Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה דבר ראשון אני בן 24 ופאדיחות אבל רק עכשיו יש לי רישיון וכמובן אין לי מלווה ואני רוצה כבר להתחיל לנהוג

אבל אני פשוט ממש אבל ממש לא מבין ברכבים, צריכות דלק וכל העולם של הרכב

הדבר היחידי שהתענייתי זה לגבי היופי של הרכב אבל אין לי ידע אם המכונית טובה.

המכוניות שהתעיינתי בהם הם, רנו קליאו החדשה 2013\2014

אהבתי גם את היונדאי I35

ואת ההונדה סיביק 5D

זהו כרגע.

התקציב שלי אני מתכנן לשלם נגיד 20\30 אלף שקל במזומן ואת השאר אני רוצה במימון, ליסינג (ואגב יש לי שאלות לגבי זה )

אני רוצה אוטו עד 100 אלף פחות או יותר בסביבות המחיר הזה.

אז עכשיו האם כדאי לקנות מכונית שהיא הראשונה שלי במחיר כזה ? או בכלל עדיף שלא להשקיע ?

פשוט הסתכלי מאחי שקנה תאוטו הראשון שלו, וכל שבוע היה במוסך, הוא שילם 10 אלף שקל על האוטו

אבל עם כל ההוצאות שהיו לו ניראלי הוא הגיע לפחות ל 50 אלף

ואני ממש אבל ממש לא רוצה לראות מוסך כל שבוע.

הדרישות שלי מהאוטו שלא יזלול הרבה דלק

אני לא צריך אוטו ספורט סופר מהיר ואני לא אחד שרוצה להשוויץ במהירות, אני לא הנהג הישראלי שתמיד רוצה להיות ראשון

אני פשוט צריך אוטו שיקח אותי מנקודה א' לב', אבל שיקח אותי בלי תקלות בדרך, שיהיה אמין

אגב אם הזמן התאוצה הוא כמה שיותר מהיר זה גם טוב.

אני צריך נוחות, אני בנאדם גבוה וצריך כמה שיהיה לי יותר נוח במושב,

אני חולה על גאג'דטים וכל הנורות מקדימה, אז כמה שיהיה יותר יפה ככה אני יותר ימשך, ושירגיש איכותי.

אני שונא אוטו סופר מיני, לא אוהב תצורה, ולא אוהב תגודל, ואני רווק ואני צריך תמושבים מאחורה אם אתם יודעים על מה אני מדבר חחח

וזה שבחרתי ברנו קליאו החדשה זה רק בגלל שהיא יותר גדולה מהמיני האחרות וממש ניראת טוב במיוחד באדום.

עכשיו יש לי עוד כמה שאלות

מה ההבדל בין מימון לליסינג ?

הרי מימון זה כמו הלוואה לא ? ואז כל חודש אני מחזיר

וליסינג זה גם אותו הדבר לא ? אני משלם מקדמה כמה שאני יכול, ואז את השאר בתשלומים כמו השכרה לטווח ארוך

ואז אני מחליט אם אני רוצה לשלם הכול ולהשאיר אצלי או לשדרג וכאלה..

אבל מה ההבדל ?

ומה יותר טוב לעשות ?

לגבי הרכב יש דבר כזה שהרכב יהיה על השם של אחי כאילו הוא יקנה אותו, אבל הביטוח יהיה על השם שלי ?

תודה רבה לכל העוזרים (:

פורסם

ברוכים הבאים לפורום. ממליץ לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי, יעזור לך המון. אתה לא חייב להשקיע 100 אלף לרכב טוב, גם 40 אלף יכולים להספיק אתה יכול לקנות רכב יד שנייה מליסינג עם אחריות (אלדן למשל נותנים 3 שנים אחריות, יבואן שברולט נותן על הספארק שנה ועל חלק מהדגמים שנתיים אחריות).

פורסם

נקודות האיזון הכלכלית היא לרוב ברכבים משומשים בני שנתיים-שלוש. מצד אחד אתה מקבל רכב שכבר ספג את ירידת הערך העיקרית שלו, שזאת העלות העיקרית באחזקה של רכב חדש. מצד שני, עדיין מדובר ברכב חדש יחסית כך שלא תצטרך להיכנס כל שבוע למוסך. למעשה, אם תקנה דגם אמין יחסית כנראה שלא תראה יותר מידי את המוסך למעט בטיפולים השגרתיים.

