Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לפונטו שלי שני מפתחות, כאשר רק לאחד מהם יש אימובילייזר ואפשר להניע איתו.

היום הצלחתי לגרום למפתח עם האימובילייזר להתעקם מעט. הוא עדיין מתפקד, אבל המחשבה על הפעם הבאה בה הוא כבר לא יתפקד גורמת לי לרצות להוסיף עוד מפתח. ואם כבר מפתח אז שיהיה משולב עם שלט נוחות.

ראיתי שנמכרים ברשת סטים של זוג שלטים עם מפתח מתקפל ו"מוח" במחירים סבירים.

עם ההתקנה ברכב אני מאמין שאסתדר.

אבל לשיכפול המפתח וקידוד אימובילייזר אין מנוס מבעל מקצוע.

ראשית, אם מישהו כבר התנסה בחוויה, אשמח אם ישתף בפרוצדורה ויתן דגשים שצריך לשים לב אליהם.

כמו כן, מידע לגבי עלויות שיכפול מפתח ואימובילייזר יתקבלו בשמחה.

ושאלת השאלות - האם הסטים האלה בכלל שווים משהו, או שכל מי שיש לו סט דומה יוכל לפתוח לי את הרכב בלחיצת כפתור?

בתודה,

מתן.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ בתקווה לעזרה.

קיבלתי את הסט ושכפלתי מפתח וצ'יפ.

נשאר רק להתקין את היחידה ברכב.

כמ שאלות בעניין:

איך אני יכול לדעת אם מדובר אצלי ב"הדק חיובי" או "הדק שלילי" ? (פיאט פונטו 98 )

איפה לחפש את החוטים של הנעילה והפתיחה?

איך לחבר נכון את מרים החלונות? ולהיכן?

קראתי את המדריך הזה אבל הכל שם מדבר על רכב ספציפי.

אשמח להכוונה בנושא.

תודה,

מתן.

פורסם

למיטב זכרוני, הנעילה ברכב הזה אינה מקורית מהיצרן אלא הותקנה בארץ (ע"י היבואן או אפילו מאוחר יותר ע"י אחד מהבעלים הקודמים).

אם אני צודק (תצטרך לפרק את דיפון דלת הנהג ולבדוק), הרי שהסכמה הנכונה עבורך היא "POSITIVE AND NEGATIVE TRIGGER" בהוראות שקיבלת עם הסט.

מחברים ישירות ללוקר בדלת הנהג (שכבר פירקת...)

יכול להיות שאני טועה, ואז זה נגטיב טריגר, כמו בפיאטים החדשים יותר.

לגבי החיבורים האחרים:

מתח- יש לך חוט אדום/לבן עבה מאד בקונקטור של תיבת הנתיכים. זה +12V , תתעלק עליו. מינוס גוף תחבר ישירות לשלדה. (אם הייתה אזעקה/מרים חלונות/דיבורית בטוח מישהו מהם כבר עשה בורג שאליו מתחבר חוט עם נעל כבל בצורת טבעת. שים טבעת בקצה החוט שלך ותתחבר על אותו בורג).

מאותתים- יש כמה קונקטורים שבאים לתיבת הפיוזים. אבל יש רק אחד עם 40 מקומות. בצד ימין למטה שלו (מקומות 38 ו 39 כשסופרים משמאל למעלה) יש שני חוטים אחד אחרי השני- אחד ורוד ואחד ורוד/לבן. אלו המאותתים ימין ושמאל.

מרים שמשות- תלוי במרים ותלוי אם יש לך יציאה נפרדת למרים בסט- צריך לראות מה קורה שם. תצלם ותעלה (את הצמת חוטים של המרים המותקן אצלך ואת הסכמה שקיבלת עם הסט נעילה).

אם כבר הייתה מותקנת אזעקה (אחרת למה היה מחובר המרים?:lol: ) יתכן ותבין לבד מה הולך לאיפה לפי מה שמחובר כרגע.

