Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בהמשך לשרשור אחר בו ביקשתי הכוונה כללית, ולשמחתי קיבלתי תגובות לא מעטות, אשמח אם תתייחסו גם לשאלה הבאה:

לאחר שהחלטתי על סדר העדיפויות הבא:

1. פיז'ו 306

2. דייהטסו-שרייד

3. פונטו ספייס/רנו קליאו/סוזוקי סוויפט

רק במקרה נחשפתי למחירו הנמוך(יחסית) של רובר 214/216 שנתונים 98-00. לאחר מכן הקדשתי זמן מה בעיון בפורום כדי לקבל קצת מושג על הרכב. ממה שהבנתי, לא מדובר ברכב שכדאי לקנות אם לא מבינים מספיק כדי להבחין האם טופל כשורה או לא, וכי לדבר חשיבות מכרעת בכל הקשור לאמינותו. מעבר לזה, מצאתי דעות חלוקות..

---

השאלה שלי, היא מה דעתכם על רובר 214/216 כרכב בתקציב של כ-20K המיועד לשרת סטודנט ?

פרמטרים נוספים אותם ציינתי בשרשור המקורי, ומפאת הנוחות אציין גם כאן:

- רצוי שיהיה אמין וחסכוני עד כמה שניתן.

- אני עתיד לעבור ביום בין 30 - 60 ק"מ(לכל היותר), לכן לא יודע כמה משמעותי ההבדל בין 1.4 ל 1.6 ליטר.

- אני אסע בו לבד רוב הזמן, אבל עדיין חשוב שיסחוב טוב.

- ברור לי שבכל רכב אצטרך להשקיע עוד כ 2-3K(לכל הפחות) במעמד הרכישה על "ישור קו" מינימלי

אשמח לכל התייחסות !

פורסם

על הרובר לא הייתי ממליץ,החלפים יקרים ממש.

עם יתקלקל לך חלק ב306 או הפונטו שהחלפתו תעלה 200 שקלים ברובר אותו החלק יעלה 2000 שקלים ואני ממש לא מגזים.

בתקציבך פיג'ו 306 תוכל להשיג את דגם הדיאומנד והxr שהוא יותר מאובזר.

XN, רמת הגימור הבסיסית. ללא חלונות חשמל, נעילה מרכזית, מזגן מקורי (לפחות ב-1400),תגבור הגה וריפודים זולים (הכוונה לסוג הבד של הסלון).

דאימונד - זהה ל-XN, אך נוספו לה זוג חלונות חשמל קדמיים,מזגן מקורי, הגה כח,זוג כריות אוויר ונעילה מרכזית (הזמנה מיוחדת עבור השוק הישראלי) יש אותה גם בדור ראשון, וגם בדור שני.

XR - עדיין עם ריפודים זולים למדי (מעט יותר טובים מה-XN), כאן יש כבר 4 חלונות חשמל, וכמובן נ"מ ומזגן מקורי (כמו שאפשר לראות, הבדל לא משמעותי מהדאימונד).

XR יותר מאובזר מהדאימונד, עוד זוג חלונות חשמל מאחור, ריפוד מעט יותר מפואר, לא סגור אם גם המראות חשמליות.

כל השאר זהה. תוכל להשיג לפחות שנת 99, אם לא 2000 ואפילו 2001 (הידני נדיר מאוד בשנים אלה).

תוכל להשיג גם פונטו ספייס 2001 sx

SX - קיבל את הכינוי Active בארץ.

מנוע: 1242 סמ"ק, 8 שסתומים. 2 לכל צילנדר קאמשפט יחיד. 4 צילנדרים בטור.

הספק: 60 כ"ס ב5000 סל"ד.

מומנט: 10.4 קג"מ ב 2500 סל"ד.

תיבת הילוכים: ידנית 5 הילוכים. טיבה ידנית רובוטית בעלת 5 הילוכים.

איבזור: בדומה ללפני מתיחת הפנים + מראות צד חשמליות. ABS בכל השנים.

עם תיבה ידנית:

נסיעה בינעירונית: 16.5 ק"מ לליטר.

