Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2011: פונטו איבו VS פולו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחר ה-מ-ו-ן חפירות, ולא מעט עצות מועילות שקיבלתי כאן בפורום, החלטתי להתפקסס על הפונטו איבו.

הדרישות: תקציב של 50k (כנראה יאלץ לעלות קצת לאזור ה55), בטוח, אמין, חסכוני, מרווח שיספיק לעולל אחד. עדיפות לרכב ידני מפאת רצון לחסוך בדלק והורדת הסיכון לבעיות גיר יקרות (ותכלס, זה יותר כיף).

על הפרק היו האיביזה, קורסה, קליאו, פאביה - וכמובן הפונטו (גרנדה, ולאחר מכן איבו). סוויפט נפלה על נפח תא מטען, (כנ"ל כל רכב אחר עם פחות מ275ל', נניח מיקרה), מזדה 2 על צריכת דלק, יונדאי על חוסר התחברות לרכב.

הרכבים 'על הפרק' דומים למדי, ומבחינתי האישית מה שגרם ללכת לכיוון האיבו היא צריכת הדלק מצויינת (כנראה בישורת הראשונה מול כל הנ"ל), אבזור בטיחות עשיר יחסית, עלויות אחזקה לא גבוהות (ביטוח סביר, חלפים גם כן), אמינות (פיאט אמנם סובלת ממיתוג מחורבן בארץ שהורווח ב'יושר', אבל לפי החפירות שלי נראה שהפונטו'ס החדשות אמינות למדי), נוחות ואבזור. גרסאת האיבו לא יקרה בהפרש מהגרנדה, אבל מציעה איכות פנים עדיפה - ולכן אני מתכוונן אליה (למרות שהגרנדה גם על הפרק). אני מקווה לדוג אחת שמורה עם מנוע multi air, אבל זה כבר עניין של מזל. בכל מקרה- אבהיר שביצועים זה הדבר האחרון בסדר העדיפויות, כך שהביקורת המרכזית על הפיאט (לפי הביקורות לפחות) אינה רלוונטית עבורי.

בנוסף, בגלל שיש לי ג'וק במוח לפולסווגן, ובגלל שההורים של אשתי (שמשתתפים ברכישה) לא מאוד מתלהבים מהפונטו, אני שוקל גם להוסיף ~5-10k לתקציב ולהביא פולו 1.4 ידנית. למיטב ידיעתי היא מאוד חסכונית, יש לה מרווח פנים טוב לפחות באותה מידה, והחסרון המרכזי שלה הוא עלויות אחזקה (ביטוח/טיפולים) גבוהות יותר, וגם אבזור בטיחות שנופל מהפונטו בעלת 7 כריות האוויר. לטובתה יש שוק אוהד בהרבה (טוב, בגלל זה אני גם אצטרך לשלם יותר...), כנראה איכות הרכבה עדיפה, ומראה שגורם לי להגיר ריר - לא שזה משנה יותר מדי כי אשתי תהיה זו שתשתלט על הרכב, בעוד אני נשאר עם הפז'ו 306 '95 הותיקה והאהובה שלי...

השאלה היא - בהינתן שאני מדבר על שני רכבים עם פרמטרים זהים (יד 1, ק"מ נמוך, 2010/2011, 1.4 ידני) האם נראה לכם שהפולו מצדיקה את ההפרש השקלי? אנחנו זוג צעיר שבדיוק התחיל משכנתא, כך שחשוב לנו לנסות לא להתפזר יותר מדי עם ההוצאות (לדוגמא - אני לא מעוניין להוסיף עוד כסף ולנסות לדוג tsi dsg...)

וכמובן שכל input נוסף לגבי כל הדברים שרשמתי לעיל, יתקבל בברכה... ברור לי שבעולם הרכב אין אמת אחת מוחלטת, ואני תמיד שמח לקבל עוד מידע.

תודה רבה לכל מי שיגיב,

אור

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני נוהג בפולו 1.4 ידני 2011 וממליץ בחום. מבחינת איכות חומרים, אמינות ונוחות נראה לי שדי ברור שהיא

עולה על הפונטו. נכון שהטיפולים יקרים יותר אבל לדעתי זה שווה את זה. לגבי צריכת דלק

לא יודע מה הצריכה של הפונטו אבל עם הפולו הידנית אני עושה בבין עירוני 1:17 בנסיעה

רגועה יחסית(משתדל לא לעבור את ה110 קמ"ש פרט לעקיפות), בעיר היא עושה באזור ה1:14 כשלרוב

הצריכה המשולבת למיכל יוצאת לי כ-1:16.5 כשאני נוסע 60/40 לטובת הבינעירוני.

