Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום, אחרי נסיעה לא קצרה, שכללה הרבה עליות קשות (ירושלים),

הרכב פתאום, ללא כל סימן מקדים, התחיל להוציא מלא מלא עשן לבן, אבל ממש, כמו איזה רכבת קיטור...

יחד עם זאת, אין כל שינוי בהתנהגות הרכב/מנוע, כלומר חוץ מהעשן, הרכב כרגיל.

למזלי זה קרה כבר די קרוב לבית, אז המשכתי הביתה, חיכיתי כמה דקות אחרי שכיביתי מנוע, ובדקתי מפלס שמן מנוע - היה ממש טיפה, מתחת לקו LOW.

הבדיקה הקודמת שעשיתי הייתה לפני בערך חודש, ואז היה גובה מפלס תקין. בנוסף, אני לא נוסע הרבה בכלל עם הרכב, אולי 50 קילומטר בשבוע.

בכל אופן, יש לציין שהחלפתי רצועות אביזרים ממש לפני כמה ימים (למרות שאני לא חושב שזה קשור), ולפני שבוע-שבועיים, פירקתי את : בית פילטר האוויר, את המצערת,סעפת היניקה ואת הסטרטר.

למצערת עשיתי ניקוי יסודי מאוד עם הרבה ספריי קרבורטור.

וגם כשפירקתי את הסעפת, נזל רוב הנוזל קירור מנוע החוצה, מילאתי במקום מים מזוקקים. (טעיתי?)

מאז ועד היום, לא היו כל בעיות, הכל היה כרגיל. כמו כן, הרכב אף פעם לא מתחמם. גם לא עכשיו.

יכול להיות שכל העשן הזה, זה בעצם השמן שנשרף, וזה מה שהביא לירידת מפלס השמן?

איך אני יכול לבדוק בעצמי אם זה האטם ראש שנפרץ או גומיות שסתומים פגומות?

תודה, אני ממש צריך את העזרה שלכם אנשים !

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום לכולם.

הרכב פתאום, ללא כל סימן מקדים, התחיל להוציא מלא מלא עשן לבן, אבל ממש, כמו איזה רכבת קיטור...

למזלי זה קרה כבר די קרוב לבית, אז המשכתי הביתה, חיכיתי כמה דקות אחרי שכיביתי מנוע, ובדקתי מפלס שמן מנוע - היה ממש טיפה, מתחת לקו LOW.

הבדיקה הקודמת שעשיתי הייתה לפני בערך חודש, ואז היה גובה מפלס תקין. בנוסף, אני לא נוסע הרבה בכלל עם הרכב, אולי 50 קילומטר בשבוע.

בכל אופן, יש לציין שהחלפתי רצועות אביזרים ממש לפני כמה ימים (למרות שאני לא חושב שזה קשור), ולפני שבוע-שבועיים, פירקתי את : בית פילטר האוויר, את המצערת,סעפת היניקה ואת הסטרטר.

וגם כשפירקתי את הסעפת, נזל רוב הנוזל קירור מנוע החוצה, מילאתי במקום מים מזוקקים. (טעיתי?)

מאז ועד היום, לא היו כל בעיות, הכל היה כרגיל. כמו כן, הרכב אף פעם לא מתחמם. גם לא עכשיו.

שלום רב !

מלוי מים מזוקקים, במקום מי קירור היה צעד מוטעה, אך ללא הפיך.

מדוע פורקה סעפת היניקה, בדוק אפשרות של מהרכבה לא נכונה של אטם הסעפת שגורם למעבר שמן , למים, דרך הסעפת יניקה ,שמעבירה שמן למים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום לכולם.

שלום רב !

מדוע פורקה סעפת היניקה, לשם מה?

בדוק חשד לאפשרות של חדירת שמן לסעפת היניקה בגלל אטם סעפת יניקה קרוע.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה רבה על התגובה המהירה!

