Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו רבים, גם אני נעזר באי.בי לצורך רכישת פריטים וחלקים למכונית שלי, שנשלחים אלי בדואר ומגיעים בדרך כלל ללא עיכובים מיוחדים. כמו רבים, גם לי קורה פה ושם לשכוח לציין בפני המוכר שעליו לשלוח את החבילה בדואר רגיל ולא באחת מחברות השילוח המהיר וכמו רבים שפירסמו כאן לפני, גם אני נפלתי למלתעות פדרל אקספרס.

המדובר בהזמנה של מצמד לרום כרמל, שעלותו באנגליה 35 פאונד. החלק הנ"ל אינו דורש אישור משרד התחבורה. המשלוח לארץ עלה 65 פאונד. לא אמור להיות סיפור. והנה, קיבלתי אתמול מייל מנציג חברת "פדאקס" שבו כתוב:

"המשלוח הנ"ל נכנס להליך מכסי. מצורף למייל המסמכים הסרוקים מהמשלוח, וכן דף הסבר על חוקיות היבוא במכס. המשלוח דורש אישור ממשרד התחבורה. אנו יכולים לבצע את התהליך ואת השגת האישור. העלות לכך הוא 180 ₪ לפני מע"מ (212 אחרי). העלויות הצפויות לשחרור: דמי טיפול 129 ₪ לפני מע"מ (152 אחרי). אחסון ממן נכון להיום: 12.6 ₪ לפי 6 ק"ג".

הסיפור הנ"ל נשמע לי מוכר כאן מהפורום וגם מוזר. אז כתבתי לנציג סדרת שאלות:

1. החלק המדובר כלול ברשימת החלקים הפטורים מהצורך באישור משרד התחבורה. לפיכך, מי קבע שעל משרד התחבורה לאשר את יבוא החלק?

2. מאחר שאין צורך באישור משרד התחבורה, מי ישלם על כל עיכוב בשליחת החלק אלי ואת עלות "דמי האכסנה"?

3. פדאקס קיבלו תשלום עבור משלוח החבילה לארץ. מדלת לדלת. מדוע, אם כך, מופיע במייל שלך דרישה לתשלום "דמי טיפול". דמי טיפול במה בדיוק? בהנחה שמדובר בדמי טיפול בנוגע לשחרור מהמכס, מדוע (בהנחה שהחלק כן היה דורש אישור משרד התחבורה) יש תשלום כפול: גם דמי טיפול וגם השגת אישור?

לתשובתך המפורטת אודה.

וזו הייתה תשובתו של נציג החברה:

"להלן תשובות לשאלותיך:

1. אתה צודק, המוצר עצמו נמצא ברשימת החלקים הפטורים, אך דורש עדיין אישור של נציג משרד התחבורה בתחנת ההסגר בנמל תעופה. ההנחיות לבדיקה באה ממשרד התחבורה עצמו, בגלל ההקלות שניתנו למשלוחים ליבוא אישי בכל הנושא של מוצרים וחלקים לרכב.

נציג משרד התחבורה באופן רשמי נמצא בנתב"ג בין השעות 6 ל-9 בבוקר (לפעמים הוא גם חותך לפני הזמן).

פדקס במקרה הזה לוקחת גביה על השירות לשם השגת האישור, על כך שנציג מגיש את הניירת עם המשלוח עבורך ומשיג את האישור התחבורה למשלוח.

2. כל עוד המשלוח לא קיבל התרה מהמכס, וממתין לאישור הנציג התחבורה בנמל, המשלוח מאוחסן בחברת ממן, זכיינית המכס, וגובה על כך דמי אחסנה.

3. התשלום שניתן לפדקס באמת כולל בתוכו שליחה אווירית והבאת המשלוח עד אליך, אבל הוא לא כולל בתוכו את העבודה של עמילות המכס ושל המיסים שמשולמים למדינה.

דמי הטיפול הוא התשלום עבור העבודה על שחרור המשלוח מהמכס.

אישורים או שירותים נלווים לא כוללים בעלות הנ"ל, ובמקרה הזה אישור משרד התחבורה, המיסים (אם יהיו),אחסון ועמילות המכס.

מקווה שעניתי על שאלותיך"

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וזו תשובתי האחרונה לנציג:

"מצטער. עדיין אני לא מבין מדוע אם החלק פטור אישור משרד התחבורה, צריך אישור משרד התחבורה. כל הרעיון בפטור הוא לחסוך את הבירוקרטיה. אם החלק פטור, מדוע עלי לשלם על השגת אישור שהוא פטור? אין בזה שום היגיון וגם סותר את מה שכתבת במייל המקורי. שיסתכל אדון נציג משרד התחבורה על החלק, יראה שאינו דורש אישור וישחרר אותו למשלוח. מדוע עלי לשלם לכם על השגת אישור בו אין צורך?

