Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי פונטו 2003 ידני SX ורציתי לאבזר אותה בדבר הבסיסי של שלט (קיבלתי את הרעיון והידיעה שזה אפשרי מ"מועדון פיאט")

אז ככה ברשותי שתי אופציות -

*התקנת שלטי נוחות http://www.ebay.com/itm/Universal-Car-Remote-Central-Kit-Door-Lock-Locking-Vehicle-Keyless-Entry-System-/310553007044?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item484e66d3c4

מאייבי שעולה כ50 שקל ,מגיע בערכה שני שלטים (חיבור למרים חלונות וכו')

*התקנת שלטי נוחות + מפתח קפיצי (בעלות של 67 שקל מאתר כגון איביי) וכאן ניכנסת הבעיה .

אני גר בעפולה ועברתי בכל בתי העסק ולאף אחד אין את המיכשור(מסתבר מפתח לפנטגון) כדי לשכפל חוץ מאחד שמוכן ב400 , לשאלתי זה מחיר שפוי ? אפשר לקבל המלצה לבתי עסק באזור המרכז אם המחיר ריאלי יותר !

נ.ב.

התקנת השלט נוחות הראשון ללא שיכפול המפתח , מעבר התקנה ביתית ? או שמחייב חשמלאי ?

המון תודה !

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על השרשור שלי ממועדון פיאט, דרך אגב יש לו פה תאום, גם שם יש תשובות להרבה שאלות: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=464884

אצלך זה רכב שונה, אז החוטים יהיו בצבעים שונים כנראה. אבל העיקרון זהה.

אם תחליט שאתה מתקין את הסט שבלינק שנתת, אתה יכול להתקין אותו לבד עם חוש טכני ברמה סבירה. ולא תצטרך שום שכפול מעבר להתקנה.

אם תחליט ללכת על סט עם מפתח קפיצי, תצטרך לשכפל גם מפתח וצ'יפ. לא יודע אם סוג הצ'יפ זהה לזה שבדור ראשון, אבל לי עלה שכפול של מפתח וצ'יפ 100 שקל בבאר שבע. אתה יכול להתקשר לבית העסק ששכפלתי אצלו ולשאול אם יש להם צ'יפ לפיאט שלך ולברר מחיר. עכשיו קיץ, מקסימום תעצור שם בדרך לאילת :lol:

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

כן אני מדבר על השירשור שלך שגם אותו קראתי והשכלתי ,

אני בירתתי ורוצים ממני 400 שקל חח אני חושב לברר עוד ואם המחירים ירדו אז הלך על זה ואם לא התפשר על שלט נוחות מבלי מפתח !

וככה בשביל התיאוריה כל עיניין ההתקנה של "יחידת האם" יושב בתוך תיבת הפיוזים שבתא הנהג ?

אשמח לקבל את מספר בית עסק כדאי לקבל הצעת מחיר !

פורסם

גם לי יש פונטו ספייס, שיכפול מפתח ללא ציפ עולה 100

שיכפול עם ציפ זה 400

ושיכפול מפתח+ציפ+מפתח קפיצי+קידוד שלט האזעקה ללחצנים של הקפיץ עולה 600 שקל

בחיפה.

אני גם עושה את זה עכשיו אבל במקום לשכפל ציפ פשוט עם סכין יפנית גילפתי את המפתח הכחול של הפיאט עד שהציפ נגלה ואז בזהירות הוצאתי אותו ושתלתי אותו במפתח קפיצי ונגמר הסיפור.

ובמקום לקודד את השלט לקפיץ עם שלט של 600 שקל פשוט אני מפרק את השלט של הנעילה מרכזית ושותל אותו בקפיץ.

חצי שעה עבודה ו0 שקל

פורסם
גם לי יש פונטו ספייס, שיכפול מפתח ללא ציפ עולה 100

שיכפול עם ציפ זה 400

ושיכפול מפתח+ציפ+מפתח קפיצי+קידוד שלט האזעקה ללחצנים של הקפיץ עולה 600 שקל

בחיפה.

אני גם עושה את זה עכשיו אבל במקום לשכפל ציפ פשוט עם סכין יפנית גילפתי את המפתח הכחול של הפיאט עד שהציפ נגלה ואז בזהירות הוצאתי אותו ושתלתי אותו במפתח קפיצי ונגמר הסיפור.

