Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נוסעת, לא נוסעת, כן נוסעת, לא... (דברי ימי המיאטה שלי, חלק רביעי בסאגה)

למי שפספס את שלושת החלקים הקודמים בסיפור, ניתן למצוא אותם בקישורים הבאים -

חלק ראשון (באנגלית)

חלק שני (גם באנגלית)

חלק שלישי (בעברית)

תקציר הסיפור -

המיאטה שלי, בעברה רכב חוקי לכביש (אבל משופרת בכבדות), הופכת למכונית לשימוש מסלול בלבד.

מה זה אומר?

גילוח משקל באופן קיצוני ביותר, ביצוע של עבודות תחזוקה שונות ופרוייקט שיפורים כוללני למדי כולל פורטינג, טיפול בשלל בעיות שצצות במכוניות שהם בשימוש מסלול אינטנסיבי כמו התחממות יתר של המים (בפרק זה מופיע הטיפול בקירור השמן), קלאצ' מירוצים וכו'...

הפרק הקודם הסתיים בהחזרת המנוע והגיר למקומם אחרי 7 שבועות של שכרון חושים (שהמנוע והגיר היו מחוץ לאוטו...).

נתחיל בשמן המנוע.

שמן מנוע אמור לעבוד בטמפ' של 105-110 מעלות (צלזיוס) על מסלול במקסימום בשביל לבצע את עבודתו בצורה טובה, אצלי זה לא קרה.

הרדיאטור הקודם של השמן לא ביצע את המוטל עליו וגם לא היה ממוקם בצורה הכי טובה מה גם שהרדיאטור עצמו היה מאיכות בינונית למדי, בסופו של דבר הטמפ שהשמן הראה באמצע הקיץ על המסלול היו גבוהות באופן לא משעשע בכלל - 138-143 מעלות... המזל הגדול הוא שהשימוש שלי בשמן איכותי בלבד (Mobil1 סינטטי מלא) הציל את המנוע מהשמדה עצמית.

בכל אופן, המצב לא הוסיף לבריאותו של המנוע..

ביקור באחת החנויות המקומיות שנושאת את מוצרי B&M ואני יוצא משם עם רדיאטור לשמן גיר אוטומטי (עובד מצויין גם על שמן מנוע) בגודל שמראה על רצינות הכוונות, משהו כמו 30 ס"מ על 30 ס"מ, כמעט כמו עוד רדיאטור קטן :wink:... הנה תמונה ליד הרדיאטור הקודם, החדש הוא בערך פי 2.5 יותר גדול -

OilCoolers.jpg

ועכשיו הקטע הדבילי ברדיאטורים של שמן :? -

ללא יוצא מן הכלל, כל הרדיאטורים לשמן שקיימים בשוק באים בלי אפשרות לניקוז!

מה שזה אומר זה שאלא אם בכל החלפת שמן אתה מנתק את הרדיאטור מהצינורות שלו ומהמקום שלו בשביל לרוקן אותו, למעשה נשארת במערכת כמות לא קטנה של שמן מלוכלך! מה הקטע?!

אז עם הרדיאטור הקודם שלי עשיתי את הטעות שכולם עושים ובניתי את התושבות שלו ככה שאפשר יהיה לנתק אותו מהרכב יחסית בקלות למטרות ריקון.

זה סידור מעצבן בטירוף והופך את כל עבודת החלפת השמן למייגעת משהו, לא תודה, לא שוב בבית סיפרנו.

ג'ים הוא אלוף העולם בריתוך אלומיניום.

הרדיאטור החדש עשוי מאלומיניום, ככה שבאופן טבעי הוא מצא את מקומו בסדנא של ג'ים, 40 דקות מאוחר יותר ג'ים לקח בלוק קטן של אלומיניום, קדח את הרדיאטור עצמו בפינה, קדח את הבלוק הקטן משני הכיוונים והבריז אותו בשביל לקבל את הברז הקטן שהבאתי איתי, ריתך את הבלוק לרדיאטור והבריג את הברז למקומו בתחתית הרדיאטור.

