Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הרבה מאד זמן שלא התקשרתי למודעות מיד2 ,מחפשים מחליפה לדייהו.

הכלה המבוקשת היא דייהטסו טריוס.

יש כ-4 דפים של מודעות רלוונטיות ביד2. מתוכן, סיננתי טלפונית והגעתי לכ-6-8 מודעות שכדאי לראות בעין.

נתקלתי בהמון סוחרים חאפרים, נתקלתי באנשים הזויים שסבורים שיש להם ביד אוצר בלום, למרות שהרכב יד עשירית עם ק"מ הזוי.

זה בקטנה. בגולן טלקום אפילו לא עולות לי השיחות.

בגלל שהגברת "נעולה" על הדגם, אין ברירה אלא לקבוע רדיוס חיפוש רחב.

בסה"כ נסעתי כבר קרוב ל-800 ק"מ (!!!) בחיפושים. לא נורא, גם זה חלק מהמשחק. למרות שהמאזדה לא נוסעת על מים מינרליים.

את רוב המכוניות, מיינתי כבר בבדיקה הפיזית הראשונית. עוד כמה סוחרים מתחכמים שעברו את הסינון הטלפוני, רכבים שרק כמות גדולה מאד של איזולירבנד מונעת מהם מלהפוך לערמת חלקי חילוף,רכבים עם סימנים ברורים של תאונות שלדה ועוד אחת שנראתה לי סבירה אך סירבה בתוקף לגשת עימי למכון בדיקה.

אחרי שלושה שבועות של חיפושים נמצאה סו"ס המיועדת. יד סבירה, ק"מ הגיוני לשנה, הילוכים מתחלפים חלק, המנוע נשמע עירני ועגול, צבע קצת דהוי אך במצב סביר, ללא סימני תאונות מתוקנות ניכרים.

רשיונות על שם המוכר ובכתובת בה ראינו את הרכב. הרכב בבעלותו שלוש שנים.

נורת האזהרה היחידה היתה מים רגילים (אבל צלולים) במיכל העיבוי.

נפרדנו לשלום, וקבענו להיפגש בהמשך השבוע לבדיקה במכון לבחירתי. (קומפיוטסט אשדוד, מומלץ מאד,אגב, למרות הביקורות הקשות בפורום)

עוד 50 ק"מ נסיעה לכל כוון, אבל כבר קטן עלינו. מצאנו אוטו.

בסוף הבדיקה יושבים עם הבוחן, ולאורך השיחה הכל תקין. סתם כסת"ח רגיל, ורק הערה אמיתית אחת-מעט בוצה בשמן. לא משהו ששבת שמשית ובקבוק פלאש לא יפתרו.

את הסוכריה שמר הבוחן לדף האחרון בטופס. פגיעה בעמוד אחורי וסף תחתון שתוקנו ע"י מילוי חומר (כלומר האוטו בעצם נוסע עם עמוד אחורי עקום!).

קמתי ויצאתי מבלי להפרד מהמוכר.

נעקצתי ב-600 ש'. זה הרבה כסף, אבל זה עדיף על עקיצה כואבת יותר, או על המחשבה שמשפחתי עלולה היתה להיפגע מנסיעה ברכב הבלתי בטיחותי בעליל הזה.

אז תגידו מה יהיה עם כל הרמאים הללו?

מה צריך לעבור כאן כדי למצוא רכב במצב סביר לשנתון שלו?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבין ללבך, אבל אתה באמת חושב שאפשר למצוא רכב בן 14 בלי שום שריטה ובלי שום תיקון משמעותי?

תראה את שרשור האנשים שצריך להעיף, בארץ רוב הנהגים מטומטמים שלא שומרים מרחק - נכנסים אחד בשני - חונים אחד בתוך השני..

המוסכים חאפרים שמשתמשים בחומרים הכי זולים רק כדי לרצות את הלקוח שרוצה את הטיפול הכי זול ולא משנה מה..

אין מה לעשות, תחזוקה נאותה ושמירה על הרכב לא תמצא כל יום, ואיפה שתמצא - הרכב נחטף כבר אתמול כי אנשים יושבים עם האצבע על ההדק בלוחות.

בקיצור, אני סבור שיום אחד תצוץ לה טריוס 98 שמורה.. אבל תצטרך לחכות בסבלנות יתרה, אל תתייאש!

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

1. להתאזר בהרבה סבלנות.