הסעפת פורקה עקב שיפוץ סטרטר. (בדיעבד, הבנתי שלא היה כלל צורך לפרק את הסעפת בשביל להגיע ולפרק את הסטרטר...)

מחר אבדוק את העניין.

יש מעברי מים או שמן בסעפת היניקה?

פורסם

אז פירקתי את הסעפת היום, האטם נראה טוב למיטב הבנתי...

הסעפת הייתה מוצפת בשמן...איך הוא הגיע לשם?

תמונות מצורפות...

אני חושד באטם קטן שנמצא במכסה השסתומים, אולי הוא התפרק או משהו כזה...

השאלה היא, יכול להיות שבגלל האטם הזה, כל-כך הרבה שמן יעשה את דרכו מאיזור גלי-הזיזים לסעפת היניקה? מדובר בלפחות ליטר שמן.

DSC00384.jpg

DSC00381 - Copy.jpg

פורסם
תודה רבה על התגובה המהירה!

הסעפת פורקה עקב שיפוץ סטרטר. (בדיעבד, הבנתי שלא היה כלל צורך לפרק את הסעפת בשביל להגיע ולפרק את הסטרטר...)

מחר אבדוק את העניין.

יש מעברי מים או שמן בסעפת היניקה?[/quote]

אז פירקתי את הסעפת היום, האטם נראה טוב למיטב הבנתי...

הסעפת הייתה מוצפת בשמן...איך הוא הגיע לשם?

שאלה טובה, אני מניח שיש כן מעבר שמן, בכל מקרה לפי התמונות שצרפת, םירוק הסעפת והרכבת מחדש לא היה תקין וגרם לחדירת שמן.

תמונות מצורפות...

אוהיו שלום רב !

מכיר את חוק ההסתרות, ואת חוק ההצטרפות מקרים?!

החוק זה מלווה את חיי לצערי כמו חוק מרפי !

ולמה אני רומז?

שאלת אותי האם יש בסעפת יניקה מעברי מים ושמן.

האמת שמעברי מים אני כמט בטוח שכן ,מעברי שמן אני לא יודע.

ואז התעלת על עצמך ושלחת תמונות, ובשבילי תמונות שוות אלף מילים!

לפי התמונות, ניתן בקלות לראות שחודר שמן.

אך משום מה לא צרפת תמונה של הסעפת יניקה , מהצד הפונה לראש, על מנת לראות האם יש מעבר שמן, שלא אוטם עכשו ולא חוסם מעבר שמן(לאן מוזר מאד אך איני יודע?!), המלצתי צרף תמונה של סעפת היניקה.

החלף את האטם לחדש.

אל תרכיב בשום פנים את הסעפת בחזרה, עד שלא תקבל הסבר מקצועי ממי שמכיר את הרכב, ויכול להסביר היכן הטעות בהרכבת הסעפת יניקה, שגורם לחדירת שמן.

לצערי אני לא איש בשורות היום, ולדעתי הממיר עלול להפגע בגלל השמן השרוף שחדר מתא השריפה ויצא בצורת עשן לבן וסוסמיך דרך צינור הפליטה.

המשך לעדכן.

בהצלחה

צביקה

פורסם

אז אוקיי, עכשיו, אחרי שפירקתי את הסעפת, אני יודע שיש מעבר מים אחד מהסעפת אל הראש מנוע.

ושהשמן נכנס לתאי שריפה ביחד עם האוויר, הרי המנוע יונק נכון? והייתה כמות שמן לא קטנה בסעפת, אז המנוע שאב ביחד עם האוויר גם שמן.

עכשיו השאלה שמטרידה אותי היא, מאיפה הגיעו כמויות כאלה רציניות של שמן לסעפת?

בנוסף, הממיר פחות מעניין אותי, אני יודע שהוא רכיב יקר מאוד אבל עדיין...אני רק רוצה לוודא ששמן לא יגיע לסעפת שוב. לפחות לא בכמויות כאלה.

