Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרוייקט- VW type2 קמפר Riviera 1978

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שאני זוכר, 225 פרנהייט (~107 צלסיוס) מתחילה להיות טמפ' בעייתית במקוררי האוויר.

אסף, תזהר...אתה עובר קווים אדומים, תרתי משמע...

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קצת מתוצאות המחקר לגבי טמפרטורת השמן - ככל הנראה המקסימום המותר לאורך זמן הוא 121 מעלות, זה לפי ספרות של אופנועים מקוררי אוויר. לשמן סינטטי מותר הרבה יותר, אבל זה לא רלוונטי. אני לא יודע בוודאות מה זה אומר לגבי המנועים שלנו. מה שכן, כשישבתי על 120 קבוע במשך לא מעט זמן, הנורת לחץ שמן נדלקה בסרק (וכבתה מייד עם עליית הסל"ד, אפילו בטיפונת)

חזרה לצמת המזרקים - לפני כמה חודשים קניתי צמה נוספת שתהיה לי ספייר כשאני אחליט להחליף את הצמה הקיימת (שידעתי שהיא לא במצב מזהיר, לאחר שעברה התעללויות על ידי מיטב החשמלאים בפץח תקווה של שנות ה80 ).

במקרה גם מצאתי בארץ מלאי נדיר של קונקטורים למזרקים - קניתי 10 קונקטורים ואת כל המלאי של הקונטקטים (המגעים הקפיציים שבתוך הקונקטורים) - 40 במספר. זה בדיוק מספר הקונטקטים שיש בצמה, אז הלכתי על בטוח. צירפתי תמונה של המגעים עצמם, שתראו איך הם בנויים - מן שפתיים קפיציות אחת מול השניה, ועם הזמן, והחום, הם מאבדות את הקפיציות ומפסיקות להיות לחוצות זו מול זו, והמגע לא טוב. חוץ מזה הפלסטיק עצמו (למעשה PVC עם 13 אחוזי זכוכית) מתחיל להיסדק ולהישבר, עד שהבית לא מחזיק את המגעים במקום, ושוב מגע לא טוב.

אז פרסתי את הצמה, הפשטתי אותה, החלפתי את ארבעת הפלסטיקים של מחברי המזרקים, החלפתי את הפלסטיק של ה"מנוע צעדים" (שהוא לא כזה, אבל תרשו לי לקרוא לו ככה כי את השם הזה כולם מכירים). בדקתי את רוב החוטים ומצאתי שאין מה להחליף אותם. כל המגעים במצב הרבה יותר טוב מבצמה המקורית שלי, למעשה כולם גמישים ו"חיים" ונראים ומרגישים טוב, והייתי צריך להחליף רק שני קונטקטים (כצפוי - של מזרק מספר 3, הצילינדר שעובד הכי חם... שניהם לא היו מספיק קפיציים).

אחרי זה, למרות שאני לא אוהב שרשוריים, לא רציתי להשתמש בשרינקים בגלל שאז אי אפשר לתקן בעתיד - אז ארזתי הכל בשרשוריים.

היום החלפתי תוך כמה דקות עבודה, ראש בראש, את הצמה החדשה במקום הישנה... והמנוע הניע בנגיעה. בלי שיהוקים ובלי פיספוסים. נראה שהכל עובד..

אסף.

IMG00165-20100802-1056.jpg

engine loom 001.JPG

engine loom 002.JPG

engine loom 003.JPG

engine loom 004.JPG

engine loom 005.JPG

engine loom 006.JPG

פורסם
קצת מתוצאות המחקר לגבי טמפרטורת השמן - ככל הנראה המקסימום המותר לאורך זמן הוא 121 מעלות, זה לפי ספרות של אופנועים מקוררי אוויר. לשמן סינטטי מותר הרבה יותר, אבל זה לא רלוונטי. אני לא יודע בוודאות מה זה אומר לגבי המנועים שלנו. מה שכן, כשישבתי על 120 קבוע במשך לא מעט זמן, הנורת לחץ שמן נדלקה בסרק (וכבתה מייד עם עליית הסל"ד, אפילו בטיפונת)

אז איזה שמן אתם משתמשים...

לא סינטטי 10-40 ?

