Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תופעה חדשה והזויה בסדרת הפונטוטה המביכה. והפעם - רעש יבבה איום וחזק ביותר, מיד עם תחילת נסיעה (הכוונה להתנעה והתחלת נסיעה מיידית) ולאחר שהיה ממושכת.

הרעש הקרוב ביותר שהצלחתי למצוא ברשת אשר דומה ליבבה המדוברת נמצא בסרטון הבא -

1OkVdb9-K1I דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

רק שההבדל הוא שהיבבה אצלי ב Pitch הרבה יותר גבוה והיא כה חזקה, עד שאנשים בקירבת הרכב נועצים מבטים להבין מה נסגר איתי (ובעיקר, עם הרכב). בשחזור האחרון (השלישי במספר) יצא לי לשמוע את זה עם חלונות פתוחים וזה בהחלט לא נעים. הרעש נחלש בהדרגתיות זריזה למדי לאחר כדקה-שתיים מתזוזת הרכב, עד שנעלם כליל.

נשמע שמקור הרעש הינו בצד רצועת האביזרים/מדחס/אלטרנטור, מה שאוטומאטית הביא אותי לחפש אחר רעשי פוליי מנוע עייפים על שלל גווניהם, מאחר והרצועה הוחלפה שנה שעברה והינה מתוחה (על-סמך הפעלת לחץ נקודתי עם האצבע והרפיה), מה גם שעשתה מאז 30,000 ק"מ. לא זכור לי אם הוחלף הפולי באותו מועד.

חשוב לציין שבפירוש לא מדובר בחריקה/שריקת רצועה, שזה רעש צורם ומחרפן לא פחות מהיבבה עליה אני מדבר.

רצועת האביזרים מסובבת רק אלטרנטור ומדחס מזגן (הגה מתוגבר חשמלית), כשביניהם יש פולי שאין לי איך לאבחן את מצבו מבלי לפרק את הרצועה.

בכדי לשחזר את התופעה עושה רושם שצריכים לקרות כמה דברים :

א. מזג אוויר קר יחסית.

ב. שהות ממושכת של הרכב - יממה, לכל הפחות.

ג. תחילת נסיעה מיידית לאחר ההתנעה.

כעת לך תשחזר את הרעש הזה במוסך... סרט.

האם אני בכיוון? האם יכולים להיות גורמים נוספים? בפעם הראשונה שנתקלתי בתופעה (מלפני כחודש), חשבתי שמקור היבבה הוא בגיר/Flywheel, אך בפעם השניה שהצלחתי לשחזר את הרעש, בלמתי במהרה, שילבתי לסרק והתחלתי לשחק קצת עם הגז, תוך כדי שהרעש נשאר והשתנה באופן ישר לסל"ד, מה שדי הוריד אותי מאיזור הגיר/קלאץ' ושאר הבראנג'ה.

תודה מראש למסייעים.

פורסם

תשחזר את הבעיה, אבל לפני שהרעש נעלם תדליק את המזגן ע"מ להעמיס על הרצועה.

אם הרעש הוא כתוצאה מרצועה לא מתוחה הוא אמור להתחזק (כי העמסנו עליה).

אם הרעש משתנה (ב-Pitch או נוסף רעש אחר) הוא כנראה מהמדחס.

אם אין שינוי ברעש, הבעיה היא כנראה האלטרנטור או המותחן.

הגיוני, לא?

• תוכן חדש...