Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שקורא אנגלית ופספס את שתי הכתבות הראשונות בסדרה -

חלק ראשון.

חלק שני.

תקציר הפרקים הקודמים - המיאטה יורדת מהכביש באופן רשמי, מה שהופך אותה לקורבן התעללות חד צדדית שלי באגף של הפחתת משקל אכזרית ביותר, אני מפרק אותה לגורמים קטנים ומעביר אותה תהליך שיפוץ די כוללני... החלק השני הסתיים בשליפת המנוע והגיר מהאוטו במטרה להקל על עצמי בביצוע של כל אותם הדברים שיפורטו בפרק זה.

לאחר התלבטות קשה החלטתי להמשיך לכתוב את הסדרה בפורום הכללי (כמו שתי הקודמות) למרות שבכתבה זו יש המון מידע טכני על מיאטות, בכל אופן, אני מקווה שהמידע יועיל למישהו אי-פעם :-).

אז איפה היינו?

בפעם הקודמת המיאטה עברה "דיאטה" שבמהלכה נשלפו המנוע והגיר מהאוטו... הגיר נאסף אל אבותיו בפעם האחרונה שלקחתי את האוטו והיה זקוק להחלפה, גם הקלאצ' נפטר בטרם עת, ולמעשה הרבה מאוד חלקים היו זקוקים לרענון והחלפה, האוטו לא עבר שום טיפול מקיף משנת 2001 מלבד החלפות שמנים במנוע, בגיר ובדיפרנציאל כמו גם נוזל בלם חדש פעם בחצי שנה.

אגב, את מי שזה מעניין אותו, אני ממליץ על שמן המנוע של MOBIL1 הסינטטי, אני משתמש ב-10W30 במיאטה שלי, השמן שאני שם בגיר הוא Redline MTL וגם שמן הדיפרנציאל שלי הוא של חברת Redline. נוזל הבלם האהוב עלי מגיע מחברת ATE והוא הדגם שנקרא Superblue.

נחזור למתרחש.

חמוש ברשימת קניות אדירת מימדים ובכרטיס אשראי שמסוגל לכסות אותה, התחלתי במקום שבו הכי טבעי להתחיל בו - מחלקת התמיכה במתחרים של מאזדה, Mazdaspeed racers support program שאני נמנה על מקבלי ההטבות שלה.

מאזדה ארה"ב מעוניינים לראות מאזדות משתתפות במירוצים ומפעילים תוכנית לתמיכה במתחרים שנוהגים על מאזדות שבמסגרתה הם נותנים חלקים מקוריים של מאזדה במחירי עלות ומשלוחים חינם אין כסף בתוך ארצות-הברית, ברכה של ממש!

וההזמנות יצאו לדרך -

קיט שיפוץ לראש מנוע שכולל את כל האטמים האפשריים, רצועת טיימינג, משאבת מים, אטמים למוט הילוכים, ברך לטרמוסטט, בית טרמוסטט, מדיד שמן (נשבר כל הזמן) ועוד אי אילו חלקים נוספים - $433.60

יותר מאוחר כמו שהתברר, הייתי צריך גם גלגל תנופה חדש, גם אותו קניתי ממאזדה.

גלגל התנופה שבחרתי בו לא היה בסטוק וכלן קיבלתי מהם גלגל תנופה אחר גם הוא מצויין, תוצרת Fidanza ועשוי מאלומיניום כשהוא שוקל הרבה פחות מגלגל התנופה המקורי - 4.09 ק"ג במקום 7.72 ק"ג ... הוא גם הפך את הארנק שלי ליותר קל ב-$369.04 :wink:

הטלפון הבא הלך לחברה בשם MVP Motorsports שהיו מוכנים להציע לי קלאצ' במחיר מוזל בתמורה לתמונה יפה של המיאטה שלי באתר האינטרנט שלהם (בקרוב!), הדרישות שלי מהקלאצ' - משקל הכי נמוך שאפשר עם יכולת להחזיק את הכוח בלי בעיות, מה שבא על חשבון נוחות הפעלה נמוכה יותר ואורך חיים קצר יותר, בחרתי ללכת עם חברת ACT שהוכיחה את עצמה כבר באוטו שלי, רק שהפעם הלכתי יותר רחוק והזמנתי את דגם המירוצים מרובע הזרועות שבתמונה, עלות של $355.10 כולל את כל הקיט עם המיסבים וכו'.