אין מנוס מלהתחיל לפרק (בזהירות!:-D ) פלסטיקים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

ראשית, תודה רבה על התשובה!

לפי מה שאני יודע הנעילה המרכזית היא מקורית ברכב. גם כשפירקתי את דיפוני הדלתות בהזדמנויות שונות לא ראיתי שרצים אל הדלת שום חוטים מלבד הקונקטור המקורי של הרכב. ובקונקטור עצמו לא קדחו שום חורים נוספים.

דגמי ה- SX75 שאחרי שנת 97 היו מאובזרים יותר.

דיבורית אני יודע שהייתה מותקנת פעם. גם הוצאתי חלק מהחיווט שלה.

לא אמרתי שמחובר כרגע מרים חלונות. שאלתי לגבי חיבור מרים החלונות במוצר שקניתי.

מצורפת הסכמה של המוצר שקניתי:

503013293_339.jpg

503013294_442.jpg

אני יודע לקרוא את התרשים, ויודע מי זה כל חוט ומה תפקידו.

אני רק לא בטוח לגבי סוג הנעילה פוזיטיב/נגטיב.

האם לא כדאי לחבר את אחד מהחוטים שיוצאים אל הווינקרים ישירות אל לחצן איתות החירום ובכך לגרום לכל הווינקרים להבהב ולא רק לזוג הקדמיים?

את החוט של מרים החלונות צריך לחבר למינוס משותף של שני החלונות או לכל חלון בנפרד?

ישנם פלסטיקים בודדים ברכב שלי שעדיין לא פירקתי. אל דאגה :-D

פורסם

אחרי ששיכפלת את הצ'יפ של האמולייזר,אתה מצליח להתניע בלי בעיה?

ואם אפשר לדעת כמה עלה לך השיכפול?(אפשר גם בפרטי)

הלו הלו! חשבתי שמדברים עלי,איך התחת של יוסי התחיל לככב כאן?

:shock:

פורסם

אני משתמש כבר יומיים במפתח המשוכפל בלי שום בעיה. תוכל למצוא בפורום חוות דעת בעלי מקצוע פרטים נוספים.

פורסם

יש לך יציאה למרים בסט הזה.

אבל אם אין לך מרים חלונות, זה לא יעבוד. זה מוצר נוסף שצריך לרכוש ולהתקין.

(חפש באיביי/עלי/DX החביב עליך "WINDOW ROLLUP MODULE"). עניין של כמה דולרים בודדים.

אחרי התקנת המרים (שהיא לא פשוטה אגב) אתה מחבר את החוט טריגר שלו לחוט שמסומן בחץ (שהוא הפוך אגב! סינים טיפשים!) כ- "TO WINDOW ROLLUP".

אם תחבר כמו שאמרתי, כל האיתותים יעבדו. באחריות.

אם תחבר למתג אורות חרום, סתם תסתבך. דווקא אז צפויות לך הפתעות לא נעימות...

לגבי הנעילה- אם היא מקורית, אז יש מודול נעילה (אולי מאחורי הקונסולה המרכזית?) עם קונקטור שיש בו כ-12-15 חוטים.

בד"כ לבן , ולבן שחור הם הטריגרים LOCK ןUNLOCK שאתה מחפש. מאחר ואיני מכיר את המערכת בפונטו- אני לא לוקח על זה אחריות...

אחרי שתמצא איפה בכלל המודול, נהיה יותר חכמים.

נסה בפורומים כמו THE 12V ודומיו, (למרות שצריך להיזהר-הם הרבה פעמים טועים!) או בסכמת חיווט של הרכב (אולי יש לי, בבית, אחפש הערב).

פורסם

מצורף שרטוט מערכת הנעילה המרכזית בפונטו דור ראשון באדיבותו של רפי לין.

אני עכשיו בפלאפון. מאוחר יותר אבדוק את עניין מרים השמשות.