ובמקום לקודד את השלט לקפיץ עם שלט של 600 שקל פשוט אני מפרק את השלט של הנעילה מרכזית ושותל אותו בקפיץ.

חצי שעה עבודה ו0 שקל

רעיון טובב אבל יש לי כמה שאלות בנושא , בעצם הציפ זה עיגול (דומה לבטריה של שעון ? והוא מחחובר ללהב איכשהוא ?) ובתאוריה אם אני אקח את הציפ' והצמיד אותו לסוויצ' ואניע את הרכב עם מפתח החדש האוטו יניע ?

ובשלט הקפיצי יש מקום ייעודי לציפ' ?

אני לא יצטרך לקודד את השלט לאזעקה משום שאני קונה יחידה חדשה בפני עצמה ? מה שכרגע יש לי ברכב זה רק קודנית וגמרנו, מקיש קוד ומתניע .

פורסם

אם יש לך מפתח ספייר אז שליפת הצ'יפ מהמפתח זו גם אופציה. אבל קח בחשבון שזה רכיב די עדין והוא עלול להינזק.

אם אין לך אזעקה אז לא צריך לקודד שום דבר בשבילה.

בשלט ששלחתי לך בפרטי יש מקום יעודי לצ'יפ.

ככה נראה צ'יפ:

car-tpx2-transponder-chip-.jpg

אם תצמיד אותו לסוויצ' ותכניס מפתח ללא צ'יפ אז תוכל להניע.

אפשר גם להדביק את הצ'יפ לסוויץ', ואז תוכל לשכפל מפתחות בלי צ'יפ, אבל לא מומלץ לעשות כזה דבר.

פה שכפלתי את המפתח שלי: http://www.d.co.il/9518630/29970

תתקשר לקבל הצעת מחיר. אם יתנו לך מחיר טוב, אולי אפילו יהיה שווה לך לשלוח בדואר למישהו מבאר שבע את הגולם והמפתח המקורי (ובינתיים תשתמש בספייר).

פורסם

מתן ענה על כל התשובות אבל אני יוסיף ויאמר, עם השלט הקפיצי שאתה קונה יש בו לחצנים מובנים לפתיחת וסגירת דלתות ותא מטען, אז הם לא יהיו שמישים, לעשות אותם שמישים אפשר בשתי דרכים, הדרך הראשונה זה לקנות מפתח "חכם" שאפשר לצרוב לו בזיכרון את השלט של הנ"מ, עולה 600 ש"ח, אופציה ב' זה מסובך וחינם, לפרק את שני השלטים ולשתול את המוח של השלט נ"מ בקפיץ, שאת זה אני מתכנן לעשות בזמן הקרוב שיתפנה לי קצת.

ולהגיד לך את האמת, תחזיר אותי כמה שבועות אחורה והייתי מחפש לי אזעקת ביפר משומשת ב300 שקל ועושה מפתח קפיץ פשוט.

פורסם

מעולה והמון תודה על המידע , החכמתי !

לדני אני מתכנן להתקין יחידה שלמה(מפתח+שלט קפיץ ויחידת אם ען כל החייוט הנילווה) חדשה באוטו , אין לי כרגע שום דבר חוץ מקודנית ,

ואצלך ברכב לפי התיאור שלך אם הבנתי נכון כבר הייתה לך נעילה מרכזית עם שלט והחלטת לשים שלט קפיץ וכאן ניכנס כל הסיבוך של קידוד שלטים ?

ולגבי מתן אפשר לדעת למה אתה ממליץ שלא ?

ואיך בעצם הציפ' הזה קשור להתנעה של הרכב , אפשר לקבל איזה הסבר קצרצר ככה לחיזוק הידע הכללי ?

בנוסף הנה התמונות של המפתח , איפה בעצם נמצא הציפ' ואיך לקלף/לגרד כדאי לשלוף אותו משם ?

emdgznnezixm.jpg

jzo4nqw4yldy.jpg

ואם הבנתי נכון זה הסדר פעולות שאני צריך לעשות -

קניית ערכה

שיכפול מפתח גלם

הוצאת הציפ' מהמפתח ספייר והכנסתו למפתח החדש

התקנת המערכת/יחידה באוטו.