DSC00386 - Copy.jpg

פורסם

אני גם כמעט בטוח שלא טעיתי בשום צינור שקשור לסעפת כשהרכבתי חזרה בפעם הקודמת, כי אם זה באמת היה בגלל זה, אז היה יוצא לי עשן ישר אחרי שהרכבתי את הסעפת, ולא היה שום עשן עד לאתמול, אפילו לא קצת.

דיברתי גם עם איזה מכונאי שאני מכיר, והוא שאל אותי איזה שמן היה במנוע, היה שמן של מוטוקראפט 5W30 סינטטי מלא.

הוא טוען שבגלל שזה שמן דליל מאוד, כל-כך הרבה שמן הגיע לסעפת.

אני לא מבין גדול בשמנים...אבל זה הגיוני מה שהוא טוען?

פורסם

אוהיו שלום רב !

שוב אני חוזר על המשפט הנדוש, תמונה שווה אלף מילים!

ומשפט נדוש נוסף, "אין צרוף מקרים, יש הצטרפות מקרים",אין מקריות פרוק והרכבת הסעפת לא לפי הכללים גרם לחדירת השמן.

אם מסתכלים על הסעפת כפי שהיא משתקפת בצילום מול כניסה אחת לפני אחרונה, קיים מעבר לנשם, הנשם מחדיר שמן לסעפת היניקה, מצא את הסיבות לכך, יתכן והצינור נחסם חלקית בחיבורו למכסה השסתומים או למסנן האוויר, ולחץ השמן גרם להתזת שמן מנוע מהצינור שנראה בתמונה קרוע בחיבור לסעפת ישירות דרך ראש ההזרקה ישירות לסעפת היניקה.

בברכה

צביקה

פורסם

הצינור הקרוע שם הוא צינור מים שמגיע מבית הטרמוסטט....

יש 2 צינורות המחוברים בצד אחד למכסה שסתומים ובצד שני לסעפת יניקה. באחד מהם יש שסתום חד כיווני, המאפשר מעבר ממכסה השסתומים אל עבר הסעפת....השסתום הזה תקין.

פורסם

אוהיו שלום רב !

תרשה לי לנדנד ולהתעקש, משום מה , מול המעבר לסעפת יניקה, יש צינור מתכת שמעביר מים או שמן, משום מה הוא לא מקביל למעבר המים, אך הוא מקביל לכניסת אאויר לסעפת היניקה, בצרוף מקרים, גם האזור ספוג יותר בשמן, מאשר הקצה השני, ולכן אני עדיין חושד שמעבר השמן משם.

נסה לצרף תמונות נוספות, של כניסת צינורות נוספת שמובילות שמן או אדי שמן בחיבור לסעפת היניקה.

במחשבה שניה האפשרות היחידה לחדירת שמן הוא דרך השסתום האל חוזר, שסתום ה -EGR!

קרא כאן על תפקיד השסתום, שכנראה חסמת אותו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=75472

בברכה

צביקה

פורסם

אני לא הבנתי על איזה מעברים אתה מתכוון, אז אני מצרף תמונות עם מספרים כדי שאוכל להבין...

בתמונה שמאל:

1-צינור וואקום

2+3-צינורות דלק

4-צינור ברזל שמגיע מאיזור סעפת הפליטה

תמונה ימין:

1-חיבור צינור שהולך למכסה השסתומים(הצינור עם השסתום)

2-צינור שהולך לבוסטר בלמים.

3-צינור שהולך לתיבת פילטר אוויר.

4+5 - צינורות מים שמתחברים לבלוק.

6-צינור שמעביר מים לראש מנוע, דרך הסעפת.

DSC00387.jpg

DSC00388.jpg

פורסם

מהו הצינור השחור הקרוע, ליד צינור העברת מים (מספר 6)לסעפת ?

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...