Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, אפתח ואומר שהרכב הוא שנת 1990.

אני פותח את השאלה בפורום אספנות מכמה סיבות:

מצב הרכב וההשקעה הנדרשת היא בדיוק כמו רכב אספנות, כמו גם הקושי המשוער בהשגת החלקים וכמובן, הליך השחזור והעבודה העצמית בשיפוץ היא כשל רכב אספנות מן המניין.

רקע:

לאחר נישואי (לפני כ-3 חודשים) עברתי לגור עם אשתי בארץ הולדתה קנדה.

נכון לעכשיו, מקום עבודתי הוא כ-30 דק' הליכה ברגל. (5 דק' ברכב)

במהלך חיפושי אחרי רכב (קבעתי לי תקרה של 3000$) נתקלתי בכמה אופציות.

*הערה. אני מחפש לצמצם בהוצאות, הכוונה ההתחלתית הייתה לקנות קופסא ממונעת שתקח אותי הלוך-חזור לעבודה.

הגעתי אל הרכב המדובר שמוצע למכירה ב1000$.

יגואר XJ-6 שנת 1990, 177,000 ק"מ. מנוע 4.0 ליטר 6 צילנדרים אורכי.

ראשית- אציין שהרכב במצב נסיעה. המצבר אמנם גמור, אך לאחר שחוברו כבלים הרכב הניע בנגיעה.

המנוע נשמע בסדר, לא דופק, עובד עגול ויפה. (ונשמע....מממ... כמו יגואר?)

השמן שחור (לא הוחלף, גם לא טחינה) והמים חומים.

מה דורש עבודה?

ראשית, החוץ. קילופים בגג ובכנפיים. בתי הגלגלים חלודים ומשוועים לפחחות. (בחורף לאחר פילוס השלג מהכבישים מפזרים מלח על הכביש למניעת קפיאה והיווצרות קרח. כמו שאתם בטח יודעים מים+מלח+פח = חלודה והרבה.) גם החלק הקדמי של מכסה המנוע צריך נגיעות פחחות מהמים שהושפרצו ע"י רכבים אחרים.

האגזוז נשמע כאילו יש בו חור. אני מאמין שגם הוא חלוד, אם כי בהתכופפות מתחת לרכב לא ניתן לראות אותו. כל התחתית כאילו מכוסה בכיסוי נוסף.

פסי הקישוט מתקלפים ולא ממש "מקשטים" את הרכב.

שנית, הפנים.

נראה כאילו הרכב שימש בור בטחון של אל-קאעידה :)

כסא הנהג ידע שנים יפות יותר. רוב התפרים נפרמו\ נקרעו. חימום הכסא לא עובד, כנ"ל הכפתור של קדימה\אחורה. (כיוונון חשמלי, מה חשבתם?) כל שאר האופציות עובדות. כסא הנוסע מתכוונן ומתחמם, זז לכל הכיוונים. חימום ומיזוג עובד, כולל כל הכיוונונים. כיוונון מראות חשמלי עובד. כל היחידה של המיזוג ליושבים מאחור (ישנה קופסת פיקוד קטנה בין המושבים הקדמיים) עובדת.

ההגה (או מה שתופס אותו) לא יושב טוב.

העור של הסלון (ואני מדבר על ס-ל-ו-ן, רבותי) דורש דיטיילינג רציני. (או אולי החלפה? נגיע לזה בהמשך ההודעה)

תא מטען לא נפתח מהכפתור בתא הנוסעים.

ריפוד הגג מצטרף לאווירת השלכת הכללית (נושר). חלונות חשמל עובדים כולם, גם נעילה מרכזית. וישר (יש אחד מרכזי) עובד. שפריצר לא משפריץ, יכול להיות שרק אין מיים.

הרכב באופן כללי מטונף מבפנים. את צבע הקרם המקורי החליף אפרפר ג'יפה. (מינוח מקצועי)

אחרי 15 דק' שהמנוע עבד (ללא נסיעה, עמידה בסרק למעט העלאת הסל"ד לשמוע אם המנוע דופק) הטמפ' עמדה על חצי ללא תנודות. כל שאר השעונים (מד טעינה, לחץ שמן, דלק, סלד וכו') עובדים. ישנם עוד מלא כפתורים בסביבת הנהג שאין לי מושג מה חלקם עושים. רובם הדליקו\כיבו נורית חיווי כזו או אחרת בלוח המחוונים ככה שאני משער שהם עובדים למרות שלא ברור לי איך :)

________

אציין כי מסתמן שיהייה לי גאראז' סגור לטובת הטיפול ברכב. פחחות אצטרך להכניס לפחח. אני מקווה שהרמה פה טובה והמחירים לא יכנסו לי עמוק מדי לכיס.