צבעי_חוטים.doc.zip

פורסם

היום חפרתי קצת בתיבת הפיוזים.

יש שם הרבה בלגן, אני לא מצליח להבין מי נגד מי.

יש שם שאריות מקודן ישן, שאריות מדיבורית, אולי גם שאריות מאזעקה. ובין היתר יש שם גם מרים חלונות.

צילמתי כמה תמונות שאולי יעזרו.

"מתאם הרמת שתי חלונות" (הטעות הלשונית במקור), איך ניתן לדעת אם זה מחובר ותקין? האם זה חלק ממערכת אזעקה? מעיד שפעם היה לרכב שלטי נוחות?

attachment.php?attachmentid=328128&stc=1&d=1362414256

מי הקונקטורים האלה? עוזרים לי במשהו? נדמה לי שהימני שייך לקודן ישן.

attachment.php?attachmentid=328129&stc=1&d=1362414256

מה הקופסא הזאת? היא נמצאת מעל פנס שמאל. מחוברת עם שני ברגים קודחים.

attachment.php?attachmentid=328131&stc=1&d=1362414256

זה מה שיש בפנים:

img20120919125324.jpg

מי זה?

attachment.php?attachmentid=328130&stc=1&d=1362414256

תיבת הפיוזים, היכן שני החוטים של המאותתים נמצאים?

attachment.php?attachmentid=328132&stc=1&d=1362414256

בהודעה הקודמת שלי העלתי רק את הפירוש של הצבעים, להלן הסכמה:

attachment.php?attachmentid=7701&d=1362391492

כנראה שאני אמור לחפש את החוט התכלת והחוט הלבן של המודול נעילה.

עכשיו רק נשאר לדעת איפה נמצא מודול הנעילה. :roll:

ראיתי בפורום פיאט (לא הישראלי) פרוייקט של מישהו שחיבר אזעקה עם שלטי נוחות, הוא לא הסביר הרבה (זאת אומרת הוא הסביר המון, אבל על דברים לא ממש חשובים - עיקר הפרוייקט מבחינתו הייתה התקנת אזעקה), הוא צילם תמונה של צמת חוטים בתיבת הפיוזים, סימן חץ שמוביל אליה וכתב שלשם מחברים את הנעילה והפתיחה.

האם ניתן להסיק מכך שעלי למצוא פשוט את החוט התכלת והחוט הלבן שבצמה הענקית שבתיבת הפיוזים?

IMG_20130304_173959 (Small).jpg

IMG_20130304_174049 (Small).jpg

IMG_20130304_173854 (Small).jpg

IMG_20130304_173833 (Small).jpg

IMG_20130304_174229 (Small).jpg

פורסם
היום חפרתי קצת בתיבת הפיוזים.

יש שם הרבה בלגן, אז זו הזדמנות טובה לנקות שם את כל הזבל'ה. לא תצטער. ביום הכי פחות מתאים זה עלול להתנקם בך בצורה אוטו לא מניע עקב קצר. אני לא מצליח להבין מי נגד מי.

יש שם שאריות מקודן ישן, שאריות מדיבורית, אולי גם שאריות מאזעקה. ובין היתר יש שם גם מרים חלונות.

צילמתי כמה תמונות שאולי יעזרו.

"מתאם הרמת שתי חלונות" (הטעות הלשונית במקור), איך ניתן לדעת אם זה מחובר ותקין? האם זה חלק ממערכת אזעקה? מעיד שפעם היה לרכב שלטי נוחות? זה מעיד שלאוטו היה איזה שהוא שלט (אזעקה או נוחות) ששימש גם להרמת החלונות. תן נגיעה של מינוס גוף לשניה בחוט הצהוב. החלונות אמורים להסגר. אם כן חבר אותו לחוט הרולאפ בסט החדש שלך.

attachment.php?attachmentid=328128&stc=1&d=1362414256

מי הקונקטורים האלה? עוזרים לי במשהו? נדמה לי שהימני שייך לקודן ישן.