נפתרה הבעיה, יש ניקוז לרדיאטור :-) -

CoolerDrain.jpg

באם מישהו מכם מבצע את הנראה פה על הרכב שלו באיזשהו שלב של החיים, שימו לב שהברז עצמו אמור להחזיק הרבה לחץ (!), השמן זורם במערכת בלחץ והברז צריך להחזיק לחץ יותר גבוה ממה שזורם במערכת.

אצלי הברז הוא כזה שמחזיק 150 PSI, זה הרבה יותר ממה שהשמן נמצא בו ככה שלא צפויות דליפות מהברז.

ומה עם ההתקנה?

אהממ, אהה כן... המיאטה לא תוכננה להחזיק שום רדיאטור שמן בחרטומה, לא כל שכן אחד בגודל עצום כמו זה החדש שהבאתי.

יש בעיה? אין בעיה.

אין שום בעיה שאי אפשר לפתור עם משור חשמלי, מקדחה ופטיש בגודל בינוני :-P!

OCLocation.jpg

קודם כל בחרתי בפינה הקדמית בצד של הנוסע (גם הרדיאטור הקודם היה שם) כי הצנרת של השמן נמצאת בצד הזה של המנוע וגם כי אני פחות מודאג מהטמפ' של הבלם הקדמי בצד הזה ויותר מודאג מהצד של הנהג שם יושב רוב המשקל.

שליפה מהירה של הפגוש ואני מתחיל לחתוך.. הממ, לא כ"כ נוח לחתוך ככה... שליפה מהירה של הכנף ואני חותך במשנה מרץ, הרדיאטור כ"כ רחב שהוא יצטרך לשבת בזווית... הוא גם גבוה מאוד, הזווית מחושבת בזהירות, זה חלק רגיש מאוד, אם יקרה איזשהו נזק לרדיאטור המנוע עלול להיגמר.

בסופו של דבר, אחרי כמה חיתוכים, מכות פטיש ושימוש נרחב במקדח כוס הרדיאטור נכנס למקום המיועד לו והצינורות מוצאים את מקומם אליו, בניה מהירה של התושבות והכל עובד. לא, רגע... יש נזילה קטנה מאחד המתאמים.. נפתרה.. לא בעצם השני עכשיו נוזל, אוקיי, עובד. לא נו.. שוב הראשון נוזל .... אההה קיבינימאט! בסוף העסק מסודר ומפסיק לנזול.

המתאמים הם אגב כאלו מתוצרת Aeroquip ועשויים גם הם מאלומיניום (ובצבעי כחול ואדום... ממש תוכי קטן מתחת למכסה מנוע).

בתהליכים -

OCInstall.jpg

והתוצאה הסופית -

CoolerIN.jpg

CoolerIN2.jpg

מפה לשם אנחנו בנסיונות התנעה ראשוניים, האוטו לא רוצה להניע.

יש לחץ דלק? לא. מסתבר שהרכבתי בטעות את הצינור המחזיר במקום הצינור המוליך (נראים אותו דבר), שטויות, חצי דקה והעניין מסודר, יש לחץ דלק.

האוטו עדיין לא מניע, נשמע כאילו ההצתה לא עובדת טוב.

בודקים ניצוץ, יש ניצוץ. חיישן זווית קאמשאפט נבדק ומתגלה כתקין.. מה לעזאזל? ברגע של ניסיון חצי נואש אנחנו מסובבים את החיישן בשמונים מעלות הצידה (מה שבכלל לא סביר שהמנוע יניע ככה) והופה - המנוע זז ובסופו של דבר מניע אם כי יש לציין שיחד עם שלל רעשים גועליים למדי.

נחזור שניה לחיישן, אם הוא מניע בשמונים מעלות הצידה הבעיה היא אחת - המחברים של הקוילים הפוכים, וואלה, פשוט לאללה, אני הופך אותם, מחזיר את החיישן למקומו הטבעי והמנוע מניע כמו פנתר, עדיין עם רעשי שסתומים נוראיים ודפיקות של המרימים אבל מניע :-).

למחרת אני מכוון את הטיימינג ונותן למנוע לרוץ קצת, אז אני יוצא לסיבוב קטן בשכונה של החבר שלי שאנחנו עובדים אצלו בבית, נותן קצת גז, המנוע חותך בצורה די מגעילה והרעשים מהמרימים הם באמת זוועתיים.. פתאום המנוע כבה סתם ככה באמצע השכונה.. דוחפים את האוטו חזרה הבייתה.

