Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני סטודנט, המעוניין ברכב קטן, חסכוני ואמין איתו אוכל להתנייד במרכז הארץ(משמע בשטח מישורי). הרכב אמור לגמוע ביום בין 30 ל- 60 ק"מ לכל היותר.

חשוב לציין, שמבחינתי אמינות וחסכוניות הרכב באות הרבה לפני ה"פוזה" ותדמית הרכב. מבחינתי אין חשיבות לגודל תא מטען, או למספר דלתות, שכן הרכב עתיד לשרת אותי בעיקר במהלך הלימודים.

מידע נוסף :

1. אני מחפש רכב עם גיר ידני.

2. התקציב הינו כ-20,000 ש"ח (בהנחה שאצטרך להוסיף עוד כ 2-3K מיד אחרי הרכישה על תיקונים/תוספות).

3. נפח מנוע לא אומר לי הרבה, בין אם זה 1.2 או 1.6. מה שכן, חשוב לי שהרכב "יסחוב", לפחות אותי. כלומר לא רכב שידוע בזה שהמנוע שלו חלש מדי עבור משקלו.

לאחר עיונים רבים בפורום, והתייעצויות חפוזות, החלטתי להתמקד ב-3 דגמים:

א. דייהטסו - שרייד, שנתון 97-99

ב. רנו קליאו, שנתון 99-01

ג. פיאט פונטו ספייס, שנתון 01-03

הערות:

בגדול, איני חסיד של פיאט אבל מאחר ורבים ממליצים עליו, החלטתי לא לפסול אותו על הסף.

פיז'ו 206 ניראת מעניינת. השאלה היא האם מתיחת התקציב לכ-28K ש"ח(לכל הפחות) שווה את ההשקעה ?

כרגע אני נוהג על סיטרואן Zx Aura 1.6 מודל 93, ומלבד העובדה שהרכב גמע כבר יותר מ-250K ק"מ, ומלבד בלאי טבעי שלא מצאתי לנכון להשקיע בטיפולו, אני מאוד מרוצה מהרכב מבחינת נוחות נסיעה, אחיזת כביש וכו'..אבל אני מאמין שכל רכב החדש ממנו ב 5-7 שנים יספק חווית נהיגה עדיפה בהכרח, לא ?

נ.ב: אשמח לקבל כל המלצה על רכב/דגם אחר, או סתם התייחסות :-)

תודה מראש על זמנכם !

יום טוב !

פורסם

אני לא בטוח שכל רכב החדש מהZX הנוכחית שלך יספק חווית נהיגה טובה יותר, אם כי זה מאוד תלוי בהגדרה האישית שלך לחווית הנהיגה.

ה206 היא אכן אופציה מעניינת אבל לדעתי קולעת פחות טוב לדרישות שלך, היות ומחיר המחירון שלה גבוה (יחסית).

מבין האופציות שציינת הייתי בוחר בפונטו, שהיא מניסיוני אמינה, נוחה, זריזה ומתאימה למידותיך הטובות. חפש ספייס ELX ידנית או SX (כעדיפות שנייה) ונסה להמנע מהדגמים הפשוטים שנמכרו בעיקר לציי רכב והשכרה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ראשית תודה על תגובתך !

אכן, לאחר בדיקה מעמיקה יותר, החלטתי לרדת מה-206 בשל מחירה הגבוה עבורי.

לגבי פיאט פונטו ספייס, הצלחתי למצוא רק 2-3 מודעות בלוח "יד 2" בהן מצויין תת דגם כלשהו מלבד "פונטו ספייס". השאלה היא, האם לכל ספייס יש תת דגם משלה, כמו ELX או SX למשל ? או שכאשר תת הדגם לא צויין זה מלמד כי מדובר בדגם הבסיסי ביותר עליו עדיף לא להתמקד ? פשוט מצאתי רק ELX אחת ו-SX אחת..והאם יש תתי דגמים מעניינים נוספים ?

אפרופו ה-Zx Aura הנוכחית שלי, אני מבין שבכל מקרה עדיף להתרחק מצרפתיות מזדקנות ?

כמו כן, אשמח מאוד אם מישהו יוכל לפרט את "תתי הדגמים" של דייהטסו-שרייד, ובגדול במה מתאפיין כל דגם. כי לאחר הרכב הנוכחי שלי, אני לא רואה סיבה לנהוג ברכב ללא חלונות חשמליים(אם כי ניתן לשדרג) או הגה-כח.

שוב תודה !

פורסם

בסך הכל היו שלוש רמות אבזור לפונטו בשנים האלו -

S הבסיסית, SX וELX הבכירה שכללה גם מנוע 16V חזק יותר (80 כ"ס במקום 60 באחרות).

יש מוכרים שלא מציינים את רמת האבזור במודעה מתוך חוסר ידע ויש כאלו שלא מציינים אותו היות ומדובר ברמה הנמוכה ביותר. בכל מקרה, תמונה טובה של הרכב ושיחת טלפון עם המוכר תספר לך את האמת.

אני לא בטוח שכדאי להתרחק מצרפתיות מזדקנות (ולראייה, קניתי אחת לא מזמן). ובכלל, אין דין BX מודל 88 כדין 306 מודל 98. אל תכליל את כל תוצרת צרפת במשפט אחת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שוב תודה על התייחסותך !

