Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוף כל סוף אתמול מגיע סחבק לבדוק את הרכב. ראה - אהב - ביקש נסיעת מבחן.

עשינו, שם לב שיש רעשי רוח מדלת הנהג. וההגה טיפה מושך ימינה.

אמרתי שעל כל ליקוי בבדיקה, כולל כיוון פרונט + לא יודע איזה גומיה התפרקה שם, אני אתגמש במחיר.

(מצטער על סגנון הכתיבה המגונה "יומני היקר")

מגיע הבוקר, לוקחים לבדיקה ברישוי חפר בחדרה. הבחור שואל לפני שמשלם - "אתה מתחייב מנוע/גיר/שלדה?"

אמרתי כן, בהיותי בטוח ב100% שאין שום דבר תקול, הרי בדקתי אותה ב"מבדק" בהרצליה לפני שנה בדיוק.

כל מה שהיה אז (פנסים בעיקר..) תוקן, לא היה אז שלדה, גיר או מנוע ולא אמור להיות היום. (לא עברתי שום תאונה מאז הקניה, להיפך, רק טיפולים)

(למען הסר ספק, אמרתי לקונה הפוטנציאלי שהרכב עבר תאונות פח, כולן תוקנו במורשה הונדה ללא שום חיסכון באיכות, בגלל זה גם את רובם לא רואים)

אחרי הבדיקה מגיע הבוחן עם הבדיקה המצורפת למטה, ומסכם ב "מכנית? הרכב 100%. הייתי רק בודק תפוחים ובולמי זעזועים קדמיים. מעבר לזה כל עניין התאונות תוקן באופן מקצועי ואין לו שום השפעה על התנהגות או בטיחות הרכב. אולי רק על הסחירות"

שאלתי מה באשר לעניין ההערות על הגיר והמנוע, הוא אמר שבסה"כ צריך להחליף שמנים ופילטרים. זהו. מעבר לזה הכל 100%.

נפרדנו מהבוחן החביב (אם-כי המאוד לא מפרגן לרמת התחזוקה ברכב בן 9) והלכנו למקום עם קצת יותר פרטיות.

כאן התחילו הטונים לעלות לרמות מאוד לא נעימות. "יש שלדה, לא סיפרת לי, אני רוצה כסף בחזרה", כשהפרכתי את התאוריה שלו על קצה-שלדה עם מיטב ציטוטי הפורום - עבר ל "מנוע וגיר דפוקים". ציטטתי את הבוחן שאמר בפירוש שמכנית הרכב 100%, אפילו לא 99%, אלה 100%. הוא בשלו "אז למה הוא רשם גיר מתקתק ומנוע מזייף??"

אחרי המון ויכוחים, מה שכמעט הוביל לאלימות מצד הורי הקונה בפוטנציה - זה נגמר בזה שהחזרתי לו את מלוא עלות הבדיקה.

מאז אני בשוק ובהלם. הרי במבדק הרצליה לא אמרו לי שום דבר בסגנון הזה. אמרו שהרכב בסדר, רק תחליף פנסים וצמיגים. סע לשלום.

היום אני מגלה שיש לי קצה שלדה והקונה אומר "10K פחות או הכסף בחזרה"

מזועזע, נחרד ואובד עצות אני פונה אליכם, אזרחי הפורום.

האם דפקו אותי בהרצליה ואני תקוע עם לימון? האם עלי להוריד אותו במגרש הכי קרוב לבית שיקח בלי בדיקה ולקרוא קדיש על ה10K האלו?

או שמה הכל שטויות וקצה שלדה זה סתם כסתח?

מודה מראש על כל תגובה ומצטער על אריכות הדברים

(פרטים מזהים בטפסים צונזרו)

22042011258.jpg

22042011260.jpg

22042011261.jpg

22042011263.jpg

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש ברשותך את דוח הבדיקה שעשית כשקנית לפני שנה במכון בהרצליה?

