Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש רעש רעש!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל אוהבי העוצמות למינהן, ידוע שכל אחד אוהב להציג את המערכת שלו בכביש, סאב - וופרים בעוצמות גבוהות.

הכל טוב ויפה, אבל מה עם האוזן שלנו?? , אני הייתי חייב לפרסם את המצגת הזו כי אני מרגיש שהשמיעה שלי דיי נפגעה (לא מעט אנשים אמרו לי את זה), וחשוב שלא תפגעו גם בעצמכם.

הבאתי כאן קישור של מצגת השייכת לחיל הרפואה, במצגת זו הם מסבירים את נזקי הרעש והעוצמות

כדאי שתעיינו במצגת הזו.

שלא יהיה אי הבנה - המצגת הזו אין לה סיווג ביטחוני ז"א סיווג בלמ"ס, לכן פירסמתי את המצגת הזו מבלי לחשוש על עבירת סיווג ביטחוני.

http://planet.nana.co.il/snirr2003/noise1.rar

http://planet.nana.co.il/snirr2003/noise2.rar

http://planet.nana.co.il/snirr2003/noise3.rar

את הקישורים האלו תכניסו אותם בתוכנות הורדות כגון FLASHGET , אם תלחצו על הקישור לא נראה לי שזה יעבוד.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

יוזמה יפה!

עלי להזהיר מעוד משהו...

בתור אחד שעוסק במוזיקה, השימוש באוזניות *מאוד* מסוכן בטווח הארוך.

הנטיה היא לשמוע בעוצמה מסויימת, להגביר, מתישהו מתרגלים לעוצמה, מגבירים עוד קצת, ועוד קצת, עד שלבסוף שומעים בעוצמה לא סבירה בעליל, מבלי לשים לב.

אות אזהרה: כשאנשים אומרים לכם שהם שומעים את המוזיקה שלכם מחוץ לאוזניות ממרחק כמה מטרים (וזה קורה!)

הנזק לאוזניים בטווח הארוך הוא בלתי הפיך, וחבל.

עוד נקודה חשובה:

שאף אחד לא יחשוב - "אין לי סאב באוטו, יש לי מערכת ב-2 שקל, אני כלל לא יכול להזיק לשמיעה"!

אע"פ שהבאס הוא תחום תחום התדרים "המורגש" ביותר, הסכנה האמיתית היא בתחום ה-Midrange, שכן אותו אנו קולטים בעוצמה הכי חזקה, כפי שמתואר בתרשים הבא:

http://www.headwize.com/images/fletcher.gif

מספיק Peak חזק מדי של Midrange כדי לגרום לאובדן שמיעה תמידי.

תשמרו על האוזניים שלכם!

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם
יוזמה יפה!

עלי להזהיר מעוד משהו...

בתור אחד שעוסק במוזיקה, השימוש באוזניות *מאוד* מסוכן בטווח הארוך.

הנטיה היא לשמוע בעוצמה מסויימת, להגביר, מתישהו מתרגלים לעוצמה, מגבירים עוד קצת, ועוד קצת, עד שלבסוף שומעים בעוצמה לא סבירה בעליל, מבלי לשים לב.

אות אזהרה: כשאנשים אומרים לכם שהם שומעים את המוזיקה שלכם מחוץ לאוזניות ממרחק כמה מטרים (וזה קורה!)

הנזק לאוזניים בטווח הארוך הוא בלתי הפיך, וחבל.

עוד נקודה חשובה:

שאף אחד לא יחשוב - "אין לי סאב באוטו, יש לי מערכת ב-2 שקל, אני כלל לא יכול להזיק לשמיעה"!

אע"פ שהבאס הוא תחום תחום התדרים "המורגש" ביותר, הסכנה האמיתית היא בתחום ה-Midrange, שכן אותו אנו קולטים בעוצמה הכי חזקה, כפי שמתואר בתרשים הבא:

http://www.headwize.com/images/fletcher.gif

מספיק Peak חזק מדי של Midrange כדי לגרום לאובדן שמיעה תמידי.

