Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.:wink:

חלקכם מכירים אותי וחלקכם לא, שמי יוני ואני חובב גדול מאוד של SQ ומערכות סאונד ברמה גבוה מאוד, אבל אני גם אחד שאין לא כמעט בכלל תקציב לתחום היפה הזה כי הציוד שהייתי רוצה מאוד יקר לי, אבל אני מתגלגל מפה לשם ונופל גם על ציוד טוב בסכומים זולים שאני יכול לפעמים לעמוד בהם.

בגלל חוסר התקציב לתחום אני משתדל לנסות המון דברים וגם לבנות בעצמי ויוצא לי המון להתנסות עם ציוד ביתי זול וכל מיני ראיונות זולים ולפעמיים גם אני רואה דברים שמביאים לי פתאום ראיונות :-P כמו למי שזוכר את פרוייקט הדיבוריות בתור מידראנג ברכב הישן שלי.

הנה תזכורת למי שזוכר או למי שלא ראה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=411737

בפוסט הזה מדובר במגברונים סינים קטנים שבנויים מקיט פשוט שיצא לי להתקל הרבה פעמיים בגלישה באיביי בסכומים של גרושים, גרושים זה בין 20 שקלים ל-70 שקלים.

זה המגברון שאני הזמנתי:

http://www.ebay.com/itm/TDA7297F-2-Ch-Digital-Amplifier-15W-15W-Dual-Channel-Amplifier-Board-9V-18V-NEW-/290846354549?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item43b7cb2c75#ht_5022wt_986

אמרתי לעצמי למה לא להזמין אחד מה כבר יכול להיות, והזמני.

כיום הטוויטרים שלי מוגברים על פוניקס גולד טיטניום ישן מאוד איכותי וצליל מדהים אך לאחרונה הוא קצת ישתבש ומשהו קרה לו ואין לי עכשיו עצבים להשקיע על תיקון.

אני כמעט כל שבוע נפגש עם שרוטי האודיו כמוני :lol:בתחום ה-SQ לבדיקות וניסיונות, חבר שלי עוזי רכש לאחרונה מגבר ישן קלאס A תוצרת ADS יקח לו קצת זמן להתקין אותו אצלו כי הוא מחליף רכב אז הצעתי לו לבדוק אותו אצלי.

התוצאות מדהימות הסאונד ניהיה יותר עגול פחות חודר לאוזן יותר נקי מפורט ומאוזן.

לאחרונה ראיתי פה ביד שניה באטלרים למכירה במחירים מצחיקים והתחלתי להתעניין בזה, כי אני זוכר ששמעתי אותם על מורלים זה היה מדהים.

החבר עם הבאטלרים החליף רכב והבאטלרים מפורקים אז הצעתי לעשות ניסוי אצלי כדי לראות התרשמויות על פני ה-ADS שחיברתי, התוצאות מהבאטלר מדהימות בכל פרמטר אפשרי הסאונד מנגן ויוצא מהרמקולים כאילו אין רמקולים ברכב, כמובן שמדובר במגבר עם מנורות משודרגות למנורות משנות ה-60 כך שאני לא יודע לתת רשמים איך הבאטלר מנגן עם המנורות הסיניות.

השבוע כבר תכננתי ללכת לקנות באטלר אבל הבחור לא ענה לי, בנתיים אמא שלי אומרת שהגיע איזה דואל מחו"ל ואחי גם שהזמין כמה דברים מאייביי רץ לדואר להביא מה ששלחו כי הוא חשב ההזמנה שלו הגיע, בסוף מסתבר זאת ההזמנה שלי:-P ואני שולף מהשקית את המגברון הקטן.

לא יכולתי לחכות אמרתי אני חייב לבדוק מה זה נותן לפני שאני מוציא אלפי שקלים על באטלר, נסעתי להום סנטר לקנות RCA מתפצל לאוזניות, ומפצל מזכר לנקבה.

בסוף מצאתי שם מפצלים פשוטים (עושים לי רעש חזק) שקניתי רק לבדיקה לראות מה המגברון הזה עושה בכלל, חברים מה תגידו הפתעה... לא להאמין איזה סאונד יוצא לי מהטוויטרים ניהיה לי צמרמורת כאילו חיברתי שוב את ה-ADS של עוזי שכל כך התלהבתי ממנו.

יצאתי עם חיוך גדול ושעליתי הבית כבר הזמנתי מגברון מנורות, כן כן יש גם מנורות.

דומה לזה:

http://www.ebay.com/itm/Buffer-6N3-5670-Pre-amp-Tube-PRE-Amplifier-Kit-DIY-Y28-/260789484909?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item3cb843bd6d#ht_3163wt_810

הינה כמה תמונות וסירטון תהנו:

בסרטון הגברתי קצת יותר מידיי ווליום אז הסאונד של המצלמה קצת השתגע, אבל לא יכולתי להנמיך מרוב שנהנתי.

http://www.youtube.com/watch?v=PlXaNzqAK5Y&feature=youtu.be דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

11.jpg

22.jpg

HU:Grunding GX3800 ,Amp Speakers :Ausidon.Vrx 4.300 SUB:Hertz es 300 old MidBass:Carwales CL6.5 3L MidRange:Carwales CL 3  Tweeter:  Carwales CL1+RIbbon amt

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יוני,

זה בדיוק מה שאני אוהב בך - אתה חריג, שונה. עושה את הדברים אחרת.

