Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מאסתי בשעונים השחורים והמשעממים בפונטו שלי, בשילוב עם התאורה הירוקה בלילה (לא מתאימה תאורה ירוקה באוטו אדום 8)), ובהמשך לפרוייקט הדגל שמטרתו להחליף את התאורה הירוקה בכל הקבינה לתאורה אדומה, הוחלט להחליף את לוח השעונים ללבן.

ראשית, טיזר.

תמונות לפני השינוי ולאחריו:

ביום:

20131102_233040.jpg 20140521_164249_דר אלדד שייב.jpg

בחושך:

20130818_215141_מקס נורדאו.jpg 20140521_113318_שדרות דוד חכם.jpg

ולהלן השלבים לכל המעוניין:

ראשית, בטיחות: כדאי לנתק לפני כל התעסקות עם לוח השעונים. ולהחזיר רק לאחר חיבור מלא של כל הפלאגים שנותקו.

אין לסובב סוויטש ללא לוח שעונים מורכב!

יש לסרוק את הקלפים של השעונים ברכב, או לחילופין למצוא ברשת מישהו שכבר עשה את זה.

בגלל שהפעולה דורשת פירוק של לוח השעונים, והוצאת המחוגים, אני מניח שתעדיפו למצוא אחד שכבר עשה זאת.

לאחר מכן יושבים על הפוטושופ ומעצבים כאוות נפשכם. להלן מה שאני עשיתי:

דשבורד2.jpg

עשיתי את ההדפסה בשני גדלים בשביל שיהיה יותר קל "לקלוע" לגודל של הקלפים האמיתיים.

את ההדפסה עשיתי על נייר רגיל עם למינציה. וזאת לאחר ניסיון עם נייר פוטו, לא עובר דרכו אור כמעט בכלל.

לאחר חיתוך כמה שיותר מדוייק עם סכין יפנית, הוספתי מאחורי השעון המרכזי (מהירות) מדבקה עגולה, סתם כי חשבתי שיותר יפה ככה.

לאחר הוצאת המחוגים בעזרת מזלגון (זה של הקינוחים) הדבקתי פס לדים בהיקף הפנימי של לוח השעונים והוצאתי את כל הנורות הישנות שהאירו בצהוב את השעונים. את פס הלדים חיברתי לאחד ממחברי הנורות, שימו לב שהקוטביות חשובה בלדים.

20140427_130232.jpg

לאחר מכן הסרתי את הצבע הלבן מהמחוגים (לבן על לבן לא הולך טוב) וצבעתי באדום את החלק שהיה לבן.

20140427_130127.jpg20140427_125641.jpg

עכשיו נשאר להרכיב הכל.

החלק המסובך הוא להחזיר את השעונים כך שיפעלו היטב ויציגו את הנתונים הנכונים.

ניתן לעשות זאת בשתי דרכים:

הראשונה היא להניח את לוח השעונים על גבו (שמשקל המחוגים לא ישפיע על המיקום שלהם), להוריד את המחטים (אלה שמונעים מהמחוגים לרדת מתחת לאפס), ולצלם את המיקום של המחוגים, ובהרכבה להחזיר בדיוק באותה צורה כשהלוח על הגב.

הדרך השניה דורשת מיכל מלא, ולהכיר את התנהגות מד החום ברכב. והיא כוללת החזרת המחוגים כשלוח השעונים מורכב ברכב, והסוויץ' פתוח. כך כך המחוגים מראים עכשיו ערכים אמיתיים. אז את המהירות והסלד מקבעים על אפס, ואת הדלק על פול. את מד החום אפשר לקבע במיקום טמפ' העבודה לאחר שהרכב מונע ומאוורר נדלק כבר פעמיים.

נכון, זה לא מושלם כמו לקנות קיט מוכן ב-300 שקל, אבל גם לא יקר כמו קיט כזה.

סה"כ שובר מעט את השיעמום.

מקווה שנהניתם,

מתן.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

מבחינת הרעיון אני חייב להגיד, רעיון גדול אהבתי מאוד ויצא ממש יפה בעיקר בגלל שאת עיצבת את זה.

מבחינת שימושיות וכל הכיוונון של הלוח שעונים, נראה על פי התמונות שהרכב מראה בערך 500 סל"ד ומהירות של 10 קמ"ש כשהרכב כבוי.

איך תתקן את זה? תדפיס עיצוב חדש שהכל קצת גבוה יותר?

*נראה שהרכב כבוי על פי חום המנוע ומד הדלק.

עריכה אחרונה על ידי yaari30

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

לא אני גרמתי את מה שאתה מתאר, ככה זה בפונטו דור ראשון. אין אפס. המחט שמונעת מהמחוג ליפול היא בכלל לא מול האפס.

בשתי התמונות של ה"לפני" הרכב כבוי, וגם שם המחוג סלד מצביע על 500 והמהירות על 10.

פורסם

הבנתי אותך, חוץ מזה שקצת הציק לי בעיין (שחבל שהרכב הגיע ככה) יצא מצויין.

קבל ח"ח

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

יצא יפה מאוד.

הערה קטנה,האור מאחורי הלוח שעונים חזק מידי,ורואים את כל הבפנים.

מה שאתה יכול לעשות זה להוסיף שכבות לנייר, או לחילופון להוסיף לפס לדים בכניסה פוטנציומטר בכדי שתוכל לשלוט בעוצמת האור.

-I'd rather loose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car, is your story, so don't let someone else write the book. -Moog 

פורסם
יצא יפה מאוד.

הערה קטנה,האור מאחורי הלוח שעונים חזק מידי,ורואים את כל הבפנים.

מה שאתה יכול לעשות זה להוסיף שכבות לנייר, או לחילופון להוסיף לפס לדים בכניסה פוטנציומטר בכדי שתוכל לשלוט בעוצמת האור.

הערה יפה, גם לי זה מציק. ועשיתי משהו בנידון.

כך זה היה נראה לפני מה שעשיתי:

IMG-20140429-WA0011.jpg

אפשר לראות בשעון השמאלי שני כתמי שחורים.

שמאלי תחתון שימש את נורת ההתראה של הדלק.

ימני עליון משמש בדגמים מסוימים כבית למנורה שמתריעה על חום מנוע גבוה. אצלי זה ריק.

עם דרמל קיצצתי את שני הפלסטיקים הללו, שניתן לראות כאן:

20140520_144906.jpg

את נורת ההתראה של הדלק העברתי למקום אחר, ועכשיו היא מדליקה ציור שנראה כמו מיכל סולר (לא יודע בדיוק מה הוא אמור להביע, אבל שימש כנראה בדגמי דיזל)

ומאחורי הקלפים הימני והשמאלי הדבקתי מדבקה בצבע שקוף מאט, שמשמשת לציפוי חלונות ע"מ להפוך אותם ל'חלביים'

הכתמים השחורים נעלמו לגמרי, והסימונים שמאחורי השעון הימני כמעט ובגלל לא רואים. אבל בשעון השמאלי זה באמת לא כ"כ אסטתי. עוד לא חשבתי מה בדיוק לעשות.

אני שוקל להסיר את הפלסטיק השקוף שם ולתמוך את הקלף במקום אחר.

• אחראי פורום
פורסם

נראה אחלה. החזרת אותי 10 שנים אחורה לסמוראי, עשיתי אותו פרוייקט בדיוק (שם נושא התאורה היה פשוט יותר במקור, תאורה היקפית ולא דרך השעון).

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...