דןדן

יומן יבוא 1974 VW Trasporter BUS

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=319175

פורסם
מינרלי איכותי (שמשווק תחת השם המטעה "חצי סינטטי" ) במשקל 15W40, ועוד מעט יגיע הזמן להחליף אותו.

אסף.

לדעתי אסף זו הסיבה להיבהוב נורת הלחץ אחרי מאמץ....

בפעם הבאה נסה 20/50 של LM ואני מבטיח שלא תיראה נורות אדומות

פרט לטיול בהולנד ברובע החלונות-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אז מה היה לנו...

אחרי הפרק החם, החלטה - לא יוצאים לאף נסיעה של יותר מ 10 דקות בלי לפתור קודם את הבעיה.

והדבר הראשון שעשיתי הוא להחזיר את המצב לקדמותו - להחזיר למקומה את החצאית הקטנה שמתחת לפגוש, ולהוריד את הפחיות האחרונות שהוספתי מתחת לצינורות מרימי השסתומים, ולמעשה מנתבות בצורה מסויימת את זרימת האוויר החם אחרי שהוא קירר את הצילינדרים.

ואז נסענו לדרום (חכו לסוף, זה דווקא מעניין)

השורה התחתונה היא שהמצב הרבה יותר טוב. אבל עדיין במאמץ ממושך במהירות גבוהה (נגיד, בעליה של עוקף באר-שבע מדרום לצפון כשהטמפרטורה בחוץ 32 מעלות) הטמפרטורה שהמחוון מראה עולה ל118 מעלות. מה שכן הקירור הרבה יותר יעיל עכשיו, ובנסיעה של 60 מי"ש או קצת פחות, אני כל הזמן באזור ה 110 עד 113 מעלות, גם כשבחוץ 32. ברגע שהשמש שקעה וטמפרטורת הסביבה ירדה, מייד טמפרטורת השמן במחוון ירדה למתחת ל 110.

מה שבטוח, נסיעה ממושכת במהירות גבוהה ובטמפרטורת סביבה של יותר מ30 מעלות מחממת את השמן.

השגתי את המתאם להרכבת מצנן שמן, ויש לי מצנן קטן. השלב הבא יהיה צנרת, וקצת מסגרות, ואני מקווה שזה יהיה זה.

ועכשיו עזבו את העניינים הטכניים בצד. סופ"ש שעבר היה באחה רביבים, סוף שבוע של מירוץ הקפות מדברי. יש מאהל במדבר, אז במקום לטוס עם המשפחתומטית בשבת בבוקר כדי לסקר את המירוץ, נסענו בשישי, אני ושני זאטוטים (אחד שלי, השניה לא) למדבר.

הגענו באור אחרון, נכנסנו בשביל שליד נחל הבשור, ונסענו עד המחנה. בטלפון, טל כיוון אותי להגיע מסביב, אני מתחיל להקיף את המחנה, בשביל חול רך, שעושה לפולקסווגן רעש של ריחוף שקט (קשה להסביר, אבל בגלל שהמנוע למטה, זה בולע כמעט את כל הרעש), וכך גלשנו לחניה שנשמרה לנו, לליל מחנאות כהלכתו.

קצת אחרי 5 בבוקר יום שבת, רעש מנועי האופנועים המתחממים לקראת הזינוק מעיר אותנו. הילדים יושבים ב"פנטהאוז", חלונות פתוחים, ומביטים בסיבוב הראשון של המסלול, מתברר שהמקום ששמרו לנו, הוא נקודת התצפית הכי טובה על המירוץ. וכך הם נשארו כל היום בקמפר, משחקים וצופים במירוץ שמתרחש שני מטר מהם, כשאני מסתובב בשטח, וחוזר כדי לגלות שהם לא ממש צריכים אותי כשהקמפר משמש להם בית.

דבר מעניין שכבר למדנו, אבל הפעם היה ממש בולט - זרימת האוויר בתוך הקמפר כאשר הגג והחלונות פתוחים, והוילונות סגורים - דבר פנטסטי. בתוך הקמפר - היה אחד מהמקומות הנעימים במחנה.