אמנם אתה מאוד סוטר פה את עצמך וזה רק מחזק את מה שאמרתי לך על זה שאני פשוט לא מאמין יותר בקלאסים של מגברים אבל בוא לא נפתח תיבת פנדורה?

אני רק שאלה - המגבר נורות שאתה העלית הוא קדם מגבר - הוא מוציא לפי מה שאני מבין 10 וואט לערוץ סה"כ נכון? - לדעתי לטוויטרים זה יספיק גם יספיק

אבל מתח העבודה שלו הוא בכלל AC ולא DC - איך אתה מתכוון לחבר אותו לרכב? או שפספסתי משהו כאן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הזמנתי אחד DC לא AC אבל משום מה הוא נהלם לי מהדף לא מוצא אותו.

אמרתי שזה דומה ללינק שנתתי.

HU:Grunding GX3800 ,Amp Speakers :Ausidon.Vrx 4.300 SUB:Hertz es 300 old MidBass:Carwales CL6.5 3L MidRange:Carwales CL 3  Tweeter:  Carwales CL1+RIbbon amt

פורסם

אז זה מה שפספסתי.

אפרופו אם אתה רוצה בדיוק שיפצתי מגברון אולד סקול של MTX סדרת ט'אנדר הישנה והטובה (שנות ה90) שמוציא 30 וואט לערוץ במוצהר (יותר לכוון של 50 וואט בפועל).

מאוד מזכיר איזה ST60 נחמד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי את עניןן ה DC כבר הבהרתי לו, הייתה לי עד לא מזמן תכנית לבנות מגבר על העקרון של באטלר, קדם מגבר מנורות, והגברה מבוססת קלאס A/B או D , מסתבר שכל זה יצטרך גם ספק כוח משלו.

המגבר (קדם מגבר לייתר דיוק) מנורות דורש מתח DC של 260V, מה שיצריך גם ממיר ומייצב מתח.

המגבר עצמו יותר פשוט, יעבוד על 12V.

ספק כוח, מיצב וממיר מ 12V ל 260V, 12.6V ו-6.3V (אלו המתחים שדורשות הנורות, זרמים בהתאמה).

הכל נמצא באתר הזה, וכל המוצרים זמינים באיביי, בעל הבית ממש נחמד, ומוכן לעזור בכל מה שקשור בפרוייקט כזה.

התכנון שלי הוא לדחוף את הכל לתוך גוף של מגבר פשוט, העלות המשוערת אמורה להיות בסביבות ה 600 שקלים.

למה ירדתי מזה? לא ירדתי מזה, פשוט שפורסם באטלר הייתי ככה :shock:, ואז פורסם גנסיס דואל מונו ושוב :shock:, אבל כנראה שהחתונה מורידה את שניהם מהפרק לזמן הקרוב לפחות.

נראה מה יהיה עם זה כבר.

יוני שאפו!!!

לדעתי ניצחת את השיטה, מזמן.

SCANSPEAK

פורסם

וואו זה נראה מעניין - בני, תודה - המוח שלי כרגע יותר מידי עייף בכדי לעקל מידע חדש אבל זה יכנס לפייבוריטים שלי.

מטוס זעיר ללא טייס!

כלומר מזל"ט - ז"א מזל-טוב

החתונה קודם, עזוב את כל השטויות, שום דבר לא יביא לך את האהבה שבית חם ואשה (חמה גם כן אני מקווה :-D ) ובסופו של דבר איזה משהו קטן שבוכה בלילה יוכלו לתת לך!

Pioneer TS-X150

פורסם

פ-ו-ל-נ-י-ה, אבל אין עליה!

ואל דאגה היא דאגה להבהיר לי טוב מאד ש "דואל שמונו" לא יהיה בקרוב.

לטענתה עדיף דשא סינטטי בגינה (קלאס A כן?), לך תתווכח עם פולניה.

SCANSPEAK

פורסם

מקווה שדבריי לא יתפרשו שוב לא נכון (לא מחפש וויכוחים).

הרעיון אכן נחמד ומעניין לשמוע, אבל זאת לא יכולה להיות עצה לכל משתמש שמחפש לחסוך.

בואו לא נשכח שלפותח השרשור יש יחידת ראש מבין הכי איכותיות שיש, שלבד עולה פי 2 מהמערכת הממוצעת.

ככה שלהגיד שזה נשמע טוב ובגרושים עם קלאריון ג'נסיס ושאר התשתית והרכיבים מסביב זה דיי סתירה של הדברים.

פורסם

מור המטרה איננה להציע מעבר למגברים סינים מבניה עצמית, הציוד של יוני מפורסם בחתימה שלו, אין פה ניסיון הסתרה, נהפוכו.

בשבועות האחרונים הוא ניסה כמה וכמה סוגי הגברה שונים, כולם לטוויטרים, אני דיי בטוח שהמגברון הזה לא יוכל להחזיק מידים, בטח שלא וופרים.