ומדוע חלק שעלותו כה נמוכה מעוכב במכס? זו פשוט סחבת לשמה ודרך מסריחה-משהו להוציא כספים נוספים. לא הגיוני שחלק שעלותו כולל משלוח היא 600 שקלים, אתם תגבו חמישים אחוזים על כלום: קבלת אישור משרד תחבורה בו אין צורך וגביית דמי טיפול על טיפול בו אין צורך. אם זו לא גביית כספים לשווא, מה כן?

ברור לי שזו השיטה. מצטברים אצלנו לא מעט תלונות כאלו על החברה שלכם ועכשיו כשאני חווה זאת באופן אישי - אני מבין עד כמה הדבר מקומם. מחזיקים את הלקוח כמו בן ערובה: או שתשלם לנו מאות שקלים על ״שירות״, או שתצטרך להטריח את עצמך, לבזבז שעות בכדי לקבל בנתב״ג משהו שהיה אמור להגיע אלייך הבייתה ועוד לשלם בגלל זה דמי אכסנה מופרזים שגדלים מדי יום. אני לא ביקשתי שתאכסנו לי את החלק. אני הזמנתי את השירות מכם בידיעה שהחלק יגיע אלי הבייתה.

שלח לי את כל הטפסים הדרושים ואני אדאג לשחרר את החבילה בעצמי

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

מניסיון, זה תרגיל עוקץ של פדקס.

חבר שהיה לו מקרה דומה ביקש ממני לדבר עם חבר שעובד שנים בפדקס בקשר לכל הסעיפי חיוב שדרשו ממנו.

בוא נגיד רק שהחבר הצליח להשיג לו הנחה מכמה מהסעיפים ויצא לו משהו כמו 300 שקל פחות בתשלום על השירותים שלהם.

בקיצור גם שם הוכח ששיטת מצליח עובדת.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

הסיבה שבעטיה פירסמתי את הנושא הזה היא ש... די! נמאס שעושקים אותנו. זה קורה לכל אחד מאיתנו ובהיותנו לבד, בלית בררה - אנחנו מורידים את הראש ואוכלים את הח#@א שמאכילים אותנו. אבל כוחנו במספרנו. אפשר לשים לזה סוף.

אם אתם שותפים לדעתי, אז קדימה. הבמה שלכם. לכל סיפורי "העוקץ" ורעיונות לשינוי.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

זו הדרך של פדקס להגיד לך עזוב אותנו ממספרים קטנים 65 פאונד משלוח ? לא שווה להניע את האוטו ולהגיע אליך

שלם 100 פאונד לנו ולכל העלוקות שהמצאנו ואז אולי נגיע בשעה שתתאים לנו.

הם לא רוצים בארץ את הלקוח הקטן!!!!

תזמין 10 חבילות ביום ותראה איך העסק זורם.

כשהגעתי מארה"ב לארץ הופתעתי מ"יכולות" הסניף הישראלי להסתבך בבירוקרטיה ולסבך את הלקוח בהוצאות מתחסדות.

מקסימום תגיד להם שישלחו בחזרה!

תזמין עוד אחד בדואר עפולה זה מגיע נקי משטויות.

פורסם

בפורום השכן הפולגז ידוע כבר זמן רב שלא להזמין חלקים דרך החברות האלה.

אם תכנס לשם (השמועה מספרת שיש לך אופנוע) ותקבל המון תשובות וידע.

בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אנחנו כלקוחות, מעניינים את קצה האקס של הפדרל. גם אם כמה מאות מקוראי הפורום הזה שלא ישתמשו בשירותי החברה זו - זה לא יזיז להם. לדעתי, הדרך הכי יעילה להעלות את המודעות, זו כתבה בעיתון מרכזי או בחדשות בטלויזיה והכי יעיל - להגיע לאיזה חבר כנסת או שר ויעשה מעשה "כחלון" ויסגור את משאבת הכסף הזו אחת ולתמיד.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

טרי מהיום- סטאטור לווספה+משלוח מהודו- 225 ש"ח

דמי אחסון, עמילות מכס, אישור משרד התחבורה(למרות שמופיע ברשימת השחרור המהיר)-375 ש"ח!!!

גזל לאור יום. ארץ אוכלת יושביה.

20131024_210659.jpg

Capture1.JPG

Capture.JPG

"Get around better- travel Lambretta"

פורסם

און ידידי

מכיר את המקרה מקרוב

אכן תרגיל עוקץ

יאללה מלחמה אני איתך

מוכן לממן עו"ד

הגיעו מים עד גועל נפש

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם
טרי מהיום- סטאטור לווספה+משלוח מהודו- 225 ש"ח

דמי אחסון, עמילות מכס, אישור משרד התחבורה(למרות שמופיע ברשימת השחרור המהיר)-375 ש"ח!!!