יתכן. יכול להיות גם דיבורית או יחידת גלאים של קליפורד. אתה ממש לא צריך את זה באוטו. השמאלי הוא בוודאות בית ממסר של אזעקה. ככל הנראה קליפורד דגם ארו2

attachment.php?attachmentid=328129&stc=1&d=1362414256

מה הקופסא הזאת? היא נמצאת מעל פנס שמאל. מחוברת עם שני ברגים קודחים.

וואו. ישר למוזיאון. זה נועל מכסה מנוע. כשהאזעקה היתה דרוכה, הוא היה מותח כבל בכוון הנגדי לכבל הפתיחה, ולא מאפשר לגנב לפתוח את המכסה מנוע כדי לנטרל את הצופר. הפסיקו עם זה אחרי שהבינו שכשנגמר המצבר, אי אפשר לפתוח את המכסה כדי להחליף אותו. לעומת זאת הגנב היה שובר את הגריל הדמי ותולש אותו תוך 5 שניות...

attachment.php?attachmentid=328131&stc=1&d=1362414256

זה מה שיש בפנים:

img20120919125324.jpg

מי זה?

קונקטור של אזעקה חד-רכיבית. אם אתה לא מאתר לאן כל החוטים הולכים עדיף שישאר שם.

attachment.php?attachmentid=328130&stc=1&d=1362414256

תיבת הפיוזים, היכן שני החוטים של המאותתים נמצאים?

התמונה לא ברורה. ככל הנראה בקונקטור השמאלי עליון.

attachment.php?attachmentid=328132&stc=1&d=1362414256

בהודעה הקודמת שלי העלתי רק את הפירוש של הצבעים, להלן הסכמה:

attachment.php?attachmentid=7701&d=1362391492

כנראה שאני אמור לחפש את החוט התכלת והחוט הלבן של המודול נעילה.

עכשיו רק נשאר לדעת איפה נמצא מודול הנעילה. :roll:

עזוב את המודול. יש לך בקיק פאנל בצד הנהג את החוטים האלה יוצאים מהדלת של הנהג. אותם צבעים (לפי הסכמה של רפי, כן? אנא מיש-מונקין).

ראיתי בפורום פיאט (לא הישראלי) פרוייקט של מישהו שחיבר אזעקה עם שלטי נוחות, הוא לא הסביר הרבה (זאת אומרת הוא הסביר המון, אבל על דברים לא ממש חשובים - עיקר הפרוייקט מבחינתו הייתה התקנת אזעקה), הוא צילם תמונה של צמת חוטים בתיבת הפיוזים, סימן חץ שמוביל אליה וכתב שלשם מחברים את הנעילה והפתיחה.

נכון. לפי הסכמה של רפי הם מגיעים לקונקטור 10. אם הוא ממש בתיבה עצמה אני לא יודע.

האם ניתן להסיק מכך שעלי למצוא פשוט את החוט התכלת והחוט הלבן שבצמה הענקית שבתיבת הפיוזיים?

התשובות באדום. .

אם יש לך גישה לידע של רפי לין- תשתמש בה!.

גם המהנדסים המפתחים של פיאט באיטליה מתקשרים אליו כשהם מסתבכים...:lol:

הבלגן בצמות החשמל שלך עושה לי חלושע'ס. (אם רפי היה רואה את זה הוא היה מאבד את הנימוס הייקי שלו :)) אם תתחיל להעיף משם את כל מה שמיותר, גם תתחיל להבין שהמערכת לא כ"כ מסובכת, ותמצא את כל מה שאתה רוצה לחבר.

פורסם

בכל הודעה שלך אני מתרשם מחדש מכמות הידע.

בהתחלה חשבתי שמדובר בחובב, עכשיו אני כבר לא בטוח. נשמע כמו מתקין מערכות מנוסה.

