Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתקיימת כמתוכנן.

יום שישי 28/7/06: 15:00 – הרשמה והעברת מסלולים ל- GPS.

16:00 – תדריך בטיחות ויציאה לניווט קצרצר.

יום שבת 29/7/06: 07:00 – יציאה לניווט, לפי קטגוריות.

14:00– טקס סיום.

אסף.

פורסם

החבר'ה מ- 4X4 פשוט עושים עבודה נהדרת בצילום .

אבל אני רוצה רגע להיות משבית שמחות .

האם רק אני (והבן שלי אביתר ) שמנו לב שהיו מספר כלי-רכב שהתחרו שם ללא כלוב וכו' ...?

הרי נכון שאלו כלים שמתחרים בקטגורייה הסטנדטית , אבל הם עושים בדיוק את אותה הדרך כמו כולם ונותנים בגז כמו כולם...

מה , אנחנו מחכים שתקרה איזו תאונה או יותר גרוע מזה ואז ישאלו השאלות...?

האם אנחנו רוצים לחתוך את הענף עליו אנחנו יושבים...?

ויותר מזה - בנקודת הביקורת - כלי הרכב שם נכנסים במהירות די גבוהה ואשנים-מארשלים עומדים שם ממש קרוב ומסוכן ...לדעתי האישית לא חסר הרבה עד שיקרה שם משהו , ושלא יבואו ויגידו שגם בחו"ל זה כך כי זה ממש לא תרוץ .

בתמונה של נקודת הביקורת רואים את הילדים ממש קרוב ובסרטון יש מספר מקרים שרואים באיזו מהירות הם נכנסים לתוך הסככה הקטנה הזו ....

אז נכון שמרוצי הראלי-רייד נמצאים תחת הכותרת "ניווט" אבל ראבאק...ויפה שעה אחת קודם ומצטער באם השבתי שמחה למישהו .

התמונות המצ"ב רק נועדו להמחיש וממש לא כוונה אישית או משהו כזה .

תשכנעו אותי אחרת

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אגב, דובי- אתה צודק ויש כלי רכב בלי כלוב התהפכות, אבל הפאג'רו של אראן תקשורת הוא עם... (כאן רואים)

http://www.4x4.co.il/article_images/%5CArticleImage38043_640.jpg

לטעמי די אמיץ, שלא לומר משהו חריף מזה, להשתתף במירוץ (גם אם קוראים לו מסע ניווט) ללא איבזור בטיחות מינימלי. אבל- זה מה שהתקנון, נכון להיום, מכתיב למשתתפים בקטגוריות הנמוכות.

אני יכול לספר שבימים אלו מתנהל מהלך להגדרה מחדש של הקטגוריות בענף, וכרגע אין טעם להכביר מילים עד שהעבודה תסתיים.

אסף.

פורסם
...

לטעמי די אמיץ, שלא לומר משהו חריף מזה, להשתתף במירוץ (גם אם קוראים לו מסע ניווט) ללא איבזור בטיחות מינימלי.

מצטער אבל לדעתי זה ממש מטופש וחסר אחריות שלא לומר ממש לא בטיחותי ומסוכן !!!

אבל- זה מה שהתקנון, נכון להיום, מכתיב למשתתפים בקטגוריות הנמוכות.

אני יכול לספר שבימים אלו מתנהל מהלך להגדרה מחדש של הקטגוריות בענף, וכרגע אין טעם להכביר מילים עד שהעבודה תסתיים.

אסף.

כך כתוב בתקנון זה ממש לא תירוץ...מי שאחראי על הארועים הללו היה צריך לתת את הדעת לזה עוד קודם , ומעניין שלא אחד זה לא הפריע עד עכשיו...

עד כדי כך האהבה לספורט המוטורי עיוורה אותנו שאנחנו מחפפים בדברים שאולי יעלו ביוקר יותר מאוחר..

דובי

פורסם

מ

צטער אבל לדעתי זה ממש מטופש וחסר אחריות שלא לומר ממש לא בטיחותי ומסוכן !!!
אין לך על מה להצטער... וכמו ששמת לב אנחנו מסכימים בעניין (רק אני מתבטא פחות בחריפות בפורומים פתוחים כגון זה, מסיבותי שלי)

התקנון, כתקנון של מסע ניווט, מאפשר לכלי רכב בעלי רשיון לכביש להשתתף. אתה ראית פעם רכב שעובר טסט עם כלוב התהפכות??