Clutch.jpg

התחנה הבאה הייתה חנות מקומית בשם P.A.W - Performance Automotive warehouse שהם מקור מצויין לקנייה של שמנים, חומרים, כל מיני מתאמים ואף כלי עבודה נבחרים.

משם יצאתי חמוש בקיט לפורטינג ושלל מתאמים, קיט של בידוד חום לטורבו ולסעפת (עם שימושים נוספים), רדיאטור שמן חדש (וגדול במיוחד!) ועוד... כאן השארתי סכום כולל של $362.65

מה עוד? גיר... צריך לקנות גיר... קניתי גיר משומש מחבר שלי מייק, סיכמנו על $250, לא הכי זול שאפשר למצוא אבל מייק עוזר לי מאוד עם הפרוייקט וקצת קצר בכסף ואני שמח לעזור לו אם אני יכול.

עוד כמה ביקורים קצרים בחנויות של הרשתות Autozone, NAPA ו-Pep boys (ואני מודה ומתוודה, גם ביקרתי ב-Home depot :-P) ויצאתי עם ערימת חוטי חשמל, צנרת קירור, חיישן חמצן ושטויות נוספות... פה הנזק הגיע ל-$184.12

ממשיכים.

שתי סדנאות מקומיות ביצעו עבודות חריטה וריתוך שניתן לבצע אך ורק באופן מקצועי ו/או עם כלים מיוחדים, עלות העבודות שבוצעו הגיעה ל-$325

עד כאן עלויות הפרוייקט, בסה"כ $2279.51

אז מה בעצם בוצע ברכב?

הרבה מאוד, המון מערכות שונות שופרו במקביל.

אחרי שנשלפו המנוע והגיר מהאוטו, הופרד הגיר מהמנוע ופורק הקלאצ', וידוא הריגה מהיר על הפרטים והוחלט שמלבד גלגל התנופה כל הקשור בגיר יוחלף, את גלגל התנופה המקורי שנראה בסדר באותו הרגע החלטתי לחרוט במטרה להוריד משקל וגם לשייף את שטח המגע שלו כדי ליצור מגע יותר טוב עם הקלאצ' כנהוג.

בתמונה המצורפת נראה גלגל התנופה המקורי לאחר גילוח המשקל ממנו, לגלגל זה יש טבעת חיצונית בצד שפונה למנוע שניתן לגלח אותה ועדיין לשמור על חוזקו המבני של הגלגל תוך כדי שהוא הופך ליותר קל ב-700-800 גרם.

StockFW.jpg

משם המשכתי לפרק את הראש לגורמים הכי קטנים ולקחתי אותו לניקוי מקצועי.

עכשיו כשהכל נקי אפשר לעבוד עליו כמו שצריך, הגיע הזמן לעשות קצת פורטינג והנה שיוער קצר בנושא פורטינג שלמדתי מאחד ממומחי הפורטינג הגדולים בעולם, David Vizard (ניתן לחפש בגוגל ולמצוא מידע וספרים שלו).

ידידינו דייויד בדק ומצא שמשהו כמו 65-70% מהשיפור בפורטינג מקורו בהורדת המכשולים בזרימת האויר בדרכו אל חלל הצילינדר ולאו דווקא הגדלת הפתחים, כשהוא מצביע על מספר נקודות עיקריות לשיפור - הרדיוס הקצר (short side radius), מובילי השסתומים וחלקם האחורי של השסתומים שחתוך בזווית חדה למדי והנה כוונת המשורר בשרטוטים שהכנתי ובתמונות ממהלך העבודה -

Port-before.jpg

בשרטוט הראשון ניתן לראות את הצורה של המעבר לפני החריטה כשהאיזורים המיועדים לגילוח מסומנים בצהוב - רצפת המעבר ומובילי השסתומים, וכמה מוזר שזה אולי נראה בשרטוט שיש מדרגה כזו במעברים זה אכן נראה כך במציאות, במיאטה המדרגה במעברי היניקה הייתה קטנה למדי אבל במעברי הפליטה היא הייתה פשוט ענקית... מובילי השסתומים במיאטה לא פולשים באופן רציני במיוחד אל תוך המעברים ולכן הסתפקתי בגילוח קל מאוד של הקצוות בלבד.