תשמרו על האוזניים שלכם!

נכון מאוד. התדר הזה יכול לגרום לצרימה חזקה ולהרוס ואף להכאיב באוזן.

תמיר

***** Amplifiers Jobs *****

***** VW Golf Function *****

***** 050-7-266-766 *****

מכירה של רדיו דיסק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46216

פורסם

מאיזה עוצמה/הספק נהיה נזק לאוזניים?

ועוד שאלה לפעמים אני שומע מערכות שהטויטרים שלהם ממש צורמים וכואבים לאוזן זה עושה נזק לשמיעה נכון?

למכירה סאב רוקפורד פאוור T1

למכירה מגבר רוקפורד פאוור 501BD מונובלוק

פורסם

זה דיי משתנה, ככל שאתה חשוף לעוצמה יותר גבוהה אז הנזק יותר גדול

וגם זה תלוי

ככל שהעוצמה עולה אז גם יותר הזמן בו האוזן מסוגלת לעמוד בעוצמה.

וכן הטויטרים זה צלילים גבוהים, האוזן רגישה יותר לצלילים גבוהים, זו הסיבה שסאב-וופרים אפשר לשמוע בעוצמות גבוהות יותר והקומפוננט בד"כ בעוצמה יחסית נמוכה לסאב-וופר.

תסתכל במצגת, שמה יש טבלה והסברים על העוצמות השונות.

פורסם

מה שאתה מתאר יכול להיות סתם אי נעימות בגדד סאונד גרוע, מעוות או לא מאוזן -או לחילופין- ווליום חזק מדי שעושה נזק לאוזניים שלך.

הדרך הפשוטה לדעת - לך ושמע את אותה המערכת בווליום נמוך משמעותית.

אם עדיין הטרבל צורם לך באוזן, כנראה שמדובר על סאונד גרוע.

אם פתאום לא צורם לך, סימן ששמעת בווליום חזק מדי לפני כן, וזו סיבה טובה להפסיק :shock:

מדידת עוצמת הסאונד נעשית בד"כ עפ"י לחץ האוויר היחסי (dB SPL), אבל כשאתה שומע מערכת אתה לא יודע בדיוק מה העוצמה שאתה שומע. אם אתה מתקשה לשמוע מה אנשים אומרים אחרי שאתה מאזין למוזיקה באוטו (אחרי שהפסקת את המוזיקה), או לחילופין אתה שומע צפצופים באוזניים, זה סימן אזהרה, והעוצמה הזו תגרום לך לאובדן שמיעה במוקדם או במאוחר, אז כדאי להפסיק מהר.

פורסם

היני רגיל לשמוע חזק כימעט כל הזמן, פעם היתי מפרש את זה אולי כליקוי בשמיעה כי זה היה נשמע קצת לא סטנדרטי לסובבים אותי, אך זה משהו שנמשך איתי כבר מספר שנים היתי אומר.

יש לי מספר חברים שהינם DJS או עובדים בהגברה, או לחלופין בתחנת רדיו, אולמות אירועים, ומסיבות.

בכל אופן רוב הזמן היני יושב או על אוזניות עוצמיות לשמוע REMIXING, או ממש ליד ההגברה כשהינה בשיאה.

מה שאני מנסה להגיד זה, עד היום לא קרה לי מקרה שאחרי ישיבה ממושכת ליד הגברה, או ברכב לאחר שמיעה ממושכת, שהרגשתי חוסר איזון, או סחרחורת, או חוסר שמיעה (כשדיברו איתו) וכדומה

הכי רחוק שהגעתי נראה לי.. זה היה כשדיברתי קצת חזק מידי ..(זה לא נשמע קריטי)

וציפצופים ? מממממ אף פעם לא שמעתי ציפצופים אני אפילו לא מבין מה המושג הזה מביע...