ליסינג זה השכרה לטווח ארוך. זה בדיוק כמו שאתה שוכר רכב, רק שכאן מדובר בהשכרה שהיא לשנה לפחות. בליסינג הרכב יהיה רשום לרוב על שם חברת הליסינג, בניגוד להלוואה או מימון שאז הרכב רשום על שמך.

אתה יכול לתת לאח שלך לקנות את הרכב ולרשום את הביטוח על שמך. אבל למה לך לעשות את זה?

הרכב שלך? אתה נוסע בו? תרשום אותו על שמך. אל תכניס את עצמך לצרות מיותרות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מציע שלא תחנוק את עצמך יותר מדי עם רכב שעולה 100-120 אלף ש"ח, תקח משהו בסביבות 40-50 אלף ש"ח, רכב יחסית מודרני, אולי אפילו באחריות, בן 2-4 שנים, אפשר למצוא רכבים חסכוניים ובטיחותיים בתקציב הזה בלי בעיה בכלל.

אם אתה מוכן להתפשר ממש על גודל הרכב, אפשר גם לקחת סקודה סיטיגו ב54 אלף ש"ח, אך כמובן שהיא תהיה פחות מרווחת ונעימה לנסיעה מאשר סקודה פאביה/פורד פיאסטה/רנו קליאו או כל רכב סופר מיני אחר במסגרת התקציב הנ"ל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ב 35 אלף יש לך למשל שברולט ספארק שנת 2011 עם אחריות של היבואן לשנה (על דגמי 2012 אם אני לא טועה הם נותנים שנתיים, תבדוק) :

http://chevrolet.co.il/certified/Offers.aspx

אם אתה רוצה סופרמיני, יש לך למשל את היונדאי I20 תוכל לרכוש 2010 מהשכרה/ליסינג עם אחריות ב- 40-45 אלף בערך, למשל כאן:

http://auto.shlomo.co.il/PagesHE/Sales/SalesSearchResult.asp?RT=Sales&it=it=1&page=1

אפשר להוסיף לרשימה פיאט גרנדה פונטו.

כמובן חובה להתמקח על המחיר, כמובן לקנות מחברה מוכרת בלבד (אלדן, אוטוסנטר, שלמה סיקסט והטרייד אין של היבואנים) וחובה לקחת את הרכב לבדיקה משלך!.

פורסם

לא הבנתי למה אתם ממליצים לי רק על רכב קטן, אמרתי בפירוש שאני לא רוצה רכב קטן

אחד הסיבות שאני גבוה והסיבה השנייה שאני רוצה שהמושביים האחוריים יהיו מרווחים והסיבה השלישית היא היופי

פורסם

לא תהיה לך בעיה להיכנס ביונדאי i20. היא אמנם סופר מיני אבל מרווחת מאוד. תבדוק אותה. אם היא לא תהיה מספיקה תוכל לקנות את ה i30 שהיא טיפה יותר גדולה.

בנוסף ל i20 חלפים זולים יחסית וביטוח זול מה שמקנה לך יתרון בתור צעיר.

אם אתה רוצה יופי חפש את הדגמים המאובזרים עם מגנזיום וסאנרוף (מגנזיום אפשר גם להוסיף אח"כ).

יש גל את הדגם של 1600 וגיר רגיל.

פורסם

אתה מתעקש לקנות רכב שאין לך צורך בו (I35), טויוטה פריוס זה עוד הגיוני בגלל הצריכת דלק.

מזכיר לי את עצמי בגיל 21 שחיפשתי הונדה אקורד והרפתקאות שונות (ג'יפים למיניהם, ההודעות עוד פה בפורום).

ממליצים לך אנשים פה מנוסים יותר לא לקחת הלוואה כזאת שמנה לרכב שאתה בכלל לא צריך, אישית, אם הייתי מקשיב להם אולי הייתי חוסך נסיעה לנס ציונה ו500 שקל על בדיקת רכב קומבינה.

