Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט אוואו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חיפשתי מכונית יחסית חדשה (2007 ומעלה), חסכונית בדלק, תחזוקה זולה עד 40k.

בסופו של יום מצאתי את האוואו החדשה, 5 דלתות, 80 אלף קילומטר, יד פרטית עם אחריות משברולט לשנה בקצת יותר מ 40k. אני לא מודאג מירידת הערך כי אני מתכוון להישאר עם הרכב לאורך שנים כך שהשוק הגרוע של הרכב הזה רק עוזר לי מבחינת הקנייה. גם מבחינת צרכית הדלק ידוע לי כי המכונית עושה 1:10.5 בממוצע אבל גם שאר הקטנות (גאטס 2008 ואילך, סיריון וכו') עושות כ 1:11-11.5 כך שההבדל לא כל כך גדול (הכי חסכונית היא הפיאט גרנדה שעושה 1:13.5-14 אבל הגיר הרובוטי הוא מבחינת הגרלת חישגד).

כך שנראה שבגדול אני ידוע מה אני עומד לקנות. הבעיה שהכי מטרידה אותי כרגע היא בטיחות הרכב.

אני יודע שהיו בעיות בטיחות חמורות עם האוואו מהדגמים עד 2008. האם השיפור שהרכב עבר משנת 2008 ואילך תרם מבחינת הבטיחות כך שהאוואו החדשה יכולה להיחשב לרכב בטיחותי?

תודה

פורסם

היי,

יש כל כך הרבה רכבים טובים שאפשר לקנות בסכום הזה, למה לכל הרוחות לפזול לכיוון גוש הצואה הזה שנקרא aveo?

תקרא את השרשור הזה ותדמיין שמדובר שם על אוואו במקום נובירה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=423871

(כי זה בערך מה שאתה הולך לרכוש, רכב שאין בו שום דבר חיובי למעט השנתון הגבוה והמחיר הנמוך יחסית)

ועל איזה שיפור בבטיחות אתה מדבר ? עד סוף חיי הדגם הוא שווק עם כוכב וחצי של בטיחות!

תרד מזה ומהר.

הזכרת את הגרנדה - רכב עדיף עשרות מונים בכל פרמטר, ובמיוחד בבטיחות (5 כוכבים!).

לחלופין אם תיבת ההילוכים של פיאט לא קורצת לך, תרד קצת בשנתון (2005 +/-) ותוכל למצוא עוד מספר סופר-מיניות ששווה לשקול

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

בעבר חשבתי על גרנדה אבל נאמר לי שהגיר הרובוטי בעייתי מבחינת התיקונים (נוטה להתקלקל ועלות תחזוקה גבוהה. לא יודע עד כמה המידע נכון), חשבתי על המבצע של קראסו - מגאן 2008 בכ- 40k עם אחריות לשלוש שנים אבל כאחד שהחזיק רנו קשה לי לרכוש שוב רנו כי פשוט לא בא לי שבעל המוסך יקנה עוד בית על חשבוני.

מה ההצעות לגבי רכב בסיגנון הסיריון או גרנדה עד 40k בעל קילומטראז' של כ- 80k?

פורסם

אתה יכול לבדוק בחברות הליסינג לרוב הם יתנו לך גם עם שנת אחריות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין הרבה מציאות בתקציב שציינת. אתה יכול להוסיף עוד 5,000 ש"ח בערך ולמצוא אלטו מהשכרה. בניגוד לאוואו, זה רכב חסכוני וזול לאחזקה (וגם חדש יחסית). מצד שני, ממש כמו האוואו, הוא לא בטיחותי.

אם אתה רוצה סיריון סבירה, יד ראשונה מליסינג, תצטרך לעלות את התקציב בכ-10,000 ש"ח. אני יודע שיש באינטרנט מודעות שמפרסמות סיריון בפחות, אלו פיקציות. סיריון יד ראשונה מליסינג ב-40 אלף ש"ח זה פח זבל על גלגלים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
למה אוואו? לא אמרת שאתה רוצה לקנות רכב?