אני יכול להגיד לך בוודאות שאתה יכול למצוא פולו 2011 ידנית עם ק"מ נמוך יחסית באיזור ה65k ואף פחות.

אני ממליץ על סוכנות הטרייד אין של פליקס שפועלת מתוך אולם התצוגה של פולקסווגן בת"א

קניתי את הפולו שלי מרמי וגרי שמפעילים את הטרייד אין שם. אין מילים, אמינים ושירותיים ברמות! מה גם

שעל כל רכבי היד ראשונה שהם מוכרים הם נותנים שנת אחריות.

מקווה שעזרתי

פורסם

אני ממליץ על סוכנות הטרייד אין של פליקס שפועלת מתוך אולם התצוגה של פולקסווגן בת"א

קניתי את הפולו שלי מרמי וגרי שמפעילים את הטרייד אין שם. אין מילים, אמינים ושירותיים ברמות! מה גם

שעל כל רכבי היד ראשונה שהם מוכרים הם נותנים שנת אחריות.

מקווה שעזרתי

לגמרי עזרת! אני אתן להם צלצול בראשון בבוקר (אם יש לך טלפון אישי, אשמח לקבל בה"פ, לפעמים זה שאתה בא בהמלצת מישהו קצת עוזר ליחס...)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לגמרי יעזור, למרות שממה שאני קלטתי הם נותנים יחס טוב לכולם.

הנייד של רמי- 0544261225

תגיד שיגאל שקנה את הפולו הידנית כחול מטאל שלח אותך.

בהצלחה תעדכן

פורסם

הפולו עולה בממוצע כ 10K מהאיבו לפי מה שאנשים מוכרים ביד 2,אלא אם מדובר על הגירסה החזקה של האיבו,שאז היא הרבה יותר חזקה מהפולו 1.4.

הפולו יותר איכותית ויותר מרווחת מאחור,אבל גם אחזקה יותר יקרה כמו ביטוח למשל וגם כניראה גם החלפים.

אבל מבחינת בטיחות לאיבו יש 7 כריות אוויר,ואם תמצא את רמת האיבזור "150", היא תהיה גם הרבה יותר מאובזרת.

לי אישית 2 המושבים היו נוחים,אבל בפנים האיבו יותר מעניינת,כשמוסיפים לזה עלות אחזקה יקרה יותר,אני הייתי לוקח את האיבו במיוחד ברמת איבזור 150.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רמת האבזור של 150 עולה כמו פולו (לפחות), לפי יד2 נכון להיום. האם ידוע לך אם יש 150 עם מנוע מולטיאייר? לבינתיים אני לא מוצא את מולטיאייר (105 כ"ס).

פורסם

לפי יד 2,ואני גם זוכר בפירסומים היא הגיע רק עם המנוע הרגיל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הפונטו יותר אמינה מהפולו אין ספק בכלל.

ובאמת הפונטו מאוד מאובזרת ועל מראה אין בכלל מה לדבר הפיאט נראת הרבה יותר טוב מהפולו לדעתי זו אחת הסופר מיני הכי יפות בשוק , אם לא הכי.

הפונטו עושה טיפול כל 30,000ק"מ או 24 חודשים (אין לי מושג כל כמה עושה פולו עם המנוע המדובר).

לדעתי הפונטו עדיפה מכל הבחינות בגרסה החזקה אין בכלל מה לדבר , אבל אם פלסטיקה זה מה שעושה לך את זה לך על הפולו.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

מישהו יודע לומר לי סדר גודל של עלות הביטוח של איבו/פולו? האם הפולו סובלת מעלות שערורייתית כמו בת דודתה האיביזה?

פורסם

שלום,

יש ברשותי פונטו 1.4 ידנית מנוע מולטי אייר כבר 8 חודשים.

לגבי ביטוח, 2700 ש"ח (מקיף).

לגבי צריכת דלק, אני מצליח להוציא 1/13 - 1/14 בנסיעה רגועה כ - 60% כביש פתוח.

למיטב ידיעתי המנוע 1.4 הרגיל יותר חסכוני מהמולטי אייר.

סה"כ אני מרוצה מאוד מהקנייה, היה קשה מאוד "לדוג" אותה.

אם יש עוד שאלות אתה מוזמן.

בהצלחה.

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

פורסם

כשקונים פולקסווגן משלמים עוד 10-20 אחוז על הסמל.

הגיונית אין שום הצדקה לקניה, כבר עדיף ללכת על פאביה/איביזה, האחיות העממיות.

בנוסף כבר כמה שנים טובות מכוניות פולקסווגן לא מקיימות את הבטחותיהן, החל מתא הנוסעים של גולף דור 4 שנראה מעולה כחדש אבל הזדקן בהרבה פחות כבוד מכל רכב יפני/צרפתי וכו׳ בן גילו, ועוד מיני תקלות חוזרות ונשנות שמאחוריהן יש אחריןת קצרה ומחירי חלפים גבוהים.