הדרך היחידה לקיים את המירוצים הללו היא כ"מסעות ניווט", ועובדה- יש אירועים רבי משתתפים, בלי בעיות משטרתיות ואחרות, רק בגלל העובדה הזו, שהם אכן, מאורגנים כמסע ולא כמירוץ.

אז המארגנים, מבחינתם, מכסים את התחת של עצמם, בזה שהם מחתימים כל משתתף על זה שלרכב לו יש טסט וביטוח. תקין? חכם? גם לדעתי לא. אבל אלו האילוצים שבין המארגנים למתחרים לחוקי המדינה מאפשרים לתחרויות הללו להתקיים, בינתיים.

ולהרבה אנשים זה כן מפריע- ולכן- עובדה- נעשות פעולו שיסדירו את התקנונים של מירוצי השטח, כמירוצים ולא מסעות ניווט, בעוד כמה חודשים כשיהיה מותר לקיים מירוצים. ועדיין, גם בדיונים הללו יש כאלה שמעקשים לעמוד על זכותם להתחרות בלי אבזור בטיחות... למה? כי זה נראה להם יותר זול. אבל אין סיכוי שזה יקרה, כי רכב לא יוכל להיות רכב מירוץ בלי האבזור המינימלי.

ובינתיים? עולם כמנהגו נוהג. ומי שמוכן להסתכן ולנהוג בלי כלוב התהפכות- יודע שהוא לוקח סיכון, אבל אני לא בטוח שהוא יודע עד כמה. אני אספר, בסוד, שבאחד ממסעות הניווט האחרונים התהפך רכב "סטנדרטי", ללא כלוב התהפכות. מזל גדול שההתהפכות היתה במהירות נמוכה מאוד, אחרת היינו מבקרים בבי"ח או, חלילה, בשתי לוויות ביום שלמחרת.

אסף.

פורסם

אני יכול לציין שבמסע חרמון אילת נכחתי בזמן הבדיקות הטכניות וכאשר פסלו נהגים בגלל בעיות בטיחותיות, הם הקימו צעקה כאילו עושים להם בכוונה.

יש את הנהגים הוותיקים והמנוסים שעובדים בצורה מקצוענית ויש את החאפרים שבמקום לדאוג לבטיחות, הם דואגים בעיקר לכיס (אגב, יש גם נהגים יותר וותיקים שעושים זאת).

בישראל תתנהג כמו חאפר.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם
...התקנון, כתקנון של מסע ניווט, מאפשר לכלי רכב בעלי רשיון לכביש להשתתף. אתה ראית פעם רכב שעובר טסט עם כלוב התהפכות??

הדרך היחידה לקיים את המירוצים הללו היא כ"מסעות ניווט", ועובדה- יש אירועים רבי משתתפים, בלי בעיות משטרתיות ואחרות, רק בגלל העובדה הזו, שהם אכן, מאורגנים כמסע ולא כמירוץ.

ואולי הדרך הנכונה היא לא לקיים בכלל....או שלכלי הרכב הסטנדרטיים יעשו מקצה נפרד , שונה .

אז המארגנים, מבחינתם, מכסים את התחת של עצמם, בזה שהם מחתימים כל משתתף על זה שלרכב לו יש טסט וביטוח. תקין? חכם? גם לדעתי לא. אבל אלו האילוצים שבין המארגנים למתחרים לחוקי המדינה מאפשרים לתחרויות הללו להתקיים, בינתיים.

המארגנים קודם כל דואגים לכיס של עצמם , מה שלגיטימי כל עוד זה לא פוגע באינטרסים אחרים...

לגבי האילוצים , אני לא כל כך מסכים כי אילוץ זה שאין ברירה ופה הברירה קיימת...פשוט לא לשתף מכוניות כאלו בארועים הללו .

...ולהרבה אנשים זה כן מפריע- ולכן- עובדה- נעשות פעולו שיסדירו את התקנונים של מירוצי השטח, כמירוצים ולא מסעות ניווט, בעוד כמה חודשים כשיהיה מותר לקיים מירוצים...

וזה הקטע שהכי "מצחיק" אותי .

הרי הארועים הללו , או לפחות חלק מהם נעשים בחסות ההתאחדות לספורט מוטורי וחלק מאנשי השיפוט הם פעילים בהתאחדות או עמותת נהגי המרוץ.

איך בכלל מאשרים דבר כזה ?

איך נותנים יד וחסות לעניין שיכול לפגוע בסופו של דבר בכולנו...? מוזר ...

