Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מחפש רכב יד שניה באזור ה- 35000 ש"ח והכיוון הוא יפנית קטנה בגלל האמינות (זה מה שהכי חשוב לי וגם שלא תחורר לי את הכיס - אני סטודנט). לאחרונה חשבתי על הפולקסווגן פולו.

רבות נכתב בפורום על הפולקסווגן פולו אבל לא הצלחתי להגיע למסקנה חד-משמעית לגבי הרכב.

כולם משבחים את האמינות שלו (סביר להניח שאני יכול להשיג שנת 98 פלוס מינוס) והחיסרון העיקרי שלו (חוץ מהגיר האוטומטי האיום, אבל אני גם ככה מחפש ידני) הוא עלות החלפים היקרה מאוד.

שאלתי היא האם החשבון תקלות מעטות מול חלפים יקרים מתאזן בסוף וההוצאה הכללית עליה תהיה כמו על כמו על יפנית (לנסר, אימפרזה, שרייד קלאסיק וכו') או שעלות החלפים והטיפולים תרושש אותי?

תשתדלו להתייחס לרכב במצב סביר-טוב ואם מישהו יכול לדבר על סכומים ופי כמה החלקים יותר יקרים מניסיון אישי זה יכול מאוד לעזור.

כמו כן מה לגבי הביטוח שלו האם הוא יקר משמעותית?

פורסם

תגיד איזה חלק אתה צופה שיתקלקל לך - ואנחנו נגיד לך מה המחיר שלו.

כמובן שגם תוכל להתייעץ בבעלי פולו אחרים בארוע הזה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

השאלה שלי היא כללית לגבי עלות האחזקה של הרכב - האם האמינות (אם בכלל) מצדיקה את העלות היקרה של החלקי חילוף והטיפולים.

בעלי פולו מוזמנים להגיב, כל דבר יעזור!

פורסם

חלקי החילוף של הפולו לא יותר יקרים מאף רכב אחר ובמקרים מסויימים גם זולים בצורה מפתיעה.

זאת המסקנה שלי ממעל 4 שנות בעלות והשוואה מתמדת מול חברי פורום ומשפחה.

הביטוח זול יחסית :

2200 מקיף פלוס צד ג' (נהג מעל 24 כמובן)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ביום חמישי האחרון, מכרנו את הפולו שלנו ששירתה אותנו בארבע השנים האחרונות.

אנחנו עשינו עם הרכב כ-30 אלף ק"מ בתקופה זו.

פולו 1,600 ידנית, 75 כ"ס, 5 דלתות.

הרכב נרכש מיד ראשונה, בשנת 2002 עם 38 אלף ק"מ (אנחנו יד 2).

לפי הקבלות וספר הטיפולים שקיבלנו עם הרכב, חלון הנהג החשמלי תוקן פעמיים בתקופה זו.

המנוע, הגיר והמכאניקה באופן כללי טובים ומפגינים אמינות ראויה.

הבעיה היא עם כל מה שמסביב, בדגש על חשמל ומיזוג.

מחירי הטיפולים והחלקים אינם שונים משאר הרכבים המקבילים בקבוצה

התרמוסטט המקורי בעייתי, נתקע במצב סגור - חוסר עירנות יוביל להתחממות הראש. סביר להניח כי התרמוסטט כבר הוחלף, אבל שווה לבדוק. התרמוסטט החליפי מצויין ואינו חלק יקר, כך שכדאי להחליפו במידה והתרמוסטט המקורי עדיין במקומו.

סע מאחורי פולו, כל פולו ורוב הסיכויים שהפנס האחורי השמאלי אינו עובד כלל. ישנה בעיית חשמל מובנית מפס היצור (ש VW לא מוכנים להודות בה). אני לא מבין גדול בחשמל רכב, אבל משום מה מגיע לפנס האחורי השמאלי יותר מידי זרם, הוא מתחמם, נשרף ומפסיק לעבוד.

מחלה בדוקה ברוב הפולו.

עכשיו לגולת הכותרות של הפולו - "החלונות הנופלים" (לא, זה לא שם של להקה ישראלית :wink: ).

חלונות החשמל "נופלים". חלון הנהג תוקן פעמיים לפני שהרכב היה ברשותינו ופעמיים נוספות לאחר שאנחנו רכשנו אותו (סה"כ 4 פעמים). חלון הנוסע תוקן פעם אחת בלבד (משום שנעשה בו פחות שימוש). ב-3 פולו נוספות של מכרים (2 רגילות ואחת "קלאסיק"), נפלו החלונות גם כן מספר פעמים.

זו התופעה הכי מעצבנת ברכב.

היו ריקולים במסגרת האחריות, אבל התופעה לא תוקנה. לאחר שהרכב יצא מתקופת האחריות, הפכה הבעיה להיות בעיה של בעל הרכב.

מבעס.

שימוש במנגון חלון מקורי - מעל 2,000 ש"ח.

תיקון - 300-450 ש"ח.

המזגן

למזגן יש מחלה, שתיקונה דורש פרוק של כל לוח המכוונים ("דשבורד"). ארוך, מיגע ויקר.

כאשר המזגן עובד, הוא מקרר מצויין.

גימור פנימי

עלוב. פלסטיקים זולים המתפרקים במהרה. ציקצוקים וקירקושים לרוב. פתחי מיזוג נוטים להתפרק ובאופן כללי יש לחלקי הפלסטיק לנשור ממקומם.