אני חייב לציין כי ע"פ רוב דעות מסתמן כי דייהטסו-שרייד הינה אחת האפשרויות החזקות. בעוד שלגבי הפונטו ספייס, הדעות חלוקות. יש האומרים(כמוך) כי פונטו-ספייס בשונה משאר הדגמים הינו רכב מוצלח, ויש האומרים שעדיין אין סיבה להתקרב לפיאט לא חדשה. לכן באופן טבעי אני כרגע מתלבט האם למקם אותו בעדיפות שנייה אחרי השרייד, או שלחפש במקביל עד שאמצא רכב במצב טוב.

---------

מכאן הייתי רוצה לקבל התייחסות לפיג'ו 306 לאור הדרישות שציינתי בהודעתי הראשונה,

ואם אפשר משהו בכל זאת על רנו קליאו.

שוב תודה !

פורסם

הפונטו מודרנית יותר, נוחה יותר, חסכונית יותר, ובטיחותית יותר מהשרייד.

לדעתי ELX ידנית (אם תצליח למצוא) תעשה יופי את העבודה. גרסאות ה SX יהיו נפוצות יותר עם גיר ידני.

!AWDSOME

פורסם

אני דווקא לא הייתי מתרחק מצרפתיות מזדקנות.

אפשרות נחמדה היא לעשות מקצה שיפורים לרכב שלך, במידה ואתה עדיין אוהב אותו.

אני מניח שגיחה למוסך סיטרואן להחלפה של חלקים מתבלים, כמו רצועות, אטמים, מחזירי שמן, בולמי זעזועים, תושבות גיר, תושבות מנוע, החלפת מי קירור וכל דבר שמתבלה עם הזמן - תעלה בערך 5000 ש"ח לטיפול רציני בחלפים מקוריים.

בתוספת ניקוי מזרקים או ניקוי קרבורטור, אולי גם פלאש מנוע (יש דעות לכאן ולכאן) - הרכב יתנהג הרבה יותר טוב.

כמובן שלא יזיק גם חידוש פנים רציני.

בכל מקרה זאת האופציה הזולה, במידה והZX שלך עדיין מספקת אותך.

אם לא - אתה מוזמן לגלות שקסארה 98-99 ידנית עולה קצת פחות מהתקציב שלך. אפשר דיזל, אבל רצוי בנזין - מכיוון שהדיזליות כבר גמעו ק"מ די גבוה ויצריכו יישור קו רציני.

שיהיה בהצלחה!

פורסם

שוב תודה על התייחסותכם !

לאור דבריכם אני כרגע חושב בכיוון של שרייד ו-פונטו ספייס elx. אך בשל השוק הצנוע בארץ(לפחות בהסתמך על לוח YAD2), והקושי הטבעי למצוא רכב במצב טוב, הייתי רוצה לבחור דגם נוסף כאפשרות.

אופציה שהתחלתית לחשוב עליה ברצינות כחלופה לרנו קליאו היא פיז'ו 306, ואף קראתי לא מעט שירשורים בפורום בנדון. אך עדיין לא הצחלתי לגבש דעה חד משמעית. במספר איזכורים דובר על בעיה בגיר, אך לא הבנתי אם זה רק בידני או שבעיה דומה קיימת גם בגירסא האוטומטית. כמו כן החיפוש מעלה דיון בבעיות נוספות שמשדרות חוסר אמינות. לכן מאוד אשמח אם מישהו יוכל בבקשה לעשות קצת סדר לגבי ה-306 לאור הצרכים שלי, לפחות בהשוואה לשאר האופציות שהצגתי.

- והאם יש דגמים של 306 שהם מומלצים ?

* שמתי לב שיש להן היצע מצומצם יחסית בלוח יד2(לפחות לשנתונים המאוחרים יותר, שמעניינים אותי).

* לגבי כל הרכבים, אני מעדיף אפילו גירסא עם 3 דלתות, כאשר מנוע 1.6 ליטר זה הגבול העליון מבחינתי.

* ל-drsubaru, מקצה שיפורים כרגע לא בא בחשבון מאחר והרכב לא ישאר ברשותי. אך עצם הרעיון מעניין :-)

תודה !

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=222700&highlight=306

ראה תגובה מס' 10 של "שמר" הוא מביא סקירה רחבה על הדגמים של ה306.

למרות שבתקציבך תוכל להשיג לך או דגם xr או דיאמונד.

הדגם הכי מומלץ בתקציבך הוא הxr

XR יותר מאובזר מהדאימונד, עוד זוג חלונות חשמל מאחור, ריפוד מעט יותר מפואר, לא סגור אם גם המראות חשמליות.

כל השאר זהה. תוכל להשיג לפחות שנת 99, אם לא 2000 ואפילו 2001 (הידני נדיר מאוד בשנים אלה).

פורסם

רכב גומא מרחקים, וגומע דלק !

ה-306 דומה מאוד ל-ZX שלך, עם יתרון במנוע ה-1600 (מנוע מסדרת TU, מוצלח יותר מה-XU שב-ZX) שיתבטא בצריכת דלק טובה יותר, ובאמינות טובה יותר (באופן עקרוני).

נראה לי שהפונטו תיתן יותר מהשרייד ביום יום, לשרייד מוניטין אמינות טוב יותר, אבל כמובן שמצב האקזמפלר שתיפול עליו קובע הרבה יותר מהמוניטין.

• תוכן חדש...