Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אונו 92, בעיה במזגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש ברשותי פיאט אונו עם מזגן של רסקור עכשיו רציתי לדעת למה כשאני מכוון על חימום זה לא מחמם ועל קירר זה כן?..

ובזמן נסיעה כשהמזגן לא עובד אני מרגיש אוויר נכנס מהפתחים של המזגן (מאיפה שיוצא הקירור\חימום) אוויר בטמפרטורת המזג אוייר בחוץ...

מוזר :roll:

Suzuki Jimny

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול להיות שהחימום שלך מנותק..

אם תרים את מכסה המנוע שלך, תוכל לראות ממול שני צינורות שיוצאים מאיזור מגן החום (בצבע כסף) בדיוק באמצע המגן - מול פתחי האיוורור המרכזיים (של פנים האוטו), תנסה לעקוב אחריהם (באזור המנוע), אם הם מנותקים אז אכן החימום שלך מנותק וצריך לחבר את הצינורות האלה על מנת שיהיה חימום ובקיץ לנתק אותם שוב כדי שיהיה קרור שוב (מכיוון שזה או זה או זה), בדרך כלל מנתקים את הצינורות האלה כשברז החימום מתקלקל, ורוצים לקרר.

אם זו אכן הבעיה ואתה צריך הכוונה, תעדכן!

פורסם

לא מדוייק , בדרך כלל מנתקים בגלל נזילת מים.ברדיאטור חימום הפנימי,ואין קשר

בין חימום לקרור, ואין מנתקים צינורות בקיץ ומחברים בחורף,אל תטעה את הבחור!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני לא חושב שאני מטעה פה מישהו, ברגע שמנתקים את החימום - מה שנשאר זה הקירור...(לא נכנס אויר חם למע')

כשברז החימום מתקלקל אז זה משפיע על המזגן (מבחינת הקור), המזגן פשוט לא מצליח לקרר, אז מה שעושים במקרה כזה, כשרוצים שהמזגן יקרר ולא רוצים להחליף ברז חימום(בגלל עלות גבוהה, או כל סיבה אחרת), פשוט מנתקים שני צינורות ואת החיבור שלהם שאחד מהם נמצא על הטרמוסטט(אם אני לא טועה) והשני אני לא זוכר, סותמים בפקקים.

אז מכיוון שאנו לא יודעים מה הבעיה אצלך, בתור התחלה כדאי שתבדוק את הצינורות האלה ואח"כ נמשיך..

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב , חזרתי עם תמונות

מכיוון שלא הבנתי כל מה שהסברתם לי כל כך (סבכתם אותי טיפה)

אז הוספתי תמונות, המזגן לא הגיע עם הרכב, המזגן של רסקור (ראו תמונות)

אולי זה ייעזור עכשיו חורף וקר ,אז אולי זה קשור לקופסא כאן בתמונות: Pcdv0064.jpg

2.

Pcdv0063.jpg

3.

Pcdv0061.jpg

זה ייכול לעזור לכם, אם אתם צריכים שאני אצלם משהו ואשלח לכם שיעזור לפתירת הבעיהף אני ייעלה לאינטרנט ויצלם

תודה לעונים

Suzuki Jimny

פורסם

צילמת מערכת קירור, במקום מערכת חימום, וזה לקח לך חודש ימים!

צלם את קיר האש , הנגלה מולך , עם פתיחת מכסה המנוע, מאיזור רדיאטור החימום,

יוצאים שני צינורות מים מגומי, צלם אותם על מנת שנראה, אם הם בכלל מחוברים, אם הם מחוברים,

סביר להניח שהם סתומים, ודורשים שטיפת מערכת חימום,הרץ חיחפוש , בנושא , ותמצא שם הסבר

לשטיפת מערכת חימום!