השרטוט השני מראה איך התוצאה צריכה להראות כשניתן לראות בבירור את ההבדלים בצורת המעברים -

Port-after.jpg

והנה איך שזה נראה במציאות, מראש אני מתנצל על האיכות הירודה של הצילום, פורטינג זה דבר שדי קשה לצלם ומאוד קל להרגיש עם האצבעות אם מכניסים אותן למעברים (אנחנו מדברים על פורטינג, כן?! :wink:).

תמונה ראשונה, לפני ואחרי הורדת המדרגה במעברי הפליטה של אחד הצילינדרים -

Radius-port.jpg

תמונה שנייה, חריטה של החוצץ בין שני מעברי שסתומים לאותו הצילינדר במטרה לחלק את הזרימה ביתר יעילות, במהלך החריטה שיניתי את חרטומו של החוצץ לצר וחד יותר -

Port-divider.jpg

פה כבר ניתן לראות את כל המעברים של הפליטה חרוטים -

Ex-ports.jpg

ועוד תמונה, הפעם של מובילי השסתומים שניתן (בקושי, אני יודע...) לראות איך גולח מהם הקצה שבולט אל תוך המעבר -

V-guides.jpg

השימוש במוסך ובכלים של החבר שלי אדי הפך את פרוייקט הפורטינג ליותר קל (תודה!!!) -

Moti-porting.jpg

לאחר שנחרטו כל מעברי השסתומים, החוצצים ומובילי השסתומים, קיבלו גם השסתומים עצמם טיפול משלהם, במהלך טיפול זה גולח גב כל שסתום בזוית של 30 מעלות (נקרא באנגלית backcutting), ניתן לראות שסתום אחד לפני ולידו שסתום אחד אחרי כשבסכימה המצורפת לתמונה ניתן אולי לראות אפילו בצורה יותר ברורה מה בדיוק נחתך מהשסתום כפי שמצייר זאת הקו הכחול -

Backcut.jpg

עוד שתי הערות קטנות שהשכלתי ללמוד מדבריו של דייויד -

ליטוש של המעברים (polish) לא מוסיף כמעט כלום מבחינת זרימה ובכל מקרה לא רצוי במעברי היניקה אלא בצד הפליטה בלבד, הסיבה היא שהחספוס הקל במעברי היניקה תורם ליצירת תערובת איכותית יותר של האויר והדלק.

עד כאן לענייני פורטינג.

הלאה.

אחד היתרונות בהורדת המיאטה מהכביש הוא שאפשר להוריד את כל מה שקשור בנושא זיהום האויר, זה כמובן טוב גם להוריד עוד קצת במשקל :twisted:...

על סעפת היניקה יושבת מערכת ה-EGR, יותר נכון ישבה.. המערכת הוחלפה בשתי פלטות קטנות שעוצבו למטרה זו ובפקק שהורכב לסעפת הפליטה במקום הצינור שהתחבר אליה מטעם אותה המערכת.

שלום ולא להתראות.

EGRLess.jpg

סעפת היניקה גם קיבלה ספייסר חדש במקום האטם הנורמלי (חפשו בגוגל Phenolic Spacer) שעשוי מחומר מיוחד שמגביל את העברת החום מראש המנוע אל סעפת היניקה ובכך מפחית את התחממות האויר הזורם בסעפת היניקה כתוצאה מטמפ' הסעפת עצמה.

int-spacer.jpg

סעפת הפליטה לעומתה התגלתה כעקומה למדי והייתה זקוקה לכרסום מקצועי במטרה לחזור להיות ישרה ולאטום את זרימת גז הפליטה מהראש.

Ex-mani.jpg

תושבות המנוע המנוע הגמורות (אחת סדוקה ביותר ואחת קרועה לגמרי) הוחלפו בתושבות המנוע המיוצרות ע"י חטיבת המירוצים של מאזדה (Mazdaspeed) והן עשויות עדיין מגומי אבל קשיחות ב-40% יותר מהמקוריות.. הדבר יועיל לי במיוחד במניעה של תזוזת המנוע במהלך העברת ההילוכים, מה שישפר לי את איכות החיים בנהיגת מסלול שכן אותן התזוזות גורמות הרבה פעמים למוט ההילוכים לפספס את הדרך להילוך הבא.

MMDriver.jpg

מה עוד היה לנו?

קירור. הינדסתי את מערכת הקירור מחדש.