פורסם

מאוד בקצרה, הרובר בהחלט לא נחשב כרכב זול לאחזקה ועל כן ע"פ הפרמטרים שציינת הייתי "מפיל" רכישה של רכב כזה (אני באופן אישי).

פורסם

לטעמי הדבר החשוב ביותר ברכב בתקציב הנ"ל, זו זמינות של חלפים משומשים.

לפעמים חלק מקורי יכול להיות מאוד, אבל מאוד יקר.

אני גם אדם דל הכנסה (כרגע), ומטפל ברכב במוסך מורשה. באחד הטיפולים זיהיתי נזילה מצינור הגה כוח.

עלותו של אחד חדש מגיעה ל-770 ש"ח לפני מע"מ!! התפלאתי מאוד, מכיוון שבד"כ החלפים זולים מאוד מאוד בסיטרואן קסארה שבבעלותי.

לשמחתי הזמינות של הרכב במגרשי הפירוק הביאה אותי להשיג צינור במצב מעולה ב-150 ש"ח כולל מע"מ.

מבחינתי חסכתי מעל 600 ש"ח על החלק. אני לא בטוח שאתה תוכל לעשות משהו דומה ברובר.

כשמתבייתים על דגם מסויים, זה הפרמטר החשוב ביותר. אח"כ מגיעים כל יתר הפרמטרים כמו מציאת רכב מטופל וכך הלאה.

פורסם

כמו שאמרתי ואני ימשיל להגיד שכל השלושה שמעליי טועים.

דבר ראשון אני בטוח שלא היה להם רובר וכל מה שהם יודעים זה משמועות.

רובר יתן לך את כל הדברים שציינת ובצורה הטובה ביותר מכל רכב שתמצא בתקציב הזה.

אמינות תלוי בך, תדאג תטפל בזמן שמנים מקורים לא יהיו בעיות חוץ מבלאי של 8-10 שנים.

חסכוני תלוי בך, מה אתה מעדיף רובר 214 1400סמ"ק ידני שלי עושה 1:11-13{תלוי בצורת הנהיגה}.

ויש את רובר 216 1600סמ"ק אוט' או ידני{ קצת קשה למצוא את הידני במצב טוב}.

המלצה שלי לך על ה-214 ועל תדאג הוא יסחוב הרכב הזה הוא שד קטן.

וגם ישאר לך עודף של 7-5K .

בנוגע לישור קו 2-3K יספיקו, תעשה טיימינג+משאבת מים ורצועת הגה, על הדרך החלפת כל השמנים {מנוע,גיר,ברקסים}

פילטרים כבלי הצטה ואתה מסודר.

בעודף שנשאר מהקנייה את יכול להחליף בולמים קפיצים וצמיגים לפי הנדרש או אפילו להרים ראש מנוע ולשים אטם ראש מחוזק.

דבר אחרון שאני אומר לפני כל המלצה על רובר, קח את הרכב לבדיקה ואל תתפשר. אם לא נראה לך אל תקנה. אחרי הכל זה רכב שנועד לפורענות אצל צעירים .

אתה יכול למצוא אחת שמורה אם קילומטראז נמוך במצב טוב אם תחפש ולא תמהר.

ההיתי מוחר לך את שלי אם לא ההיתי מרוצה ממנה אבל חבל אני כן מרוצה:lol:.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
על הרובר לא הייתי ממליץ,החלפים יקרים ממש.

עם יתקלקל לך חלק ב306 או הפונטו שהחלפתו תעלה 200 שקלים ברובר אותו החלק יעלה 2000 שקלים ואני ממש לא מגזים.

בתקציבך פיג'ו 306 תוכל להשיג את דגם הדיאומנד והxr שהוא יותר מאובזר.

XN, רמת הגימור הבסיסית. ללא חלונות חשמל, נעילה מרכזית, מזגן מקורי (לפחות ב-1400),תגבור הגה וריפודים זולים (הכוונה לסוג הבד של הסלון).