מצד אחד אתה מנסה לחסוך בדלק, מצד שני אתה לוקח הלוואה של 70-80% שעוד 1-2 שנים תרצה להתחתן תהיה תקוע עם הלוואה שלא נגמרת.

אני אגיד לך ברצינות כי הייתי איפה שאתה, קח סיאט איביזה או כל רכב אחר מתחת ל50 אלף והוא יספק אותך, תרוויח גם רכב חדש (או אפילו באחריות), גם זריז, וגם בלי חור בכיס.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

רוצה משפחתית עם תמורה טובה לכסף? תקנה שברולט קרוז, אני לא מת על הרכב הזה, אבל ביחס למחיר שלו אתה מקבל רכב מודרני, בטיחותי, מאובזר לא רע ואם תקנה בשברולט Ceritified גם תקבל אחריות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

החישוב שלך צריך לכלול כמה שיקולים:

1. מה צרכיך? אני מבין שאתה רוצה רכב בעל מראה מצודד, אבל האם חשבת מה יהיה השימוש בו? תסע לבד? תסע עם חברה? תוביל את כל המשפחה? תסע בעיר? תסע כל יום חיפה - אשדוד ובחזרה? לפני שתגדיר את הצרכים יהיה קושי גדול להציע לך רכב שיתאים להם.

2. רכישת הרכב היא רק ההוצאה הראשונה, ואחזקתו מהווה עול כלכלי לא קטן. הרכב מאבד מערכו (כלומר - צריך לתכנן חסכון כדי להחליפו בחדש יותר בעוד מספר שנים), מצריך רישוי, ביטוח, דלק, טיפולים שוטפים, לפי ההודעה שלך אולי גם תוספות. כל אלה עולים כסף, והרבה. הערכה של 2,000 ש"ח בחודש היא שמרנית מאד, בהנחה שאתה לא מרבה לנסוע ואין לך טיפולים חריגים. האם יש לך הכנסה שתספיק לכיסוי הוצאות אלה?

3. ליסינג\מימון\הלואה הן כינויים לכל מיני שיטות שבהן אתה נוטל הלואה כדי לרכוש רכב בכסף שעדיין אין לך, וצופה כי יהיה לך בעתיד. כידוע, הלואות צריך להחזיר לפי התחייבותך. קרוב לודאי שמדובר ב-1,000-2,000 ש"ח נוספים מדי חודש. האם הם לרשותך?

4. דבר חשוב מאד לבחור צעיר הוא המחשבה על העתיד. האם אתה רוצה לממן לימודין? שכירת דירה? הקמת משפחה בעוד כמה שנים? כל אלה מצריכים הרבה כסף. חשוב אם אתה רוה להוצאו כבר כעת על רכב, או שעדיף לך לחסוך לעתיד, לפחות את חלק מהכסף שאתה מתכנן להוציא כעת על רכב.

5. ככלל אצבע - ככל שרכב גדול יותר הוא יהיה יקר יותר לאחזקה. בחן אם הגודל הנוסף שכה קורץ לך מצדיק את העלות הנוספת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אתה מתעקש לקנות רכב שאין לך צורך בו (I35), טויוטה פריוס זה עוד הגיוני בגלל הצריכת דלק.

מזכיר לי את עצמי בגיל 21 שחיפשתי הונדה אקורד והרפתקאות שונות (ג'יפים למיניהם, ההודעות עוד פה בפורום).

ממליצים לך אנשים פה מנוסים יותר לא לקחת הלוואה כזאת שמנה לרכב שאתה בכלל לא צריך, אישית, אם הייתי מקשיב להם אולי הייתי חוסך נסיעה לנס ציונה ו500 שקל על בדיקת רכב קומבינה.

מצד אחד אתה מנסה לחסוך בדלק, מצד שני אתה לוקח הלוואה של 70-80% שעוד 1-2 שנים תרצה להתחתן תהיה תקוע עם הלוואה שלא נגמרת.

אני אגיד לך ברצינות כי הייתי איפה שאתה, קח סיאט איביזה או כל רכב אחר מתחת ל50 אלף והוא יספק אותך, תרוויח גם רכב חדש (או אפילו באחריות), גם זריז, וגם בלי חור בכיס.

