Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

10000 ק"מ בקורודובה חדשה, סיכום:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בשעה טובה ומוצלחת הגיעה הסיאט קורדובה שלי לעשריית K ק"מ והגיע הזמן לעשות סיכום קטן ולחלוק אתכם כמה תובנות על האוטו, על פולקסווגן-סיאט, על השירות ועל בכלל...

אז קצת רקע:

הקורדובה היא בעצם פולקסווגן פולו ומיוצרת על אותו פס ייצור בברצלונה.

רוב הקורדובות כאן הן מוניות לבנות ומכוערות עם מנוע דיזל מקרקש. שלי היא בצבע נורמלי ובעלת מנוע בנזין 1400 סמ"ק, 75 כ"ס וידנית. זוהי הקורדובה השניה ברציפות: הקודמת היתה באמת משהו מיוחד, מודל 2000, מנוע 1600, 101 כ"ס, ידנית, בקיצור טיל קטן. הנוכחית היא כאמור חלשה יותר ומשנת 2005.

הרכב עצמו נהדר..מתוכנן בצורה הגיונית, יותר מרווח מהמודל הקודם, הבגאז' הענק שמעורר אנטגוניזם בקרב "חובבי עפיצות הדומדמניות האדומות ורמזי הבוקה", משרת את מטרתו נאמנה (אם הייתם יודעים איזה חלקים של המוסטנג נדחפו לשם...). תא נהג הגיוני ונעים, הכל נופל לידיים. ההגה מתכוונן לכל הכוונים והכסאות מאד תומכים. לוח השעונים ברור..ממש פולקסווגן במיטבה.

אבל: ויש אבל: פולקסווגן במירעה התגלתה בסדרת תקלות קטנות ומרגיזות שחשבתי שהם נפטרו מכך. אז החלונות לא נפלו ( בנתיים) כמו ברכב הקודם. אבל קרה דבר מוזר ולא שכיח בשתי הקורדובות: תוך כמה אלפי ק"מ התגלתה תקלה בקטליזטור. בקודמת זה התבטא ברעש (דווקא רעש של מכונית מרוץ..מתאים לטיל הקטן). אבל בחדשה, אחרי איזה 7K ק"מ נאלצתי להחליף את הממיר (על חשבון האחריות). הוא פשוט התפרק.

עוד תקלת יצרן התגלתה בהתחלה: האוטו לא סחב ומידי פעם כבה ברמזור. אתם יודעים איך זה: אתה מגיע למוסך והם אומרים "אבל המחשב אמר שהכל בסדר" והתחילו להחליף חלקים באלקטרוניקה. אחרי איזה שלוש פעמים הכל הסתדר והאוטו התחיל להאיץ כמו שצריך.

אמנם הרכב לא סחב כמו הקודמת אבל אז נתגלתה לי "הארה" מימי האלמרה: למה לא לשים בנזין 98?

ורבותי, יחי ההבדל הקטן. הטיל חזר...עם ה 1400, עם ה 75 כ"ס, הדבר הזה פשוט טס..המזג הלטיני במיטבו. וצריכת הדלק ירדה מ 11 ק"מ/ליטר (ממוצע שלי) ל...שימו לב: 14 ק"מ/ליטר בממוצע!!!

והדבר האחרון ובעצם הראשון התגלה במיגון, כלומר בקודן: התקנה ישראלית במירעה. מיד בהתחלה הקודן השתגע ונאלצתי לבלות אצל המתקין איזה 4 פעמים עד שכל המכשיר הוחלף במכשיר אחר.

הקיצור, יותר מדי פעמים במוסכים על: קודן, קטליזטור ומערכת ניהול המנוע.

ועכשיו, כלומר מזה 3000 ק"מ האוטו הוא אוטו: נוסע בכייף, יציב, חמוד, מרווח, רק מילים טובות: כל המערכות עובדות כמו שצריך. חבל רק שחברה כמו פולקסווגן נכשלת פעם אחרי פעם בדברים שבמכונית יפנית לא היו קורים.

ושלא תטעו: לא הייתי מחליף את הקורדובה במכונית אחרת...