דאימונד - זהה ל-XN, אך נוספו לה זוג חלונות חשמל קדמיים,מזגן מקורי, הגה כח,זוג כריות אוויר ונעילה מרכזית (הזמנה מיוחדת עבור השוק הישראלי) יש אותה גם בדור ראשון, וגם בדור שני.

XR - עדיין עם ריפודים זולים למדי (מעט יותר טובים מה-XN), כאן יש כבר 4 חלונות חשמל, וכמובן נ"מ ומזגן מקורי (כמו שאפשר לראות, הבדל לא משמעותי מהדאימונד).

XR יותר מאובזר מהדאימונד, עוד זוג חלונות חשמל מאחור, ריפוד מעט יותר מפואר, לא סגור אם גם המראות חשמליות.

כל השאר זהה. תוכל להשיג לפחות שנת 99, אם לא 2000 ואפילו 2001 (הידני נדיר מאוד בשנים אלה).

עם תיבה ידנית:

טוב שלא הפרזת עם ה200 וה2000 ?? אתה מדבר מניסיון ? הייתה לך אי פעם רובר? תעשה טובה ואל תמליץ על סמך רכב שיש לחבר זה לא ממש עובד ככה.

לא ראיתי חלק מקורי שעולה ברובר יותר מחלק אחר וסתם דוגמה - כמה עולה לך משאבת מים באוטו שלך מקורית ?

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

עם תיבה ידנית:

לפחות תן קרדיט למי שמגיע.

אפילו לא תיקנת את הט' במילה "תיבה".

caveman הוא האיש!

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

חברים תודה לכולכם,

כנראה שבשלב זה אוותר על הרובר ואתמקד בפיז'ו 306, אבל אני מרגיש שהשכלתי מעט מעצם הדיון :)

נ.ב: תודה מיוחדת ל-dj_dani על פירוט תתי הדגמים.

שוב תודה !

פורסם

caveman הוא האיש!

לא ראיתי חלק מקורי שעולה ברובר יותר מחלק אחר וסתם דוגמה - כמה עולה לך משאבת מים באוטו שלך מקורית ?

האמת שאין לי רכב משלי אני נוהג ברכב של ההורים ולא אני דואג לתחזוקה של הרכב, אני יודע שאני לא אמור להתבסס על דעה של חבר, אבל אותו החבר יש 216 97' ולאחיו יש פונטו 97' ובכל טיפול הם רואים הבדל די משמעותי במחיר (ואני ראיתי קבלות).

נ.ב: תודה מיוחדת ל-dj_dani על פירוט תתי הדגמים.

שוב תודה !

אכן אני חייב את הקרדיט לcaveman (על אף שלא ממש הסתכלתי על שם המשתמש אלא יותר על התוכן).

פורסם
אכן אני חייב את הקרדיט לcaveman (על אף שלא ממש הסתכלתי על שם המשתמש אלא יותר על התוכן).

זה שלחברים שלך יש הבדל זה לא משקף, אולי חבר אחד (זה עם הרובר) באמת אוהב את האוטו שלו ושם הכל מקורי ( UNIPART, SHELL וכו') והחבר השני עם הפונטו שם לא מקורי ( סיני, טורקי) ומפה הבדלי המחירים ?

קשה מאוד להיות עם עמדה כל כך נחרצת - במיוחד כשבחיים לא היה לך רכב משלך ואתה עדיין משתמש ברכב של ההורים.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

הזיכרון שלי מעולם לא היה משהו..אבל גם לא חשבתי שאני סנילי :?

מצ"ב תצלום מסך של התגובה של dj_dani בה מיוחס לי ציטוט בו מעולם לא השתמשתי. הציטוט מסומן במסגרת בצבע ירוק.

כלומר, אין לי חבר עם רובר..

dj_dani, יש לך הסבר למה שקרה כאן ?

ציטוט.jpg

פורסם

הוא כנראה התבלבל, זה תגובה לשאלה שהוא ציטט מעל.

וfleshbone צודק, אני יכול לעשות טיפול 10 לרכב ב-200ש"ח ואני יכול ב-500ש"ח.

הכל טלוי באיכות החלפים, שמנים{כמובן שאני הולך על ה-500 :lol:}.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

• תוכן חדש...