2. להרחיב את תחום החיפושים לרכבים דומים בקטגוריה (תסביר לאישה. בסוף היא תבין כי בוודאי היא רואה את כל המאמצים שלך).

3. נסה להעלות ולסכם בפני המוכר הבא, שעלות הבדיקה במקרה של שלדה/מנוע/גיר תקולים - תהייה עליו (איני תומך ולא הייתי מאשר דבר כזה בתור מוכר, אבל אולי זה יוסיף לניפוי רכבים שאינם תקינים).

4. לחפש רכבים במקומות (פורומים מתאימים) שאנשים אוהבים מודעים ושומרים על הרכב (כמו במודעות מכירה כאן בפורום). אני בטוח שאתה מחפש גם לפי זה, אבל אולי יש צורך להרחיב החיפושים לפורומים אחרים (רכבי שטח ?)

5. בהצלחה.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני חושב שזאת הזדמנות מצויינת להוריד את אשתך מהזוועה המוטורית הזאת שנקראת טריוס דור ראשון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מבין ללבך, אבל אתה באמת חושב שאפשר למצוא רכב בן 14 בלי שום שריטה ובלי שום תיקון משמעותי?

לא. ממש לא. אני לא ילד ורכשתי לא מעט רכבים ב-30 שנה האחרונות. אני גם יחסית לאוכלוסיה הכללית "מתמצא בתחום".

רכב שרוט, עם צבע דהוי, עם החלפת חלקי מרכב (דלתות , פגושים, כנפיים קדמיות) זה מובן והגיוני (לאור תרבות הנהיגה שהזכרת). תאונת שלדה קשה זה כבר משהו שצריך לעלות בשיחת הטלפון הראשונה, בתשובה לשאלה "הרכב עבר תאונות?" אם לא כבר במודעה.

כל מה שאני רוצה זה רכב שמצבו סביר לשנתון. גם את הדייהו שתוחלף אי"ה בטריוס, לא רבים חוץ ממני היו קונים.

אני יודע לקחת רכב עם תחזוקה לא מושלמת ולהביא אותו למצב טופ-שופ. וזה אפילו לא עולה לי הרבה כסף בד"כ.

אין לי בעיה עם אנשים שלא שמרו על הרכב. אני בודק את הרכב בעצמי, רואה שהליקוים לא לרוחי ,מודה להם, ונפרד מהם בלחיצת יד.

יש לי בעיה עם אנשים שמסתירים נתונים בכוונה. בוא נקרא לילד בשמו- רמאים.

א. הרי ידעת שאלך לבדיקה. הרי ידעת שיש פגיעת שלדה מאד חמורה שתצוץ. למה נתת לי להוציא 600 ש'? אם חשבת שאעביר את הליקוי הזה, היית אומר לי מראש ונותן לי לעשות את השיקול שלי לפני שנגרם לי נזק כלכלי.

ב. אתה סוחר מכוניות? אין בעיה. זה מקצוע מכובד וראוי. פרסם אחר כבוד במדור המיועד לסוחרי רכב ביד2, או שלכל הפחות תזדהה מיד בטלפון כסוחר רכב, ואז תפליג בשבחיו של הרכב ושל הבעלים הרשום.

פורסם
לא. ממש לא. אני לא ילד ורכשתי לא מעט רכבים ב-30 שנה האחרונות. אני גם יחסית לאוכלוסיה הכללית "מתמצא בתחום".

רכב שרוט, עם צבע דהוי, עם החלפת חלקי מרכב (דלתות , פגושים, כנפיים קדמיות) זה מובן והגיוני (לאור תרבות הנהיגה שהזכרת). תאונת שלדה קשה זה כבר משהו שצריך לעלות בשיחת הטלפון הראשונה, בתשובה לשאלה "הרכב עבר תאונות?" אם לא כבר במודעה.

כל מה שאני רוצה זה רכב שמצבו סביר לשנתון. גם את הדייהו שתוחלף אי"ה בטריוס, לא רבים חוץ ממני היו קונים.

אני יודע לקחת רכב עם תחזוקה לא מושלמת ולהביא אותו למצב טופ-שופ. וזה אפילו לא עולה לי הרבה כסף בד"כ.

אין לי בעיה עם אנשים שלא שמרו על הרכב. אני בודק את הרכב בעצמי, רואה שהליקוים לא לרוחי ,מודה להם, ונפרד מהם בלחיצת יד.

יש לי בעיה עם אנשים שמסתירים נתונים בכוונה. בוא נקרא לילד בשמו- רמאים.

