Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות לפני התחלת ההכנות...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ימות המשיח הגיעו והספורט המוטורי נהיה חוקי, כעת ניתן להגשים את חלומי הרטוב והוא להיות נהג מירוץ.

אז לא נשכח את העיקר וזה לעשות כיף והשאלה היא איפה יש יותר כיף, אבל לא סתם יותר כיף אלה יותר כיף לשקל השקעה, הרי אנחנו יודעים שאי אפשר לנתק כלום מהפאן הכלכלי ולכן אני צריך המלצות לגבי עלויות של הכנת אוטו ראלי או אוטו ג'ימקאנה לרמה שיוכל להביא לתוצאות סבירות או לפחות לסיים מרוצים בלי להתפרק לגמרי.

ואם כבר העניין עולה אז איזה אוטו מומלץ כדי לשמש בסיס לבנייה, כרגע שמתי עין על 205 או על 106, היתרון שראיתי כרגע זה ש- 205 יש שלדות וחלקים כמו זבל = מחיר נמוך יותר, ולעומת זאת המון משתמשים ב- 106 ומביאים אחלה תוצאות.

צריך גם לציין שיש לי זוג ידים טובות ואני יעשה הכל לבד כולל ריתוכים למיניהם וכל התיקונים והקומבינות שצריך...

אז נסכם בשש מילים:

ג'ימקאנה או ראלי?

סוג אוטו לבסיס?

נמשיך לדווח...

פורסם

רכב ראלי יהיה יקר משמעותית מרכב ג'ימקאנה !

הבלאי בראלי הוא עצום ובכל מירוץ יש סבירות גבוהה שתצא בנזק מסוים.

מה גם שבראלי החוקים מאוד נוקשים לגבי בטיחות ותקנים (צמיגים ,מושבים , רתמות , בולמים ,כלוב התהפכות ,קשר ,קסדות ועוד הרבה...).

לעומת זאת בג'מקאנה הבלאי הוא הצמיגים והוא גם לא כזה חמור מכיון שהקפה בג'מקאנה בדר"כ לא עוברת את הדקה!

רכב ג'מקאנה יכול ליהיות רכבך הפרטי לעומת רכב ראלי שלא נוסע על הכבישים...

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
ימות המשיח הגיעו והספורט המוטורי נהיה חוקי, כעת ניתן להגשים את חלומי הרטוב והוא להיות נהג מירוץ.
מתי זה קרה?

ולעניין עצמו - אני לא רואה קשר בין 2 סוגי המירוצים...ראלי הוא נהיגה מאוד קשה ומאסיבית שדורשת מהרכב דברים אחרים משהיא דורשת אילו היית נהג ג'ימקאנות...

כמו גם האוטו שלצורך הויכוח יכול להיות מיני מיינור מחוזקת שאיתה תגיע לביצועיי נהיגה מצויינים...

כמו שידידי השדופים כבר ענו לך:

קודם תחליט כמה כסף יש לך, אח"כ תחליט מה אתה רוצה להיות.

אל תשכח שהתאמת האוטו לייעוד השונה שלו ולתקנים המקובלים בעולם יכולה לעלות לא מעט....מעבר לשיפורים הסטנדרטיים

פורסם
למה לסכם בשש מילים אם אפשר להסתפק בשתים?

כמה כסף?

מוטי

זו בעצם מהות ההבדל הגדול איך שלא נסתכל על זה , וגם מה שמשפיע על כולנו .

ההבדל מגדיר בעצם את שני הספורט הללו בין ספורט מוטורי עממי דוגמת הג'ימקאנה , למשהו שהוא יותר מתקדם (תלוי ברמה כמובן ) דוגמת הראלי .

כמו שהג'ימקאנות מתקדמות כיום בארצנו (מישהו צעק מהר מדי..? ) גם שם מתחיל מרוץ חימוש ...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

שלום לכולם ותודה על התגובות, אני לא יודע אם אני מציאותי או שאני חולם ועם תקציבים כמו שאני מדבר אני יכול רק לחלום או לחילופין להשתתף בג'ימקאנות, חשבתי להוציא משהוא סביב ה-30 ואם נגיע ל-40 גם כן לא נורא כל כך.

מה אתם אומרים?

אני לא כל כך מבין אבל למה אי אפשר ליסוע עם רכב ראלי על הכביש? מה צריך לעשות כדי שיסע גם על כביש? אולי להחליף בחזרה לצמיגים ראויים לכביש ולפרק את הכלוב?

דבר שני, לא כל כך התייחסתם לסוג האוטו...

אבי

פורסם

בדיוק התקציב ל106 ראלי דור 2 או דור 1 ותמלא אותה "שיפצורים" (ע"ע עומר נירהוד).

אני מדבר על הג'ימקאנה , רכב מירוץ לראלי יהיה כבר סיפור אחר לגמריי (עלויות מירוץ ובלאי...).

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

אני חושב שצריך לחזור על התגובה של נדב:

יש בכלל מה להשוות???
שני דברים כל-כך שונים מכל בחינה אפשרית בערך.

ו-dakos, נראה לי שכדאי שתעבור קצת על עוד כמה הודעות בפורום הזה כדי להתעדכן למשל שהספורט המוטורי עדיין לא בדיוק חוקי ואתה לא יכול להפוך מחר לנהג מרוצים חוקי.

שרכב "מירוץ" מחוייב בכלוב ועמידה בתקנים שונים ואינו מורשה לנוע בכביש. אתה לא יכול לקחת רכב רגיל ו"להלביש" עליו כלוב ובאותה קלות "לפרק" את הכלוב כשאתה לא מתחרה.

ולג'ימקאנות, בתור הספורט העממי שזה אמור להיות, אתה יכול להגיע עם כל רכב שיש לך. עדיף רכב ספורטיבי שגם נופל יפה בחלוקת קטגוריות (ואין משהו מוגדר כל-כך בנושא) כדי להיות תחרותי.

106 ראלי כנראה תעשה את העבודה מעולה.

בכל מקרה זה לא בדיוק דומה לנהיגת ראלי.

ניר

פורסם
שלום לכולם ותודה על התגובות, אני לא יודע אם אני מציאותי או שאני חולם ועם תקציבים כמו שאני מדבר אני יכול רק לחלום או לחילופין להשתתף בג'ימקאנות, חשבתי להוציא משהוא סביב ה-30 ואם נגיע ל-40 גם כן לא נורא כל כך.

מה אתם אומרים?

אני לא כל כך מבין אבל למה אי אפשר ליסוע עם רכב ראלי על הכביש? מה צריך לעשות כדי שיסע גם על כביש? אולי להחליף בחזרה לצמיגים ראויים לכביש ולפרק את הכלוב?

דבר שני, לא כל כך התייחסתם לסוג האוטו...

אבי

בוא נעשה לך את החיים פשוטים -

אם אתה רוצה שהרכב ישמש אותך גם לנסיעה בכבישים ציבוריים אתה יכול אך ורק להתחרות איתו בג'ימקאנה.

מכונית מירוץ לא מיועדת לשימוש כביש, נקודה סוף.

רכב למירוצי ראלי נכנס בהגדרה הזו.

30-40 זה תקציב צנוע (מאוד) כשמדובר בבנייה של מכונית ראלי ולכן תיאלץ לבצע המון פשרות או בקיצור, לך על מכונית כביש נורמלית בתוספת כמה שיפורים קלים שייאפשרו לך להיות אולי תחרותי יותר בג'ימקאנה.

מוטי

• תוכן חדש...