Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כמה שאלות שלחלקן לא מצאתי תשובות ספציפיות בחיפוש.

אני צריך להוסיף מים למיכל העיבוי כי חסר קצת,המיכל מלא בבוצה ומים חומים ואני לא רוצה להחליף את המים ליעודיים בעקבות קריאה בפורום על מקרים של נזילות שקרו לאנשים שעשו זאת לאחר הזנחה של המערכת.

יש לי מי גשם נקיים שנאספו אצלי בחצר , אין מניעה להשתמש בהם נכון? זה יותר טוב ממים מהבריטה למשל.?

ובנוסף ,אני יודע שאין הרבה בעלי 205 עם שעון חום, אבל אצלי הונטה נדלקת ב 80 מעלות ובחורף כשקר ,אני יכול לנסוע נסיעה של 50 ק"מ בכבישים מהירים והמחוג לא עובר את ה 40 מעלות.

ברגע שאני מגיע לאזור עירוני לוקח זמן לחום לעלות.יש פה בעל 205 שהמחוג אצלו קבוע במקום?

אני הסקתי מזה שזהו הטרמוסטט(תקנו אם אני טועה) אני אגש לקנות אחד חדש ,השאלה לגבי זה היא האם אני חייב להחליף את מי הקירור ולנקז אוויר בעקבות החלפת הטרמוסטט?עוד המלצות לגבי מה לקנות (גומיות וכאלו).

ועוד משהו, כשפתחתי את מיכל העיבוי(לאחר שהרכב עמד שעה לאחר נסיעה), יצאו משם לאחר כמה שניות אולי 15 בועות אוויר קטנות, על מה זה מסמן?

תודה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
יש לי מי גשם נקיים שנאספו אצלי בחצר , אין מניעה להשתמש בהם נכון? זה יותר טוב ממים מהבריטה למשל.?

.

תשתמש במי קירור יעודיים לא במים מאולתרים.

יוגב

פורסם

מה קורה יוגב?

אני חושב שזה קצת מאוחר להחליף עכשיו למים ירוקים.

תגיד אצלך השעון חום מקורי נכון? מה קורה לו בחורף בנסיעה ארוכה בכביש מהיר, עד לאן הוא צולל?

תודה.

פורסם

השעון חום אצלנו לא מקורי..

ואצלנו בכל ימות השנה המנוע שומר על טמפרטורה קבועה פחות או יותר (לא זוכר איזה) .

ולפי דעתי כדי שתחליף מים אחרי הכל

יוגב

פורסם

מי גשם זה דבר נוראי. הם מלאים באבק, פיח, מזהמים אחרים, ובנוסף לכל הרבה פעמים אלו מים חומציים (מה שנקרא גשם חומצי).

אפשר לראות איך הגשם עיכל לאט לאט מבנים שנבנו מאבן במקומות שונים בארצינו (במיוחד במקומות עשירים בתעשיה או בכלי רכב).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

amitt .אם מדוייק מה שאתה כותב,אז יש לך בעיה בטרמוסטט, וגם ביונית הוונטה.

הטרמו" נתפס פתוח, או המידה שלו לא נכונה.

הוא אמור להיפתח ב- 88 מעלות(זה רשום עליו) והיונית וונטה אמורה לחבר ב-93-95 מעלות

לא תפתור את הבעיה אם תחליף טרמו" ויונית,לא למידה הנכונה.

מי גשם, הם המים הנקיים ביותר בטבע.אתה יכול להשתמש בהם,לרדיאטור וגם למצבר.

כמובן שרצוי לאגור אותם בכלי זכוכית,מס שעות לאחר רדת הגשם,ולא בתחילתו.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
amitt ..

מי גשם, הם המים הנקיים ביותר בטבע.אתה יכול להשתמש בהם,לרדיאטור וגם למצבר.

כמובן שרצוי לאגור אותם בכלי זכוכית,מס שעות לאחר רדת הגשם,ולא בתחילתו.

בברכה

דוד

דוד, תרשה לי לחלוק עליך.

טיפות הגשם מתהוות סביב אבק במקרה הטוב, סביב יודיד הכסף במקרה הפחות טוב, וסביב מזהמים מאגזוזי המכוניות וארובות התעשיה במקרה הגרוע.