כבר מאוחר, ננסה מחר בבוקר.

למחרת אני מגיע עם תגבורת, חבר'ה שלי מהארץ שנמצאים לביקור וגם הם חולי רכב ברמה באים לתת סיוע.

ניסיון התנעה, לא זז, ניסיון שני, לא זז... ניסיון שלישי - ב-ו-ם !!!

צליל נפץ מהמנוע, זה נשמע רע, רע מאוד, כולנו קופצים אחורה... פותחים מכסה שסתומים... חושך בעיניים.

הפולי של אחד הקאמשאפטים נגזר מהמקום :shock: , זה רע.. רע מאוד.

אני מחליט שהאוטו יחכה עד שיהיה לי הכח המנטלי לחזור אליו, קצת נשבר לי מכל הפרוייקט :evil: ...

האוטו עומד שלושה שבועות לפני שאני נוגע בו שוב.

אני חוזר במצב רוח קרבי לגמרי עם נחישות של בולדוזר לגמור את הפרוייקט הזה ויהי מה.

מוריד את הראש, לוקח אותו לחרט שלי שיראה מה הוא יכול לעשות איתו... הקאמשאפט פשוט קפא על מקומו ולא בגלל סגירת יתר של המיסבים, הם הודקו עם מפתח מומנט לפי הסדר ולפי נתוני היצרן... החרט שלי מסתכל על המיסבים ואומר שהבעיה שלי היא בעיה של לחץ שמן... לחץ שמן אני חושב, איך? השעון מראה לחץ תקין לגמרי.. מוזר מאוד.

בסופו של דבר אנחנו מרכיבים קאמשאפט חדש, המקורי נאכל לגמרי במיסב הקדמי -

CamBearings.jpg

הראש מלוטש שוב בשביל שהקאמשאפט יסתובב בתוכו כמו שצריך.

לפני ההרכבה מחדש אני חושב על העניין -

החרט שלי אמר שהבעיה היא של לחץ שמן,

אני זוכר שהשסתומים והמרימים הרעישו בצורה לא רגילה,

יש לחץ שמן בבלוק (החיישן של השעון לחץ יושב על הבלוק..

מסקנה - לא מגיע לחץ שמן לראש.

יש חור קטן על הבלוק שממנו מגיע הלחץ לראש אני מחפש אותו ולא מוצא אותו.. מסתבר שאני האשם בכל העניין :? ... כשמיקמתי את האטם ראש שמתי אותו בטעות הפוך וסתמתי את החור של הלחץ לראש, טעות של לעבוד מהר מדי... דבילי לגמרי.

האטם חוזר למקום כמו שהוא אמור לשבת והראש מוחזר אחר כבוד למקומו כשכל התהליך מהרגע שהתחלתי את העבודה על השניה שהכל עבד והניע לוקח בדיוק יומיים של עבודה (מאומצת ביותר).

יש לחץ שמן בראש.

מניע אותו פעם ראשונה והוא סופסוף נשמע מצוין, עובד יפה, עגול ושקט, אפשר לחזור למסלול :twisted:.

טעות!

הפעם הראשונה במסלול נגמרת אחרי פחות משלושים מטר... אני עוד לא יוצא מהפיטס אפילו לפני שהאוטו חותך גדישה ולא עובר את ה-4000 סל"ד...WTF

אחרי 6 שעות של ניסיונות למצוא את מקור הבעיה מסתבר שהיא בכלל לא קשורה לכל הפרויקט שלי ואיכשהו נשרף לי הצ'יפ של חיישן טמפ' יניקה ברגע הכי לא נכון... הלך הסופ"ש במסלול, אין להשיג צ'יפ כזה אלא בהזמנה מיוחדת מהיצרנית שלו - חברת Flyin' Miata בקולורדו.

שבוע אח"כ הצ'יפ מגיע ותוך שעה יושב באוטו.

יאללה, נמאס לי מהשטויות האלו ובכל מקרה רציתי לרתום את האוטו לדיינו, הגיע הזמן לעשות את זה - הדיינו הוא המקום הכי טוב בעולם לפתור בעיות בכיוונון מנועים וגם כמובן שאני אנצל את ההזדמנות להוציא מהאוטו עוד קצת כוח.

