Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז שלום לכולם, אני כרגע אתחיל את שנתי האחרונה בתיכון (האחרונה לבנתיים) ואיכשהו בא לי להמשיך את החיים האלה, את הגיל הזה קצת מעבר, לא בא לי להתקדם שלב לצבא לבנתיים!

ברצוני לשאול האם מישהו מכיר מסלולים של י''ג י''ד? הבנתי שיש כאלה לתלמידים טובים ואני לא כזה ויש כאלה שלא קשה להתקבל אליהם.

אני חשבתי על הכפר הירוק בעקרון כי זה גם הכי קרוב, אבל יש עוד אופציות.

בכל מקרה מה זה נותן, מישהו מנסיון יכול לומר אם הוא מתחרת או לא על כך שעשה י''ג י''ד?

יש עמודי מידע באינטרנט או משהו?

מה שמונע ממני להחליט סופית זה החוסר מידע בראש כי אני לא יודע הרבה על זה.

כמו כן מה זה נותן בצבא? ואיך יוצא השירות שלי אחרי י''ג י''ד?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני קצת מכיר אנשים שעשו ומי שאני מכיר די מרוצה מהכנין (בתחום אלקטרוניקה). כמו כן הרבה אנשים משלימים אחרי זה לתואר מהנדס אז זה גם קצת עוזר וגם אתה מקבל תפקיד "מקצועי" בצבא.

ממליץ לך ללכת ולברר מידע במקומות שמענינים אותך ואז תדע יותר במה מדובר מה התנאים וכו'...

בהצלחה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

תלוי באיזה מקצוע.

אני עשיתי י"ג- י"ד באלקטרוניקה וכרגע אני הנדסאי אל'טרוניקה.

זה קשה למי שלא משקיע מי שמשקיע זה קלי קלות וגם מי שלא זה לא בעייה להשלים והמורים גם עוזרים המון כי הצלחה שלך זה הצלחה שלהם.

לדעתי זה שווה מהסיבה הבאה: אחרי הצבא אתה רוצה לעשות בד"כ טיול לחו"ל ולא ממש בא לך ללמוד.

אז יש סיכון שלא תלך לאוניברסיטה אחרי הצבא ותרצה בד"כ לפתוח עסק או משהו כזה. ואם זה לא ילך חס וחלילה אז נישארת קרח מכאן ומכאן ז"א גם נישארת ללא תואר וגם העסק שלך לא צלח, אתה כבר עברת כמה שנים אתה רוצה להתחתן כבר יש לך חברה וכו' ואז אתה עובד קשה.

או שחלילה לא הצלחת ללמוד באוניברסיטה וחס וחלילה נשרת.

שוב זוהי הצורת מחשבה שלי, כל אחד יש לו צורת מחשבה אחרת.

באוניברסיטה הי"ג-י"ד לא ממש נחשב זה מקצר משהו כמו חצי שנה לא יותר.

אבל (!!!)

הנדסאים וטכנאים אלקטרוניקה עושים כסף טוב, כמובן שתלוי איפה היית בצבא (באיזה תפקיד)

מה ז"א? השוק היום דורש אנשים עם נסיון. מהנדס שסיים לימודיו באוניברסיטה/מכללה אין לו נסיון וגם אם הוא ימצא עבודה הוא ישתכר בכ- 4000 ש"ח לחודש בתור התחלה. טכנאי אלקטרוניקה עובד אותו במשכורת הראשונה, משהו כמו 7000-11000 ש"ח (אחי הגדול טכנאי אלקט' והציעו לו המון עבודות עם משכורות כאלה ואני יודע על מה מדובר).

אני עשיתי את ההנדסאי שתהיה לי מדרגת הצלה. שאם אני ילמד משהו או יפתח עסק וחס וחלילה לא ילך, שיהיה לי לפחות הנדסאי ומשכורת נחמדה.

בקבע בצבא הנדסאים וטכנאים מרוויחים קרוב ל- 7000 ש"ח משכורת התחלתית גם בתור "ג'ובניק" (זה מה שאחי הרוויח וחברים שלי הנדסאים וטכנאים שעומדים לחתום קבע עומדים להרוויח).

לדעתי זה שווה אבל שוב הכל תלוי איך אתה מסתכל על זה. לא חייב להיות מצטיין כדי להמשיך י"ג-י"ד כי הרמה לא כזו כבוהה ואתה עולה בהדרגה ברמה וזה שכונה כי המורים עוזרים המון גם במבחנים חיצוניים.

אני נהניתי מאוד, זו הייתה התקופה הכי יפה שלי עד היום, הרבה צחוקים (ויצא לי להכיר מלא בנות בבית ספר :)) וממש כייף וזו חוויה.

