Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי שלום לכולם אני לפני רכישה של מכונית מיני אוטומטית ישנה מהשנתון 91 בכל אופן מצאתי סוזוקי סוויפט אוטומט שכבר בדקתי והכל טוב איתה וכך גם לגבי רכב נוסף מסוג דייהטסו שרייד אוטומט והכל נימצא ככשיר ותקין בכל אופן השאלה היא מבחינתכם איזה רכב כדאי יותר הן מבחינת תחזוקה זולה וקלה ,הן מבחינת הנאה ,וטיפולים ובלאי חלקים ותצרוכת דלק וכדומה !! אשמח אם תרחיבו ותפרטו לי בנקודות שציינתי איזה מכונית עדיפה על השניה מבין 2 הרכבים שציינתי פה בתרד ושוב זיכרו להתייחס לדגם האוטומטי 1.3 בשניהן כאשר אתם נותנים לי חוות דעתכם!

***אשמח לקבל תשובה מיידית עוד היום כיוון שאני ממש לפני רכישה של אחת מבין ה2 אוטוטו עד סוף השבוע!

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

חלקים יהיו יותר מצויים וזולים לסוזוקי, מהסיבה הפשוטה שהדגם יוצר עד 2003 ללא שינויים מהותיים

(פרט אולי למערכת הדלק שהפכה להיות מוזרקת)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אוקיי תודה!

ולגבי תצרוכת הדלק , הנאת הנסיעה זריזות ,ואמינות..מי לוקחת בכל אחת מהנקודות הללו שציינתי פה?

,דבר שני בשניהן יש דהיה בגג אבל אני יותר להוט על הסוזוקי אבל שוב יש לה דהיה כבדה בגג [הדבר מתבטא בזה ששיכבת הלקה ירדה וישנם כמו מאין נקודות קטנטנות כמו פטריות בפח ] ויש טיפה חלודה קלה מאד ולא מורגשת באחד הדלתות במשקוף למעלה מעל לחלון בכל אופן המוכר מתפשר על כך במחיר איתי [מוריד לי כ1100שח על כך] בכל אופן ברצוני לדעת לגבי הבעיות צבע הללו בסוזוקי שציינתי האם זה משהו מסוכן שיכול להתפתח מהר ולהזיק קשות לפח [אני קונה תרכב לזמן מוגבל של כשנה] וכמו כן כמה תעלה לי צביעה של הגג באופן יסודי וטוב והתיקון צבע במשקוף מעל לחלון בדלת הנהג שציינתי כמה יעלה כל הנזק הזה לתיקון? כיוון שחוץ מזה הרכב יד שלישית שנת 90 במצב טוב מאד עם טסט ל10 חודש

אשמח אם תתייחסו ברצינות למה שציינתי פה ותענו לי בצורה ברורה ורצינית בהקדם

תודה!

פורסם

תודה רבה לך תגובה לעניין[בעיקר שהתגובה היא מניסיון אמיתי] אז לסיכום יאמר שאתם ממליצים לי ללכת על הסויפט..

ושוב אשמח אם תענו לי לגבי עניין הצבע בסויפט וטיפולו..הינה תזכורת:" יש לה דהיה כבדה בגג [הדבר מתבטא בזה ששיכבת הלקה ירדה וישנם כמו מאין נקודות קטנטנות כמו פטריות בפח ] ויש טיפה חלודה קלה מאד ולא מורגשת באחד הדלתות במשקוף למעלה מעל לחלון בכל אופן המוכר מתפשר על כך במחיר איתי [מוריד לי כ1100שח על כך] בכל אופן ברצוני לדעת לגבי הבעיות צבע הללו בסוזוקי שציינתי האם זה משהו מסוכן שיכול להתפתח מהר ולהזיק קשות לפח [אני קונה תרכב לזמן מוגבל של כשנה] וכמו כן כמה תעלה לי צביעה של הגג באופן יסודי וטוב והתיקון צבע במשקוף מעל לחלון בדלת הנהג שציינתי כמה יעלה כל הנזק הזה לתיקון?"