בתור שיפור קטן ואחרון, החלטתי לשנות טיפה את הצינור שהולך מהפילטר אל הכניסה לטורבו, הרעיון הוא להרחיק את הפילטר עצמו מהחום של המגדש, עוד לא הספקתי לייצר לו מגן חום חדש אבל על התמונה ניתן לראות את התכנון איך יישב המגן החדש, הקו הצהוב מראה זאת, המגן החדש יחליף את שני המגינים (זה של הפילטר וזה של ההידאוליקה של הבלמים והקלאצ') הקודמים באחד שיסגור את כל הצד, בתמונה הקטנה ניתן לראות את המגינים הקודמים -

Intake.jpg

קצת נתונים של לפני כל הפרוייקט -

המיאטה הורידה לגלגלים 211 כ"ס בפעם הקודמת שלה על הדיינו (שווה ערך ל-265 כ"ס בקראנק כנהוג לכתוב במגזינים ונתוני יצרן).

הרצה ראשונה כשבמחשב מוזנים אותם הפרמטרים של ההרצה הקודמת שהניבה 211 כ"ס כשלמעשה ההבדל היחיד מבחינת כוח מוקורו בכל פרוייקט הפורטינג שביצעתי לבד כדי לבדוק כמה כ"ס הפורטינג לבד שווה, התוצאה היא 225 כ"ס בגלגלים! (בערך 278 כ"ס בקראנק)

קפיצה של 14 כ"ס מהפורטינג נחשבת להצלחה בכל קנה מידה שהוא בשביל מנוע קטן כמו זה של המיאטה וזה עוד משהו שעשיתי לבד בבית של חבר :-D.

קושרים אותה שלא תלך לשום מקום, הגלגלים יגיעו למהירויות שקרובות מאוד ל-200 קמ"ש -

OnDyno.jpg

הלאה, ממשיכים לכוון ולשחק עם ההזרקה, באוטו מחובר לחיישן חמצן Wide band כדי לקבל קריאה מדוייקת של הנעשה ואנחנו מריצים אותו עוד ועוד ואחרי משהו כמו 15 הרצות נוספות מגיעים ל-242 כ"ס בגלגלים (כמעט 299 בקראנק)!

זה כבר מצוין אבל אפשר יותר, האוטו כבר חם וצריך לתת לו קצת להתקרר... חוץ מזה אני מת כבר לשבור את מחסום 250 הסוסים בגלגלים ומן הסתם יחד איתו את מחסום 300 הסוסים בקראנק :-P...

נותנים לה לנוח חצי שעה עם מאוורר גדול שתורם לקירור עוד קצת.

חוזרים למיאטה, היא כבר בטמפ' נורמלית ואפשר להוציא ממנה עוד קצת סוסים.

תוצאה סופית אחרי 28 הרצות על הדיינו ואינספור שינויים בכיוונונים של המחשב -

254 כ"ס בגלגלים ששווים ל-313 סוסים בקראנק!! Wooohoooo!!! :-D :-D :-D

גם המומנט צמח בהתאם, בפעם הקודמת המיאטה הורידה כמעט 27 קג"מ לגלגלים (כמעט 33 קג"מ בקראנק), הפעם הגענו ל-32.55 קג"מ בגלגלים שהם כבר טיפה מעל 40 קג"מ בקראנק!

בזמן ההרצה -

OnDyno1.jpg

ועוד תמונה בשביל הכיף, הסופרה מימין הורידה לאדמה 692 כ"ס, השמאלית (עם כנפיים מנופחות... כאילו שסופרה לא מספיק רחבה גם ככה...:shock:) נמצאת באמצע תהליך שיפורים רציני ביותר, בסיומו היא אמורה להוריד משהו כמו 850 כ"ס לגלגלים (!!!) -

SuprasDyno.jpg

יש מיאטה, היא עובדת, חיה, נושמת ובועטת.

הפרוייקט נגמר, יאללה למסלול!

פעם ראשונה מתוכננת לסופ"ש עוד שבועיים, יום אחד עם מועדון הלוטוס המקומי ויום אחרי כן עם מועדון הפרארי המקומי :-P... אחח המראה של אגזוז יפני מתרחק מפרארי, שווה את זה!