זהו אז אתה מבין אותי, אני כרגע באמת רואה רק את האוטו לא משנה כמה אני ישלם, ויכול להיות שכן זה יהיה טעות, כי כרגע אני יכול לשלם אבל לך תדע מה יהיה בעתיד, אתה צודק אני כנראה אולי כן ילך על סיאט איביזה למרות שראיתי שהמנוע ממש חלש 1200

אפשר גם את היונדאי I25 שראיתי שכמעט אותו מחיר כמו האיביזה רק מנוע יותר חזק

החישוב שלך צריך לכלול כמה שיקולים:

1. מה צרכיך? אני מבין שאתה רוצה רכב בעל מראה מצודד, אבל האם חשבת מה יהיה השימוש בו? תסע לבד? תסע עם חברה? תוביל את כל המשפחה? תסע בעיר? תסע כל יום חיפה - אשדוד ובחזרה? לפני שתגדיר את הצרכים יהיה קושי גדול להציע לך רכב שיתאים להם.

2. רכישת הרכב היא רק ההוצאה הראשונה, ואחזקתו מהווה עול כלכלי לא קטן. הרכב מאבד מערכו (כלומר - צריך לתכנן חסכון כדי להחליפו בחדש יותר בעוד מספר שנים), מצריך רישוי, ביטוח, דלק, טיפולים שוטפים, לפי ההודעה שלך אולי גם תוספות. כל אלה עולים כסף, והרבה. הערכה של 2,000 ש"ח בחודש היא שמרנית מאד, בהנחה שאתה לא מרבה לנסוע ואין לך טיפולים חריגים. האם יש לך הכנסה שתספיק לכיסוי הוצאות אלה?

3. ליסינג\מימון\הלואה הן כינויים לכל מיני שיטות שבהן אתה נוטל הלואה כדי לרכוש רכב בכסף שעדיין אין לך, וצופה כי יהיה לך בעתיד. כידוע, הלואות צריך להחזיר לפי התחייבותך. קרוב לודאי שמדובר ב-1,000-2,000 ש"ח נוספים מדי חודש. האם הם לרשותך?

4. דבר חשוב מאד לבחור צעיר הוא המחשבה על העתיד. האם אתה רוצה לממן לימודין? שכירת דירה? הקמת משפחה בעוד כמה שנים? כל אלה מצריכים הרבה כסף. חשוב אם אתה רוה להוצאו כבר כעת על רכב, או שעדיף לך לחסוך לעתיד, לפחות את חלק מהכסף שאתה מתכנן להוציא כעת על רכב.

5. ככלל אצבע - ככל שרכב גדול יותר הוא יהיה יקר יותר לאחזקה. בחן אם הגודל הנוסף שכה קורץ לך מצדיק את העלות הנוספת.

נכון, כמו שאמרתי להוא, אני צעיר אנ כרגע רואה רק את האוטו ולא אכפת לי כמה יצא לי וזה טעות, אני יצטרך להתפשר על אוטו שעולה 50 אלף ואפילו פחות.

השאלה איזה..

עריכה אחרונה על ידי andybrami
פורסם (נערך)

כיון שאתה צעיר והפרוטה אינה מצויה בכיסך - עצור רגע, חשוב על הנושאים שאני ושאר המגיבים העלו, הגדר את צרכיך ותקציבך, ואז שוב לכאן כדי שיהיה אפשר להציע לך הצעות מעשיות. אני מבין מדוע אתה מתמקד במראה הרכב, אבל באת כאן להתייעץ עם בעלי ניסיון, אשר מכירים את התחום ולכן בעלי ראיה יותר רחבה ומחשבה בטווח יותר ארוך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עוד תגובות ?

אני פוזל לכיוון הפורד פיאסטה החדשה או סיאט איביזה לעשות מימון

אבל מצד שני זה רכב ראשון שלי

והרבה אומרים לי עדיף שלא להשקיע הרבה ברכב הראשון ולקנות אוטו בסביבות ה 30 אלף

האוטו ישמש אותי שאני יוצא לסידורים, שאני הולך למכון כושר, ישמש אותי גם בינעירוני.

פשוט אתם בטח מכירים כבר את ההרגשה רק הוצאתם רישיון ואתם רואים אוטו יפה ואתם רוצים אותו !

• תוכן חדש...