בשלב זה אני לא מתכוון לפרק מנוע\ גיר בבחינת "אם זה עובד- לא צריך לתקן את זה".

אני מעוניין לשמר כמה שיותר את מקוריות הפנים.

אני לא מתכוון להחליף את דיפוני העץ (הם במצב טוב). את הסלון אני מעדיף להעביר דיטיילינג, אלא אם כן יהייה משתלם, בהפרש כספי הגיוני, להחליף אותו לעור חדש.

סאן-רוף מקורי, עובד. ללא סימני רטיבות בתקרה. (סאן רוף אטום, לא שקוף)

אין לי בעייה לנסוע ברכב כל עוד הוא בשלבי עבודה. (בהנחה שמצבו מאפשר זאת וכל המערכות הנדרשות עובדות.)

אגב, באתי "חם" על הרכב, לאט לאט "התקררתי". מה ששבר אותי (ואת אשתי שגילתה נכונות מפתיעה ודי תמכה בכל העניין) הוא שלא הצלחתי לפתוח את דלת הנהג מבפנים. כנראה שזהו איזה מנגנון שאני צריך לגלות, אולי לכבות את האורות קודם או משהו בסגנון.

לדברי נציג המכירה שטיפל בנו הרכב הגיע למגרש במסגרת טרייד אין, הלקוח קיבל זיכוי של 1000$ על רכב אחר והם מוכרים אותו במחיר הזה ללא רווח. עוד לא החלטתי מה אני אם אני מאמין לו, אציין שפה, בניגוד לישראל, דווקא הדילרים הם, לרוב, ההגונים. אם אדם פרטי מוכר לבד, זו סיבה להעלות רמת חשד.

________

שאלתי (לאחר הודעה מייגעת אך נדרשת) היא:

האם כדאי לקנות את הרכב למטרת שיפוץ? אם יש פה מישהו עם נסיון בקנדה (וזכור לי שראיתי פה כבל לוחית של אונטריו) אשמח אם יוכל לתת חוו"ד + מחירים משוערים.

לפני שאתם עונים לי ש"כדאי" זה מאוד סובייקטיבי, אני אחדד (מתחלק ל 2):.

1. האם לדעתכם ישתלם להשקיע ברכב הזה? (יש לי 2 ידיים מאוד טובות, חוש טכני מפותח ועבר של מנוע ווספה אחת ועוד מפלסת שלג ביתית.) או שעדיף לי לרדת מהסיפור מבחינה כלכלית?

2. האם לדעתכם הרכב שווה (מבחינת סיפוק והנאה) את הסבל שכרוך בלהביא אותו לבית ולשפוך עליו שעות של עבודה, ליטרים של זעה וכמות לא מבוטלת של כסף?

שוב. אני לא רוצה שהרכב "יקרע" אותי ממש. (דימום רקטלי קל אני מוכן לסבול, בכל זאת, יגואר:))

שאלה נוספת: מהו הקושי הצפוי בהשגת חלקי קוסמטיקה\ אלקטרוניקה למינהם?

קישור לדף המכירה, לחיצה על התמונה תציג אותה בחלון הקטן, יש שם לחצן Full Screen.

בתמונות היא נראית הרבה יותר טוב מהמציאות :(

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

סימון,

לדעתי כמובן, קנה את הרכב, תקן לבד את מה שאתה יכול, הכנס אותו למוסך מורשה לדגם, בשביל "ליישר קו" מבחינה בטיחותית ותפקודית וסע לשלום. בכוונה איני מדבר על הפחחות מאחר ואם הבנתי נכון, אתה ממשיך לגור באזור שמפזרים בו מלח על הכביש.... כנראה שהמחיר משקף את מצב הרכב. בכל מקרה, תיסע כמה שנים ביגואר! אספנות (בארץ) הוא יהיה בעוד 10 שנים. בהצלחה.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

התכוונתי להכניס את זה בעריכה, אך אם כבר העלית את הנושא אני אציין זאת כאן.

ישנה אפשרות לעשות לרכב טיפול מונע שנתי כנגד חלודה (ריסוס טפלון או משהו כזה בתחתית המרכב) בעלות של כמה מאות בודדות של דולרים (100-350, תלוי באיכות). מרבית הנהגים משום מה חוסכים את הסכום המדובר כי לרוב אנשים לא מחזיקים רכב יותר מ-4-5 שנים. כמובן שבמידה ואבצע פחחות וצבע הרכב יעבור טיפול נגד חלודה.

פורסם

קודם כל כדאי לבדוק את מחירי החלפים.

עד כמה שידוע לי יקר רצח.

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

איפה אתה גר בקנה?

