Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לחברי הפורום המכובדים.

לאחרונה ניכר כי ישנם לא מעט חברים המעוניינים ללמוד עוד ולצבור ידע בתחום המכונאות הנכסף.

ברור כי ספרות טכנית, בין אם מדובר בספרי לימוד מכונאות ובין אם בספרי טיפולים שוטפים כהיינס עסקינן, תסייע במידה עצומה להשגת המטרה.

אי לכך ובהתאם לזאת, חשבתי שתהיה זו יזמה ברוכה לרכז בשרשור זה את שמות הספרים המוצעים בנידון, את חוות דעת הקוראים, המלצות, מקומות לרכישה ועוד - למען יוכלו שוחרי הידע להתרשם ולהחליט על קניית הספרים בהם הם חפצים.

יש לציין שזהו בהחלט המקום לציין גם ספרים נושנים, אף אם אינם רלוונטיים לטכנולוגיה כיום - ונשמח לדעת מהיכן רכשו כל המכונאים המנוסים המייעצים לנו ועוזרים לנו השכם וערב את הידע הרב.

אפצח בהמלצותיי האישיות - סדרת ספרי 'תורת המנוע' מאת אינג' ליאון מינץ.

הסדרה מונה ארבעה ספרים - המקיפים בצורה פנומנלית את כל הנוגע לתאוריית פעולת המנוע ומערכותיו. מעטות המילים בפי לתאר את רמת הפירוט המצויה בספרים וללא ספק הם מומלצים ביותר.

לדאבוני, ישנו חסרון - כראוי לספרים בני כמעט 40 - הם מעט ארכאיים (לדוג' מע' הזרקת הדלק הכה שכיחה בימינו זוכה לאזכור מועט ביותר לעומת המאייד שפורט לאורך עשרות עמ').

בכל אופן אני ממליץ בחום על סדרת הספרים הזו - היא מושלמת ללמידה מקיפה של נושא המכונאות בקפדנות, וללא ספק שווה את ההשקעה.

(בדיון זה ניתן לקרוא התרשמות יותר מפורטת על הספרים מפי)

על מנת שתוכלו להתרשם יותר, העליתי את פירוט הנושאים של סדרת הספרים.

להלן קובץ DOC (מסמך WORD) המפרט את תוכן העניינים, ולמקרה שאין ברשותכם WORD, הנה פירוט ראשי הפרקים בלבד במסמך TXT.

עלות הספרים כולם הייתה 250 ש"ח לפני כשנה, והם נרכשו מהחנות המקוונת BOOKME.

את סדרת ספרי 'תורת המנוע' קראתי כמעט עד תומה, אך להלן אציין ספרים שלא קראתי.

נוסף על סדרת הספרים שצויינה לעיל, ישנה גם סדרה העונה לשם 'תורת הרכב' מאת אותו מחבר, המפרטת את חלקי ההיגוי, ההינע, הבלמים ועוד.

כמו כן, ישנה סדרת ספרים די גדולה מאת המחבר בני אביעד הכוללת ספרים מקיפים בנושאי המנוע, מע' הזרקת הדלק המודרנית, מע' חלוקת הכוח ותיבת הילוכים אוטומטית בפרט, התנהגות רכב והכוחות הפועלים עליו, מע' ההיגוי, הבלמים (ABS) ועוד.

ספרים אלו נראים מקצועיים ויחסית עדכניים (אמצע העשור הקודם).

בני אביעד הוציא לאור לא מזמן ספר הנקרא 'מתנה לחיים' - שם מצויין פירוט קצרצר בנוגע לעשרות מע' אלקטרוניות ברכב כגון מע' בקרת אחיזה, מתלים אקטיביים, בקרות שיוט אקטיביות וכד'.

כמו כן, כמובן ישנם ספרי 'היינס' המוכרים המפרטים בנוגע לטיפולים שוטפים לרכב ועוד.

אלו הספרים שאני נתקלתי בהם, אשמח מאוד לקרוא התרשמותכם מהם או לשמוע על ספרים נוספים שלא ציינתי.

מקומות לרכישת הספרים:

חנויות מקוונות (כגון BOOKME שציינתי לעיל);

חנויות ספרי יד שניה (לדוג' חנות 'תגא' בת"א);

'פורום גלגלים' (לו היצע הספרים הנרחב ביותר שנתקלתי בו).

אנא מכם, חוו דעתכם על ספרים שקראתם, ציינו ספרים שלא פירטתי, הוסיפו מידע על מקומות הרכישה, מחירים, וכד'.

כל מידע יתקבל בברכה - ויהיה לעזר רב בקרב מחפשי הספרות הטכנית.

מיותר לציין שכולכם מוזמנים להעיד - גם המכונאים המנוסים וגם ה'טירונים' חסרי הנסיון - מדובר כאן על חומר עזר ולכן יהיה מוטב שהפירוט יבוא מפי כל משתמשי הפורום שהתנסו בספרות הטכנית.

בתודה רבה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מה המצב? לבקשתך...

בנוגע לספרים שרשמת... בעיקר תורת המנוע רציתי לדעת איפה אני יכול להשיג אותם כי ב-BOOKME עשיתי הזמנה אבל הם אומרים שזה אזל גם אצל המוציא לאור....אולי אתה אפילו מכיר ספרים נוספים שמסבירים ברמה עמוקה כזו?

פורסם

שלום לכולם,

אני דווקא מחפש הסבר מפורט על מערכת אספקת הדלק במנועי בנזין (מאיידים).

מישהו יכול לעזור!

איפה לקנות או אם למישהו יש שאני יכול לקרוא ולהחזיר.

תודה

דניאל

פורסם

תורת המנוע ספר מ-ע-ו-ל-ה!!!!!!!!!!

זה שהוא ישן לא משנה כלום.....רצית שהוא יהיה חדש????

הוא הרי על מערכות ישנות אז הוא ישן....

והוא מכיל בצורה מדהימה את כל מערכת הדלק של הקרבורטורים....דניאל אני ממליץ....

פורסם
תורת המנוע ספר מ-ע-ו-ל-ה!!!!!!!!!!

זה שהוא ישן לא משנה כלום.....רצית שהוא יהיה חדש????

הוא הרי על מערכות ישנות אז הוא ישן....

והוא מכיל בצורה מדהימה את כל מערכת הדלק של הקרבורטורים....דניאל אני ממליץ....

הי,

למישהו יש את הספר הזה להשאיל לי?!

תודה

דניאל

• תוכן חדש...