בברכה

צביקה

פורסם

אם כמו שכתבו הצינורות של רדיטואר הפנימי אינם

מנותקים, ,תבדוק אם יוצא אויר חם מהפתח העליון(יבוש אדים מהשמשה)

ואו מהפתח התחתון לכיוון הרגלים.אם גם מהפתחים הנ"ל אין יציאה של

אויר חם תבדוק אם ברז החימום ניפתח .:roll:

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

בתמונות שצרפת רואים את 3 ממסרי המזגן ואת הנגד של המאורר הפנימי (מפוח) של מע' המזגן ובתמונה האחרונה רואים גם צנורות שחורים של המזגן עצמו.

אין כל קשר בין התמונות למע' החימום. דרך המסך והמקלדת לא תוכל לבדוק ולאבחן התקלה.

גש למוסך.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
צילמת מערכת קירור, במקום מערכת חימום, וזה לקח לך חודש ימים!

צלם את קיר האש , הנגלה מולך , עם פתיחת מכסה המנוע, מאיזור רדיאטור החימום,

יוצאים שני צינורות מים מגומי, צלם אותם על מנת שנראה, אם הם בכלל מחוברים, אם הם מחוברים,

סביר להניח שהם סתומים, ודורשים שטיפת מערכת חימום,הרץ חיחפוש , בנושא , ותמצא שם הסבר

לשטיפת מערכת חימום!

בברכה

צביקה

צביקה רק עכשיו הייה לי זמן לצלם, והיום כשבאתי לצלם הייה מבול , למה אתה מתכוון שאתה אומר קיר אש?, אני לא יודע איזה חוטים שייכים לרדיאטור ולמזגן, מחר (יום שבת), אני אשתדל לצלם

שבת שלום

Suzuki Jimny

פורסם

גם אצלי בפיאט אונו שלי המזגן על חימום לא עובד בכלל רק שאצלי זה מזגן מקורי של פיאט. אני מעביר את הבורר לתחום האדום, לוחץ על הכפתור של המדחס והמנורה נדלקת אבל יוצא אויר רגיל! אני קופא מקור בתוך הרכב וגם היום נסעתי בגשם וכמעט לא ראיתי כלום מרוב האדים שהיו על השמשה הקדמית. ניסיתי להפשיר את האדים ע"י המזגן אבל זה לא עזר כי יוצא משם אויר רגיל ולא אויר חם אז מה שעשיתי היה לנגב את האדים עם היד בערך כל כמה דקות.. אם תתקן את הבעיה אצלך תרשום מה בדיוק היא היתה וכמה זה עלה אם אפשר.

פורסם
צביקה רק עכשיו הייה לי זמן לצלם, והיום כשבאתי לצלם הייה מבול , למה אתה מתכוון שאתה אומר קיר אש?, אני לא יודע איזה חוטים שייכים לרדיאטור ולמזגן, מחר (יום שבת), אני אשתדל לצלם

שבת שלום

אם תצלם שלג בחרמון ,לא יתצא לך תמונה של שמש באילת!

מפעילים טיפה של היגיון, ומצלמים ,לא חוטי, וצנרת מזגן, אלר צינורות גומי , ולא חוטים היוצאים ,

מהגב של רדיאטור חימום, צנורות בקוטר צינור השקיה, בצבע שחור, ומחוברים, לבלוק המנוע,

משם הם מוזנים, במים חמים!

אם לאחר הסברי זה עדיין לא הבנת, תקשיב בעצתו של רפי לין וגש למוסך!

שבת שלום חמה!

צביקה

פורסם

באונו בעל מזגן לא מקורי, חלק מפתחי האוורור מיועדים למזגן ואילו האחרים לחימום.

בעת הרכבת המזגן החאפרים בארצנו חסכו והתעצלו לבצע התאמה לשתי המערכות וערכו פיצול.

כך שמאד יתכן ולא קיימת בכלל בעיה ברכבך, בדוק ע"י סגירת הפתחים האם יוצא אויר חם מפתח אחר.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
באונו בעל מזגן לא מקורי, חלק מפתחי האוורור מיועדים למזגן ואילו האחרים לחימום.

בעת הרכבת המזגן החאפרים בארצנו חסכו והתעצלו לבצע התאמה לשתי המערכות וערכו פיצול.

