Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ראיתי בדיוק נושא שעוסק בנ"ל לגבי פגיעה בשמיעה לאורך טווח.

עכשיו ידוע כי ישנו טווח מסויים עד אשר נפגעת השמיעה קראתי כבר מאמרים על כך שאם שומעים מעל 120 DB לפרק זמן של יותר מ 15 דקות זה פוגע בשמיעה.

בתור אחד שקרוב מאוד ל 140 DB ברכב שלו, חשבתי ושאלתי את עצמי, האם התדרים שמהם מופקים ה 140DB - באסים ותדרים נמוכים 20-80 HZ לרוב גורמים אותם נזקים אשר תדרים גבוהים (סילון וכו') גורמים ?

זאת השאלה שלי בגדול. בגלל שכל ההשוואות שקראתי עד כה היו בקשר ישיר לצלילים גבוהים יחסית.

פשוט לא מצאתי מחקר בנדון . וכנ"ל לגבי הפורום הזה. וחשבתי שזה אולי יעניין כמה אנשים. בתור אחד ששומע מעבר ל 15 דקות רצוף בווליום גבוהה אשר עובר בוודאות את ה 130DB קצת נהייתי מודאג. עד כה אין לי בעיות שמיעה ולרוב אני שומע יותר טוב מאנשים אחרים - לא יודע איך אבל השמיעה ממש טובה אצלי. השאלה היא לטווח ארוך , וכמובן האם התדרים הללו מזיקים כמו תדרים גבוהים.

עכשיו לכל המומחים בנדון בבקשה אם יש לך בנוסף לתשובה מילולית איזשהו מחר\ידע אשר מפורסם במאמר או אתר אני אודה לכם אם תפנו אותי אליו.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבלי לחפש מאמר בנושא:

האם אתה עצמך חושב ש 130DB מהסוג ה"רך" (באס) הם רועשים פחות מ 130DB מהסוג ה"גבוה"?

אז כך, 130DB, ולא משנה אילו DB, הם חשיפה גבוהה ולא משנה איך מסתכלים על זה.

אני לא שומע מוסיקה בווליום גבוה, וגם מקפיד לא להיות יותר מדי באוטו לטובת ה"פולסים" ה SPLים,

אבל... לצערי עקב חשיפה (ומאוד קצרה) לרמות גבוהות של SPL ( כ- 158DB) אני היום לא שומע

חצי מהדברים שנאמרים לי אם לא מסתכלים לכיוון שלי ואומרים בקול ברור.

ואני הייתי מאלו שמאוד נזהרים (גם היום) אבל מבלי לשים לב זה פוגע בשמיעה.

פורסם

גל אלוהים אדירים איפה יצא לך לשמוע 158 DB???????

ברור שזה יעשה אותך קצת חירש זה עוצמה לא נורמלית....

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

הייתי משתתף בתחרויות בקנדה, וגם הייתי שותף להתקנות כאלו...

רוב הזמן הייתי עם אטמים אבל בפעמים שלא - זה הספיק לגרום נזק לאוזן ימין.

וסתם בשביל שתבינו עד כמה זה רועש - האדמה מסביב לרכבים רועדת... ;)

גל

פורסם

גל גם לא שומע טוב בגלל שאני כול הזמן צועק לו "גל!!!!!!!! זה רעיון מעולה!!!!!!":lol:

אני אישית עומד באיזור ה130DB ברכב !

פורסם

זה היופי של מדד ב DB

ההרגשה שלך נכונה

האנרגיה של הגל בתדר נמוך שונה מאד מבתדר גבוה

ובכדי ליצר 130DB בתדר גבוה לפי מונחי SPL צריך לדעתי פי 250 יותר הספק מאשר בתדר נמוך .

המדדר של רעש שעושה נזק לאוזן הוא במונחי אנרגייה של גל

ושם הסיפור הפוך .

תדר גבוה נושה הרבה יותר אנרגיה ולכן כאילו הספק נמוך יותרמביא אותך למספר הזה .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

כמו שנאמר בקישורים שאייל שם (שווה לבקר!) - התדרים בהם יש לנו את מירב הרגישות באוזנים הם תדרי המידריינג'.

תאמינו לי שלא צריך סאבוופר אימתני כדי לדפוק את האוזניים. מספיק חשיפה קצרה מאוד לעוצמה חזקה מאוד באוזניות או באיזה קומפוננט כדי לדפוק את השמיעה באופן תמידי. תדרים מאוד נמוכים פחות מזיקים לאוזניים.

חבר'ה, את העוצמה הגבוהה אני ממליץ לכם להשאיר לתחרויות - כשאתם באוטו שמרו על עוצמות סבירות, כדי שתוכלו להנות ממוזיקה לעוד שנים רבות.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

joker

אם כבר מדברים על עוצמות בזמן נסיעה אז אתה באמת אחד הריאשונים שעולה לי בראש(כשאני חושב על רכבים מאשקלון).. יום שבת בגללך סבתא שלי חשבה שהחלונות שלה הולכים להישבר זה היה נשמע כמו ה"בום" הזה של המטוסים רק באופן קבוע..

:wink:

פורסם
גל גם לא שומע טוב בגלל שאני כול הזמן צועק לו "גל!!!!!!!! זה רעיון מעולה!!!!!!":lol:

אדי אתה מגיע ל 130 ( גם לא )

עם דיסק של SPL

ואני בטוח שאתה לא נוסע עם דיסק בדיקה כול היום...

( תמיר היה עושה את זה חח )

פורסם

תאמינו לי שלא צריך סאבוופר אימתני כדי לדפוק את האוזניים. מספיק חשיפה קצרה מאוד לעוצמה חזקה מאוד באוזניות או באיזה קומפוננט כדי לדפוק את השמיעה באופן תמידי.

צודק ... גם טיל נ"ט שפוגע 2 מטר ממך עושה את העבודה יופי ומשאיר לך מזכרת בצורת ציפצופים באוזניים לכל החיים ...

:bugeyed:

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

איך אתם יודעים פחות או יותר כמה DB

לפי מה זה נמדד אשמח לקבל הסבר קצר בלי מושגים של SPL ולא יודע מה

כי אני ממש לא מבין קיצורים של איזה מילים אלו !!!

תודה חבר'ה :)

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

db - decibel

spl - sound pressure league

מודדים עם מיכשור שמותאם למדידה מסוג זה.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אתה בטוח שזה league ולא level ?

כי אני דיי בטוח שזה מידת לחץ סאונד...

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

• תוכן חדש...