חברים שלי שצוחקים עלי שהם ישתחררו מהצבא ויהיו בחו"ל ואני עוד יהיה בצבא אני אומר להם דבר כזה:

שהם יעבדו באבטחה, אני יעבוד באינטל, חה חה חה :lol:

עריכה: כמו שכתבתי- לא צריך להיות מצטיין (כי גם אני לא כזה- ממוצע 77) אצלנו הכניסו תלמידים גם עם ממוצע 60 וכאלה שלא יודעים כלום (אפילו לא חוק אוהם!) ולימדו אותם והם הצליחו אפילו יותר ממני! אין דבר העומד בפני הרצון!

פורסם

אני עשיתי את מסלול הי"ג (טכם) במגמת מחשבים.

אחר כך עברתי קורס תכנות בממר"ם, ועכשיו אני תוכניתן.

אצלי זה בא לי בקלות, הקטע של תכנות, אז ממש לא הייתה לי בעיה להצליח במסלול הנ"ל. אני רק יכול להגיד שאני אהיה דיי מסודר אחרי הצבא, הכרתי מספיק אנשים שעברו את המסלול שלי והשתחררו, ויותר מקל להם באזרחות. עבודה מוצאים בקלות, ותנאים נהדרים, גם המשכורת כמובן.

מה גם שבקבע, המשכורת גבוהה יותר לטכנאים/הנדסאים.

!AWDSOME

פורסם

SYSTEM - אם אתה חושב להעביר עוד שנתיים בסטלבט כדי לדחות את הצבא - תוותר - אתה תצטער על זה - גם עם זה שאתה לומד יותר וגם עם הזמן שעבר אחרי הצבא.

אם אתה רוצה לעשות משהו שמענין אותך - לך על זה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

פחחח איתמר תרשה לי לגחח, 4 אלף ש"ח מקבל אולי מהנדס שמנקה רחובות. המשכורת הממוצעת בארץ למהנדס אלקט' מתחיל ללא ניסיון עומדת על מעל ל 7 אלף נטו (נתונים אלו אני זוכר מכתבה שהתפרסמה בעיתון, לפני כחצי שנה). לפי דעתי הנדסאי \ טכנאי הינם בזבוז זמן מיותר. באוניברסיטה זה לא נותן לך שום דבר למעט פטור מכמה מעבדות, בקיצור לאוניברסיטה הנדסאי שווה ביזבזת שנתיים מהחיים על כלום. אינטל כרגע באמת מחפשים הנדסאים וטכנאים כמו זבל אבל אני לא רואה את המצב הנ"ל ממשיך. אמנם הנדסאים וטכנאים הם אנשים עם ניסיון אבל לא מעבר לכך, הם לא יכולים לפתח כלום ואין להם הבנה לעומקם של הדברים.

ROOONEEYY

פורסם

פליקס, אני לא מדבר על משכורות בהיי טק, 4 אלף מרוויח מהנדס מתחיל שלא עושק בפיתוח במשרד ממשלתי.

והמצב היום שהשוק מוצף במהנדסים וגם משרדי ממשלה לא ממהרים לקבל מהנדסים.

אני מכיר חברים של אחי שלא עשו י"ג-י"ד והמשיכו לתואר שני כי לא הייתה להם עבודה.

וחוץ מיזה, כמו שאמרתי, מי אמר שאני ימשיך לאוניברסיטה? ואם אין לי כוח ללמוד או שחלילה אני לא יצליח? נישאר ללא מקצוע?

הכי טוב, זה ללמוד באוניברסיטה לפני הצבא ואז לקבל את הנסיון בצבא.

אני לא רואה בי"ג-י"ד בזבוז.

אני מכיר מישהו שלמד י"ג-י"ד, המשיך ללימודי מהנדס תקשורת עוד כשלוש שנים במכללה וכיום עובד בחברת MER.

תאמין לי, כסף ותנאים לא חסרים לו (בלי עין הרע).

הכל תלוי איך אתה מסתכל על זה.

פורסם
SYSTEM - אם אתה חושב להעביר עוד שנתיים בסטלבט כדי לדחות את הצבא - תוותר - אתה תצטער על זה - גם עם זה שאתה לומד יותר וגם עם הזמן שעבר אחרי הצבא.

אם אתה רוצה לעשות משהו שמענין אותך - לך על זה.

ליביו

שונא את התגובות האלה, מה זה בסתלבט? מישהו דיבר על זה?

אם הייתי רוצה להעביר בתסלבט לא הייתי מברר על זה לעומק לגבי מה שזה יתן לי בעתיד!

תגובות כאלה פשוט מעלות עצבים, במקום לכתוב משהו ענייני ישר באים עם תגובה מפגרת.

לכל השאר תודה רבה, קראתי לבנתיים ברפרוף ואני אתעמק אחרי קצת מנוחה ואגיב... :)

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

עמית תנשום עמוק.