בעיה - מנוע ה-BP שיושב במיאטה הוא במקורו מנוע שישב במכוניות הנעה קדמית ולכן התצורה הטבעית שלו היא רוחבית.

באו מהנדסי מאזדה בזמן שהינדסו את המיאטה והחליטו שהטרמוסטט שישב עד אז צמוד לראש המנוע בצד של הגיר לא יוכל להשאר שם כי המנוע הופך לאורכי וזה אומר שהטרמוסטט יהיה צמוד לקיר האש ויהפוך ממשהו שמאוד פשוט להחליף אותו לכאב רציני בישבן, בנו איזו קומבינה שתוציא את המים מחלקו הקדמי של הראש ובית טרמוסטט שישב מקדימה. עד כאן הכל בסדר, הקומבינה פחות יעילה מהתצורה המקורית אבל עובדת בצורה שמניחה את הדעת במיאטות אטמוספריות, רק מה, יש אנשים שמוסיפים טורבו ונוסעים רק על מסלול ובשבילם הקומבינה לא כ"כ עובדת והאוטו מגיע לטמפ' שלא מוכרות באמנת ז'נבה במיוחד בצילינדר הצמוד לקיר האש (מס' 4 בשרטוט) כי גם הכניסה וגם היציאה של המים הן מקדימה... אז זהו, שנמאס לי.

תרשים מערכת הקירור המקורית במיאטה -

MiataCooling.jpg

בחלקו האחורי של הראש ישנו עדיין אותו מקום שמאכלס את הטרמוסטט וכבר היו כמה אנשים שהחזירו את הטרמוסטט לשם והמשיכו את המערכת קירור אל תוך ראדיאטור החימום ומשם לצינור המחזיר מתחת לסעפת הפליטה.

לא בבית סיפרנו.

לאחר מחשבה עמוקה (מאוד) בנושא, הגעתי למסקנה שאין טעם להשתמש בצינור המחזיר המקורי שעובר מתחת לסעפת הפליטה כי הוא מחמם את המים עוד יותר והרי כל המטרה היא לקרר את האוטו!

מסקנה שנייה שלי הייתה שבאמת יהיה זה משום כאב עכוז מלכותי להוריד ראש מנוע בכל פעם שאני אצטרך להחליף טרמוסטט ועדיף למצוא פתרון יצירתי יותר לבעיה והנה התוצאה -

לקחתי ברך של טרמוסטט נורמלית, ניסור קל באלכסון ומשם עבודת ריתוך קלה שתסובב אותו לצד של סעפת היניקה (ולא הפליטה!), תמונה של השלבים השונים -

Tstatelbow.jpg

בית הטרמוסטט החיצוני נוסר לשניים כשחציו האחד רותך עם פלטת אלומיניום עבה מספיק בשביל להבריז לתוכה צינור דק, והחצי השני עבר שיוף ועיצוב מחדש וכשחיברתי אליו ברך טרמוסטט (נוספת) למעשה ייצרתי בית טרמוסטט חיצוני. ושוב, תמונה של השלבים השונים -

TstatHouse.jpg

הלאה, הצינור המחזיר שהגיע מיחידת החימום ומתחת לסעפת הפליטה רותך כשהוא סגור ומפה הדרך הייתה כבר פשוטה יחסית להרכיב את הכל ביחד, התרשים מציג זאת בצורה הברורה ביותר -

WpumpInlet.jpg

סכימה נוספת, הפעם של מערכת הקירור כפי שאני תכננתי אותה -

MiataCoolRR.jpg

והנה איך שזה נראה במציאות, את הצנרת "השאלתי" מאיזו משאית קלה של דודג' וחתכתי לצורה הרצויה :wink: (הצינורות מסומנים איפה שקשה לראות), חדי העיניים (וגם סטיבי וונדר) ישימו לב גם לצביעה האדומה שנתתי למכסה השסתומים :-) -

MiataReRoute.jpg

כמובן שכל מלאכת ההנדסה של מערכת הקירור הושלמה רק לאחר שהמנוע הוחזר למקומו אחר כבוד (ושבעה שבועות של שיכרון חושים כשהוא מפורק לגורמים).