נ.ב.

לגבי המרימי שמשות , לפי מה שהבנתי מימך בערכה הנ"ל יש תמיכה באופציה הזאת , ברכב שלי יש 2 חלונות חשמל מקדימה ו2 חלונות ידני ( תמיד סגוריים מי יושב מאחורה חח) ולשאלתי אם אפשר לקשר את המערכת הזאתי שבעצם ירימו לי בנעילה את החלונות הקידמיים או שזה מצריך מנגנון חדש ?

פורסם

בידיוק, היה לי כבר שלט ועברתי לקפיץ ופה נכנס הסיבוך.

להשאיר את הצ'יפ קבוע ליד הסוויץ' זה שווה ערך שתרשום את הקוד של הקודנית על הקודנית עצמה, מוציא את היתרון של הדבר והופך אותו לחיסרון גדול ומשמעותי, חיים קלים לגנב.

מפתח שאין בו צ'יפ יפתח את הדלתות ואת הסוויץ', אבל לא יניע את הרכב, כמו אימובילייזר אם אתה מכיר.

מעל הסיפרה 2 במפתח תתחיל לגרד עם יפנית בעדינות עד שייחשף קצה הצ'יפ, שזה קורה תמשיך בעדינות יתר, לא לשרוט להפיל לאבד או ללכלך את הצ'יפ, שיכפול זה עניין יקר, עבודה של כמה דקות והוא בחוץ.

אחר כך אתה שותל אותו במקום הייעודי במפתח קפיץ.

מרימי שמשות, האזעקה תומכת בזה, אבל תצטרך לקנות בנוסף מנגנון הרמה אם אני לא טועה, אל תתפוס אותי במילה, יכול להיות שמגיע בערכה שלך אבל אני סבור שלא בגלל המחיר שלה.

עכשיו עוד משהו, חשוב ומסבך ביותר, שיכפלת מפתח ברזל ללא צ'יפ, עולה 100 ש"ח, עכשיו שתבוא להכניס אותו למפתח קפיץ הוא לא יתאים, הוא צריך השחזה והתאמה עדינה כדי לשבת במנגנון הקפיצי, בשביל זה אתה צריך: עדינות יתר, משחזת, לדעת מה אתה עושה.

אם אתה לא יודע להשתמש במשחזת אתה יכול לעשות התאמה לא נכונה ולזרוק מפתח טוב לפח ולהפסיד עוד פעם שיכפול וניסיון.

זה יותר מסובך ממה שזה נשמע.

פורסם

כמו שדני כבר אמר, אכן התכוונתי שזה לא מומלץ בגלל שזה עושה חיים קלים לגנב הפוטנציאלי.

באופן כללי, הצ'יפ הוא סוג של קוד אלקטרוני.

בקיט ששלחתי לפותח השרשור בהודעה פרטית בפורום פיאט, עוד לפני שפתח את השרשור הזה, יש יציאה למרים שמשות, אך כמו שכבר הסברתי באותה הודעה, מרים השמשות לא כלול. יש לרכוש בנפרדד ולהתקין בנפרד.

וכן, בעת נעילת הרכב, הוא יגרום לשתי השמשות הקדמיות להסגר.

בלינק שנתתי לך אתה גם יכול לבחור את הגולם של המפתח. איתו אתה יכול ללכת אפילו למנעולן שמשכפל מפתחות לבית והוא יוכל לשכפל לך את המפתח בלבד (ללא הצ'יפ), שאלתי מנעולן כזה, הוא רצה על שכפול 20 שקל.

דני, אני לא מבין למה שהמפתח לא יתאים? יש לפונטו שלי מפתח זהה לזה של פותח השרשור. הכל פועל פיקס.

אין צורך לעשות שום התאמות. הגולם שמגיע מותאם לשלט.

פורסם

מה, זה חוק בפורום שכל מי שיש לו פונטו קוראים לו מתן?:lol:

1. המחיר שדרשו ממך עבור שכפול מפתח+צ'יפ הוא כפול מהעלות האמיתית.