IMG_9348.JPG

IMG_9351.JPG

2005-04-30 09-41-06.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מהניסיון שלנו,

זה אחלה אוטו.

אומנם החלונות כבר הספיקו ליפול אצלנו פעמיים (וגם הוחלפו על חשבון האחריות, מה גם שיש עוד שנתיים מעבר לשנתיים הראשונות..). והיו כמה דברים די שטותיים. פלסטיקים בדש בורד, ובדלת הנהג. פס קישוט על דלת אחורית שהחל לרדת (הוחלפו גם הם).

האוטו עשה אצלנו 20,300 ואני חושב שזה אחלה רכב.

חבל שסיאט החליטו להפסיק את ייצור הקורדובה (נכון, הם לא ממש ספורטיביים, אבל האוטו מאוד חמוד ושימושי).

גם לנו היה סיאט בפעם שעברה, ובהחלט, מודל 2000 היה אחלה אוטו...! (וגם, חלונות שנפלו, כבל קלאץ' שנקרע פתאום... וכו'..).

בסה"כ, האוטו בגדול די אמין... ודי נוח לנהיגה. לא חשבתי לתדלק ב-98, ואצלנו הוא די חסכוני. עושה 1 ל-13 בד"כ בתוך העיר. אם אתה אומר שיש הבדל, אני אנסה פעם אחת...

:-)

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

סיקור מעניין נהנתי לקרוא:)

אצלנו יש טולדו (TDI (Tech design מודל 2004 כמעט שנתיים על הכביש ואוטוטו 60K ק"מ על המד - הרבה מאוד אספלט היא רואה. הרכב עצמו מצויין אבל גם פה היו כמה פאקים. כשקיבלנו אותה לא היה גז במזגן (!) הוא מולא כמובן. מנורה שרופה פה ושם (כמו בכל רכב חבר VAG ) וכמה סימנים קטנים של שמן באזור הקרטר שבסוף אחרי כמה ביקורים קצרים במוסך הכל חזר לקדמותו (משהו בפקק או משהו כזה). העניין היותר מצחיק היה קילוף הצבע מידית ההילוכים (כסופה) וקילוף מעצבן ליד הסמל של סיאט על הג'נטים (מה איכפת לי הרכב באחריות שיחליפו). ד"א זה לקח חודשיים לשתי הדברים להגיע לארץ כי הדגם הזה, tech design, נמכר בארץ בכמויות קטנות והג'נטים הם ספציפים לדגם הזה.

בסופו של דבר הרכב מצויין, חזק ואני נהנה ממנו לגמרי.

יאלה סיאט :)

פורסם

משהו קצת מוזר לי בחוות הדעת שלכם.

ריכוז של ההתרשמות שלכם מהרכב נשמע משהו כמו:

הסיאט שלי היא רכב מצויין ואני מאוד מרוצה ממנו. אמנם כבר באלפי הק"מ הראשונים הלך הממיר, שלוש פעמים החליפו חצי ממערכת החשמל בגלל שהמנוע כבה מעצמו, החלונות נפלו פעמיים, פלסטיקים בדשבורד ופסי קישוט נשרו, כבל קלאץ' נקרע, שמן דלף מהקארטר, התקלף צבע מחלקי פנים וחוץ ובכלל הרכב הגיע לידינו עם מזגן לא תקין ונורות שרופות. אבל זה רכב מצויין ואמין!

אנשים! זה נראה לכם נורמלי? לי זה נשמע כמו מה שעבר על בעלי דאצ'יה דלתא לפני 17 שנה. לא מה שהייתי מצפה ממדגם אקראי של שלושה לקוחות מרוצים של מכוניות מקונצרן רכב מהולל המתהדר באיכות מוצריו.

:shock:

פורסם

יכול להיות שסיאט גילו גז סודי שגורם לאנשים להיות עם מצב רוח מרומם. הם לוכדים את הגז הזה בין הפלסטיקים ברכב ואז כשמשהו מתקלף הגז פשוט דולף והתוצאות מדברות בעד עצמן..