לפני אותו הרגע שבו המנוע הורכב מחדש נעשו בו כמובן שינויים ושיפורים נוספים, והנה חלק מהם -

גלגל התנופה החדש תוצרת Fidanza ובמשקל נוצתי למדי הורכב במקומו, אחריו כמובן הורכב הקלאצ' והגיר החדש (משומש אבל חדש אצלי באוטו) לאחר שגורז ושומן כראוי -

Fidanza.jpg

הטורבינה וצינור הפליטה הקצרצר חוברו מחדש ביניהם ולסעפת הפליטה, הכל בשימוש של אומי נעילה שמיועדים לנושא מסוג Prevailing torque nuts, כשהאומים שמחברים את הטורבו לסעפת ואת ה-downpipe לטורבו עשויים מנחושת (copper) שמיוחדת לטמפ' אסטרונומיות כמו אילו שהאומים הנ"ל חשופים להן, תוך כדי שהכל נעשה גם ליפפתי את סעפת הפליטה וצינור הפליטה בסרט מיוחד לבידוד חום ותפרתי (ממש תפרתי, עם חוט נירוסטה) מגן חום מיוחד לצד הפליטה של הטורבו בשביל למנוע ממנו לפזר חום מיותר מתחת למכסה המנוע -

DP%20copy.jpg

ומאותם הרגעים שהכל (לפחות למראית עין :-P) היה מורכב, ניתן היה להחזיר דברים למקום, כמו שפה אפשר לראות את החבר שלי מאט ואותי בתירגול שליטה במפתח מומנט עם חיבור הראש לבלוק -

Matt.jpg

ואז הגיעה תורה של משאבת המים החדשה, רצועת התזמון ועוד אי אילו אטמים ומחזירי שמן כמו אילו של גלי הזיזים וגל הארכובה. עוד ברגים וצינורות אחרונים, ייצור של עוד שני מגיני חום קטנים לצינורות המים שהולכים אל הטורבו, שאגב הוחלפו לכאילו שעשויים מסיליקון מיוחד לטמפ' גבוהות מאוד, מכסה השסתומים וכל שאר המכסים למיניהם מורכבים למקומם אחרי ניקוי סביר למדי (לא היה מספיק זמן בשביל לאפשר לפדאנטיות שלי לפרוץ קדימה) והנה המנוע כבר תלוי על הגמל, בתמונות הבאות -

מייק (בעל תואר שני בשימוש בגמל), אהרון (בעלים של שלוש מיאטות במקביל) ואנוכי (בעלים של מיאטה חצי מפורקת) מתמרנים את המנוע והגיר בחזרה למקומם -

Going-in1.jpg

עוד תמונה של המנוע המונף בחלקו האחורי, פה יצליחו לראות חדי העין את שתי הפלטות שחוסמות את הפתחים של ה-EGR, את הספייסר בין סעפת היניקה לראש ואת ברך הטרמוסטט המשופרת שנוספה לה הברזה לחיישן נוסף שלא מופיע בתמונות הקודמות -

Going-in2.jpg

תמונה של "הצד החם" של המנוע, הכל מבודד מחום במטרה להפוך אותו לקצת פחות חם לשאר חלקי המנוע -

Going-in.jpg

זהו.

המיאטה שלי שוקלת שוב פעם מעל טון :wink:.

יש לה מנוע שאמור לספק יותר סוסים.

יש לה גיר שכולל את כל ההילוכים.

היא יותר קלה בכמה וכמה קילוגרמים מהיום שבו התחלנו את הפרוייקט, שכן במהלכו הוסר כל הציוד הקשור בזיהום האוויר, גלגל התנופה הכבד הוחלף ועוד אי אילו שינויים מינוריים שגם להם משמעות כלשהי על משקל הרכב.

כל הנוזלים ברכב הוחלפו והם טריים ומוכנים לשימוש מבצעי.

מערכת הקירור אמורה לעבוד בצורה הרבה יותר יעילה, מה שייבדק בקרוב על המסלול.

האם זה האוטו יניע?

האם זה יעבוד כמצופה?

היחשוב אבא שלי שהשהות בארה"ב העבירה אותי על דעתי באופן סופי וגם סופני?

כל זאת ועוד בפרק הבא של דברי ימי המיאטה שלי, בקרוב אצלכם על המסך (כולל התקנה של רדיאטור השמן החדש שהתמונות שלה לא נמצאות אצלי עדיין - צולמו במצלמה של חבר).

תהנו!