במקרה האחרון הגשם יכול להיות מאוד חומצי.

(ורק אגב, קיטור שנפלט מגייזרים, או לועות געשיים נקי יותר, אבל זה לא קשור לנושא).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

שלום amitt!

הרשה לי להאיר ענייך ועיני רבים ואחרים בפורום בנוגע לתופסי הקירור:

מים חומים מעידים על עירבוב של נוזלי קירור שונים!. בפולקסוואגן למשל, מדובר על ערבוב של התוסף G11 שהוא בצבע ירוק ומיועד למנועים בעלי רדיאטור+ראש+בלוק מפלדה ביחד עם G12 או G12PLUS שהם בצבע וורד (ועל בסיס גליקול ותוספים נגד קורוזיה) ומיועדים למנועים בעלי רדיאטור+ראש+בלוק מאלומיניום.

אין לערבב בשום פנים ואופן שני נוזלים אלה, ואני מצטט מספר הרכב של הפולו 2002שלי, לכל אלה שכתבו שניתן לערבב אותם:

"אין לערבב את תוסף הקירור G12 עם תוספים אחרים (אפילו לא עם G11!) הנך יכול לזהות את ה- G12 לפי צבעו. אם הנוזל במיכל ההתפשטות חום, סימן שה- G12 עורבב עם תוסף אחר!

במקרה זה, יש להחליף מיד את נוזל הקירור! אחרת, תקלות רציניות בתפעול או נזק ייגרמו למנוע כתוצאה מכך!"

אגב, ניתן לערבב G12 עם G12PLUS מכיוון שה- G12PLUS הוא המחליף של G12, וההבדל בניהם הוא טמפ' קפיאה נמוכה יותר של ה- G12PLUS.

עצותיי אלייך הן: מכיוון שהאוטו נסע עם מים חומים המון ק"מ, לך למכון רדיאטורים, בצע ניקוי למערכת הקירור, ומלא נוזל קירור ייעודי ותשתמש אך ורק בו!

בהצלחה, איתמר ג'ורג'

פורסם

arilou , ומרק.נותר לי רק להודות לכם,שניכם צודקים בעניין מי גשם.

תודה לכם, למדתי עוד דבר בפורום.

אני לא רק מייעץ,גם לומד.לא בושה ללמוד.:roll:

נכנסתי ל- "מי גשם" בגוגל, וכל דיבריכם אמת.

בברכה

דוד

פורסם
ובנוסף ,אני יודע שאין הרבה בעלי 205 עם שעון חום, אבל אצלי הונטה נדלקת ב 80 מעלות ובחורף כשקר ,אני יכול לנסוע נסיעה של 50 ק"מ בכבישים מהירים והמחוג לא עובר את ה 40 מעלות.

תודה.

רגע קראתי את זה עכשיו לאט ולא הבנתי מה הבעיה פה?

ברור שהמחוג לא יעבור את ה40 מעלות כי רוח הנסיעה מקררת את המנוע (ובחורף עוד יותר קר גם!) , אין פה שום בעיה :idea:

אתה יכול היות רגוע זה טיבעי לחלוטין!

יוגב

פורסם

"ברור שהמחוג לא יעבור את ה40 מעלות כי רוח הנסיעה מקררת את המנוע"

לא ברור שאכן כך.כשהטרמוסטט תקין וסגור,אין סירקול,רוח הנסיעה לא מקררת

את המים הנעולים בתוך המנוע,מקררת רק את המים ברדיאטור.

רק לאחר פתיחת הטרמו" ב-88 מעלות,יש סירקול וכניסת מים קרים למנוע.

יונית שעון החום,"מקריאה" לשעון את מצב חום המים במנוע,מותקנת לפני היציאה מהטרמו".

לכן לא יכול להיות מצב,שהשעון יעמוד קבוע על 40 מעלות.אידיקציה נוספת לא יהיה חימום

בתא הנוסעים.

פורסם

רואה יוגב ,דוד הסביר בדיוק מה שהסברתי לך .

באמת החימום אצלי עובד חלש מאד ואם אני מדליק אותו אחרי 2 דקות כבר יוצא אוויר די קריר.

• תוכן חדש...