Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני צריך בבקשה המלצות על רכבים עד 50k מוכן למתוח עוד קצת אם יש משהו שווה להשקיע

בגדול אני מחפש רכב חסכוני אבל לא חייב מידי חסכוני אמין ונוח בטיפולים מעדיף אוטומט אבל מוכן גם ידני

בגדול הנסיעות היום יומיות שלי יהיו 10 15 קילומטר ביום ובסוף שבוע קצת יותר

נ.ב אני מתלבט אם לקנות מליסינג או יד שניה מה אתם חושבים ממליצים ?

המחשבה שלי למשל לקנות מליסינג היא האחריות שהם נותנים והתחייבות לקניה חוזרת זה משהו שאני צריך לתת דגש עליו או סתם טריק שיווקי ?

תודה רבה !

פורסם

ומה לגבי סיאט איביזה ? אני ממש אוהב את הרכב אבל אני שומע הרבה אנשים שמספרים על גיר בעייתי ומנוע בעייתי ?

מצטער על הדאבל אבל משום מה לא נותן לי לערוך

פורסם

אני הייתי בדיוק באותו צומת דרכים, וגם אני התחלתי מהאיביזה בתור הפייבוריטית - אבל לאחר חפירות אין קץ צמצמתי לרכבים הבאים (שנת 2010-2012, ידניים):

1. פיאט פונטו איבו (או גרנדה)

2. רנו קליאו

3. פולסווגן פולו - אבל צריך להיות זריז וסבלני

כל הרכבים הנ"ל הם בעלי צריכת דלק טובה מאוד, השניים הראשונים מאובזרים יפה מאוד וגם בעלי בטיחות גבוהה. כל הרכבים הם 'סופר מיני', אבל פרקטיים מבחינת מרווח ותא מטען.

למה לא הלכתי על איביזה? היא אמנם יפה מאוד, אבל אין לה אבזור מיוחד, אין לה צריכת דלק עדיפה, והעובדה שהיא 'גניבה' משפיעה מאוד על עלות הביטוח (ופייר? אני מעדיף למזער את הסיכון לגניבה כמה שניתן).

אני אישית החלטתי ללכת על האיבו, התלבטתי קשות בינה לבין פולו נהדרת שמצאתי - אבל האבזור, המחיר ומצב הרכב הובילו אותי לבחור באיבו.

בסופו של דבר - מבין הרכבים הנ"ל (וגם סיאט איביזה, וסקודה פאביה, ואולי עוד כמה) אין באמת בחירה אחת נכונה, יש כאן מרכיב חזק של טעם אישי והעדפות (הפיאט, לדוגמא, היא כנראה החלשה מכולן - אבל לי זה לא משנה). מה שחשוב הוא ללכת על סופר-מיני בתקציב שלך - זה מבטיח רכב כמעט חדש, עם אחזקה זולה, ועם נוחות מצויינת.

בהצלחה!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אם כבר הוזכרה הפונטו מהשנים 2010-2012 כדאי לשים לב שההפרש בין הגרנדה לאיבו במחירון מאוד נמוך, לעומת הפער בין הרכבים במציאות.

ממה שיצא לי לראות (לפחות בחיפוש אוטומטית) הגרנדה בשנים האלו בדר"כ מגיעה ברמת גימור אקטיב עם 2 כריות אוויר בלבד (כמובן פנים הרכב הוא של גרנדה, זהה לשנת 2007) לעומת זאת האיבו שגם ברמת גימור הנמוכה (אקטיב) מציעה 6-7 כריות אוויר, שליטה על המע' מההגה ועיצוב הרבה יותר נעים וחדש.

בהצלחה:wink:

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

בשביל 7000 ק"מ בשנה שאתה נוסע (לדבריך), אתה יכול ברמת העיקרון לקנות כל אוטו שבא לך, חסכוני או לא.

אתה יכול לקנות משפחתית בת 3 מליסינג או השכרה, או רכב סופר מיני בן שנתיים או מיני בת שנה (גם ליסינג או השכרה).

אני בעיקרון הייתי מחפש במקומך משהו בן שנה וקצת שנסעו בו הרבה (מעל 30 אלף ק"מ בשנה) ומוציא הנחה גבוהה ככל האפשר.