מוטי.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרבה זמן לא ראיתי פרויקט כל כך מתועד

כל הכבוד מוטי

על בניית המיאטה

ערן

חלומות נועדו בשביל להגשים אותם . . . 8)

אסקורט דור1 רפליקת RS (היעד - 150כ"ס אטמוספרי חזק)

סיוויק Eg6 סדאן/האצ'בק (מנוע B18c5 + מגדש על 320כ"ס)

ER-edition. . .ויש כאלה שאומרים שיש לי הרבה חלומות :lol:

פורסם

בשעה טובה!

אהבתי מאוד את הדרך בה חיברת את הרדיאטור החדש, נראה פורשי שכזה...

ד"א, מפעיל הדיינו ידע שראש המנוע אדום? מדובר בכמות כוח לא מבוטלת בחישוב הסופי :-P .

עריכה: סתם בשביל הידע הכללי, על איזה דיינו(דגם- הכוונה) בוצעו הבדיקות?

( אני מניח שמדובר ב-Dynojet לפי השלט הקטנטן.)

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

נמאס! לא יכול לקנא כבר! כל פעם שאני רואה את זה אני מרגיש כאילו מישהו דוקר אותי בלב!

אני כל כך רוצה שיהיה את האמצעים בהישג יד גם בארץ! שהמחירים יהיו נורמלים ויהיה ימי מסלול :x

מוטי יופי של פרוייקט האוטו פשוט מושקע ברמה מקצועית שכיף לראות!

נ.ב

עזוב אותי ממיאטה אני רוצה את הסופרה!!!

פורסם

הוספת שמן?! אבל יש לזה משקל! טוב, אני חניח שחישבת את זה.

ועכשיו ברצינות,

250 BHP לטון, הנעה אחורית ללא שום עזרים אלקטרוניים. איך אתה מסתדר עם כל הכוח הזה?

בקשה אחת, יותר נכון, תחינה (לא טחינה, חס ושלום):

בפעם הבאה שאתה במסלול, הכוונה ליום עם מועדון הפרארי, ת-צ-ל-ם. כולנו רוצים לראות אגזוז יפני מתרחק מפרארי.

נ.ב. זה מדהים שאתה מצליח להתעלות על עצמך כל פעם מחדש. אני מפחד לחשוב מה יהיה בפעם הבאה!

פורסם

איזה כיף לקרוא.

המון המון כבוד והערכה אני כבר המון זמן עוקב אחרי הרפתקאותייך והמיאטה שלך.

בארץ הקודש, ימשיכו בציפייה לימים טובים יותר (מחירים שפויים יותר, ימי מסלול חוקיים, מיגור תופעת ההונדערסמוביל , וייבוא מכוניות כאלה ואחרות במחירים שפויים.)

כל הכבוד מוטי, פשוט מדהים. :-)

מי יתן ויירבו כמוך.

"מתחילים בשיא המהירות ומגבירים לאט לאט.."

(קרמבו - מבצע סבתא).

פורסם

כנראה שסבלנות משתלמת אה? :)

אם זה היה קורה לי, האוטו הזה כבר היה נשרף ממזמן :-P

כל הכבוד.. ובהצלחה בהמשך!!!

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם
יפה מאד,נהנתי לקרוא ושמתי לב לעוד דבר שהגלגלים נראים לי גמורים
כן נכון, אין חריצים בכלל, מוטי ממך הייתי מצפה ליותר!:lol::wink:

אגב,

מהו החוט הצהוב שנראה בתמונה בה תיארת את השינוי במיגון החום לפילטר אוויר?

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

פורסם

פשוט מדהים.

חבל רק שהרדיאטור בזוית כי ייתכן שהוא מאבד מהיעילות של זרימת האוויר דרכו, וגם שטח הפנים קטן.

לא הבנתי למה אתה פחות מודאג מהטמפ' של הבלם הקדמי בצד של הנוסע. אלא אם כן מערכת חלוקת כוחות בלימה מכוונת לספק פחות בלימה לגלגל בצד של הנוסע.

סחתיין על ההספק!

• תוכן חדש...