אתה מאוד הגון שהסכמת לשלם לו, 99.9% מהאנשים לא היו משלמים, אלא אם כן היו שם סימני אלימות וזה לא היה לגמרי מרצון חופשי (רמזת לכך בהודעתך).

פורסם

טריק מוכר של בוחנים במכוני בדיקה שלצערי אני נתקל בו יום יום במסגרת עבודתי. הם כותבים X ובע"פ אופנים למוכר ולקונה דברים אחרים לגמרי כשהם יודעים שסיכוי סביר שאת הבדיקה הם יקראו לא בנוכחותם. כך הם בעצם נמנעים מהויכוח עם בעל הרכב במעמד סוף הבדיקה.

בבדיקה מצויינת הפגיעה בגוף הרכב תחת "משמעות גבוהה" ואם היית רואה את הסעיף הזה במכון הבדיקה היית בוודאות מבקש לראות היכן הפגיעה ולפי מה קבעו את סעיף הליקוי.

חוץ מזה, טוב שהחזרת את הכסף לקונה כי לכך התחייבת (למרות שלא ידעת שלרכב יש פגיעה). אם אתה רוצה לדעת האם באמת יש לך פגיעה ברכב קח אותו לפחח שמכיר טוב רכבי הונדה (תמצא אותו כנראה במוסך מורשה הונדה) ותבקש ממנו להעיף מבט. הוא יוכל להגיד לך האם בוצע תיקון במקום או לא.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אם יש לך ביוטוח מקיף אולי שווה שתבוע את הירידת ערך (כי עד היום לא היו תביעות לפי מה שאתה אומר)

הביטוח כבר יביא שמאי שיעריך באמת כמה ירידת ערך יש ואז תוכל להוריד את זה במכירה.

יש הרבה סיפורים על מכונים שלא גילו תאונות, למשל לפני כמה שנים אבא שלי מכר דיהטסו אפלאוז שנת 92

עם תאונה רצינית מאחורה, (ברמה כזאת שהרכב היה בחיפה כדי לקבל אישור עלייה לכביש).

בטסט ליין בירושלים אמרו לקונה שהשאסי נקי !!! ואני יודע בוודאות שהיה שאסי כי כשאנחנו קנינו אמרו לנו .

פורסם

הסעיף "כיפוף בשלדה ימנית תיקוני תאונות כלליים" נשמע לי קצת תפור.

א. לקורות שלדה יש שמות, מספרים, ואותיות. מה זה לכל הרוחות שלדה ימנית?

ב. "תיקוני תאונות כלליים" זה לא ליקוי בעל משמעות גבוהה. זה סתם משפט סתום שמנוסח בעברית קלוקלת.

יש מצב שניסו לעקוץ אותך?

חשבו שתיבהל ותרד ב10K?

טוב שלא מכרת. חבל שהתחייבת להחזיר כסף.

אגב-מרגע שהתחייבת, שאפו שהחזרת.

אם הייתי מתחייב הייתי מחזיר ללא איומים וגם אם הייתי בטוח שתפרו אותי.

אבל זו הסיבה שאני לעולם לא אתחייב. למרות שאני יודע בוודאות את מצבו של הרכב שלי.

יש לי ספר טיפולים מלא על 14 שנה. אני אספר לך את הסיפור האמיתי של כל שריטה וכיפוף באוטו.

אני נראה לך חשוד? תתקדם לרכב הבא.

אגב2- ראבאק, אתה מוכר רכב, תדאג שיהיה מספיק שמן ושהרצועות יראו רעננות.

לא חבל שכל בוחן יקבל עליו רושם ראשוני של רכב מוזנח בדקה שהוא פותח מכסה?

זה הרי ישפיע על חו"ד שלו לכל אורך הבדיקה,גם אם היא תהיה מושלמת.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

anat444, אני אנסה להוציא ממבדק ביום ראשון העתק של הבדיקה המקורית. מקווה שהם שומרים אותן באיזשהו אופן כזה או אחר.