ועדיין, גם בדיונים הללו יש כאלה שמעקשים לעמוד על זכותם להתחרות בלי אבזור בטיחות... למה? כי זה נראה להם יותר זול.

זו כבר ממש טיפשות ולא יותר מזה .

דובי

פורסם

קודם כל, שלום לכולם ! פעם ראשונה שאני מבקר כאן ושמחתי להוסיף עוד אתר ספורט מוטורי ל-Favorites שלי.

לגבי הטראנו שלנו (צוות אפ"ק) - השקענו בכיסאות מרוץ, חגורות מרוץ 4 נק', קסדות ורשת המפרידה לחלוטין בין תא הנוסעים לשאר הרכב.ברגע שנחליט על פלטפורמה אחרת (כנראה פאג'רו בנזין קצר), נבנה גם את הרול באר ונעבור לקטגורייה המקצוענית. בינתיים אנחנו נוסעים ככה ומודעים לכך שזו לא האופציה הבטיחותית האידיאלית ולכן נוהגים בהתאם.

פורסם

אין דבר כזה נוהגים בהתאם!!! זו שטות גמורה בהחלט!!! האם הצמיגים שלכם גם מודעים לכך שאין לכם רול באר??? והמחשבות הנודדות במוחו של הנהג??? והדביל שעצבן אתכם בדרך למרוץ כי חתך אתכם על הכביש וכ"ו וכ"ו...

לבאקט ולקסדות אין שום משמעות בלי רול באר... (חוץ מנוחות של הבאקטים...)

זה גם ההשקעה הקטנה במקרה שלכם...

אם רוצים לחסוך כסף, המינימום זה 2X4 ב50K אם רוצים לחסוך יותר... אין מרוצים!

כמו שאמר לי דובי בשיחת טלפון, כשאתם חס וחלילה תפצעו במסעות הניווט שלכם, אלינו יבואו בטענות (מנסיון)!!! אפילו שאנחנו (נהגי הראלי) נזהרים הכי הרבה, מתחרים רק בשטחים סגורים ולא יוצאים למרוץ כאשר אחת הנורות שרופות (!!!) כי זה מנוגד לתקנות...

בכבוד רב

נדב

תוספת

צרם לי במיוחד המשפט "השקענו בכסאות מרוץ חגורות 4 נק' (אגב זה גם מינימום)..."...

זו לא "השקעה" זה אפילו לא מדגדג את המינימום, שלא לדבר על חליפות נומקס שאך לפני זמן קצר הבנתי בעצמי כמה הם חשובות!!!!!!

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
אם רוצים לחסוך כסף, המינימום זה 2X4 ב50K אם רוצים לחסוך יותר... אין מרוצים

יש לפחות דרך אחת לחסוך ולהתחרות בזול- קנה ג'יפ סופה ב15-20 אלף, כל איבזור הבטיחות (מושבים, חגורות, קסדות) יעלה בסביבות ה6000 ש"ח נוספים, וכלוב התהפכות שבבניה עצמית יעלה את מחיר החומר (עשרות שקלים), ועולי עוד את עלות ה4 כיפופים (50 ש"ח לכיפוף).

אתה יוצא לדרך עם רכב למירוצי שטח שגם יודע להתחרות וגם בטיחותי לחלוטין (ובינינו- אפילו עובר טסט) בפחות מ30 אלף ש"ח.

רוצה עוד נוסחה? באגי מבוסס חיפושית שבבניה עצמית יעלה גם בסביבות ה30 אלף, תקני ובטיחותי לחלוטין.

אבל בהחלט- אני מדבר על עלויות לבניה עצמית. אחרת אין דרך לא יקרה מדי להיכנס לעסק.

ואני עדיין ממש לא מצליח להבין את מי שמתעקש להתחרות בלי כלוב...

אסף.

פורסם

ההצעה שלך, לפי הידע שלי לפחות לא מציאותית ולא בטיחותית כלל

אי אפשר לנסוע בלי בולמים

קשת בנייה עצמית 4 כיפופים... מממממ

באו נתמקצע...

אגב, למי שחושב לבנות רכב תחרותי ב30 אלף ש"ח ולהתחרות... עדיף "לפספס" כמה מרוצים ולחסוך את הכסף (לפחות 5K למרוץ) ולבנות רכב נורמאלי ובטיחותי!!!!!!

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

ספורט מוטורי זה לא מחניים, ברגע שאתה עובר למירוצים יעודיים ולא ג'ימקאנות וכו' זה מתחיל לעלות כסף, הרבה כסף...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...