א. הרי ידעת שאלך לבדיקה. הרי ידעת שיש פגיעת שלדה מאד חמורה שתצוץ. למה נתת לי להוציא 600 ש'? אם חשבת שאעביר את הליקוי הזה, היית אומר לי מראש ונותן לי לעשות את השיקול שלי לפני שנגרם לי נזק כלכלי.

ב. אתה סוחר מכוניות? אין בעיה. זה מקצוע מכובד וראוי. פרסם אחר כבוד במדור המיועד לסוחרי רכב ביד2, או שלכל הפחות תזדהה מיד בטלפון כסוחר רכב, ואז תפליג בשבחיו של הרכב ושל הבעלים הרשום.

אני מתנצל, המחיר של הרכב הזה לא הגיוני בשום קנה מידה.

כמו כן, הטריוס האוטומטית לא בדיוק זריזה, ומה גם הייתי נזהר מאמינותו של גיר אוטומט בן 15 שנה.

בהצלחה!

Boris.K

פורסם

לא תמיד כולם רמאים שרוצים לתת לך להוציא 600שח באוויר.

(אתה מוזמן לקרוא את המקרה שלי)

לפעמים קונים רכב בידיעה שהכול בסדר (כי במכון לא מצאו שום דבר) ואז כשאתה מוכר הם מוצאים איזה שריטה באיזה חלק ומחליטים שהרכב עבר תאונה חזיתית קשה. לך תדע על איזה בוחן תיפול ומתי..

למרות שלא חסר אנשים שמשחקים אותה ראש קטן ומוכרים לך "יד ראשונה מרופא זקן שלא נסע" ובפועל זה רכב שראה שטח חקלאי ותאונת סנדוויץ'.

מן הסתם כמה שאתה עולה במספר הידיים ויורד בשנתון הסיכוי ליפול על כזה רכב גובר..

בכל מקרה אני לא משוכנע שאין טריוס שמורה איפשהו .. :wink:

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אני חושב שזאת הזדמנות מצויינת להוריד את אשתך מהזוועה המוטורית הזאת שנקראת טריוס דור ראשון.

אני מתנצל, המחיר של הרכב הזה לא הגיוני בשום קנה מידה.

כמו כן, הטריוס האוטומטית לא בדיוק זריזה, ומה גם הייתי נזהר מאמינותו של גיר אוטומט בן 15 שנה.

בהצלחה!

אני ממש לא רוצה להכנס לסיבות לרכישת הרכב הזה דווקא.

ובכלל-בפורום רכב הייתי מצפה למעט יותר הבנה לעובדה שבבחירה ברכב מסויים לא תמיד עומדים רק שיקולים כלכליים קרים.

הגברת עובדת קשה עבור הכסף עבור האוטו, ובא לה ג'יפון צעצוע (רצוי אחד בצבע אדום או סגול חציל :lol: ) - אז אני עושה כל מאמץ אפשרי שהיא תקבל אחד.

בדייהו המנוחה מותקנים מנוע וגיר אוטומטי מקוריים, שאני מוכן לערוב לשרידותם בעתיד הקרוב. (בכפוף להתנהגות נאותה אליהם) והדייהו בת 19.

אגב, מדובר ברכבים, שדווקא מבחינת אמינות לא היו אליהם תלונות.

את תגובתו של המאסטרו אני עוד מסוגל להבין. יש לרכב הזה לא מעט חסרונות שצריך ללמוד לחיות איתם.

הוא רועש, הוא לא יציב (יש לו מרכז כובד לא הגיוני) צריכת הדלק שלו, למרות שהוא חולק מנוע עם הסיריון, לא מזהירה (כנראה בגלל יחסי ההעברה בתיבה השונה, אני לא יודע). תמורת החסרונות האלה (וכן, גם התמחור המעט גבוה אם כי עדיין אטרקטיביים ללא תחרות יחסית למתחרים שלו, הסמוראי "ג'מיני" והראב4) אתה מקבל יכולות שטח מצומצמות מאד (אם כי מפתיעות יחסית למרווח הגחון והעובדה שאין הילוך כח) נעילת דיפרנצילים חשמלית שתאפשר לך להחלץ מהצלבות לא מסובכות מידי, 5 דלתות אמיתיות להעמסת הילדים וגם שידה מזדמנת מאיקאה, וכן, לא מתבייש להודות בזה, פוזה של ג'יפ.

הרכב ישמש כרכב שני, בעיקר לנסיעות בתוך העיר (בבינערוני הוא ממש לא נוח) עם שלשה נוסעים כולל הנהג לכל היותר.