Casper, אני לא שמתי לב לזה וכאן הטעות שלי. הבוחן לא כתב אבל "פגיעת השלדה" הזאת נמצאת על הקורה הימנית. וראבק - אין שם אפילו תיקוני צבע. אני בטוח במיליון אחוזים שבבדיקה הראשונית לא נכתב על זה שום דבר ואני איכשהו מרגיש שהטופס הזה נועד רק לטרפד את המכירה.

M_B3, אנא הסבר. לתבוע ביטוח על ירידת ערך שנובעת מתאונה לפני 6 שנים? אני לא מכיר את חוקיות הדבר אך זה נשמע לי קצת הזוי.

natco, אני איתך בדיעה הזאת. אבל אני כרגע במצב הכחשה ולא מעכל את ירידת הערך שתקפה את הרכב שלי לפני כמה שעות.

פעם הבאה לא מתחייב אפילו על גומיות בווישרים.

ולגבי אגב2, את בדיקת השמן החסר הם עשו באופן מקצועי עד-מאד. הרכב היה מונע בניוטרל במהלך 40 דקות על הליפט - אחרי זה הורידו, דיממו מנוע ושניה אח"כ בדקו מדידי שמן גיר ומנוע. לא מפליא ש"חסר" שם קצת שמן. אפילו שכל זה הוחלף לפני 4500 קמ. (וכן, בהונדה, הרכב הזה לא דורש טיפת נוזל בין טיפול לטיפול. ואני בודק מדידים כל שבת)

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

קשה לי להאמין שהם יהיו כ"כ אדיבים להנפיק לך דוח מחודש של הבדיקה מלפני שנה. הם בטח יגידו שהם מוחקים אחרי תקופת האחריות על הבדיקה (שזה מקסימום 6 חודשים). תנסה לחפש אולי בכל זאת תמצא אותה איפושהו, הרי סביר ששמרת אותה בתקופת האחריות אחרי הקנייה של הרכב. אם תמצא אותה לדעתי אתה יכול לדרוש מהמכון המקורי שיקח אחריות, אם תוכיח שלא היו תאונות בשנה האחרונה.

אגב - איך אפשר להתחייב על מנוע? במקומך לא הייתי מתחייבת. אפשר רק להתחייב על תאונות ודברים שאתה יודע. איך אתה יכול לדעת גם אם הרכב בעיניך פצצה שהמכון לא ימצא ליקוי כזה או אחר? כנ"ל לגבי הגיר, אף פעם אי אפשר לדעת איזה דברים הם ימצאו, איזה דברים מתחילים להתקלקל כתוצאה מבלאי וכו. לדעתי זו טעות להתחייב למשהו מעבר לשלדה.

פורסם

זה בעייתי,

אני לא מבין איך לא פתחת את הדו"ח במקום ובדקת. למרות שאם הקונה לא היה פותח היית יוצא "נקי" ואני אומר במרכאות משום שלרכב יש פיגעת שילדה, והקונה לא מודע לה, העניין שגם אתה לא ולכן זה כביכול "נקי".

בכל אופן אני מאמין שתצטרך להוריד מחיר, או שפשוט יגיע קונה בלי לבדוק את הרכב או שלא כלכך משנה לו קצה שילדה, כי בתכלס זה לא משהו שאמור להשפיע על תפקוד הרכב, וירכוש אותו.

אגב אם אתה מחפש שידרוג, לך למגרשים, יש היום תנאים מטורפים, כל ציי הרכב היום עושים את התשלומים בכלכך נוח שאפילו בנאדם עם משכורת סבירה - יכול לרכוש רכב חדש!

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

זאת ב-ד-י-ו-ק הסיבה שאסור להתחייב על כלום בבדיקה. במקום להתחייב היית צריך להראות לבחור את טופס הבדיקה שאתה עשית כשקנית את הרכב ולהתחייב שיש ברכב מנוע, גיר ושלדה.

