Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוך כדי נסיעה, האטתי, בפקק בנסיעה איטית, אחרי זמן מה,

הרכב פתאום לא הגיב. לוחצת על דוושת הגז ולא מגיב, אחרי כמה שניות,

עושה קפיצה (כמו משתעל) ומתחיל לנסוע. מבהיל.

כשעומדת בעצירה (על D עם ברקס), אם אני מרפה את הברקס והרכב מושך קדימה

כמו אוטומט - ימשיך לנסוע טוב, אבל אם אני מרפה את הברקס והוא עומד ללא משיכה קדימה (פשוט במקום)

אז הוא לא מגיב כמה שניות ואז נותן מכה וקפיצה ואחריה מתחיל לנסוע.

מה זה? גיר, או שיכול להיות משהו אחר.

רנו מגאן 2003 1.6 אוטומטית.

פורסם

תודה.

אני לא חושב שמדובר בתקלה, אלה התנהגות טיפוסית דוגמאות-אשמח לדעת אם כך הוא, או שאני טועה.

כשאני מתחיל בו נסיעה בעליה יש "מכה" בין ראשון לשני, ובמישור זה לא קורה.

כאשר אני משלב רוורס במדרון (אפילו קטן), הרכב מתדרדר קדימה, ואני נאלץ להפעיל בלם יד לעזרה, על מנת למנוע גלישת הרכב קדימה.

פורסם
תוך כדי נסיעה, האטתי, בפקק בנסיעה איטית, אחרי זמן מה,

הרכב פתאום לא הגיב. לוחצת על דוושת הגז ולא מגיב, אחרי כמה שניות,

עושה קפיצה (כמו משתעל) ומתחיל לנסוע. מבהיל.

כשעומדת בעצירה (על D עם ברקס), אם אני מרפה את הברקס והרכב מושך קדימה

כמו אוטומט - ימשיך לנסוע טוב, אבל אם אני מרפה את הברקס והוא עומד ללא משיכה קדימה (פשוט במקום)

אז הוא לא מגיב כמה שניות ואז נותן מכה וקפיצה ואחריה מתחיל לנסוע.

מה זה? גיר, או שיכול להיות משהו אחר.

רנו מגאן 2003 1.6 אוטומטית.

האם מדובר בתופעה חדשה שצצה פתאום ?

האם לאחרונה נסעת בשלוליות עמוקות ומהר ?

האם כאשר הרכב קר (בבוקר) הוא נוסע טוב והבעיה קיימת רק כאשר הוא מתחמם או נוסע מעל 15-20 דקות ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם זה מה שאני חושב (מה שמופיע בשירשורים שצירפתי), אז כשהתקלה הזו רק מתחילה להתפתח, היא לא מופיעה אחרי 15-20 דקות נסיעה רגילה, אלא אחרי נסיעה בתנועה צפופה/פקק שמתקדם מהר יחסית, כלומר במצבים בהם יש הרבה החלפות הילוכים והרבה זינוקים מהמקום ונסיעה בהילוך ראשון/שני, שגורמים להתחממות שמן גיר.

ולאחר נסיעה ממושכת בכביש מהיר זה לפעמים מסתדר.

לפי מה שכתוב במשפט הראשון של הודעת הפתיחה, אלו בדיוק הסימפטומים.

נ.ב. - יוסיסופר, מה שהיא מתארת זו תקלה ובשום מצב לא התנהגות טבעית של הגיר. אם במישור משחררים דוושת בלם, הרכב אמור להתחיל לגלוש קדימה. אם זה לא קורה- יש תקלה.

שילוב לא הכי חלק מראשון לשני זו אולי "התנהגות טבעית", אבל כאן זה משהו אחר לגמרי.

פורסם
אם זה מה שאני חושב (מה שמופיע בשירשורים שצירפתי), אז כשהתקלה הזו רק מתחילה להתפתח, היא לא מופיעה אחרי 15-20 דקות נסיעה רגילה, אלא אחרי נסיעה בתנועה צפופה/פקק שמתקדם מהר יחסית, כלומר במצבים בהם יש הרבה החלפות הילוכים והרבה זינוקים מהמקום ונסיעה בהילוך ראשון/שני, שגורמים להתחממות שמן גיר.

התופעה הזו מוכרת בעיקר בקיץ והרבה פחות בחורף (כמובן שלטמפ' הסביבה יש את היכלות לתרום לקירור השמן ולהפך).

בחורף יותר נפוץ בעיות של חדירת מים לגיר מאשר הנ"ל, אבל אני לא פוסל (שוב, לפי השאלות ששאלתי והתשובות שאקבל - אני מנסה לכוון לבעיה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
האם מדובר בתופעה חדשה שצצה פתאום ?

האם לאחרונה נסעת בשלוליות עמוקות ומהר ?

האם כאשר הרכב קר (בבוקר) הוא נוסע טוב והבעיה קיימת רק כאשר הוא מתחמם או נוסע מעל 15-20 דקות ?

