Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני מתעניין יותר בנושא הטכני שברכב והמידע שאני מוצא דרך האינטרנט דל מאוד, ברצוני לקנות לקסיקון \ספר מכונאות למתחילים , מישהו מכיר ספרים טובים בנושא ? אם כן אז איפה ניתן למצוא וכמה יעלה התענוג (אני לא מדבר על היינס , אני לא הולך לעשות ניסויים על האוטו שלי , אני לא הולך לעבוד במוסך, HOWSTUFFWORKS אתר טוב אבל לא מספיק.)

GTA זה הכי אחי .

פורסם

אסף אני יכול ללמד אותך הכל:wink:

אבל תמתין לבנתיים.

חוץ מזה להיינס יש גם ספרים שמסבירים על החלקים באוטו בצורה כללית ולא מתמקדים ברכב אחד.

http://www.haynes.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&categoryId=10222&langId=-1&parent_category_rn=10221&top_category=10001

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

תורת המנוע - מנועי רכב

מחבר: אינג' ל.מינץ

בהוצאת יסוד הוצאת ספרים בע"מ

תשמע אחי אני נהנתי מאוד מהספר הזה מוסבר הכל לפרטי פרטים בכל נושא וזה מה שאני אוהב אני שונא שמסבירים בכלליות והוא נכנס עמוק מאוד לחומר והסברים מובנים ויסודיים על כל חלק וחלק וכל פעולה...

אגב זוהי סדרת ספרים ( עוד לא קראתי הכל, אני האמת די בהתחלה )

פורסם

גם אני ממליץ לך על הספר של אינץ' ל. מינץ.

שאני היתלחתי ללמוד מכונאות למדתי מהסהפר הזה.

עוד ספר "אוטוטרוניקה" בהוצאת משרד העבודה, ספר מצויין שמפרט הכל ברמה.

בן.

אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים

פורסם

מצטרף בהמלצה חמה על סדרת ספרי 'תורת המנוע'.

גם אני, בהיותי חובב מכונאות חסר כל נסיון וידע מבוסס, חיפשתי ספרים שמתאימים להגדרתך וסדרת ספרים אלו התאימו באופן מושלם, ואף הגדישו את הסאה.

הספרים מקיפים מגוון רחב מאוד של נושאים - תיאוריה כללית על מנועי בערה פנימית (ומנועים חריגים כדוגמת הואנקל וטורבינת סילון), מבנה חלקי המנוע ותפקידם, תקלות אופייניות, מע' הנלוות של המנוע (מע' הדלק, הסיכה, והקירור), ומנועי דיזל.

ברשותי פירוט תוכן הנושאים של סדרת הספרים כקובץ טקסט, אשמח להעלותו להתרשמותך.

החסרון היחידי של הספרים הוא בהיותם ארכאיים.

מובן שבתאוריית המנוע וחלקיו רובו הגדול של הכתוב תקף גם בימינו, אך מע' הזרקת הדלק לדוגמא מוזכרת בצמצום, וישנן עוד דוגמאות (אך אין טענות - הספרים משנות השבעים, בטוחני שלא חזו שמע' הזרקת הדלק תהיה כה נפוצה).

מה שכן, הספרים מקיפים באופן מוחלט ואינם פוסחים על שום פרט - בטוחני שאם היו מוציאים לאור סדרת ספרים כה מקיפה היום, היה נדרש יער שלם לספק את הנייר.

אגב, ישנה סדרה נוספת העונה לשם 'תורת הרכב', הכוללת פירוט על מע' הרכב כדוגמת ההיגוי, המתלים, הבלמים, וכיו"ב.

ההשקעה משתלמת ללא ספק!

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

לדעתי עדיף לדעת את ההתחלה והבסיס ולעלות בדרגות וגם ( לדעתי ) פשוט ללמוד את מערכת ההזרקה משום שרוב התשובות נגמרות ב- "המחשב עושה ......לפי הקריאות מהחיישן זה.... וכו..."

שחף יש לך מושג כמה הסדרה המלאה עולה? או לפחות כמה כל הסדרה שמתמקדת במנוע?? ( אם עדיין אפשר לקנות אותה כי היא יחסית ישנה לא??? )

לפותח הת'רד היחוד של הספרים האלה חוץ מהיותם מאוד מקצועיים גם מוסיפים למשל במערכת אספקת הדלק במנועי בנזין...את תהליך יצור הדלק, סוגי דלק, תכונות דלק,ואם תקרא לעומק תראה שם דברים מאוד מעניינים שאני לפחות ממש לא חשבתי שימצאו בספר...

מומלץ מאוד להתחיל לקרוא אותם עם לפחות ידע בסיסי בפעולת המנוע וכו.....אם קראת בעיון את החומר בHSW יהיה לך פחות או יותר בסיס טוב להבנה

פורסם

לפני כשנה עלות ארבעת הספרים הייתה כ-250 ש"ח, והם נרכשו מחנות זו.

החסרון, שככל הנראה נגרם מגילם הרב, הוא שקיבלתי כ"א מהספרים משנה שונה, וישנם הבדלים מזעריים בגודלם ובצבעם - זניח, אך משום שאני מתפאר בהם והם מונחים על מדף לתפארת, קצת מפריע.

אוסיף שוב שהספרים מקיפים בצורה פנומנלית, אך אמנם הם מקיפים במע' אספקת הדלק במנועי בנזין - אך שם המיקוד הוא במשאבות דלק מכניות ומאיידים בעוד שהיום הם מאבדים את הרלוונטיות לאיטם.

אוסיף שישנה סדרת ספרים עדכנית, של המחבר בני אביעד, ומקיפה ספרים (אמנם נראים קטנים אך מקצועיים) על מע' המנוע, מע' הזרקה, ממסרות אוטומטיות, מע' העברת הכוח, ועוד.

הספרים יצאו לפני כשמונה שנים, ויחסית די עדכניים - לצערי אין בבעלותי ואיני יכול לחוות דעתי באופן מספק.

בפורום גלגלים, תוכל למצוא רשימה של ספרים היכולים להתאים.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...