אני לא מכיר את המכון הזה ולא רוצה שישתמע מדבריי שזה אכן מה שקרה במקרה הספציפי הזה, אבל כבר "אכלתי" על בשרי קומבינה בה מכון בדיקה המציא ריתוכים בשלדה רק כדי להוריד אותי במחיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפי מה שאני יודע,

אם לרכב יש ירידת ערך שלא נתבעה אף פעם באף חברת ביטוח,

ניתן לתבוע כי הרי בדיוק על זה הביטוח מכסה לא ?

(הרי אתה גם יכול להגיד שדפקו לך את האוטו ותיקנת אותו באופן עצמאי, אבל לא ידעת שיש ירידת ערך ועכשיו אתה מעוניין לתבוע)

הבעייה תיהיה אם יגלו שהבעלים הקודמים כבר קיבל את הכסף על התאונה הזאת.

תבדוק את זה עם סוכן הביטוח שלך .

פורסם

אצלנו נמכרות מכוניות יד ראשונה בלבד.

למרות זאת ולמרות שאני יודע בוודאות של 99.9% מה מצבו של כל רכב אינני מוכן להתחייב לדבר, להפך בכל הזדמנות (הודעה 13) אני מטיף לחברים להימנע מכל מה שמריח כמו התחייבות.

טוב לא יכול לצאת מזה, אפילו שפשוף שלא ידעת על קיומו יכול להביא לדרישת החזר, חסרים מיקרים שרכב נפגע עוד בזמן ההובלה אל הלקוח?

לא להתחייב, לא להתחייב ועוד פעם - לא להתחייב.

פורסם
זאת ב-ד-י-ו-ק הסיבה שאסור להתחייב על כלום בבדיקה. במקום להתחייב היית צריך להראות לבחור את טופס הבדיקה שאתה עשית כשקנית את הרכב ולהתחייב שיש ברכב מנוע, גיר ושלדה.

אני לא מכיר את המכון הזה ולא רוצה שישתמע מדבריי שזה אכן מה שקרה במקרה הספציפי הזה, אבל כבר "אכלתי" על בשרי קומבינה בה מכון בדיקה המציא ריתוכים בשלדה רק כדי להוריד אותי במחיר.

בכל רכב שתבדוק תמיד יסמנו בשילדה כ"לא תקין" גם אם זה סתם שריטות, כשאני מתחייב אני מתחייב שלא הייתה תאונה .

כשמכרתי את ההונדה לפני יומיים בבדיקה אמרו שיש כפופים בפח וזה סומן כ"לא תקין", הקונה ישר קפץ ואמר "היתחייבת" ואז שאלתי שאלה את הבוחן "הייתה תאונה ?!" הוא אמר "לא, לא הייתה תאונה" ואז אמרתי לקונה שלא היתחייבתי שיהיה רשום "תקין" ליד שילדה אלה שלא הייתה תאונה .

המקרה פה הוא שונה, פה ברור שהרכב היה מעורב בתאונה בצד ימין.

פורסם

בדיעבד אני יודע שהטעות המרכזית שלי הייתה להתחייב. אם-כי אני נכנסתי בתום לב למכון הבדיקה בידיעה חד-משמעית שאין לי שום מכות שלדה (הרי אני עצמי עשיתי בדיוק אותה הבדיקה לפני שנה) או אפילו "כמעט מכות שלדה".

dorki, אני קראתי בעיון את ה"אני מאמין" שלך והחכמתי, אם בעל רכב יד1 לא מוכן להתחייב בידיעה מוחלטת שאין לרכב שום תקלה הרי זה מרמז על איכותם של מכוני הבדיקות. אשר מכסת"חים את עצמם בכל הזדמנות אפשרית. כאמור להבא לא מתחייב אפילו שהרכב הוא הונדה. רוצים - שיבדקו. (ד"א, מישהו עצר אותי ברמזור פעם ושאל בכמה אני מוכר את המאזדה.. גוועלד)

Tzvika-Pick, הטעות שלי היא שחסר לי הטופס המקורי. אך אנסה לשחזר אותו בראשון. מעבר לזה - אחרי דבריו של dorki אני אפילו לא בטוח שאפשר להתחייב לזה שיש ברכב מנוע, גיר ושלדה.:lol: :lol: :lol::wink:

עוד לא החלטתי איך אני ממשיך מכאן, קרובים אמרו שכדאי להשאיר אותו בחניה מרכזית בנתניה לשבוע, אחרים אמרו לחבק עץ, כמובן שאלו פתרונות מאוד קיצוניים אך נראים יותר ויותר הגיוניים לאור המצב הקיים.