עם אתה במוטריאול או בטורונטו הרכבים שם על הפנים בגלל המלח שמפזרים

בוונקובר זה אחרת

כאחד שחיי שם תקופה אתה יכול לקנות אחלה רכב ב 2500 דולר קנדי

גם גייפ צירוקי נכנס בסכום הזה

יש לי חברים עם מוסך במונריאול עם תרצה כתובת אני יתן לך

:x-mas::crazyeyes

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

סימון.

מהכרות עם בעלי מקצוע בארה"ב (אני מניח שבקנדה לא מאד שונה) עלויות העבודה יעלו מהר מאד על מחיר הקנייה.

שלא כמו בארץ - ההיצע מעבר לים אדיר, אני לא חושב שכדאי לך להתנפל על XJ "מחוללת" וחדשה יחסית ולהשקיע בה את נשמתך, חפש רכב ישן יותר שיהיה אספנות עם ההקלות שודאי מגיעות לו, או לחלופין משהו שמור ושהוצאות החלפים לא יהרגו אותך.

צריך להיות ברור לך שמחיר הקנייה הוא החלק היחידי שיהיה זול כאן.

זו דעתי.

בהצלחה

פורסם

סימון,

מחיר הרכב הוא פונקציה מזערית בעלות הכוללת, לצערנו ישנם דברים שמצריכים בעלי מקצוע

כמו: ריפוד עור מחודש שיעלה הון תועפות, גומיות וגימור.

לדגם הנ''ל יש בעיות חשמל איומות ונוראות שתיתקל בהם השקם והערב. קח בחשבון.

מבחינה מיכנית הרכב אמין מלבד זללן דלק בצורה היסטרית - 1:3 )קח בחשבון(.

מחיר החלפים מרקיעי שחקים - העניין לא פשוט בכלל.

וכח עבודה בקנדה כלל לא זול ,

בהצלחה

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

מסכים עם ג'ק, יגואר הוא יגואר הוא יגואר, לטוב ולרע, והרע הוא שהוא יקר באחזקה!

קח בחשבון שבעל הרכב אינו אידיוט, והמחיר שהוא מבקש עליה הוא מחיר גג לשוויה האמיתי!

לקנות רכב ירוד ולהביא אותו למצב טוב הוא עסק יקר בכל מקום בעולם, ותמיד עדיף לקנות רכב

במצב טוב, ולתחזק אותו בלבד!

אם קיצוץ בהוצעות הוא בראש מעיינך כרגע,

ישנן אופציות שפויות יותר מרכב יוקרה לשעבר ולא פחות מהנות לנהיגה! במיוחד אם הקלומטרז' שלך

נמוך!

חלודה היא ה"סרטן" של הרכבים, וגם אם נידמה לך שנפטרת ממנו בטיפול חדשני ויקר הוא עלול להפתיע

אותך! ולכן עדיף למצוא רכב שבילה את חייו במקום פחות "מלוח" ובלי חלודה, לחסן אותו כנגד חלודה,

ולהתיחס אליו כעל רכב לתקופה קצובה, עד שהתקציב שלך ישתפר. או תימצא מציאה אחרת.

דבר ששכחת לציין הוא נושא האמינות של הרכב, וודווקא את היוגואר לא תימצא בפנתאון הרכבים האמינים,

וככל שהרכב מוזנח יותר הבעייה מחריפה, והטיפול יקר יותר!

חבר קרוב מחזיק בקנדה שלושה (!) גולפים נחמדים אחד קבריולט, השני 6VR והשלישי סטנדרטי לחלוטין

ובכל שיחה איתו שומעים את החיוך שלו עד טבריה.....

למרות חיבתי למותג הטורף, עדיף ללכת על משהו עממי יותר ובמצב טוב, או על רכב הקרוב לאספנות בתקווה

להביא אותו לארץ כתושב חוזר...

שלח תמונות בכל זאת, שיהיה!

בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

סימון

קודם כל, כל הכבוד על השאלה והניסוח המושקע.

לפני כ 13 שנה כשעברתי לאנגליה, גם אני נדלקתי על יגוארים במחירים מגוחכים, וכמעט קניתי. איש חכם שהכרתי צעק עליי "אל תגע"!!! והסביר לי שכמעט כל יגואר מעל 10 שנים היא צרה צרורה. שמעתי לשמחתי לעצתו וקניתי לי מרצדס 190 2.3 16, ואין יום שאני לא מברך אותו על זה...

במהלך השנים יצא לי לעבוד על כל מיני יגוארים, ומבחינת חשמל הם פשוט לול תרנגולות מטורף. חוץ ממערכת החשמל גם האמינות המכאנית שלהם ירודה (כמו כמעט כל מה שבא מאנגליה...)וזו אחת הסיבות שבגללן בארה"ב החליפו לא מעט מנועים ל וי 8 אמריקאי, ועל הפח אתה כבר יודע בעצמך.

