Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי העלאה בתקציב ל30K אז אני צריך לבחור בין סטארלט 98 לבין דייהטסו שרייד 98-99, מה נראה לכם ולמה?

חוצמזה מילה על הפורום: כחבר בכמה פורומים, לא נתקלתי בשום מקום ביחס כזה! לעומת כמה אנשים מאוד נחמדים שעונים ומנמקים ובאמת עוזרים, יש אחרים! והאחרים מתנהגים בצורה באמת לא נחמדה! מה הבעייה שלכם לענות לשאלה שכבר הופיעה לפני 1000 שנים? כל בנאדם מבקש פרטים שונים וכל אחד מצפה לתשובות אחרות... הקטע הזה של לשלוח לארכיון ולנעול נושאים ממש לא נעים וגורם לתחושה לא נוחה להתייעץ ולשאול. אז עם קצת יותר סבלנות ונועם, תבלעו את הרוק ותענו על שאלה דומה לשאלה שעניתם עליה פעם, כי יכולים להתפתח דיונים מעניינים וגם יהיה הרבה יותר נעים!

תודה!

פורסם

אין סיבה לשאול שוב שאלה שנכתבה לפני שנה (ולא לפני אלף) אם היא זהה לחלוטין לשאלה שנשאלת כרגע. אם חסר מידע, אפשר כמובן לשאול. אבל לא פעם השואל יכול לקבל את התשובה המלאה לשאלה שלו בחיפוש, אז למה לפתוח שירשור נוסף?

אנא קרא את כללי הפורום. וגם תעיף מבט בשירשור הזה. כדי למנוע מחיקת \ נעילת שירשורים שאתה פותח, לטובת כולם.

בין הסטארלט לשרייד, הראשונה עדיפה, אבל נדירה יותר בצורה משמעותית, ולא עדיפה בצורה משמעותית. בשני המקרים מדובר ביפניות קטנות, לא נוחות, לא מעוצבות, ולא נעימות, גם לא בטוחות. מה שכן, אמינות. עם מוציאים החוצה את הדרישה לגיר אוטומטי (במידה והיא קיימת) ומוכנים להתפשר קצת על אמינות, לטובת בטיחות, נוחות, ועיצוב, קליאו B לדעתי תיכנס לתקציב ותהיה אופציה טובה.

גיא

פורסם

השאלה הנשאלת עכשיו היא: אם יש לי אופ' לסטארלט 98 עם 140,000 ק"מ שתועבר לי מאחותי... האם פשוט ללכת על זה או להתחיל לחפש קליאו B או שרייד... מוזר, כולם כ"כ משבחים את הסטארלט, איך אתה כ"כ לא???

פורסם

יש לך אוטו בבית ואתה שואל שאלות ?

הסטארלט ידועה כמכונית טובה ונדירה יחסית בנוף הישראלי. אם יש לך אשפרות לקנות כזאת שאתה יודע את מצבה, למה ללכת לחפש במקומות אחרים?

(אגב גם אם לאחותך היתה מכונית פחות מומלצת אבל שהמצב שלה טוב והיא שמורה ומטופלת הייתי ממליץ לך לקנות את הידוע במקום לחפש בשדות זרים)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הסטארלט היא קניה בטוחה יחסית. אמינה, סחירה. מעבר לזה אין לה כלום. יש אנשים שזה כל מה שהם מחפשים ברכב, אני מחפש עוד דברים, ולדעתי כל אחד צריך לחפש עוד דברים, כגון בטיחות, נוחות, הנאה מנהיגה (לא בהכרח בסדר הזה, ולא בהכרח את כולם). השאלה מה אתה מחפש, ומה הצרכים שלך, אם הם אמינות וסחירות, זה רכב שיתאים לך. (בהנחה והוא במצב טוב, מטופל וכו').

היתרון בלקנות מאחותך, שאתה קונה רכב שאתה מכיר, בעיות, עבר וכו'. ולא צריך לעבור את החיפושים הארוכים אחר רכב משומש, חוויה לא מהנה במיוחד (אתה מוזמן לקרוא בדביקים פה בפורום עד כמה היא יכולה להיות לא נחמדה....)

אני אסייג שוב, שההמלצה לקליאו היא לידני בלבד.

גיא

פורסם

הו...

בחור כלבבי :-) !

טוב. אני אהיה קצר וקולע.

אם הסטרלט של אחותך במצב טוב, אתה מכיר את ההיסטוריה שלה ואת אופן השימוש בה - חבל שפתחת את הת'רד הזה וכל מה שאני יכול להגיד לך זה לרוץ ולחטוף אותה לפני שהיא מוכרת...

אוטו מצויין, בשירותי כבר שנתיים וחצי ולא היו לו חיים קלים לפני. אפס תקלות (טפו טפו), צריכת דלק נהדרת (1:13-1:15), בטיחותי יחסית עם שתי כריות אוויר ו ABS.

אם ההתלבטות כאן היא בינה לבין השרייד - הסטרלט לוקחת בעיניים עצומות.

ולא, זה שיש לה 140,000 ק"מ לא אומר כלום. גם עוד 300,000 ק"מ היא תיסע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה לכולם על העזרה! במידה והכל יסתדר, אני אקבל את הסטרלט ויהיה טוב... השאלה היא, במידה וזה לא יסתדר: א. להמשיך לחפש סטארלט? ב. לחפש שרייד? ג. לחפש קליאו B? ...

פורסם
בטיחותי יחסית עם שתי כריות אוויר ו ABS.

זה שיש לה 2 כריות וABS לא הופך אותה לבטיחותית. לא חסרים רכבים עם 2 כריות וציון בטיחות עלוב. הסטארלט היא לא רכב בטוח. מי שרוצה בטיחות במקום ראשון צריך לקנות קליאו B ולא סטארלט.

לפתוח השירשור, אם לא יסתדר לך עם הסטארלט, תקפיץ את השירשור...

גיא

פורסם

כתבתי בטיחותית יחסית. ולמה יחסית? כי מעטים הרכבים הקטנים שהגיעו בשנות ה 90 המאוחרות עם שתי כריות אוויר ו ABS. אפילו היאריס בשנת 2001 נמכרה עם כרית אוויר אחת כסטנדרט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מבין היפניות הקטנות של אותה תקופה סטארלט הינו רכב טוב, אמין ומשמעותית טוב יותר מהשרייד. הסיבה לנדירותו היה מחירו המאוד גבוה ואיבזורו המאוד נמוך וזה עוד בלשון המעטה - ואני מתכוון לדגם הפלוס ולא לדגם הספיישל שהיה עוד יותר יקר בצורה שערורייתית. צודק חברי גיא - קליאו יותר נוחה יותר בטוחה והרבה יותר מעוצבת אבל, וזה אבל גדול, הסטארלט אמינה כמו מקרר אמקור 16, הטיפולים ברכב לא יקרים כמו ברכב אירופאי, כפי שזכור לי פנים הרכב משתמש בחומרים טובים והמנוע חביב למדי; כמובן היתרון הגדול יותר שאין לך צורך לעשות בדיקת קניה ולחפש רכב כאשר יש לך רכב טוב אמין ושימושי בבית ודרך אגב מאוד מאוד מבוקש. הקיצר קח את הסטארלט.

בהצלחה

• תוכן חדש...