את המערכת שמע החלטתי סופית לפרק ממנה, לנסות להציל לפחות משהו, ואלך לקבל הצעת טרייד תמורתה. אם הסכום יהיה איכשהו סביר, כנראה שככה זה יגמר.

שוב, תודה לכולם.

עריכה:

Mֹ_B3, לתגובה שלך שמתי לב קצת באיחור אז תסלח לי שאני מגיב בעריכה.

הדבר היחיד שאני יודע בוודאות מוחלטת ללא עוררין הוא שהרכב עבר נשיקה בדלת בצד שמאל, לא ימין.

הדלת תוקנה והוחזרה למקום. הסעיף שהכניסו לי במחלוקת היום נוגע לקורה בצד ימין של הרכב שעליו אין אפילו שריטה בצבע.

פחח שטיפלתי אצלו פעם אחת טרח להסביר לי את פשר העניין - כל מה שקשור למרכב תחתון; השלדה מוגנת ע"י הרבה מאוד פח מסביב. לפיכך אם יש נשיקה מקסימום מתקנים פח והכל בסדר. לא סיפור.

במרכב העליון (ז"א קורות צד וגג) הקורות והגג מהווה את עצם השלדה, ואפילו אגרופ ממוצע בקורה או תפוז שנופל על הגג יהווה במקרה כזה "פגיעת קצה שלדה"

ככה הוסבר לי וזה נשמע לי הגיוני ביותר.

אם תשאל אותי משהו בנושא המחשבים, אוכל ללמד אותך לתואר שני בהנדסת חומרה ללא שום קושי. אך ברכבים הידע שלי יחסית מוגבל. מכאן נובע חוסר העונים שלי מול כל המצב המאוד מדכא הזה.

אפילו על הסעיף של "חסרים קישוטים בגג" הקונה התווכח איתי, למרות שאחרי זה בדקתי ושום הונדה 2002 לא הגיעה עם "קישוטים" שם.. מכון הבדיקה פשוט עשה צחוק מעבודה. במיוחד עם הקטע של לבדוק שמנים שניה וחצי אחרי דימום מנוע.

בקיצור - אחלה דרך לאבד 460 שקלים. אבל מחיר מאוד נמוך עבור ההשכלה שיצאה לי מהמקרה הזה.

פורסם

יש מצב שהמכון והקונה ניסו לעשות עליך קומבינה ?

אני לא רוצה לחשוב על זה אבל אולי תלך לאיזה מישהו מקצועי שיבדוק לך את השילדה,

אם אין תאונה אתה יכול לתבוע הרבה כסף מהמכון הזה.

פורסם

פותח השרשור - אתה אדם ישר. הלוואי שיירבו כמוך (אני אומר את זה ברצינות, כמו שאני אומר לבני בן ה-11, כאשר אשתי אומרת לו: "למה אתה קצת לא מתחמן...". העולם זקוק גם לאנשים ישרים !).

עניין ההתחייבות על ה"שילוש הקדוש" - נתון לפרשנות. ייתכן כי במכון אחר, היו רושמים משהו אחר כגון "תקין". מאידך, אם היו רק רושמים "רעשים במנוע" (ונניח שזהו רעש שמאוד אופייני לדגם הנבדק), גם היה מופיע בסיכום על המנוע - "לא תקין".

יוצא מכך - שאף פעם אין להתחייב על שום דבר.

זה שכר הלימוד. אל דאגה, יגיע גם הקונה שיבין שאין משמעות רבה ל"קצה שלדה" ול"רעשים במנוע" (במידה והם אכן שוליים).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...