פורסם

אני נוסע כיום על פיאט פונטו איבו 2010, עם גיר רובוטי.

הרכב אצלי כחודש ימים, ותשמע, אני מבסוט עד השמיים!

הרכב שלי הוא רמת גימור דיינמיק, מה שמבדיל אותו מרמת גימור אקטיב זה שיש ברכב שלי בקרת אקלים מפוצלת דיגיטלית (מכנית באקטיב), ידיות בצבע הרכב (שחורות באקטיב), וזהו בערך.

הרכב מאובזר בכל טוב: שליטה מההגה, בקרת אקלים מפוצלת (כאמור, בדיינמיק), כיבוי מנוע בעמידה (כמובן עם אופציה לביטול), מזגן חזק שעושה עבודה נפלאה, איכות החומרים מעולה לטעמי (אין קרקושים והכל נראה מאוד אחיד ומרגיש מאוד נעים), והעיצוב של הרכב פשוט עושה חשק לעמוד לידו ולהסתכל עליו, מה שקורה הרבה מאז שקניתי אותו. כל פעם שאני חונה ליד הבית אני פשוט עומד איזה דקה או שתיים ונהנה מאיך שהוא נראה. במיוחד עכשיו אחרי שהרכבתי לו חישוקי מגנזיום...

המנוע שאצלי זה ה1.4 אטמוספרי. 77 כוח סוס בסך הכל. הרכב לא עגלה, אבל בהחלט היה יכול להיות נחמד אם הוא היה מוציא קצת יותר סוסים. אני מאמין שלאשתך זה לא יפריע, וגם ציינת שביצועים זה אחרון ברשימת סדרי העדיפויות.

בשיוט ב100 קמ"ש המנוע נמצא על בערך 3100 סל"ד, 110 קמ"ש כבר מביא אותו ל3500 סל"ד. האמת, זה לא מורגש בכלל בתא הנוסעים. הכל עדיין שקט ומיגון הרוח הרבה יותר טוב ממה שחשבתי שיהיה ברכב סופר מיני. אני וחברה שלי מנהלים שיחות ברכב בזמן נסיעה בכביש 6 על 120 קמ"ש בצורה מאוד נעימה ובלי צורך לצעוק.

הגיר הוא 5 הילוכים, במקרה שלי רובוטי אבל הידני עדיין יהיה עם 5 הילוכים. בשיוט בינעירוני תרגיש בחסרונו של ההילוך השישי. לא ברמה שיגרום לך להתאכזב אלא יותר בקטע של "זה היה יכול להיות נחמד".

לכך גם מתקשר עניין צריכת הדלק. ההילוך השישי היה יכול לעזור בשיוט הבינעירוני בצריכת הדלק.

אני כרגע רק חודש איתו אבל בינתיים הרכב מראה צריכת דלק לא רעה בכלל של בערך 1/14.5-15 משולב. ואני גר בנשר עם המון עליות...

כשחיפשתי לקנות רכב, נורא חלמתי על הפולו 1.2 TSI. היום כשאני מסתכל אחורה אני פשוט אומר תודה לאל שהלכתי על הפונטו. גם אני נהנה כל כך ברמה שפשוט בא לי לצת לנסיעה ככה סתם כדי לנהוג וגם כי כנראה חסכתי כמה עשרות אלפים ברכישה, עוד כמה אלפים בביטוח, עוד כמה אלפים בטיפולים ובתיקונים לכשיהיו, והרכב נראה הרבה יותר טוב מהפולו.

מקווה שזה עוזר לך...

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

טוב אז אחרי בדיקת שני הרכבים, מחשבות והתלבטויות רבות - רכשתי היום את האיבו.

הנסיעה ומרווח הפנים הפתיעו אותי מאוד, התחושה הייתה זהה (עבורי) לתחושה של רכב משפחתי רגיל. הסל"ד אמנם גבוה ב110 קמ"ש (~3500), אבל בידוד הרעשים נהדר ובתכלס לא שומעים כלום. האבזור ממש מגניב (אינטרגרציה של BT עם מחשב הדרך, שליטה קולית, שליטה מההגה על הכל, חיבור USB, סאנרוף, מגנזיום), הרכב ממש חדש (יד 1 פרטית, 48k ק"מ, שום דבר רע לא עלה בבדיקת המכון) והמחיר נכנס בול לתקציב שהגדרנו (50k).

אעדכן עם צריכת דלק כשיהיה לי נתון יציב..

IMG_20131204_124249.jpg

• תוכן חדש...