ושוב מבין השרייד והסויפט מי אוכלת פחות דלק כי כמו שזה שמעליי ציין לטענתו הסוויפט אוכלת בעיר 10 קמ לליטר ובחוץ 13 קמ לליטר שזה נישמע לי די מופרז למנוע 1.3 שכן הסוזוקי באלנו הבייתית 1.6 אוכלת פחות...תגובה?..

פורסם

להנות, אתה לא תהנה משתיהן.

שתיהן לא נוחות, לא מפלצות תאוצה, סה"כ תחבורה זולה ואמינה- אם טופלה בצורה סבירה במשך השנים.

ברכבים אלו יש קרבורטור , ככה שכיוונו ומצבו ישפיע הרבה על צריכת הדלק .

עוד משהו : מנוע גדול לא יותר לא יהיה בהכרח בזבזני יותר. זאת אקסיומה שרווחת בציבור וזה לא נכון.

אם המנוע הקטן מתאמץ יותר הוא ישרוף יותר דלק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בקשר לצריכה אתה צודק אבל ישנו גם את עניין הגיר האוטומט במכוניות מסוג זה שהוא בעל 3 הילוכים דבר שאכן מגביר את הצריכה !! בכל אופן לגבי עניין הצבע בהודעה מעלייך שלי ..מישהו יכול לענות לי חד משמעית לגביו?..?

תודה, ויום טוב!

פורסם

גם הדייהטסו וגם הסיוופט לא ממש חסכוניות (אם רצונך בחסכון בדלק - קנה ידני)

במכוניות בנות עשרה, גם לא יעזרו מספרים שאנשים יפריחו פה כי בשורה התחתונה חלק גדול מצריכת הדלק תלוי במצב המנוע ומערכותיו ההיקפיות וכן כמובן מצב המאייד (קרבורטור)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בקשר לצריכה אתה צודק אבל ישנו גם את עניין הגיר האוטומט במכוניות מסוג זה שהוא בעל 3 הילוכים דבר שאכן מגביר את הצריכה !! בכל אופן לגבי עניין הצבע בהודעה מעלייך שלי ..מישהו יכול לענות לי חד משמעית לגביו?..?

תודה, ויום טוב!

טוב , בוא נהיה כנים עם עצמנו.

מדובר ברכב עד 10 אלפים ש"ח...

אין שום סיכוי בעולם שהוא יהיה במצב פחחות כמו חדש, אז תגיד תודה אם הבעיה היא רק בצבע והרכב לא עבר תאונה.

אם הצבע לא שרוף אז כנראה שהרכב עבר צביעה...

15 שנה בשמש הישראלית זה הרבה בשביל כל רכב....

(יש רכבים שאחרי 5 שנים - כל הצבע שלהם שרוף )

אפילו ברכב שלי, שנת 97, הופיעו קצת סימנים - שהועלמו עם פוליש מטאלי....

לא חסרות סוויפט/שרייד בצבע אפור עכבר עם צבע שרוף.

קנה צבע לבן , הוא מחזיק הרבה יותר טוב וגם אם יישרף - רואים פחות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
גם הדייהטסו וגם הסיוופט לא ממש חסכוניות (אם רצונך בחסכון בדלק - קנה ידני)

במכוניות בנות עשרה, גם לא יעזרו מספרים שאנשים יפריחו פה כי בשורה התחתונה חלק גדול מצריכת הדלק תלוי במצב המנוע ומערכותיו ההיקפיות וכן כמובן מצב המאייד (קרבורטור)

בקשר לידני אתה צודק בהחלט אך זה לא תלוי בי כיוון שאני קונה בשותף אם אחותי [לא זוכרת ומנסה להיזכר שוב על ידני ורוצה חד משמעית אוטומט והיא נותנת 9אלף ואני משלים ל14 אלף] לכן היא הקובעת פה.רציתי לקנות ידני בסכום של 7 אלף אבל אני לא אצליח להחזיק אותה לבד לכן אני חייב אם אחותי וזה חייב להיות אוטומט קיצר עזבו את הידני לעכשיו