איך לנקות נכון את הזבל'ה? מבחינתי כרגע הכל מחובר להכל, ואני מפחד שבניתוק של חוט מסוים אני אגרום לדברים אחרים לא לעבוד.

"תן נגיעה של מינוס גוף" זה אומר לקצר את החוט הצהוב לאדמה?

רפי לין הוא באמת מדהים בכמות הידע שהוא נושא עליו ובנכונות שלו לעזור, חבל שכבר לא שותף פעיל בפורום הזה.

בימים הקרובים אמצא זמן להתעסק בהתקנה.

כבר נראה לי שיש לי את כל מה שאני צריך כדי להתחיל לעבוד.

תודה רבה לכל העוזרים!

פורסם

זה מאוד פשוט למצוא את הטריגרים של הנעילה/פתיחה

קח טסטר,(רגיל לא לד) חבר את התנין שלו לגוף הרכב

ולאחר מכן,דקור את החוטים "החשודים" בקיק פאנל

עד שתזהה את החוטים (המנועים של הנעילה אמורים להגיב).

שים לב! לא לדקור חוטים של מערכת כריות אויר (בד"כ קונקטורים צהובים)

אם אצלך זה נעילת פלוסים,אז התהליך זהה למעט חיבור התנין של הטסטר למקור מתח חיובי

במקום לגוף הרכב.

פורסם
בכל הודעה שלך אני מתרשם מחדש מכמות הידע.

בהתחלה חשבתי שמדובר בחובב, עכשיו אני כבר לא בטוח. נשמע כמו מתקין מערכות מנוסה.

עבדתי בתחום במשך 3 שנים. אבל זה היה בימי קדם. (עוד לפני שהפונטו שלך עלתה לכביש

:lol:

איך לנקות נכון את הזבל'ה? מבחינתי כרגע הכל מחובר להכל, ואני מפחד שבניתוק של חוט מסוים אני אגרום לדברים אחרים לא לעבוד. זה נכון. אם אתה לא בטוח מה אתה עושה צריך להיות זהיר. בעקרון, מכיוון שבית הממסר הראשי של האזעקה ריק מממסר, אני מניח שהניתוקים גושרו זה מכבר. אחרת הרכב לא היה מניע. חוטים שמחוברים בהתעלקות (כהחוט המקורי של הרכב שלם וחיברו אליו חוט נוסף של צמת האזעקה) אפשר לנתק ללא חשש. חוטים שמחוברים לקצה של חוט באוטו הם חשודים. בעיקר תזהר עם מרים החלונות. ניתוק לא נכון שם והחלונות לא יעבדו. נראה שיש עדיין יחידות גלאים מוצפנות ברכב. הן מיותרות לחלוטין. כנ"ל צמות/יחידות של דיבוריות ישנות. שום נזק לא יקרה אם תסלק אותן משם. נראה שבקונקטור של האמפרז' הנמוך חגגו. יש שם התעלקויות שבוצעו עם איזולירבנד שכבר חצי פתוח. לא לעניין.

"תן נגיעה של מינוס גוף" זה אומר לקצר את החוט הצהוב לאדמה?

נכון. חוט מהבודי לחוט הצהוב. אגב- מחובר אליו כרגע משהו/נראה שהיה מחובר אליו קודם משהו?

רפי לין הוא באמת מדהים בכמות הידע שהוא נושא עליו ובנכונות שלו לעזור, חבל שכבר לא שותף פעיל בפורום הזה.

הפסד נטו של הפורום. למדתי ממנו המון, גם כאן וגם במקומות אחרים

בימים הקרובים אמצא זמן להתעסק בהתקנה.

כבר נראה לי שיש לי את כל מה שאני צריך כדי להתחיל לעבוד.

תודה רבה לכל העוזרים!

תשובות באדום

פורסם

נתקו שוב תודה!