לגבי מצב השוק, אני עדיין לא כל כך סגור על עצמי.

מצד אחד, הרכב נמכר 4 ימים לאחר שפורסם (לאדם הראשון שבא לראותו), מצד שני, היו רק 2 טלפונים בקשר לרכב.... :shock::roll: .

מחיר המחירון 38K, הרכב נמכר ב-500 ש"ח מעל המחירון, ללא שום תוספות (אפילו בלי רדיו), אז לך תדע.

סך הכל ברטרוספקטיבה, הרכב היה נחמד, אבל אני לא יודע אם היינו רוכשים כזה שוב.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

בקשר לחלונות ומנסיון (עם קורדובה מאותו שנתון בערך) הכי טוב לגשת לזגג פרטי, הם עושים את זה יותר זול ויותר טוב.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
בקשר לחלונות ומנסיון (עם קורדובה מאותו שנתון בערך) הכי טוב לגשת לזגג פרטי, הם עושים את זה יותר זול ויותר טוב.
כשכתבתי את זה :

שימוש במנגון חלון מקורי - מעל 2,000 ש"ח.

תיקון - 300-450 ש"ח.

הכוונה הייתה כמובן לתיקון אצל זגג ולא בחברה.
שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

שלום רב

הייתה לי פולו 2002 1.4 גיר רגיל 75 כ"ס.

אני חושב שמחיר החלקים לא כזה בשמיים מה גם שאתה מקבל שנתיים אחריות על חלפים ועבודה ששום חברה לא מוכנה לתת! (וגם אף יבואן של מכונית יפאנית!) יש פה ושם בעיות אבל מבחינת צריכת דלק האוטו בובה! אנשים עם יפאניות ושאר רכבים יכולים רק לקנא בצריכת דלק שהשגתי עם הפולו, הוא אוטו מאוד חסכוני אבל מה שהכי חשוב לטפל רק בחברה ובזמן ולהיצמד להוראות היצרן עד הפרט האחרון (בייחד בנוזל הקירור, שצריך את ה- G12PLUSהמקורי של פולקסוואגן בלבד!)

אם אתה קונה את גרסת ה- 100 כ"ס תצטרך לתדלק באוקטן 99 עקב יחס הדחיסה הגבוהה.

בדוק שהרכב טופל בחברה ובזמן גם אם בעל הרכב יראה לך קבלות כי יש כאלה שמזייפים (לך עם בעל הרכב למוסך ברשת צ'מפיון ותוציא תדפיס טיפולים+תקלות)

ותבדוק גם שהמים במערכת הקירור לא בצבע חום (סימן שעירבבו שם נוזל קירור בצבע ירוק ושלא מתאים).

בדוק שהידיות שלמות, שחלונות החשמל עובדים, המזגן...קח את האוטו לבדיקה...וזהו.

בהצלחה,

איתמר ג'ורג'.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים!

אז בשורה האחרונה מה אתם אומרים: ברכב יפני במחיר דומה אני אקבל רכב טוב יותר או שגם להם יש מחלות מובנות ומעצבנות ולכן עדיף להסתכל על היתרונות של הפולו?

פורסם

תקשיב נודניק,

גם רכבים יפאנים עושים בעיות.

יעשה לך שקט וטוב בלב שתדע שהרכב שלך הוא made in japan? תקנה יפאני. תעשה חיפוש בפורום תראה שגם להם יש בעיות.

להוריי הייתה איביזה 94, 1.3 שעברה 170 אלף ק"מ ב-8 שנים ורק המצבר ומשאבת הדלק התקלקלה מכיוון שלא מילאו דלק! וכולם אומרים שאיביזה זה חרא של אוטו! אז מה! אמינות זה לא דבר יחסי לכל המכוניות, זה גם איך אתה מתחזק את הרכב!

שאני אומר לאנשים שהיו פה ושם בעיות עם הפולו הם לא מאמינים, כי יש הרבה אנשים שאני מכיר עם פולו בדיוק באותה צורה כמו שהייתה לי ואותו מנוע, ואנשים אומרים שהאוטו הזה מצויין. ככה שזה עניין של מזל (תלוי אם באותו היום שייצרו את החלקים במפעל הקפידו יותר או פחות על איכות הייצור, זה המזל שאתה צריך...) ותלוי איך תחזקו את הרכב!

קח בחשבון, רוב היפאניות במחיר הזה לא מציעות בטיחות כמו האירופאיות, ובייחוד לא כמו של הפולו!.

אם אתה מחפש עלויות תחזוקה זולות אני הייתי הולך על פונטו ספייס שנת 2001. אני בטוח שבמחיר הזה אתה יכול למצוא אחת, היא זולה לתחזוקה גם במוסכים מורשים וגם בטיחותית, ובמוסכים מורשים אתה מקבל שנה אחריות על עבודה וחלקים.

איתמר ג'ורג'.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

אנחנו זוג צעיר שמחפש רכב איכותי, בטיחותי ואמין- חשבנו על פולו שנת 2005.

הנקודה היא שאנחנו מתכננים להביא ילד לעולם, ורציתי לדעת אם פולו תספיק לזוז ותינוק, כולל עגלה ושאר הדברים שמתלווים לתינוק?

אשמח לקבל מענה...

תודה רבה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...