בכל מקרה אמרת שהשרייד והסוויפט אינן חסכוניות אם זה מה שאני מחפש אפילו שהמנוע שלהן קטן יחסית לאחרות...אוקי אז נגיד שיש לי בסכום של 14 אלף תקציב לדייהו רייסר 94 או מיצובישי לנסר 90 1.5 ליטר ושניהן אוטומט אז מי יותר חסכונית [בהתחשב שהמיצובישי ידוע בשתיינית ..] ובכל מקרה עכשיו בתמונה החדשה שאני מציג לפניכם שכבר הבנתם שאני מחפש רכב חסכוני ואוטומט מה אתם אומרים עדיף ללכת מבין 4 האפשרויות הבאות שיכללו אמינות נוכות אחזקה זולה וצריכת דלק נמוכה:

1.דייהטסו שרייד 1.3

2.סוזוקי סוויפט 1.3

3.מיצובישי לנסר 1.5

4. דייהו רייסר 1.5

בהתחשב בכך שהרייסר והלנסר 1.5 סמק וכיביכול אוכלות פחות..לפי התאוריה שציינתם פה בתרד לגבי העניין

תשובות אשמח לקבל בהקדם אני פשוט חייב אוטו בדחיפות...תודה!

פורסם

אז לפי דבריך אתה טוען שנגיד הלנסר אוכלת יותר דלק גם מהסויפט והשרייד כי אחד אמר לי שהסוויפט אוכלת 13 מחוץ לעיר ו10 בעיר וידוע לי שלנסר למשל בעיר אוכלת ל12-11 בעיר .אז מה הולך פה?..מי שותה פחות?? ובקשר לאמינות של הלסר מה הבעיות איתה [כי מצאתי אחת נחמדה ביותר שנת 91 אוטומט בסדר גמור עם טסט יד ראשונה פרטית מנתניה] ומה גרוע בדייהו רייסר בהתחשב שכלל לא נדיר למצוא אחת כזו מהשנתונים של 94 במצב סביר מיד ראשונה ובמקרה הגרוע יד שניה ,שלישית..?

אז מה מומלץ לתקציב שלי ולצרכים שלי ושיהיה אוטומט בסכום של עד 14 K

תודה מראש!

פורסם

דבר ראשון, תחפש כאן בפורום תחת " ייעוץ במכירת דייהו רייסר"

זה נראה כמו מפגש תמיכה לבעלי דייהו רייסר, ויש שם אפילו אחת שהושקע בה הרבה כסף אם אתה עדיין מעוניין.

דבר שני לנסר אוטומטית בת 14 שנה ועם קרבורטור , לא תצטיין בצריכת דלק.

למעשה כל רכב קטן אוטומטי וישן לא יצטיין בצריכת הדלק במיוחד , אז אם אתה רוצה לחסוך - קנה ידני.

עם פיג'ו 205 לדוגמא, אתה יכול להגיע ל1:15-1:16 בכיף....

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

את עניין הידני אני כבר יודע היטב והסברתי פה למה המכונית צריכה להיות רק אוטומט בכל אופן שוב מבין 3 האפשרויות מה אוכלת הכי פחות דלק ומה סבירה מבחינת תחזוקה ואמינות

והאם יתכן מצב שבו נגיד לנסר 1.5 אוכלת פחות מסוויפט 1.3 או לחילופין דייהטסו ..כי אם כן אני עובר לאוטומט 1.5 ואפילו 1.6 4 הילוכים אוטומט שאמנם יהיה בעל נפח גדול יותר אך למרבה הפלא יאכל לי פחות דלק וכך גם פחות את הארנק! רק צריך כיוון שלכם לנקודות הספציפיות שהזכרתי...

תודה!

פורסם

מצטער, אבל קשה לומר.

זה תלוי בהרבה מאוד פרמטרים , החל מגיל הרכב והאופן בו טופל, וכלה במצב/כיוון הקרבורטור.

להערכתי הסוויפט/שרייד תהיינה יותר חסכוניות , במידה והן במצב טוב.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...