Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בתופעה מוכרת ושכיחה. - כשאני מאט לעצירה ברמזור, מייד לאחר העצירה האוטו קופץ מעט קדימה.

כדברי עלמה זק מארץ נהדרת : " תיקון אמין ועמיד של תופעת גיר רנו שקופץ קדימה מיד לאחר עצירה",

האם יש דבר כזה בכלל? :)

במקרה שלי מדובר בקליאו 1.6 שנת 2000 35,000ק"מ בלבד, ומגאן1.6 2002 25,000 ק"מ בלבד, (כן לתוהים אכן מעט מאד ק"מ), שתיהן מטופלות לפי הספר.

ובכן שאלותי -

1) האם מישהו בעבר אימץ את אחת או כמה מההמלצות הרבות בנושא (כמפורט למטה)?

כמו:

החלפת או הוספת קולר שמן או מים ו/או החלפת יוניט טרמוסטט ו/או שדרוג צנרת המים ו/או החלפת טבעות אטימה לבוכנה אחורית (?) ו/או חיזוק רינגים (?) וכו'

פשוט מצאתי בפורום הרבה המלצות אך אין שום חוות דעת מניסיון בפועל לגבי השיפור וכן פרוט לגבי עלות התיקון ומוסך מומלץ לביצוע.

2) האם מדובר רק במטרד או באינדיקציה ראשונית לבעיה חריפה יותר בעתיד?

תודה

פורסם

צהריים טובים

אכן בעיה מוכרת ברנו (ויש לי ניסיון איתה בסניק 2001). את הרכב מכרתי כמו שהוא בלי טיפול מיוחד.

אם זה אינדיקציה לבעיה עתידית?קשה לומר.אצלנו בסניק האוטו עבר אז 105K עם הבעיה שלא זוכר מתי התחילה,והיו לו קריזות... פעם כן ,פעם לא...מה גם שלפי הק"מ הנמוך שלך בלאי הגיר עדיין לא משמעותי,ואם יש תקלה המתעתדת לבוא אני חושב שעדיין ניתן למנוע אותה,או לפחות לעכב אותה,ע"י קולר שמן חיצוני והחלפת שמן גיר +פילטר.

לכן אני ממליץ לך לפנות לספי חבר הפורום שבבעלותו מכון גירים בצומת סגולה בפ"ת,והוא יוכל לסייע לך.

כמו כן תמתין לדניסאן חבר הפורום שגם הוא מתמחה בגירים אוטומטיים ואם אני לא טועה עובד במוסך רנו-ניסאן והוא תותח בתחום.

פורסם

התואילו לתאר ביתר פירוט את אופי הבעיה?

איך זה בדיוק קורה? הרי מיד לאחר העצירה דוושת הבלם עוד לחוצה. הרכב מתגבר עליה ומצליח להתקדם? או שמדובר בזעזוע, מבלי שהרכב יתקדם קדימה?

פורסם

כדברי עלמה זק מארץ נהדרת : " תיקון אמין ועמיד של תופעת גיר רנו שקופץ קדימה מיד לאחר עצירה",

עלמה זק אמרה את זה?

גם לה יש בעיות עם הרנו שלה? :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ארנון,

הרכב מקבל מעיין מכה (שמקבילה למכה המורגשת כשהרכב נכבה לך בשיעור נהיגה הראשון כשאתה על הילוך ראשון וזורק קלאטש') כשאתה על מהירות אפסית,ממש רגע לפני עצירה מוחלטת. הדבר בהחלט לא נעים ובפעם הראשונה אפילו קצת מבהיל...

בקיצור לא נעים.התיבות האוטומטיות של רנו מאותה תקופה ידועות במחלה הזאת,בין היתר.

פורסם

היתכן שמדובר בהורדה לא אלגנטית מהילוך שני לראשון?

אני חושב שאם זו אכן הבעיה, הרי שהיא נפתרה מזמן מאוד בעדכון תוכנה.

לאחרונה נזדמן לי לנהוג ארוכות במגאן ובמגאן סניק מודל 2007, ולא היה שם כל סימפטום שדומה להתנהגות המתוארת כאן.

פורסם

ארנון לילה טוב

אני מדבר על דגמים מ-2001,לפחות לי היה ניסיון עם סניק משנתון כזה.אני חושב שבדגמים עליהם דיברת כבר הוחלפה תיבת ההילוכים (ותקנו אותי אם אני טועה).מה שמוזר במה שהבחור אמר זה שהדבר קורה בק"מ נמוך כל כך.אני חשבתי שהבעיה היא תוצאה של בלאי בגיר.

פורסם

קליאו B 2001, אצלי קיימת אותה בעיה בדיוק, כאשר אני בולם את הרכב אני מרגיש את ההילוך נכנס ומשתלב באלימות לראשון. מורגשת מכה חזקה המלווה ברעש מטריד. שאלתי במוסך (לא בחברה) והסבירו לי שהקליאו ידועות בכך שהגיר האוטומטי שלהן נגמר מהר. מוסך אחר סבר שחסר לי שמן גיר אבל התברר שלא. בכל אופן כך זה התחיל והשלב השני הוא ההחמרה, תופעה שמאפיינת חוסר שמן גיר- בתחילת נסיעה הגיר קצת משתהה ואז משתלב בבת אחת, אבל לא חסר גרם של שמן גיר.

פורסם

מה העיה אני לא יודע בדיוק לומר,אינני מומחה,אך שוב,אם הבעיה מטרידה מאוד,יש את ספי חבר הפורום,שהוא מקצוען ובעל מכון לגירים אוטומטיים,ויכול לענו על השאלה ממה בעצם נובעת הבעיה הכי טוב.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אנשים יקרים

לצערי לא זכיתי בפורום* לאף תגובה פרודקטיבית מצד משהו ש:

1. בעל גיר AL4 שתיקן בעיה דומה, ומוכן לחלוק אתנו את ניסיונו

2. תותח מקצועי בעל ידע בנושא שיתרום לפתרון מוכח לבעיה כולל פירוט עלויות.

מאחל שנה טובה וחלקה ללא קפיצות קטנות וטלטולים

* בפורום? תתפלא!

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

קבל תשובה, התקלה היא איבוד לחץ שמן מטבעות אטימה של תוף אחורי. התיקון המינימאלי הדרוש הוא לפרק גיר ולהחליף רק טבעות.

מנסיון של תיקון כשה שלא תמיד מצליח, רוב המוסכים לא מסתפקים בזה ואם כבר הגיר למטה עושים כבר שיפוץ מלא.

עליות? זה כבר תלוי היכן, במכוני גירים יותר זול ממוסכי קרסו לגבי טיב העבודה אני לא בטוח לתת תשובה מוסמכת. התיקון במוסכי קרסו נותן אחריות של שנה.

• תוכן חדש...