השאלה שלי, האם יש לי אוזניים של סופרמן ? או האם יכולה להיות סכנה למרות שלא היו תמרורי סכנה ?

** דרך אגב לא ראיתי שדובר פה, אך האוזניים הן הבאלאנס שלנו..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

שלא תטעה לחשוב, זה שאתה לא מזהה תסמינים לא אומר שאתה לא סובל מאובדן שמיעה. התסמינים שונים מאדם לאדם.

אני לא מכיר אדם עם "סופר אוזניים", כל אוזניים ייזוקו בסופו של דבר ממוסיקה בעוצמה חזקה מדי.

שתדע לך שחלק גדול מאוד מה-DJs, עובדי האולפן וכו' סובלים מאובדן שמיעה.

הדרך שלהם לפצות על כך - לשמוע בעוצמה גבוהה יותר (וכך להזיק עוד, וחוזר חלילה). מדובר בנזק בלתי הפיך.

אם אתה מסתובב ממש הרבה במועדונים אני ממליץ לך להשתמש באטמי אוזניים, ואם אתה שומע באוזניות אני ממליץ לך לעבוד בעוצמה נמוכה.

ממליץ גם בחום ללכת לאודיולוגית, במיוחד לחיילים מביניכם, תתלוננו על בעיות בשמיעה, ואודיולוגית צבאית תעשה לכם בדיקה, בקשו ממנה עותק מהדף עם התוצאות.

הלכתי לא מזמן רק כדי להיות בטוח שהכל בסדר - טפו טפו - השמיעה שלי עדיין טובה :)

פורסם

על איזה סוג של בעיות שמיעה אמורים להתלונן אם איני יודע מה הסימנים המקובלים ?

בדיקה אפשר לעשות גם בלי סימני היכר לליקוי שמיעה ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
על איזה סוג של בעיות שמיעה אמורים להתלונן אם איני יודע מה הסימנים המקובלים ?

בדיקה אפשר לעשות גם בלי סימני היכר לליקוי שמיעה ?

מיק מיק לא סתם רושמים ולא עובדים עלייך.

אבא שלי עובד כבר הרבה מאוד שנים. עם פטישטונים ומסורים ובאלגן. השמיעה שלו לא כמו פעם.

חדשות הוא שומע בטלויזה בעוצמה מטורפת. אני לא צוחק. זה נזק לתווך ארוך...

יש מערכות הגברה של מסיבות חוף שמגדרים את הרמקולים במרחק מסויים כי זה יכול לפגוע בקלות

באוזן הdB מאוד גבוה !.

תמיר

***** Amplifiers Jobs *****

***** VW Golf Function *****

***** 050-7-266-766 *****

מכירה של רדיו דיסק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46216

פורסם

חח, תמיר לא אמרתי שעובדים עלי

שאלתי שאלה לגיטימית , על מה אני אמור להתלונן ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

סטנדרטי:

תגיד שאתה לא תמיד מבין מה אנשים אומרים בזמן שאתם מדברים, ואתה חושש שאתה סובל מאובדן שמיעה.

על כל שאר השאלות תענה בכנות (אין לך צפצופים, אתה כן שומע מוזיקה בקול רם וכו').

אין יותר מדי משמעות לשאלות, זו בירוקרטיה, מה שחשוב זה הבדיקה עצמה והיא מאוד טכנית, בודקים את סף השמיעה שלך ב-2 האוזניים בתדירויות שונות.

פורסם

טוב. תודה רבה לכולכם על האינפורמציה המאוד חשובה

בשבועות הקרובים אני מקווה שאני אכן אתפנה לבדיקה מסוג זו, וניתן תוצאות כמובן ..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

גם אני צריך לעשות בדיקת שמיעה, רק הבעיה היא שדרך הצבא תמיד צריך סיבה דיי מוצדקת בשביל לעשות בדיקה כזו, אם אני רוצה סתם אז לא ייתנו לי לעשות בדיקה כזו.

• תוכן חדש...