איציק

הרכב חדש אצלי, אחרי שקניתי זה מה שקרה.

המוכר הוריד במחיר משמעותית אחרי שהבהרתי לו שאו מבטלים את העסקה או שהוא משתתף בשיפוץ הגיר.

מאחר והרכב נסע רק נסיעות קצרות רוב השנה וחצי שאצל המוכר, נגיד, אולי שהוא לא שם לב לכך.

אכן, זה התחיל אחרי 30 דקות נסיעה. היום נסעתי גם 40 דקות וזה בכלל לא הופיע. בכל מקרה, מתכוונת להכניס

למכון גירים. השאלה מה יכולה להיות הבעיה כי הבנתי שזו לא בעיה של 'גיר מחליק' שבו תוך כדי נסיעה ההילוך כאילו

בניוטרל.

הרכב כמעט בטוח לא נסע בשלוליות כי היה לרוב בחניה בחצי שנה האחרונה.

פורסם

ולאחר נסיעה ממושכת בכביש מהיר זה לפעמים מסתדר.

לפי מה שכתוב במשפט הראשון של הודעת הפתיחה, אלו בדיוק הסימפטומים.

נ.ב. - יוסיסופר, מה שהיא מתארת זו תקלה ובשום מצב לא התנהגות טבעית של הגיר. אם במישור משחררים דוושת בלם, הרכב אמור להתחיל לגלוש קדימה. אם זה לא קורה- יש תקלה.

שילוב לא הכי חלק מראשון לשני זו אולי "התנהגות טבעית", אבל כאן זה משהו אחר לגמרי.

צודק, כל מה שאמרת, נכון.

פורסם
יכולה להיות גם בעיה של מצערת לא תקינה או תפוסה.

למד אותי בבקשה, מהי מצערת לא תקינה או תפוסה, איך מטפלים?

זה קשור לגיר? במוסך או במכון לגירים ?

פורסם

המוכר הוריד במחיר משמעותית אחרי שהבהרתי לו שאו מבטלים את העסקה או שהוא משתתף בשיפוץ הגיר.

אז ידעתם שיש בעיה בגיר כשקניתם את האוטו והורדתם לו במחיר, עכשיו רק נשאר להיכנס למכון גירים אוטומטיים ולבדוק כמה יעלה לתקן את זה *או* שתצטרכו לשפץ את הגיר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אז ידעתם שיש בעיה בגיר כשקניתם את האוטו והורדתם לו במחיר, עכשיו רק נשאר להיכנס למכון גירים אוטומטיים ולבדוק כמה יעלה לתקן את זה *או* שתצטרכו לשפץ את הגיר.

איציק

זה היה קצת יותר מורכב.

קניתי הרכב ללא ידיעה שיש תקלה, הבעלים אמר שלא ידע.

אחרי ששילמתי ולקחתי הרכב גיליתי הבעיה.

הצלחנו להגיע לפשרה.

עכשיו אני חוקרת מה יכול לגרום לבעיה הזו. אוהבת לדעת לפני שאני נכנסת לטפולי מוסך.

פורסם

הכי טוב לעשות בדיקת מחשב .

לי זה גם קרה הייתי בטוח שזה תקלה בגיר .

והתברר שכוהל הצתה היה שרוף. וגרם לזיופים בנסיעה וכתוצאה מכך הווסת לחץ שמן בגיר לא תיפקד כראוי .

פורסם
הכי טוב לעשות בדיקת מחשב .

לי זה גם קרה הייתי בטוח שזה תקלה בגיר .

והתברר שכוהל הצתה היה שרוף. וגרם לזיופים בנסיעה וכתוצאה מכך הווסת לחץ שמן בגיר לא תיפקד כראוי .

אתמול הייתי אצל מכון גירים, הוא בדק במחשב לא ציין משהו כזה. אמר על פתיחה מאחורה, לראות מה קורה ואולי בזה יסתכם

הטפול או שיגיע לשיפוץ מלא.

בהחלט אשאל על כוהל הצתה. תודה.

היום נדלקה לי נורת serv יחד עם תמונה של כרית אויר. יכול להיות קשור, או ללא קשר?

פורסם

אני תוהה:

א. אם הנסיעות קצרות מ - 40 דקות ולא מגיעים לבעיה, האם מחמירים את המצב?

אני מאמין שבוודאי אם עוקבים אחרי התופעה בתשומת לב והיא לא מחמירה, ובאמת אין נסיעות ארוכות, אפשר למשוך ככה די הרבה.

ולמיכאלה, תנסי בפעם הבאה שזה קורה, לעצור בצד, לכבות את המנוע ולהדליק מחדש. יש לא מעט תקלות במגאן שמשום מה נבהלות מכיבוי מתג ההצתה ובוחרות להעלם אחרי פעולה כזו...

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...