כמה דברים די שטותיים. פלסטיקים בדש בורד, ובדלת הנהג.
העניין היותר מצחיק היה קילוף הצבע מידית ההילוכים (כסופה) וקילוף מעצבן ליד הסמל של סיאט על הג'נטים.
גאונים סיאט, ככה מה אכפת להם שהפלסטיקים מתקלפים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני ממש לא מבין ממה אתם כ"כ מרוצים.

אוטו חדש ומיליארד פאקים שלא אמורים לקנות.

אני יודע, אף אחד לא אוהב לצאת פראייר ולהגיד שהאוטו שהוא קנה הוא דרעק (אולי חוץ מקונצנזוס כמו דלתא) אבל למען השם - מכונית חדשה !!!:-o

מילא הדש מתפורר אחרי 15 שנה בשמש הישראלית, מילא כאבל נקרע אחרי 6 שנים, אבל למען השם - מכוניות חדשות לחלוטין ואתם מבסוטים שלא נתפס המנוע או התפרק הגיר !:shock:

באמת מזל גדול שלא נפל גלגל באמצע נסיעה או שהברקסים הספיקו לתפקד ! :?

הקיצר, מכוניות עם אולי שילדה טובה ומנוע טוב, אבל מה עם השאר? - דרעק !

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
חבל רק שחברה כמו פולקסווגן נכשלת פעם אחרי פעם בדברים שבמכונית יפנית לא היו קורים.
המכונית של אמא שלי היא מנהלים-יפנית שעלתה לכביש ב-2005. הגיר האוטומטי עבר לעולם שכולו טוב ב-12,000 ק"מ.

No worries 8)

פורסם

לכל חברה אפילו מהאמינות ישנם דגמים בודדים שיוצאים מהמפעל שלא יצאים כראוי.

לדוגמא BMW סדרה 7 של חבר שלי.. חודש וחח לאחר הקניה ומשהו כמו 3500 קילומטר על הרכב משהו במחשב (לא זוכר איזה ישנם 256 מחשבים שונים ברכב הזה :-D ) של הרכב נתפס והאזעקה בקושי נוטרלה וגם שהצליחו לנטרלה, הרכבפשוט לא רצה להניע משהו נדפק באחת ממערכות הרכב ונציג של BMW היה צריך להגיע עד הבית כדי לסדר. וזכור לי שהוא אמר שזה קורהפה ושם לרכבים אלו. (מה לעשות מרוב כמות המחשבים והצ'יפים שיש ברכב הזה, הרכב משתגע מעצמו חח)

ואם זכור לי זה קרה פעמיים.

אכן ישנם רכבים שיוצאים עם בעיות כאלו ואחרות ולא כל רכב יוצא מהמפעל מושלם.

חב שלי קיבל מאזדה 3 שבשבועות הראשונים שלה הייתה זוללת מיי קירור מנוע.. כל שלושה שבועות לערך היהיורד הרבה מתחת למינימום, וכן לאחר שנלקחה למוסך הבעייה טופלה. כן דברי כאלו קורים.

קודם כל בני אהבתי את סקירתך לגבי הרכב אך :

את האמת מהתגובות שלכם באמת יצאתי קתצ מבולבל מצד אחד הרכבים מבית סיט דיי אמינים אבל עדיין ישנם חלקים כאלו ואחרים שמתפרקים או בעיות מכאניות כאלו ואחרות..

אז השאלה היא מה הוא השולט יותר ובולט יותר ברכב ? אמינותו או נפילתם של חלקים שונים, בעיות במחשב רכב וכו' ?

(אין בשאלה זו שום זלזול או משהו במותג אלה שאלה של באמת מה הסיכום שלכם בעלי הסיאט שפה מהרכב כי אכ אישפוז צודק יש פה משהו קצת מוזר, ומנוגד)

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם
משהו קצת מוזר לי בחוות הדעת שלכם.