בסכומים שהוא נמכר, האופציות האחרות לא יותר אטרקטיביות:

אוי ואבאו ש"י 05-07 (שזו לא באמת אופציה לתת לאשתי ושני ילדי לנסוע מידי יום במלכודת המוות הזו)

גטס 04-05 עם עבר ליסינגי מוטל בספק (שזו מבחינת אשתי אופציה לשיקול,אבל אני כבר יודע מה אני אעבור עד שאמצא אחת שלא נחרשה ע"י בן 17 זב חוטם שקיבל רשיון לפני שבועיים)

או כל מיני גרוטאות יפניות יותר זקנות מהטריוס.

כרגע, אנחנו מקציבים עוד שבוע לחיפושים. אח"כ נתחיל לבחון אופציות אחרות.

זהו, עד כאן פרק השכנוע העצמי. :-P

בעקרון, לא זה היה הנושא, יותר מעניינות אותי תגובות כמו של ninjmky שעוזרות לי ללמוד את המוכרים.

כשאני מכרתי את ההונדה שלי, גיליתי את כל מה שידעתי עליה. נתתי את הבדיקה שאני עשיתי כשקניתי אותה (כן, שמרתי את הטופס 13 שנה), ולא הסתרתי כלום.

אני לא מאמין שתהיה לי ברכה מכסף שהוצאתי במרמה ממישהו.

אבל זה רק אני.

פורסם

מבין אותך לגמרי :roll:

המוכר שרצה למכור לי אולדמוביל הסתיר ממני את העובדה שהמנוע 5.7 של וונדורה מחזיק על פלאחים מסכנים והריתוכים ניראים כאילו פשוט חירבנו שם עם האלקטרודה, שאני עם הניסיון הדלק שיש לי עם רתכת עושה תפר יותר יפה. :shock:

עצוב, ואני כבר לא מדבר על הניסיון שלי בקניית אימפרזה שנת 96.

למרות שבסוף קניתי מידידה, אני יד שנייה רכב שמור בהחלט, בלי נזילות בלי כלום, רק טיימינג, וקלאצ' שאת זה כבר אמרו לי לפני שקניתי.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

מה לעשות, אנשים טינופת. כמו שכתבתי בעבר, שכולם באים בתלונות למגרשי הרכב והסוחרים,

כאילו אנשים פרטיים הם צדיקים גדולים. נתקלתי בכ"כ הרבה שקרנים ורמאים, שבדיוק כמו אצלך,

לא אומרים את מה שהם יודעים על הרכב, ונותנים לך לשרוף סתם כסף וזמן על בדיקות,

שהרי ברור מראש שהפגיעה/תקלה תתגלה. ועדיין הם לא אומרים כלום.

פורסם

ברור שכל אדם מנסה ליפות, לפחות מילולית, את המכונית אותה הוא מנסה למכור, וזה לגיטימי לחלוטין.

אתה הרי לא מצפה שהמוכר יגיד לך שהמכונית עגלה גמורה, אבל תאונות קשות אסור להסתיר, אלא אם הוכח מעל לכל ספק שהמוכר לא ידע עליהן.

מצד שני, אתה מחפש מכונית בת 14-15, והסיכויים למצוא מכונית ראוייה בשנתון הנ"ל אפסיים בעליל, הן מבחינת מצב מכאני והן מצב חיצוני.

תתאזר בסבלנות, ואל תרוץ לבדיקה עם כל מכונית ש "קצת" נראית לך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
למה לא שאלת עם הוא מתחייב על מנוע גיר שילדה?

מי שאינו הבעלים הראשון של הרכב ומתחייב על מנוע גיר שלדה הוא פשוט מטומטם, ומי שמחפש אינדיקציה להסתמכות זו ברכב שאינו יד ראשונה מטומטם לא פחות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
למה לא שאלת עם הוא מתחייב על מנוע גיר שילדה?

נראה לך שיש אדם נורמאלי שיסכים להיתחייב בבדיקה על מנוע וגיר במכונית בת 15 ?!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מוכן להתחייב שיש ברכב מנוע, גיר ושלדה. לא יותר מזה.

עם כל הכסת"חים המודרניים של המכונים על רכב חדש ירשמו לך נקישות בדיסקיות ונזילות שמן ומי יודע מה ברכב חדש, שלא לדבר על משהו בן 14 שלא יוצא תקין בשום סעיף.

• תוכן חדש...