כך שמאד יתכן ולא קיימת בכלל בעיה ברכבך, בדוק ע"י סגירת הפתחים האם יוצא אויר חם מפתח אחר.

עמית

אני מצטרף לעצתו של קודמי. כפי שזכור לי באונו בעל מזגן של רסקור הקירור יוצא מהפתח המרכזי ומפתחי הצד לא יוצא כלל אויר. נסה להעביר את הבורר לחום (אדום) והפעל את מערכת האיורור של הרכב לא את המדחס של המזגן.

פורסם

שבת שלום

הסבר קצר וממצה, בתקווה לעזור.

מע' המיזוג ברכב עובדת כמו מזגן ביתי, אך מע' החימום עובדת בצורה שונה!

היות ומיותר להשקיע עבודה בהפעלת המדחס לחימום, מנצלים את חום המנוע ע"מ לחמם הרכב.

בתוך תא הנוסעים (מוחבא בדשבורד) ישנו רדיאטור, הנקרא רדיאטור חימום, דרכו עוברים מי הקירור של המנוע. פעולת החימום פשוטה: מאוורר המזגן מעיף אויר העובר דרך רדיאטור החימום (שפולט חום עקב הטמפרטורה הגבוהה של המים העוברים דרכו), ולאחר מכן נכנס לתא הנוסעים ומחמם אותו.

בדוק זאת במערכת חימום תקינה: בזמן הדקות הראשונות של ההתנעה, כשמד הטמפ' (המורה על טמפ' מי הקירור של המנוע) מראה על טמפ' נמוכה, מע' החימום עדיין אינה מחממת ורק כאשר מד הטמפ' מטפס עד לטמפ' עבודה תקינה, מע' החימום מתחילה לחמם בצורה רגילה.

קיר האש הינו הפח המפריד בין תא המנוע לתא הנוסעים.

בעקרון מה שאתה צריך לחפש הוא שני צינורות המתחברים לבלוק המנוע (דרכם עוברים מי הקירור של המנוע לרדיאטור החימום) ונכנסים לתוך קיר האש, שלאחריו ממוקם רדיאטור החימום.

לפי טענת ידידי צביקה, עליך לבדוק צינורות אלו ולוודא שהם מחוברים למנוע ולרדיאטור החימום ובמקרה שהם אכן מחוברים, כנראה הם סתומים ויש להחליפם.

מכיוון שידיעותיי בנושא מעטות, איני רוצה להטעותך ולכן איני אומר שזו כנראה הבעיה, אך הבהרתי לך למה התכוון צביקה, שלא הבנת.

גם אצלי בפיאט אונו שלי המזגן על חימום לא עובד בכלל רק שאצלי זה מזגן מקורי של פיאט. אני מעביר את הבורר לתחום האדום, לוחץ על הכפתור של המדחס והמנורה נדלקת אבל יוצא אויר רגיל! אני קופא מקור בתוך הרכב וגם היום נסעתי בגשם וכמעט לא ראיתי כלום מרוב האדים שהיו על השמשה הקדמית. ניסיתי להפשיר את האדים ע"י המזגן אבל זה לא עזר כי יוצא משם אויר רגיל ולא אויר חם אז מה שעשיתי היה לנגב את האדים עם היד בערך כל כמה דקות.. אם תתקן את הבעיה אצלך תרשום מה בדיוק היא היתה וכמה זה עלה אם אפשר.
לידיעתך, מומלץ להפשיר את האדים על השמשה בעזרת אויר קר ולא חם, ע"מ להשוות טמפ' של חלקה החיצוני והפנימי של השמשה.

בנוסף, מומלץ לא להפעיל את המדחס בעת הפעלת החימום, מכיוון שהדבר מעלה את צריכת הדלק וגורע כוח מהמנוע (לפעמים) ואין צורך בכך.

איני רוצה לבוא בביקורת כנגדך, אלא רק לספר לך עצות ששמעתי מאנשים שונים.

בברכת שבת שלום וחמה בתוך רכבך!

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...