מוטי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שאבא שלך יחשוב שהשתגעת - אחד התעודים המדהימים שקראתי , לבצע את כל זה זה קשה אבל לתעד בכזאת פרטנות ? מטורף .

כל הכבוד ותודה .

פורסם

מוטי באמת כל הכבוד , ח"ח. ממש התרשמתי מהקריאה[מצפה להמשך].

בברכה ,

אסף

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

וואו אני בשוק :shock: ..

כל הכבוד על ההשקעה, בין אם במכונית ובין אם בפירוט...

אנחנו מחכים אולי ל-MIATA TYPE-R??!?!? ;)

בכל מקרה - קבל ח"ח ...

פורסם
וואו אני בשוק :shock: ..

כל הכבוד על ההשקעה, בין אם במכונית ובין אם בפירוט...

אנחנו מחכים אולי ל-MIATA TYPE-R??!?!? ;)

בכל מקרה - קבל ח"ח ...

אתה טועה :wink:

Miata type moti

:lol:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אתה מוזמן לשאול שאלות כמובן אם אתה רוצה הסברים, אני אענה בכיף :-)!

מוטי.

מהי אותה מערכת EGR, ולמה הורדת אותה? אם איני טועה היא קשורה איכשהו לזיהום אוויר אבל לשם מה הורדת אותה?

כמו כן לשם מה גולחו השסתומים עצמם בזווית של 30 מעלות?

בתודה, פליקס

ROOONEEYY

פורסם

שלום מוטי..

אכן עבודה מרשימה ביותר.... :TEAR:....

רציתי לציין כי לא ממש בריא להשתמש בבידוד הטרמי ששמת על הDP והטורבו.

והסיבות הן:

-בדרך כלל הבידוד עשוי מאסבסט...(יש כאלו שלא)

-הבידוד שומר לחות בתוכו (בינו לבין הברזל) וגורם להאצת החלודה .....(כווווולם)

בסבוסה דיייי........!:-P

קו---------------------------------------

פורסם
מהי אותה מערכת EGR, ולמה הורדת אותה? אם איני טועה היא קשורה איכשהו לזיהום אוויר אבל לשם מה הורדת אותה?

כמו כן לשם מה גולחו השסתומים עצמם בזווית של 30 מעלות?

בתודה, פליקס

מערכת ה-EGR (קיצור של Exhaust Gas Recirculation) שומרת על ניקיון גז הפליטה באמצעות הורדת הטמפ' בתא השריפה, שכן עם עליית הטמפ' עולה כמות הגאזים הרעילים שהרכב פולט.

המערכת עושה זאת באמצעות סירקולציה של כמות קטנה של גז הפליטה אל שסתום מיוחד שיושב על סעפת היניקה, ולמרות שנשמע כאילו שהפעולה היא הפוכה (בגלל שגז הפליטה הרבה יותר חם מהאויר הזורם בסעפת היניקה) בפועל הטמפ' בתאי השריפה אכן יורדות שכן גז הפליטה כבר מנוצל והוא לא "נשרף מחדש"... מה שזה אומר זה שנכנס לצילנדרים גז פליטה שהוא לא מנוצל ו"לוקח מקום" של אויר שיכול לבעור מסעפת היניקה... בקיצור המערכת שודדת קצת כוח.

השסתומים עצמם גולחו לשיפור זרימת האויר על גב השסתום, ככל שהמעבר בין הזוויות השונות על גב השסתום הוא פחות חד כך משתפרת הזרימה, במקרה הנ"ל גולחה הזוית החדה בין המשטח האופקי כמעט לזוית הראשונה שהיא משהו כמו 45-50 מעלות.

מוטי.

פורסם
רציתי לציין כי לא ממש בריא להשתמש בבידוד הטרמי ששמת על הDP והטורבו.

והסיבות הן:

-בדרך כלל הבידוד עשוי מאסבסט...(יש כאלו שלא)

-הבידוד שומר לחות בתוכו (בינו לבין הברזל) וגורם להאצת החלודה .....(כווווולם)

תודה על האזהרה -

- אני אשתדל להיגמל מהסנפה של הטורבו ושאר החלקים המבודדים, יהיה קשה אבל נשמע הכרחי :-P:wink:

- במקביל, אני חושב שסיכויים שמשהו יחליד יותר מהר ממה שהוא ייגמר לי על המסלול קרובים לאפס.

מוטי.

• תוכן חדש...