אסף.

camper in desert_001.JPG

camper in desert_002.JPG

camper in desert_003.JPG

פורסם

תענוג לקרוא. בהזדמנות זו רציתי להודות לך על העזרה עם הבול גוינטים בהחלט עזרת לי אני ומורדכי מודים לך :)

לו הכלבים יכלו לדבר סיפוריהם הלא מתוחכמים היו מעצבים מחדש את טרגדית המין האנושי

פורסם

מרדכי לא סתם בתור אצל הדוקטור , הוא כבר עבר על כל המגזינים בחדר ההמתנה פעמיים .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בינתיים עשיתי אתמול בדיקת חורף במוסך. לא לקח הרבה זמן, וידעתם שלא משלמים על בדיקת חורף..??

כשהקמפר על הליפט ראיתי שלרפידות של הבלמים הקדמיים לא נשאר הרבה בשר (למרות שיש מספיק לכמה חודשים הבאים) ואני אחליף אותן (כבר יש לי סט ספייר), והבוטים (הגומיות) של הבולג'וינטים גם מתחילים להיקרע (וחבל להחליף בולג'וינטים בשביל בוטים, אז אני מתכוון להזמין חדשים מסיליקון ולהחליף בהקדם). נראה לי שהם מתחילים להיקרע בגלל שאני כל פעם שוטף עם גרניק מתחת לרכב. ואולי זה בגלל שהם בני 32 שנה..?

עוד מדבקה על החלון.

ובשבוע הבא אנחנו נוסעים לכמה ימי מחנאות בצאלים...

אסף.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הרבה זמן לא כתבתי, אז הגיע הזמן...

(פגשתי בשמחה רבה את אחד מששת קוראי הנאמנים, על יד מטוס שגם לו מנוע שטוח ומרובע צילינדרים, והרגשתי צורך להתנצל שאני מזניח את כתיבת היומן... אז הנה העדכון)

לא רק את היומן אני מזניח לאחרונה, אני קצת מזניח את השיפוץ ומתרכז במעט הזמן שיש לי עם הקמפר בלהשתמש בו. לפני כמה שבועות, ביום ראשון חם במיוחד, נסעתי איתו שוב לצאלים, לשבוע מילואים שהיה כולו בתוך צאלים. אני כמובן ישנתי בקמפר, וזה היה שווה את הנסיעה הלוך שהיתה מאוד קשה - עשיתי טעות ונסעתי מכביש 6 במהירויות של כביש 6 - כלומר 60 מי"ש פחות או יותר ביום עם טמפרטורת סביבה של בערך 32 מעלות. התוצאה הבלתי נמנעת היתה התחממות, ב120 בשעון עצרתי לחמש דקות ונתתי למנוע לקרר את עצמו. שיהיה ברור, גם בטמפרטורה הזו ההתחחמות לא מוחלטת - נורת לחץ השמן נדלקת רק בסרק, ומספיק ללטף את הדוושה של המצערת כדי שהיא תכבה. מערכת הקירור עובדת מצויין - תוך 5 דקות הטמפרטורה של השמן ירדה ל100 בערך, זה קר מאוד, והמשכתי בנסיעה.

אבל משהו עדיין לא נראה לי, מצנן שמן נוסף, כמו שכבר הבטחתי, בדרך.

הנסיעה חזרה היתה מצויינת, גם היתה בלילה וגם לא במהירות גבוהה כל הזמן, הטמפרטורה היתה באזור ה105 עד 110 כל הזמן, גם ב55-60 בכביש המהיר.

המסקנה שלי היא לא לנסוע כשטמפרטורת הסביבה גבוהה מ30 מעלות, לפחות עד שנתקין מצנן שמן נוסף.

ומתישהו איזה שמוק נתן דחיפה לגלגל ספייר שעל האף, ועכשיו יש שם (שוב) חיוך מכוער. זהו. הגלגל לא חוזר לשם עד שתהיה בניה חזקה מפלדה.

עכשיו יש לי מספיק סיבות טובות לא לעשות עוד טיול עד שיהיה יום עבודה מלא על הקמפר, מה עוד שעל פי לוח השנה אני כבר חייב להחליף שוב שמן מנוע ופילטר, אז אני כבר אעשה הכל יחד, כשיגיעו החלקים מחו"ל.

אסף.