לטעמי האישי, הן נראות נהדר מבחוץ ומבפנים, וכשהן בסדר המנוע נחמד מאוד, אבל תנוחת הנהיגה והתנהגות הכביש לא מתקרבת במילימטר לרמת הגרמניות הישנות, שגם הן לא עולות יותר מידי.

בקיצור, יגואר מפתה מאוד...אבל רק אם אתה משוגע לדבר, ורק אם הרכב מ ו ש ל ם ועם סרוויס היסטורי מלא. כמו בכל רכב, אם תקנה רכב מדורדר בזול העלויות יעלו בהרבה על שווי הרכב כשהו מושלם ויפה, והרמה אף פעם לא תהיה כמו של רכב מטופל, מקורי ועם היסטוריה טובה, ואלי גם לא ארוכה מידי (מיילג') כל זה נכון לגבי כל רכב, במיחוד לגבי היוקרתיות, ועל אחת כמה וכמה לגבי יגואר.

נכון שהרכב נראה סביר בתמונות, אבל לפי מה שאתה מתאר הוא קרוב מאוד להישלח למגרש הפירוק הקרוב כי פשוט לא משתלם לשקם אותו. כמה עולה רכב כזה יפה? 3000, 4000? רק הפחחות והצבע יביאו אותך ל פ ח ו ת לאיזור הזה והם לעולם לא יהיהו ברמה של רכב מקורי ולא חלוד.

בקיצור, אם אתה חייב יגואר לך על הטובה ביותר שניתן במחיר סביר ולא שום דבר פחות מזה. למה לא מרצדס? או פורשה 928? המבחר כל כך גדול במקום בו אתה חי...

בהצלחה

א

פורסם

תודה לכל המגיבים עד כה.

5 נגד

1 בעד

1 נמנע.

משהו מתחיל להתגבש בראש :)

אשמח לקבל עוד דעות בעניין.

אגב, אין אף אחד מבאי הפורום שיש\ הייתה ברשותו יגואר כזו\דומה?

פורסם

אני גר בטורונטו וברוך הבא למרות שאני חדש 8)

לדעתי לא כדאי, להלחם עם חלודה כמעט ובלתי אפשרי במיוחד במקומות אלה.

היה לי ניסיון רע עם ניסיון לתיקון וצביעת חלודה עם מה שרק לא ניסיתי וזה כל פעם יצא מחדש באותו המקום.

בסכום הזה לדעתי עדיף כבר רכב אחר (3000) ולקחת בחשבון את הביטוח המטורף.

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

שמעון,

ככה הלכת בלי לומר שלום? עזבת את הפונטו המצלמה והנרגילה והלכת בעקבות אהובתך...

לדעתי קנה את מה שמרגיש לך הכי הכי בעולם, ואם בא לך על יגואר - סבבה,

תשקיע קצת, תיסע, תהנה, לא תהיה מרוצה - תמכור אותה,

אם תחזור הביתה (לישראל) תביא אותה איתך, שתהפוך ברבבת הימים לאספנות ב1000$

תעשה חיים,

- אתה עדיין חייב לי תמונות מהמפגש הקודם (ההשקה של ה 127 שלי)

שי

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

תודה רבה לכל העוזרים והמייעצים.

אני יורד מהסיפור של היגואר. בינתיים:twisted:

לאחר מחשבה עמוקה, אין לי את הזמן והממון להשקיע כרגע בנבלה של חתולה.

שוב, תודה לכולם על העצות המועילות שגרמו לי להבין שזה קצת גדול עלי כרגע כל העניין.

בנינו, תודו שזה מפתה. יגואר ב 1000$. גם אם זה לקנות, לנסוע שנה ואז למכור לגריטה ב250$. 750$ ונסעתם שנה ביגואר.

חלודה, מתפרקת, צמאה ומסריחה, אבל עדיין יגואר. לפחות יהייה מה לספר לנכדים. :)

יש כמה תחנות בדרך המוטורית בה אני רוצה לצעוד, כנראה שהתחנה ושמה יגואר תאלץ להמתין.

(אגב, התחנה הסופית היא מזראטי דנדשה, הישר מהניילונים.)

ייתכן והתחנה תעשה חילוף מקומות עם אמריקאית גדולה ומפנקת (ועדיין במבצע "סימון קונה רכב עד 3000$).

אתם מוזמנים לתרום מנסיונכם בעניין.

אביתר, תודה. צור קשר בה"פ אם גם לך משעמם.

שי- נשבר לי המסך בנט-בוק, עד שהוא יתוקן אין לי גישה לתמונות. (הגיבוי נמצא בארץ :( )

שלח לי מייל בה"פ ותקבל אותן ברגע שהן ייהיו נגישות.

דני- תודה, אבל אני לא מוכן נפשית לעוד שחזור כרגע.

היגואר הייתה (כמעט) שילוב בין 2 תחנות.

• תוכן חדש...