גזל לאור יום. ארץ אוכלת יושביה.

בדיוק אותם סכומים שביקשו ממני. רק הרשה לי לתקן אותך: האשמה הפעם לא מוטלת בפתחה של המדינה, אלא של הפדרל. ״דמי טיפול ואישור משרד התחבורה״, אלו הם סכומים שנגבים על ידי חברת השילוח. על שום מה ולמה?

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

שימו לב הם מודים לכם ש"בחרתם" FEDEX כאילו בחרנו. הספק שלנו חשב שהשרות בכל העולם אחיד ויעיל רק לא יודע שהנציגות בארץ אולי הזכינות מחככת ידיה בהנאה מהחבילה שנפלה לידיה.

מובטח לכם שיש שרות 24 שעות לגזלה אבל עובדים עבורכם בלהוציא מכם כסף מ 8 עד 5 בערב ותמיד יש שישי שבת בארוע.

לא יעזור כיתוב בעברית בפייסבוק. חברת האם לא קוראת את זה. הנציגות בארץ מתפרנסת מזה אז למה לה לדווח לחברת האם על אי שביעות לקוחותיה בארץ הקודש?

פורסם

תנו לי לתת דוגמא הרבה יותר קיצונית.

הזמנתי עבור המרצדס שאני משפץ ( כבר יותר מדי זמן...) סט של מדבקות שמשחזרות את המקור.

המדובר בחמש מדבקות, אחת לרדיאטור , אחת מציינת את סוג השמן הרצוי, ועוד כמה כאלה.

מחיר קנייה באי ביי $9.50 מחיר משלוח $2.50. סה״כ $12.00

נשלח במעטפה רגילה של דאר מכתבים אבל לא דרך US mail אלא דרך פדקס.

קיבלתי טלפון שהמשלוח נבחר על ידי המכס למדגם ולכן עלי לשלם 252 ₪ דמי טיפול ואיחסון.

מכיוון שאני עובד 100 מטר מהמחסן שלהם הלכתי למשרדי פדקס שם נאמר אותו דבר.

המכס דוגם משלוחים על בסיס רנדומלי והמשלוח שלי זכה.

כל ההסברים שלי לא עזרו ולכן הענקתי את המדבקות לחברת פדקס, מלווה באיחולים לבביים שיכניסו את זה ל&@€#^ שלהם

הזמנתי עוד מעטפה זהה והפעם ביקשתי מהשולח לשלוח בדאר רגיל. שבועיים אחרי זה המעטפה הגיעה בדאר רשום ובא לציון גואל.

פורסם
תנו לי לתת דוגמא הרבה יותר קיצונית.

הזמנתי עבור המרצדס שאני משפץ ( כבר יותר מדי זמן...) סט של מדבקות שמשחזרות את המקור.

המדובר בחמש מדבקות, אחת לרדיאטור , אחת מציינת את סוג השמן הרצוי, ועוד כמה כאלה.

מחיר קנייה באי ביי $9.50 מחיר משלוח $2.50. סה״כ $12.00

נשלח במעטפה רגילה של דאר מכתבים אבל לא דרך US mail אלא דרך פדקס.

קיבלתי טלפון שהמשלוח נבחר על ידי המכס למדגם ולכן עלי לשלם 252 ₪ דמי טיפול ואיחסון.

מכיוון שאני עובד 100 מטר מהמחסן שלהם הלכתי למשרדי פדקס שם נאמר אותו דבר.

המכס דוגם משלוחים על בסיס רנדומלי והמשלוח שלי זכה.

כל ההסברים שלי לא עזרו ולכן הענקתי את המדבקות לחברת פדקס, מלווה באיחולים לבביים שיכניסו את זה ל&@€#^ שלהם

הזמנתי עוד מעטפה זהה והפעם ביקשתי מהשולח לשלוח בדאר רגיל. שבועיים אחרי זה המעטפה הגיעה בדאר רשום ובא לציון גואל.

אפשר לשאול את השאלה אחרת: האם מישהו הזמין חבילה דרך פד-אקס והחבילה שלו הגיעה מבלי שהיא ״נדגמה״ על ידי המכס ומבלי שהתבקש לשלם ״דמי טיפול ושירות״ לפד-אקס? גם אם התשובה חיובית, אני מניח שהיא בטלה בשישים ביחס לתשובה ההפוכה. עכשיו, האם מישהו יכול להעריך כמה חבילות מגיעות בדרך זו ״ונדגמות״ וכמה כסף פד-אקס עושה בדרך זו?

למה אני לא חשבתי על סטרט-אפ כזה...

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...