פורסם

לפי השיחה שהייתה לנו השבוע אני חושב ששחכת עוד משהו שדורש החלפה ( סתם כדי שלא תשכח).

ותדע לך שמי שמחכה שהרכב יהיה פיקס כדי לנוסע , נשאר בבית ...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

היי אסף .לא יודע אם הכללת אותי בין ששת הקוראים שלך. במידה ולא אז תוסיף.

אני נהנה לקרוא את היומן שיפוץ הזה ומקנא כמובן ברוח טובה.

רציתי בכל מקרה דווקא לשאול לגבי המנוע. האם מנוע זה לא מסוגל ולא תוכנן לעבוד גם בתנאים קשים או קיצוניים.

למנועי טייפ1 הרי אין שום בעיה כזו. נסעתי עם מנוע כזה לא מעט בתנאים מאוד קשים ואני לא מכיר תופעות כאלו ועוד במנועי טייפ4.

בעניין ההתקדמות של מורדכי. לצערי אני טרוד בבריאותה של אשתי בימים אלו אז הוא ימשיך לעמוד עצוב אצל בני בתקופה הקרובה.

לו הכלבים יכלו לדבר סיפוריהם הלא מתוחכמים היו מעצבים מחדש את טרגדית המין האנושי

פורסם
הרבה זמן לא כתבתי, אז הגיע הזמן...

(פגשתי בשמחה רבה את אחד מששת קוראי הנאמנים, על יד מטוס שגם לו מנוע שטוח ומרובע צילינדרים, והרגשתי צורך להתנצל שאני מזניח את כתיבת היומן... אז הנה העדכון)

לא רק את היומן אני מזניח לאחרונה, אני קצת מזניח את השיפוץ ומתרכז במעט הזמן שיש לי עם הקמפר בלהשתמש בו. לפני כמה שבועות, ביום ראשון חם במיוחד, נסעתי איתו שוב לצאלים, לשבוע מילואים שהיה כולו בתוך צאלים. אני כמובן ישנתי בקמפר, וזה היה שווה את הנסיעה הלוך שהיתה מאוד קשה - עשיתי טעות ונסעתי מכביש 6 במהירויות של כביש 6 - כלומר 60 מי"ש פחות או יותר ביום עם טמפרטורת סביבה של בערך 32 מעלות. התוצאה הבלתי נמנעת היתה התחממות, ב120 בשעון עצרתי לחמש דקות ונתתי למנוע לקרר את עצמו. שיהיה ברור, גם בטמפרטורה הזו ההתחחמות לא מוחלטת - נורת לחץ השמן נדלקת רק בסרק, ומספיק ללטף את הדוושה של המצערת כדי שהיא תכבה. מערכת הקירור עובדת מצויין - תוך 5 דקות הטמפרטורה של השמן ירדה ל100 בערך, זה קר מאוד, והמשכתי בנסיעה.

אבל משהו עדיין לא נראה לי, מצנן שמן נוסף, כמו שכבר הבטחתי, בדרך.

הנסיעה חזרה היתה מצויינת, גם היתה בלילה וגם לא במהירות גבוהה כל הזמן, הטמפרטורה היתה באזור ה105 עד 110 כל הזמן, גם ב55-60 בכביש המהיר.

המסקנה שלי היא לא לנסוע כשטמפרטורת הסביבה גבוהה מ30 מעלות, לפחות עד שנתקין מצנן שמן נוסף.

ומתישהו איזה שמוק נתן דחיפה לגלגל ספייר שעל האף, ועכשיו יש שם (שוב) חיוך מכוער. זהו. הגלגל לא חוזר לשם עד שתהיה בניה חזקה מפלדה.

עכשיו יש לי מספיק סיבות טובות לא לעשות עוד טיול עד שיהיה יום עבודה מלא על הקמפר, מה עוד שעל פי לוח השנה אני כבר חייב להחליף שוב שמן מנוע ופילטר, אז אני כבר אעשה הכל יחד, כשיגיעו החלקים מחו"ל.

אסף.

אם כך מה הועילו חכמים בבנייתם ?

לדעתי כל המקוררי אויר מתחממים מאוד .

רק שאתה הוא מבין הבודדים שבודקים .

• תוכן חדש...