רוב האנשים היו ממש נרתעים מרכב בן שנה וחצי למשל שנסע 60 אלף ק"מ, כי רוב האנשים נוסעים מעל 20 אלף ק"מ בשנה. אתה נוסע מעט מאוד, ככה שהק"מ הגבוה מתקזז במהירות ותוך שנתיים האוטו כבר על ק"מ ממוצע. אתה בינתיים השגת הנחה גבוהה, לפעמים של 30% על רכב חדש יחסית. כדאי לבדוק.

פורסם

תודה רבה הבנתי את מה שאתם אומרים אך בכל זאת יש איזושהי המלצה על רכב אמין עם טיפולים נוחים ? בטווח המחירים האלה פחות או יותר

פורסם

אני יודע שמוכרים בחברת בלו סקאי פנדה אוטומטית בסביבות 50K, שנתון 2011. אוטו נהדר, אם כי הצורה שלו היא לא לכל אחד.

כמו כן אתה יכול למצוא פנדה ידנית מהדגם החדש, בוגרות השכרה, גם כן במחיר הזה - שנתונים 2012 בערך.

יש לך גם רנו קליאו, שברולט ספארק - בנות שנה ומשהו, שיהיו במחיר הזה.

עוד אופציה - לאנצ'יה אפסילון מודל 2011, רכב שעלה מעל 100 אלף ש"ח והיום נמכר בחצי מזה.

פורסם

הנה מה שאני הבאתי, בדיוק בתקציב שלך.

אפשר למצוא איבו שמורות ידניות/רובוטיות בתקציב שלך, היתרון שלהן הוא האבזור הבטיחותי והרגיל (אגב, לא הייתי מוותר על מערכת Blue&Me לאינטגרציה מלאה בין הרכב למכשיר ה-BT, היא פשוט מדהימה), נוחות, ומרווח פנים (שני מבוגרים יושבים מאחורה בכיף, בלי להצטופף יותר מדי ובלי לתקוע ברכיים במושבים הקדמיים). המראה זה עניין של טעם אבל אישית אני מאוד התחברתי אליו.

חבר נוסף שראה את הרכב שלי, ומחפש אף הוא רכב בתקציב 50k, ננעל על האיבו. עזרתי לו לחפש וכרגע יש לו 2 על הכוונת מאזור הצפון (שתיהן 2011, יד1 פרטי, רובוטיות [הוא לא רוצה ידני], בתקציב המדובר).

החסרון של הרכב: מותג עם שם בעייתי בארץ, וכפועל יוצא שוק חלש יותר (מצד שני, זוהי הסיבה שאתה יכול להרשות לעצמך אוטו עם כ"כ הרבה יתרונות בתקציב שלך).

אם אין לך בעיה מיוחדת עם צרפתיות, אז כפי שאמרתי - שווה לך להסתכל גם על הקליאו. לחבר יש (mark II) והוא מרוצה לחלוטין.

אם אתה גר באזור הצפון, אין לי בעיה שנפגש בהזדמנות ותוכל לחוש את האיבו שלי ולשפוט בעצמך אם זה לטעמך או לא.

נ.ב. אחד הגורמים החשובים שגרם לי להסגר על הרכב, הוא חבר קרוב של ההורים שלי. מדובר במכונאי עם ותק של 20+ שנה, שבשנים האחרונות עובד במוסך מרכזי של פיאט. הוא אמר לי שהגרנדה והאיבו אמינות מאוד, והדבר המסוכן היחיד בהן הוא שאם הגיר הרובוטי מתקלקל, אז בארץ לא יודעים(/רוצים?) לתקן כמו שצריך והרבה פעמים מחליפים את כל הגיר, וזה טיפול יקר. אני אישית הלכתי על ידני ככה שזה בכלל לא רלוונטי עבורי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אם אתה רוצה שהיא תהיה חיסכונית קח פולקסווגן לאבא שלי יש את הטרנספוטר של 2010 והיא אוכלת לו 6 ליטר ל 100 קילומטר בעירוני ובבין עירוני היא אוכלת 5 ליטר ל 100 קילומטר

• תוכן חדש...