ריכוז של ההתרשמות שלכם מהרכב נשמע משהו כמו:

הסיאט שלי היא רכב מצויין ואני מאוד מרוצה ממנו. אמנם כבר באלפי הק"מ הראשונים הלך הממיר, שלוש פעמים החליפו חצי ממערכת החשמל בגלל שהמנוע כבה מעצמו, החלונות נפלו פעמיים, פלסטיקים בדשבורד ופסי קישוט נשרו, כבל קלאץ' נקרע, שמן דלף מהקארטר, התקלף צבע מחלקי פנים וחוץ ובכלל הרכב הגיע לידינו עם מזגן לא תקין ונורות שרופות. אבל זה רכב מצויין ואמין!

אנשים! זה נראה לכם נורמלי? לי זה נשמע כמו מה שעבר על בעלי דאצ'יה דלתא לפני 17 שנה. לא מה שהייתי מצפה ממדגם אקראי של שלושה לקוחות מרוצים של מכוניות מקונצרן רכב מהולל המתהדר באיכות מוצריו.

:shock:

אני אגיד לך איך אני רואה את זה...

תסכים איתי שמי שקונה היום סיאט לאון/טולדו/קורדובה/איביזה מבצע קניה עם אופי? מי שקונה היום רכב חדש כזה במקום מאזדה 3 ושות' מבצע קניה שבה מעורב יותר רגש מרכישת מכונית מקונצנזוס.

זה לא שהסיאט היא איזה מכונית hardcore אבל עדיין, זה מראה משהו על הבנאדם.

מי שקונה רכב עם שיקולים כאלו נוטה לגלות יותר סלחנות לבעיות אמינות כאלו ואחרות מתוך אמונה שהוא מקבל פיצוי במקום אחר בתכונות אחרות באוטו.

בעיות אימנות כרוניות יערערו מן הסתם את האמונה הזאת אבל כרגע המצב הוא שבסה"כ הם מרוצים מהאוטו כי האמונה קיימת..

מי שקנה מאזדה 3 כי "לכולם יש" והחליט להתפרע כי הוא קנה אותה אדומה יהיה מאוד מאוכזב מכל בעיה קטנה כי קל מאוד לאכזב אותו מהרכב הזה....כי הוא מגלה פחות אמינות מהמקרר amanna בגימור כסוף שהוא קנה לפי 5 שנים.

בקיצור, בני ושאר בעלי הסיאט, ישר כוח!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כספר, אני מסכים איתך שמי שקונה סיאט הוא לא מי שקונה "שברולט אוויאו .. פשוטה... קוריאנית .. אממ ..." ומבצע קניה לא עדרית של הרכב שממותג בצד היותר צעיר וספורטיבי של הסקאלה הוואגנית.

אבל עדיין - מדהים אותי הריכוז הגבוה של בעיות.

לא נשמע שמדובר על תקלה אקראית ברכב בודד פה ושם ששמעתי מחבר ששמע מבן דוד שקרתה לשכן שלו במרצדס חדשה. מדובר על שלושה בעלים שעלו פה לשבח את הרכב ואצל כל אחד מהם התגלו כמה וכמה בעיות שונות ומאוד משונות למכוניות שכרגע הורידו להן את הניילונים.

וזה עוד במדגם אקראי של בעלים מרוצים, וברכב שיצא ממפעל שבקרת האיכות של קונצרן VAG המהולל שולטת בו ושפולט גם מכוניות עם סמל פולקסוואגן.

בכל זאת מדובר בקונצרן שכל תדמיתו נבנתה על רכבים אמינים. לא?

בוא נגיד את זה ככה, זה נשמע בערך כמו הסיפורים של נמרוד רחמימוב על המריאה שהייתה לו...

פורסם

אישפוז,

בוא נצא מנקודת הנחה שאין רכב שהוא מושלם (דהיינו גם ספורטיבי, גם חסכוני, וגם אמין...וגם.. הבנת את העיקרון).

אני מסכים שסיאט ושות' אינם שיא האמינות, במה שנוגע לרכבים חדשים. אני מסכים שהרכב אינו בעל תדמית ספורטיבית, כמו שסיאט אכן מתיימרים לשווק את עצמם.

