Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכתבה המלאה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4366157,00.html

למי שלא רוצה לקרוא:

מורה העמידה בשורה תלמידי בית ספר יסודי ממשפחות עולים מחבר העמים מול חבריהם, ואמרה: "אותם הנאצים לא היו לוקחים, כי הם דומים לגרמנים". המורה, שיש לה שיער שחור ועור שחום, ביקשה מהתלמידים להשוות בינה לבין התלמידים. אחר כך אמרה שהיא הייתה נהרגת, ואילו הילדים הרוסים לא, כי הם דומים לגרמנים. מסתבר שלפי המורה אף רוסי, או בלונדיני עם עור בהיר לא נהרג בשואה.

הילדים כבר דיווחו על כך שצחקו עליהם, וקראו להם "גרמני". אחד הילדים הגי הביתה ושאל את אמו האם הוא בכלל יהודי.

אחת האמהות אומרת שהיו צועקים לה "רוסיה מסריחה", ו-"תחזרי לרוסיה". היא חשבה שלבן שלה זה לא יקרה, כי הוא נולד בארץ. אז מורה גזענית אחת החליטה שה"רוסי מסריח" החדש זה גרמני. הרי שניהם בלונדיניים (כי ידוע שאין רוסים או גרמנים שחורי שיער), ויש להם שיער בהיר.

דעתכם?

אני אישית חושב, שאת המורה הזו צריך להעיף לאלף עזאזל. היא לא הפעילה את הראש, ולא חשבה מה יהיו ההשלכות שלה על אותם תלמידים מסכנים שלא עשו כלום. את רוצה להסביר משהו, תשתמשי בתמונות. למה לקחת ילדים מסכנים, ולגרום לכך שיצחקו עליהם? ואחר כך מתפלאים למה הנוער שלנו גזען.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שאם הסיפור הזה נכון, יש לנקוט בצעדים חמורים ביותר כנגד המורה הזאת. הבעיה היא שקראנו רק צד אחד, וזה מעבר לעובדה שאתר YNET ידוע בהיותו סובל מפופוליזם ומכותרות צעקניות שמאחוריהן לא עומד דבר ממשי, אז בוא פשוט נתאזר בסבלנות לפני שנקפוץ למסקנות ;)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ניקו, נצא מתוך הנחה שהכתבה מדויקת. זה לא מובן מאליו.

המורה טועה עובדתית: גם אם יש שהצליחו לחמוק בשל מראם הרי שההשמדה הייתה על רקע גזעי, לא מראה חיצוני.

היו סלקציות שנעשו לפי יכולת עבודה והייתה בהן הצלה זמנית.

חמור יותר השימוש שלה בילדים כדי להדגים טענה[שאינה מדויקת].

אז מה היה לנו? מורה שאינה בקיאה בחומר,כנראה אינה חכמה או רגישה מספיק, אינה מבינה את הדינמיקה של הילדים.האם אתה מופתע שיש גם מורים ומורות כאלו?

מהי נקודת האור? העניין נתפס כחריג וכשווה פרסום בתקשורת, כלומר לא מקובל.

ומה הבעייה? אני זוכר לא מעט פעולות או דעות שבעבר היו מוקעות ונתפשות כחריגות וכיום הם בגדר נורמה. בחנוך, בכביש, ביום יום,

בהתנהלות יומיומית ועסקית וכמובן שלטונית. מה לך כי תלין שטיפשות ובורות מתקיימות כנראה במקרה דנן? החנוך, הידע והתרבות הם בתחתית סולם העדיפויות.

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4366157,00.html

המקרה התפרסם במדיה דוברת רוסית כבר לפני כמה ימים וב-YNET זה עתה. הדבר פשוט מזעזע, הייתי בטוח שאני כבר עשור לאחר השלב הזה.

אומר הרבה עלינו, וגם הרבה על איכות סגל ההוראה שלנו.

גועל נפש, ומה שלא פחות מגעיל זה שהמורה הזאת, לפי העולה מהכתבה, לא נראית כאחת שתפוטר ממערכת החינוך. את הטעות שלה היא צריכה להבין מהבית ואבדן אפשרות להמשיך ולזהם מוחות של ילדים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מורה כזו צריכה לאבד את רשיון ההוראה שלה.

מעבר לזה אם מנהל בית הספר לא נקט צעדים מידיים (כמו שיחות הסבר לתלמידי הכיתה כדי לתקן את המעוות ע"י בעלי מקצוע וטיפול משמעתי חריף במורה) אז גם הוא צריך לפנות את מקומו לאלתר.

מעבר לכל המשמעות החמורה של דברי המורה והמסרים שהעבירה בין אם בשוגג ובין אם במתכוון (ואני מאמין שבשוגג) מאיפה בא בכלל הרעיון להשתמש בתלמידים כעזרי לימוד?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הידיעה הזאת פורסמה לפני כמה ימים במדיה דוברת הרוסית, תוך ציון אותן העובדות, כך שזו לא הנפצה של YNET. כל יום שהמורה הזאת ממשיכה להחזיק בתעודת הוראה הוא ניצחון לגזענות ועלבון לאינטליגנציה. גועל נפש כזה לא ראיתי הרבה זמן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

המורה צודקת, הייתי לפני חודשיים בגרמניה וכשהסתובבנו בברלין שאלו אותנו מס' פעמים בגרמנית איך מגיעים למקום כזה ואחר כי חשבו שאנחנו מקומיים. אמנם יש לי שיער חום, אבל כנראה שהגרמנים חשים בגנים האוקראינים שלי ומיד חושבים שאני ארי :shock:

עריכה : בצ'כיה דרך אגב חשבו שאנחנו ספרדים, משעשע

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אם היא הייתה צודקת, מהמשפחה של אביה של סבתא שלי היו שורדים כל 11 האחים והאחיות ולא 1.