אבל

בתור בדיקת היתכנות זה יותר מאחלה, ואני מאד מקווה שהתכנית שהסברתי לאדי תצא לפועל (מגברון דומה אמור לבוא אחרי הקדם מגבר מנורות, בכל אופן למי שאוהב את ההתעסקות זה משדרג את התחביב המון, אלף אלפי הבדלות מללכת לקנות מגבר מוכן, משהו שהרכבת לבד, עובד ונשמע טוב, נהדר!

מה שכן זה מצריך תיכנון מוקדם, עם קצת ידע באלקטרוניקה, ואני לא רואה סיבה שלא תהיה תוצאה טובה, לא יודע כמה טובה בהשוואה לאי אלו מגברים, אבל בשורה התחתונה זה תחביב, ואם ההתעסקות גוררת הנאה, אז למה לא.

SCANSPEAK

פורסם

בני,

לא אמרתי שמישהו מנסה להסתיר משהו או לשקר, אין לי מושג איך אתה מגיע לחשוב על דברים כאלה בכלל.

מה שאמרתי פשוט, כמו בפרוייקט הדיבוריות, וגם כאן ישנו דיבור על לשמוע טוב ובמחיר נמוך "גרושים" (מסכים איתך לגמרי לגבי ההתעסקות והתחביב אבל לא זו הנקודה).

כאשר שאר הציוד שווה עשרות אלפי שקלים (אני מתייחס כמובן למחיר של הדברים כחדש) זה דיי מטעה לבוא ולהגיד שאפשר לגרום למגבר כזה או אחר להישמע מעולה.

יש פה הרבה גורמים מעבר ושאר הרכיבים הסובבים את המגברון הזה הם מהמעלה הראשונה.

פורסם

יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון, מצטער.

הכוונה היא שזה לא בא בתור עצה "מוכחת" מפי "אחד שמבין" להחלפת מגברים בעלי איכות מוכחת, נטו שיתוף של פרויקט DIY.

ואתה יודע מה אם תשתית, HU, ודרייברים טובים יכולים להתעלות על מגרעות של מגברון כזה, זה בהחלט מעלה כמה סימני שאלה (לדעתי לפחות).

אישית מעניין אותי מה ייצא מהפרויקט של המגבר מנורות DIY, לא צופה להרים וגבעות, אבל לך תדע.

SCANSPEAK

פורסם

הסימני שאלה שעולים לך אלה בדיוק הדברים שאדי דיבר עליהם שלא לפתוח תיבת פנדורה.

דבר איתו בפרטי הוא יאיר עינייך קצת.

פורסם

לא, למיטב הבנתי תיבת הפנדורה של אדי היא עניין הקלאס.

הסימני שאלה שצצו אצלי זה אם זה נשמע טוב, למה ללכת ולהשקיע אלפי שקלים במגבר רציני, ולא להרכיב אחד לבד, בשביל הנסיון, אני באמת ובתמים מאמין שיש פה פוטנציאל מאד מאד גבוה.

תעיין קצת באתר ההוא, רוב הציוד שם הוא רפליקה 1:1 של ציוד סופר נחשק (בייתי, יש מבוססי דנון, מקינטוש, לא סתם), ואם אפשר (ולדעתי אפשר, פה קבור הכלב) לשלב את זה באריזה כוללת שתתאים לרכב זה בהחלט מעניין, ומעלה סימני שאלה לגבי רכישת מגבר נחשק.

(ולמען הסר ספק, זה הכל בגדר מחשבה כרגע, שאני מאמין שאכן תצא לפועל, חלילה לא בגדר המלצה לאף אחד)

SCANSPEAK

פורסם

העניין עם אדי זה לגבי מגברי תצורת הקלאס, על פי דעתו אין שום השפעה בין קלאס D לבין AB לבין A, ולדעתי יש המון וזה לא רק לדעתי זה נבדק אצלי ברכב.

המטרה כאן היא לא לבוא ולהחליף מגבר על פני מגברים סינים, אלה המגברון לטווטרים הזה יכול לשמש כאות מאוד נקיה וישיר מהרדיו כי אין לא שום מעגלים מיסביב שמסרס את האות הישירה מהרדיו.

כידוע שגם כמו במכשיר כמו ה- P99 קלאריון HX אין הגברה פנימית שאני יכול לחבר אלמנטים ישר לרדיו אלה רק דרך מגבר לכן חשבתי על זה, זה יכול לישמע כמו מגבר של רדיו כביכול אתה מקבל את הסינגל ישר מהרדיו בלי שום פילטרים של סינון כמו במגברים שאנחנו משתמשים לרוב.

העניין פה שזה משמש פתרון טוב להגברת טוויטרים ובמקום ללכת לקנות מגבר איכותי לטוויטרים של אלפי שקלים כדי להגיע לאות הכי נקי מהרדיו אני חושב שזה דפקה פיתרון מעניין ששווה לנסות בעלות כמעט אפסית.

אני עדיין בשוק מהתוצאות אני שומע דברים שלא שמעתי במגבר שלי.

• תוכן חדש...