2. חבל לוותר על הפוזה של מפתח קפיצי. תקנה את הערכה הכוללת אותו. מקסימום תשתמש בו בתור שלט ותמשיך להשתמש במפתח הרגיל עד שתזדמן לאיזור המרכז ותוכל לקפוץ לפאר המנעולים בסגולה, שם תקבל מפתח+צ'יפ בחצי המחיר.

3. ההתקנה מאד פשוטה. תסתכל בהודעה של מתן (השני:-P ). חבל לשלם למתקין.

4. לגבי הצ'יפ: הוא פועל בשיטה של RFID. כלומר הוא משדר בתדר רדיו למקלט שנמצא בתוך הסוויץ' שיש לנו עסק עם מפתח לגיטימי של בעל הרכב. המקלט משדר זאת למחשב הרכב ומאפשר התנעה. (זה מעט יותר מורכב בפועל, אם זה ממש מסקרן אותך, משום מה ,:lol: אתה מוזמן להריץ בגוגל RFID וללמוד בדיוק איך זה פועל)

כלומר-אם הגנב ישתמש בשיטה הישנה והטובה של שבירת הסוויץ' וחיבור חוטים, הרכב לא יתניע לו, כי מחשב הרכב לא קיבל "אישור" מהאימובילייזר.

5. אם אתה בוחר בסט שהציע מתן, אתה יכול לבחור את הגולם של המפתח המתאים לרכב שלך כחלק מהעסקה, ואפילו תקבל שני סמלים של פיאט (לא תמיד בגודל המתאים... תשאל את מתן...) שנדבקים בחלק האחורי של השלט ונותנים לו מראה מקורי ויפה.

כך אתה בא עם הגולם+מפתח הרכב שלך לכל משכפל מפתחות ומשכפל בעלות של לא יותר מ20 ש'.

אצלי- בטריוס מותקן סט כזה בדיוק, ובמאזדה מותקן סט אחר מאיביי ,שעלה כפול ,והוא הרבה יותר מאסיבי.

אתה מוזמן לחפש את שרשור ההדרכה המצולם שהעליתי לגבי ההתקנה אצלי במאזדה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

המון תודה , אתם לא מבינים כמה עזרתם לי ,גם אני לא מבין לא צריך להיכנס להשחזה הרי אני מבקש מהמוכר ספציפית גולם מותאם לרכבי פיאט ולא בוחר גולם סטנדטרי.

וכן צירוף מקרים נדיר חח

נ.ב.

דיברתי עם פאר מנעולים והם רוצים 400 שקל , מה שניראה לי שאעשה זה ניסיון להוציא את הציפ' מהמפתח הרזבי ואם העיניין יראה כמורכב ,אחכה להיצטברות כסף חח ואעשה שיכפול .

ממה שניראה לי הגיוני בכל זאת אזמין את הערכה של מתן ומקסימום אמשיך להשתמש רק בשביל התנעה חח

לא ככה ח'ברה ?

פורסם

המפתח שלי היה צריך התאמה בשביל להיכנס לקפיץ בגלל שהקפיץ של גרנדה פונטו מקורי, אם יש קפיץ שלא יצטרך התאמ זה יהיה עדיף, אתה מכיר כזה במקרה מתן? לספייס.

אני ישמח לקישור למרים שמשות.

פורסם

תבחר לך מפה מוכר שיש לו לפחות שני יהלומים בסטטוס ויותר מ97% פידבקים חיוביים.

http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=window+module&initiative_id=QRW_20130423013706

שים לב- יש מרימים ל4 ול2 חלונות. תבחר במה שמתאים לרכב שלך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הנה גולם תואם FIAT

http://www.aliexpress.com/store/product/Car-key-blade-for-FIAT-for-car-alarm-keyless-with-flip-key-remote-Single-sales-free/701329_437265558.html

והנה מנגנון למרימי שמשות (כולם אותו דבר רק תבחר וכמו כן יש גם בEBAY אותם מוצרים)

http://www.aliexpress.com/store/701329/search?SearchText=roll+up+window

מעולה ח'ברה אזמין את הערכה ואמשיך להעזר בכם לביצוע ההתקנה !

תודה !!

• תוכן חדש...