה תפקידו?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

הפתחון הקטן שבתמונה התפקיד שלו הוא לזרוק אוויר לחלון של הנהג כדי שהאדים יפשירו בקיץ...

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
הפתחון הקטן שבתמונה התפקיד שלו הוא לזרוק אוויר לחלון של הנהג כדי שהאדים יפשירו בקיץ...
טעות, מתוך סקרנות פתחתי את זה באונו שלי והוצאתי ומה שראיתי מתחת זה היה אום (בורג)

Suzuki Jimny

פורסם

לטיסן - אני רואה שם איזה שסתום גומי - הוא סתם מכסה את האום? איך הוצאת את כיסוי הפלסטיק החיצוני בלי לגרום לו נזק?

...Carpe Diem

פורסם

דבר אחרון - אשמח לכל מי שיכול להסביר לי איך עובדת המערכת הזו בכלליות של חימום הרכב ע"י האוויר מהרדיאטור.

ובכן, אנסה לעזור.

במע' הקירור ברכב קיימים שני רדיאטורים, הראשון - הגדול והראשי, מיועד לקירור המנוע, והשני נועד לחימום תא הנוסעים.

את עקרון הרדיאטור לקירור המנוע אתה יודע?

המים החמים זורמים דרך צינוריות הרדיאטור, כשאויר קר הזורם בין דפנות הרדיאטור מקררם וכך הם חוזרים למנוע קרירים יותר, מתחממים, חוזרים לרדיאטור, וכך הלאה.

למעשה, המים פולטים את החום שלהם אל האויר, שלאחר שיוצא מבין דפנות הרדיאטור, מתחמם.

רדיאטור החימום ממוקם בפנים הרכב, בתוך הדשבורד. אויר מוזרם דרכו ע"י מאוורר חשמלי, האויר עובר דרך צינוריותיו, מתחמם ונכנס לתא הנוסעים ע"מ לחממך.

בעצם העקרון מאוד פשוט, במקום לגרוע כוח מהמנוע ע"מ לחמם (כמו במיזוג), משתמשים במקור חום קיים (מי הקירור של המנוע שהטמפ' שלהם גבוהה יחסית ומספיקה לחימום תא הנוסעים).

מקווה שההסבר עזר, ואשמח לענות על שאלות נוספות.

כמו כן, למי שיש מה להוסיף/לתקן/לשלול על דבריי, מוזמן להעיר!

שבוע טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
לטיסן - אני רואה שם איזה שסתום גומי - הוא סתם מכסה את האום? איך הוצאת את כיסוי הפלסטיק החיצוני בלי לגרום לו נזק?
בדרך היחידה והאפשרית, מברג שטוח בעדינות

איזה שנה האונו שלך (שלי 92)?

Suzuki Jimny

פורסם

לטיסן - לא חשבתי שזה כזה פשוט - שלי 94 - יש הבדל ביניהם בפתח הזה?

אני פשוט דואג לשבור שם כי פלסטיקים ישנים הם די עדינים...

לשחף - תודה רבה על ההסבר - עוד מס' שאלות:

1) האם המאוורר החשמלי של רדיאטור החימום עובד תמיד? או שיש איזשהו מתג לכבותו?

2) לפי מה שאמרת הבנתי שלהעביר את מתג החום מהאדום לכחול בעצם אמור לסגור את הברז לרגיאטור החימום - ואז הוא לא יקבל שום מים חמים - נכון?

3) אם המתג הוא על הכחול - ואז אין מים חמים ברדיאטור החימום - אז אני לא אמור להרגיש חום אפילו אוויר עדיין עובר דרכו אלי? אם כן אז מוזר לי שאפילו בקיץ (כאשר המתג במצב כחול) נכנס אוויר חם באיזור הרגליים.. ? יש לך רעיון מה יכולה להיות הבעיה?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

צביקה, שמחתי לעזור!

לגבי המאוורר, הוא אמור להדלק רק כאשר הינך מפעיל את בורר מהירויות האוורור. ברגע שהמאוורר על "0", המאוורר לא אמור להסתובב כלל.

כנראה הרוח שאתה מרגיש היא הרוח הפוגעת ברכב עקב מהירות הנסיעה.

בנוגע לשאלותיך האחרות, איני בטוח בדבריי ולכן אעדיף לא להטעותך.

אשמח אם מישהו יוכל להבהיר העניין לשנינו.

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

שחף - שוב תודה - אז לפי דבריך אני מבין באמת שהאוויר היחיד שאמור להיכנס כאשר הבורר במצב 0 - הינו אוויר מבחוץ כאשר אני שם בוור כניסת האוויר למצב MAX - כלומר כניסת אוויר מלאה מבחוץ - מכאן נובע שכאשר הוא על OFF ועדיין מרגישים חימום בפנים - יש תקלה לפחות בחלק של אטימות המדפים/תעלות (?) שאוטמים את כניסת האוויר מבחוץ...

אכן יהיה נחמד אם מישהו יוכל להבהיר את הנקודות שהועלו כאן

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

ברז החימום נמצא, באונו, מתחת לדשבורד בצד ימין של הרכב ויתכן שבגלל המזגן הגישה אליו קשה.

זרימת אויר בזמן נסיעה לכוון הרגליים הנה, כנראה, כפי שכתבו קודמי, עקב מהירות הנסיעה וחוסר אטימה של דלתות מע' האורור, נסה להסיט את ידית כוון האויר כלפי מעלה.

הפתח הקטן שבדשבורד למעלה בצד נשלף ע"י מברג קטן ושם יש שרוולון גומי שחור שמכסה את בורג ואם הדשבורד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
טעות, מתוך סקרנות פתחתי את זה באונו שלי והוצאתי ומה שראיתי מתחת זה היה אום (בורג)

כן, יש שם כובעון גומי שמכסה אום (שמחזיק את הפינה הזאת של הדשבורד למקומו.) זה בנוי מצורת תריס (ולא אטום כמו המרכזי) כדי שיוכל לצאת משם אוויר לכיוון חלון הנהג. אתה מוזמן לעשות ניסוי, להפעיל חימום ולהפנות אותו לשמשה (בתור מפשיר אדים). תרגיש אוויר חם יוצא גם משם (או לפחות אמור לצאת משם אוויר חם).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לרפי - אכן הכוונה כמובן כאשר כל פתחי האוורור הראשיים גורים עד הסוף - עדיין בורח אוויר באיזור הרגליים...

אני מניח שברז החימום הכוונה לברז ששולט במעבר המים לרדיאטור החימום? האם ברזה זה באמת נשלט ע"י בורר החום (מחוג שנע בין כחול לאדום?)

אם כן אזי ישנם שני בעיות כאשר מגיע אוויר חם - גם בעיה באיטום כלשהו של מערכת האיוורור - וגם הברז לא באמת נסגר - אלא אם כן האוויר החם מגיע ממקום אחר... (ישירות מתא המנוע?)

מחר אנסה לפרק את הפתח הקטן ולראות מדוע בורח משם אוויר - אבל זה סתם עושה רעש... יותר מטריד אותי האוויר החם שמגיע מאיפושהו...

...Carpe Diem

• תוכן חדש...