ולגביי אותם פאקים קטנים... מממ...אני חושב שזה בגלל תקנות איכות הסביבה. האוטו חייב לעמוד בתנאים שמתאימים לתקנות איכות הסביבה. ולכן הפלסטיקים נשברים/מתקלפים וכו'. ברור שאני לא מתגאה לספר שנפלו לי החלונות/נדפק X או נזל Y בתקופת האחריות. אני חושב שמבחינת אמינות, סיאט יכולים להשתפר הרבה יותר. סיאט עצמם מתגאים שהאוטו בנוי מחומרים מתמחזרים..

כנראה שתהליך המיחזור מתחיל בדיוק אחרי שהצרכן התניע לראשונה.. :)

אני לא בא לדבר מנקודה מתגוננת או משהו. כנראה שאני לא רגיל לרכב חדש שרק מתניעים ונוסעים איתו...

:-)

וכמו שאמרתי קודם, כרגע האוטו מתאים לצרכים שלי, ומבחינתי הוא בסדר. ולכן באו התשבוחות.

(ומצד שני, אולי זה המחיר עבור לקוח שמעדיף פולקסווגאן, ע"פ יפני/קוריאני...)

נ.ב - אני דיברתי על שני רכבים נפרדים. באיביזה הראשונה שלנו היו בעיות עם החלונות חשמל (אחרי שנה וחצי בערך), כבל קלאץ' שנקרע.

באיביזה הנוכחית (2004) היו שני פלסטיקים שנסדקו והוחלפו. ופס קישוט וחלונות חשמל. אז במשך שנתיים וקצת הייתי במוסך בערך 5 פעמים לצורך תיקון דברים במסגרת האחריות (מעבר לשני טיפולים שגרתיים). ממוצע יוצא בערך פעם בחמישה חודשים..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

בני, לגביי הממיר:

גם אצלי בפולו 2002 עם מנוע 1.4 75 ידנית, ביום אחד התחילה להישמע כמו טרקטור. הלכנו למוסך, אמרו לנו שהלך הממיר הקטליטי.

לאחר שנה וחצי ו- 35000 ק"מ. בהתחלה רצו שאנחנו נשלם את הנזק, בסופו של דבר היבואן שילם 100% מהמחיר.

בני: האם אצלך הרכיבו אותו ממיר? כי אצלי בפולו הרכיבו ממיר יותר גדול ממה שהיה.

איתמר.

פורסם

חברים,למרות כל העניין של "מכונית עם אופי" וכו',שורה תחתונה,דיברו כאן 3 אנשים עם רכבים מאותה משפחה,רכבים חדשים לחלוטין,שכולם סבלו מבעיות כאלה ואחרות (לא בעייה אחת,אלא מספר בעיות).

לטעמי זה לא צריך לקרות,אפילו שאמינות של סיאט זו לא אמינות יפנית.

נכון שיש תקלות גם ברכבים יפנים,אני בספק שתמצאו את זה בצורה כזאת מוחשית כמו פה.

אני יודע שאם לי היו כל כך הרבה תקלות ברכב שהוצאתי מהחברה,הייתי "מפציץ" את זה בכל עיתון אפשרי וכל אתר אינטרנט שיהיה מוכן לפרסם את זה,עד לקבלת פיצוי הולם (קניית הרכב ושדרוג לחדש,התחייבות לרכישה עתידית במחיר מחירון והנחה על רכב חדש וכו',כל אלה דברים שהיו מעולם,פה בארץ).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ולגביי אותם פאקים קטנים... מממ...אני חושב שזה בגלל תקנות איכות הסביבה. האוטו חייב לעמוד בתנאים שמתאימים לתקנות איכות הסביבה. ולכן הפלסטיקים נשברים/מתקלפים וכו'...
אין קשר בין איכות הסביבה לפלסטיקים שמתפרקים, הרכב צריך לעמוד בתקנות של רמת פליטה של גזים רעילים.

גם אני מסכים עם עידן, זה שהרכבים האלה בעלי אופי ולא רכבים שכל העם קונה לא אומר שצריך להתפשר על דברים שלא אמורים לקרות ברכב חדש. תקלות במחשב אפשר להבין, אבל פלסטיקים שמתפרקים זאת איכות הרכבה וחומרים, נטו, ולא צריך להתפשר אליהם ברכב חדש.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...