אלי פונים בערבית בבית המשפט בנצרת ופנו בגרמנית תיירים גרמנים בטורקיה, אז מה? תחשוב קצת לפני שאתה עונה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

פנדוב, זה קצת מפתיע שיש מורה כל כך חוסר אחראית. אני בטוח שיש מורה שלא יודעת לנהוג, ויש אחרת שלא יכולה לנהל את משק הבית. מצידי, שיהיו מורות שלא יודעות את לוח הכפל. מה שמאוד קשה לי לקבל זה שיש מורים, שמשווים תלמידים שלהם לנאצים. לא מדובר כאן בטיפשות, או חוסר יכולות כל שהיא, אלא פשוט חוסר אחריות. אחריות היא תכונה מאוד ספציפית, ואני חייב לציין שזה מעט מטריד אותי. למרות שהיא מקרה יחיד, הייתי מצפה שבדרך להפוך למורה, יהיו כל מיני תהליכי סינון של אנשים כמותה. מאכזב מאוד.

אגב, אין לזה שום קשר לרוסים, שבדים או הולנדים. עצם העובדה שהיא לקחה ילדים בני 8, העמידה אותם מול כיתה שלמה, והשוותה אותם לאחד ממושאי השנאה הגדולים ביותר שיש (הנאצים), מהווה מעשה נבלה. ולמה? רק בגלל שהם חולקים מאפיינים חיצוניים דומים כמו: צבע שיער, עיניים וכדומה. היא לא הבינה מה היא עושה לילדים האלה? היא לא הבינה כמה יתנכלו אליהם? איפה האחריות שלה כמחנכת? מעניין אותי מה היה קורה אם מישהו היה מעמיד את הילדים שלה בשורה, ומשווה אותם לטרוריסטים רק כי יש להם שיער שחור, או עור שחום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

ניקו, מסכים עם רוב דבריך למעט הסינון. לא מערכת הסינון בררה את המורה.

המורה בררה מקומות עבודה או אם תרצה ,שוק העבודה ברר ושלח אותה לברירת המחדל- הוראה.

אנשים טוענים שיש לפטר את המורה, יתכן. היא פחות מעסיקה אותי אישית מאשר השאלה אם יש רבות כמותה: באחריות, רגישות, חכמה וידע. אני מניח שפעלה בשוגג.

עריכה והכללה: אנו נוטים להניח תהליכי סנון במקומות מסוימים, אחריות, בקורת ועוד. אלו לא דברים מובנים מאליהם, ודאי לא בחברה מתדרדרת.

פורסם

אין תהליכי סינון במערכת החינוך, ועצם העובדה שמשרת הוראה היא ברירת מחדל מפחידה ומבחילה כאחד.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נכון שההוראה היא ברירת מחדל, אבל גם במערכת הזו, הייתי מצפה לסינון כל שהוא. למרות שהעבודה נחשבת ל"נחותה", ומאוד לא כיף להיות מורה היום בארץ. עדיין, מדובר בחינוך ילדים. אם בזה אין סלקציה, אז היכן יש? האם באמת אין הרבה סלקציה? (עריכה: רומן ענה לי, מפחיד מאוד.)

אין ספק שפעלה בשוגג, אני בטוח שהיא לא רצתה לפגוע בתלמידיה, אבל יש טעויות, ויש טעויות חמורות. כשמטפל בי רופא, אני רוצה לדעת שהסיכוי שהוא יעשה טעות יהיה מינימלי. אני רוצה לדעת שהוא קרא את התחת במשך הרבה שנים, כדי שיוכל לחתוך אותי בסכין, ולטפל בי. בדיוק באותה צורה, אני מצפה ממי שעוזרת לי לחנך את הדבר היקר ביותר שיש לי, ילדיי, שתהיה מספיק אחראית כדי לחשוב לפני מעשה.

הרי אם ברגע של כעס היא הייתה זורק איזה קללה ליד תלמיד, זה חמור, אבל מובן. בת דודתי מורה, ומי כמוני יודע שהילדים של היום רחוק מלהיות מלאכים. קורה לטובים ביותר. מצד שני, כשאני חושב על זה, הרי זה לא מעשה ספונטני שהיא שלפה אותם ככה. מורות מתכננות את השיעורים שלהם לפני, אם זה בתחילת השבוע, או יום לפני זה לא משנה. מורות בד"כ מגיעות עם תכנית לימוד ו"משחקים" והדגמות מתוכננים. אני לא יכול להיות בטוח בכך, אבל אני מניח את ההנחה הזו, ולדעתי היא גם סבירה מאוד. עם ההנחה הזו, זה עוד יותר חמור. הרי היא ישבה ואמרה לעצמה שהיא תדגים באמצעות תלמידים הבדלים חיצוניים, ולא הבינה מה היא עושה.

אני לא יודע אם צריך לפטר אותה, כי אני לא שמעתי את הצד שלה. ולמרות שאני דוגל בהזדמנות שנייה, יש טעויות שצריך לשלם עליהם. אם המקרה חמור כפי שאני חושד, אז את המורה הזו צריך להרחיק מתלמידים.

פורסם
אם היא הייתה צודקת, מהמשפחה של אביה של סבתא שלי היו שורדים כל 11 האחים והאחיות ולא 1.

אלי פונים בערבית בבית המשפט בנצרת ופנו בגרמנית תיירים גרמנים בטורקיה, אז מה? תחשוב קצת לפני שאתה עונה.

אני עומד דקת דומיה לזכר חוש ההומור שלך

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...