לא באתי להסתלבט עליך , אחרת לא הייתי מבזבז את הזמן שלי לכתוב תגובה בכלל.

תאמין לי שכרגע יש לי דבר או שניים חשובים יותר לעשות.

אתה לא אמרת שום דבר על התקדמות מקצועית בנושא , או מה הכיוון (ויש הרבה כאלו בקטע הזה)

אמרת שאתה רוצה להמשיך את אורך החיים שלך כרגע ושאתה לא תלמיד כ"כ טוב.

מניסיוני - מי שלא תלתמיד כ"כ טוב - הוא זה שהלימודים מהווים לו בעיקר מתרד.

מהכירות שלי עם כמה הנדסאים חשבתי להעביר לך שהענין לא קל ולאו דווקא מהווה המשך ישיר לתיכון.

בקשר ליעילות של זה?

אל תבנה יותר מדי בתור קריירה , זה גם לא יחסוך לך לימודים גבוהים , וכמו שפליקס אמר - אי אפשר באמת להתפתח לתפקידים גבוהים בלי לעשות תואר ראשון.

מה שכן , זו נקודת פתיחה לא רעה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לגבי התואר זה ברור, בארץ גם תואר ראשון לא כ''כ נחשב ובגרות מלאה זה כלום אלה רק דרך קלה יותר להמשיך ללמוד.

אני לא תלמיד כ''כ טוב אבל את הבגרות אני אוציא.

המגמה שלי כרגע זה מחשבים, תכנות שאני דיי שונא ולא הייתי רוצה להמשיך את זה בחיים כי זה פשוט משעמם!

יש עוד שאלה והיא האם אני חייב להמשיך בי''ג י''ד את מה שאני למדתי בי''ב כמגמה או שאני יכול לקחת כיוון קצת חדש?

ולהתקבל להנדסאי גם צריך להיות תלמיד טוב! אצלי זה רק לכפר הירוק אני מאמין גם בגלל המיקום וגם בגלל איך שאני לומד.

השאלה גם מה זה נותן בצבא? אם זה רק מפחית לי שנת לימודים באוניברסיטה וצבא אני עושה רגיל זה לא שווה כלום! אם זה נותן מעבר לכך אז צריך לחשוב על העניין.

מישהו יכול להבהיר לי את התהיות שעולות פה? מה זה נותן בצבא? אחרי צבא?

איתמר אם מכניסים מעל 60, 70 אז אני בהחלט בפנים :)

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני מחזיק בדעה של Liviur. אתה בעצם דוחה את הקץ ובנתיים אתה שורף זמן על משהו שאתה לא ממש רוצה. לכולם יש חששות מהצבא (מהבלתי נודע) ויתכן שיקח לך בהתחלה קצת זמן להסתגל אך רוב האנשים מסתדרים במהרה. אולי אם תשאל כאן ובפורומים של מתגייסים שאלות בנושאים שמטרידים אותך, הדבר יוכל להקל עליך מבחינת הלא נודע.

פורסם

על הצבא אני דווקא יודע הרבה ואין לי מה לחשוש ממנו מה גם שמתגייסים עם כל החברים אז אם כבר לחשוש זה להשאר מאחורי כולם כשאני לומד.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

יש לי חברים מהטירונות שלמדו בפ"ת לא זוכר את שם המכללה, אני זוכר שהם למדו יותר בכיון של תכנות.

אם אני לא טועה, חיל המודיעין שילם להם את הלימודים.

באלקטרוניקה קיבלו בפרויקט "יעד" אנשים שלא יודעים הרבה. וגם בצבא הרבה שלומדים לא כזו גבוהה כמובן תלוי לאיזה קורס אתה הולך.

חבר'ה אני אגיד לכם את הדעה שלי.

במיוחד שהוא מציין שהוא לא תלמיד כ"כ טוב כן שווה לו לעשות הנדסאי. ממוצע 70 זה לא רע וזה לא אומר שהוא ייכשל!

אני מכיר אחד שלמד איתי מכיתה ט' (ויש פה עוד כמה שמכירים אותו) שלא ידע כ-ל-ו-ם! זה בן אדם שכמה שישב וחרש לא הבין כלום מאלקטרוניקה (וככה זה היה בכל מקצוע), אתה מסביר לו משהו אתה שואל אותו אם הבנת הוא אומר לא.

עד שהוא לקח את עצמו לידיים, ישב ולמד אפילו בהפסקות. שיגע את המורים אבל לא ויתר. הוא סיים י"ג עם ממוצע 90 וזכה במקום 4 בתערוכה הארצית של הפרויקטים שהוא בכלל היה בחשש לנשור! ככה שאין דבר העומד בפני הרצון! ואני מאמין שאתה לא כמוהו כי לו היה ממוצע הרבה יותר נמוך משלך.