מצאתי את החוט הצהוב חתוך ומגולגל באיזולירבנד יחד עם כל שאר החיווט של מרים החלונות.

פתחתי חלון נהג לחצי, נתתי נגיעה בגוף, החלון עלה. כולי התרגשתי.

הורדתי את שני החלונות עד למטה, נתתי נגיעה של החוט הצהוב בגוף, החלונות התחילו לעלות ונעצרו באמצע.

עוד נגיעה, עלו עוד קצת ושוב הפסיקו. וחוזר חלילה.

סגרתי את חלון הנוסע, נתתי נגיעה - חלון הנהג השלים מהלך.

חלון הנוסע אצלי זז ממש לאט בעליה, כנראה המרים חלונות מפרש את ההתנגדות של החלון כסיום מהלך.

פעם שאלתי בפורום פיאט על העניין הזה, ורפי לין הציע לי לרסס ספריי מגעים וספריי סיליקון. וכך עשיתי.

ריססתי ספריי מגעים בלחצנים של שני החלונות, בקונקטורים שבשתי בדלתות וספריי סיליקון בכל מקום שהחלון נוגע בו. וגם WD-40 על החלקים המתכתיים שנעים בפנים.

זה החזיק ליומיים וזהו.

יודגש כי חלון הנוסע עולה מהר יחסית כשסוגרים אותו מהמתג שבדלת הנוסע. כך שהבעיה היא לא במנוע.

אני לא יודע לגמרי איך עובד מרים החלונות, אבל אם ניתוק שלו מביא להפסקת פעולתם (כמו שאמרת), אז ייתכן שהוא עצמו גורם לאיטיות בגלל מגעים רופפים בתוכו או בחיבור שלו?

פורסם

זו בעיה שלא קל לפתור אותה.

ברכב ישן, כל אחד מהרכיבים עלול להיות "אשם" . החל מחיווט פגום, ממסרים עייפים, מיקרוסוויצ'ים בפסנתר....

כל מה שמעלה את ההתנגדות, גורם לזליגת זרם, או סתם מוליך גרוע.

וכן, בהרבה מאד מקרים המכניקה היא האשמה. גלג"שים ,כבלים ומסילות חלודים מקשים על המנוע את עבודתו.

וכן. המרים מזהה חלון סגור לפי העליה בהתנגדות על החוטים. יש סיכוי קטן שהוא פיתח "רגישות יתר" אבל יותר סביר שהוא לא אשם, ואחד הרכיבים בדרך (שגם גורם לחלון לעלות לאט) הוא הבעיה.

בשביל לאתר בדיוק (ולא בשיטת ה"החלף וטעה") תצטרך חשמלאים מקצוענים, ולא פחות חשוב סבלניים, שמוכנים להשקיע זמן עבודה על רכב ישן, ששכר העבודה עליו נמוך יחסית, משהו מהזן של רפי לין. ואלה, לצערנו נמצאים בסכנת הכחדה חמורה.

יותר קל להחליף רכיבים שמחוברים בקונקטור ולגבות ש"ע ורווח נאה על החלף, מאשר לשכב על רצפת הרכב עם פלוק ולבדוק חוט-חוט.

הרבה בעלי רכב מהשנתונים האלה פשוט ויתרו על המרים.

אבל מאחר ואתה כבר יודע איך זה פועל, מה אכפת לך לנסות לשמן שוב, לחבר ולראות. אולי זה יעבוד.

אלקטרונאי יוכל לשנות את המעגל ולהוריד את רגישות המרים. אבל זה עלול לטחון את המנוע, שיגיע כל פעם באמת לסוף מהלך וימשיך בכ"ז לקבל זרם. פעם אחר פעם אחר פעם...

גם החלפה למרים שמעלה חלון אחד בכל פעם יכולה לעזור. למרות שהחדשים עוד יותר רגישים...

• תוכן חדש...