כדי להתחיל לעשות אוניברסיטה תנאי הקבלה מטורפים. אתה צריך פסיכומטרי גבוהה, ציונים גבוהים במתמטיקה ובאנגלית (וכמובן 4 יחידות לפחות) ואם אתה הולך להנדסה אז בד"כ גם פיזיקה עם ציון גבוהה. אם אין לך את אלה אתה צריך לעשות מכינה. ככה שרק להתקבל לאוניברסיטה אתה יכול לבזבז בשקט שנה-שנתיים של לימודים.

ומה קורה אם בן אדם נשר לאחר מכן? הוא סתם ביזבז גם זמן של מכינה+זמן של לימודים ואז אין לו מוטיבציה להמשיך ללמוד (בד"כ) אבל אם יש לו הנדסאי הוא אולי ביזבז אבל שהוא יתחיל לעבוד תהיה לו משכורת נחמדה.

י"ג-י"ד זו מדרגת הצלה ואין מה להגיד.

אני גם לא אוהב ממש אלקטרוניקה אבל לא מצטער שעשיתי י"ג-י"ד.

שיהיה, לא מזיק. מקסימום "שרפתי" שנתיים אבל אם מחר יפטרו אותי ממקום עבודה שאהבתי את העבודה בו או לא הצלחתי או נשרתי או לא יודע מה, יש לי עוד מקצוע ביד+נסיון.

הבעייה היא שהרוב מסתכלים על זה כבזבוז של שנתיים (כמו חברים שלי, "שאתה תעשה פקל"ים אני אהיה בהוואי"- כן בטח עם משכורת מינימום) ולא מסתכלים מסביב ומדברים בקלות כאילו זה ברור שכל אחד ואחת שהולכים לאוניברסיטה מצליחים בציונים גבוהים, מקבל את התואר הראשון והשני בקלות ומוצא עבודה בקלות ואז יושב רגל על רגל ומזרים מזומנים לבנק!

רק תשאלו סטודנטים בשנה שנייה ושלישית כמה נשרו מההתחלה ותבינו למה אני מתכוון.

המצב במשק היום קשה! דורשים אנשים עם נסיון! תפתחו לוח דרושים ותראו בעצמכם!

הנדסאי וטכנאי נותן הזדמנות גם לבינוניים להתקדם ולהתפתח! לא כולם מצטיינים, אין מה לעשות. לא כל אחד יכול לעשות 4 יחידות במתמטיקה ובאגלית ולא כל אחד יכול ללמוד פיזיקה ולקבל ציון גבוהה!

בהנדסאי/טכנאי (טכנאי לא מוריד בדר"כ באוניברסיטה אבל זה טוב למי שמתגייס מאוחר ויש לו מסיום י"ב שנה עד הגיוס כי בסביבות מרץ כבר הוא מסיים ויש לו טכנאי והרמה היא בד"כ כמו של י"ב) אתה אמנם מתקדם קצת לאט יותר אבל בטוח.

תסתכלו על התמונה המלאה, לא רק על זה שהוא משתחרר מאוחר מהצבא ושהוא מאריך את הדרך להצלחה.

פורסם

תודה רבה איתמר, עכשיו נעבור לחלק היותר מדויק של כל השלבים

כמה עולה שנת לימוד? איך הסדר יום +-? כאילו נגיד י''א זה המון שעות, י''ב זה כבר פחות אז איך זה י''ג י''ד?

נעבור לצבא, אני מתגייס, נגיד פרופיל 97 מה אני מקבל? תפקיד קרבי או משהו שקשור למה שלמדתי? אנגיד 64 שזה כבר לא קרבי מה אני מקבל? איזה אפשרויות בניצול התפקיד?

כמה שנים שירות? כמה מתוכם עם משכורת? ועם מה אני יוצא בסוף בסוף (אחרי הצבא) ומה האפשרויות שלי פה?

בנתיים אני מאמין ששוה להמשיך, אין פה מה לבזבז זמן, כך או כך ללמוד! לסיים צבא אחרי י''ב ולנסות למצוא עבודה נורמלית זה קשה, תמיד משלמים מינימום או קצת יותר וקשה אפילו להוציא את ה 5 בחודש! וצריך יהיה לממן לימודים וממש לא בא לי להתקע בבית עד גיל מאוחר!

פשוט עבדתי גם בחופש, 9 שעות ביום בלי יום שישי, משכורת 25 לשעה, דיי קריעת תחת וכה אפשר עוד איכשהו להוציא 5K בחודש ובמדינתנו זהה כבר לא הרבה!

אם י''ג י''ד יכולים לתת לי יותר מזה אז זה רק לטובה, אולי לקרוע ת'תחת פחות אחרי הצבא ולהרויח קצת יותר! ללמוד כך או כך אני אמשיך כי בלי זה החיים.....

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...