חחחחח :wink:

כן אני רוצה לקנות רכב אבל עם קילומטראז' נמוך יחסית, חדש יחסית וזול. הכל עניין של כמה אתה מסוגל להשקיע ומה אתה מקבל. אם אתה יכול להמליץ על רכב חסכוני, זול, אמין, חדש יחסית (4-5 שנים על הכביש) ובמחיר שציינתי, אז אתה מומלץ לנדב לי מניסיונך וחוכמתך.

בטוחני שגם מי שיכול לרכוש פרארי שואל את עצמו את אותה שאלה לגביך.

פורסם

סתם הרצתי כרגע חיפוש ביד 2 על קורולה 2006-2007 עד 100 אלף ק״מ, עד יד 2, פרטית, עד 55 אלף שקל :

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=16&SubModelID=1428&FromYear=2006&UntilYear=2007&Auto=1&fromPrice=45000&untilPrice=55000&SubSubModelID=&OwnerID=1&fromKM=1&KM=100000&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=1&fromHand=1&Hand=2&Info=

וקיבלתי לא מעט רכבים ! יש גם יד ראשונה. נכון, זה לא 40 אלף שקל, זה 50 (מחיר סגירה אחרי מיקוח והורדות על תיקונים), אבל סליחה, קורולה קצת עדיפה על אוואו מכל בחינה. גם לא יקרה בתחזוקה, וגם יחסית חסכונית, 12.5 קמ״ל במשולב. אם להתמקד בפוקוס, אז אני בטוח אפשר למצוא פוקוסים באפילו פחות כסף מקורולה. כנ״ל גם מאזדה 3.

נ.ב. שכחתי את הלנסר, שמשום מה נמכר במחיר זול מאוד. אפשר להשיג במחיר קרוב למבוקש.

פורסם

יש אופציות אחרות בתקציב הזה שאולי יהיו משנתונים נמוכים יותר, אבל יתנו תמורה עדיפה. בסך הכל האוויאו היא מכונית בסיסית מאוד ואין בה שום דבר מעבר לזה.

בקשר לבטיחות, גרסאת ה-BIG (סדאן 4 דלתות) קיבלה כוכב וחצי במבחני הריסוק האירופאים, אבל דגם ה5 דלתות קיבל 3 כוכבי בטיחות בהגנה על הנוסעים (נבחנה תחת השם שברולט קאלוס "KALOS"). אמנם לא ציון טוב, אבל סביר למדי.

לטובה אפשר להגיד שהיא נוחה יחסית לאקסנט ולריו של אותן שנים, המרווח מספק, איכות החומרים סבירה והאמינות משביעה רצון, למרות שלא ברמה של היפניות ויש כמה תקלות קטנות בחשמל ובנורות.

לרעה חשוב לציין את אחיזת הכביש הגרועה, איכות ההרכבה הלא גבוהה, המערכת שמע הגרועה, הנהיגה המשעממת ובמקרים של נהיגה מהירה מהנורמאל היא הופכת למפחידה, צריכת הדלק גבוהה מהמצופה, אבל לא רעה ביחס למשפחתיות בגודל המלא (מאזדה 3, מיצובישי לאנסר ושברולט אופטרה לדוג')

אני לא הייתי רץ לקנות, אבל במחיר הנכון ואם הדרישות שלי היו מהמכונית שאני אוכל להגיע איתה ממקום למקום בשנתון כמה שיותר מתקדם יכול להיות שהייתי שוקל לקנות אותה.

פורסם

תודה על המאמצים. 50k גדול עלי קצת במצבי הכלכלי. בעניין רכב משכירות זה שיקול אבל אני מרגיש שזה לרכוש רכב עם הימור יחסית גדול (החליף המון ידיים והמצב המכני תלוי במאות הנהגים שנסעו בו).

ומה על הגרנדה? במחיר הזה ניתן להשיג 2007-08 עם קילומטראז' סביר. הבעיה היא שנאמר לי שהגיר הרובוטי בעייתי מבחינת התיקונים (נוטה להתקלקל ועלות תחזוקה גבוהה. לא יודע עד כמה המידע נכון). האם המידע נכון? דעתכם?

* נוחות התיפעול של הגיר הנ"ל לא מעניינת אותי מכיוון שזה מקום שאני מוכן להתפשר עליו תמורת המחיר.

הציעו לי גם c4 שנת 2006 או 7 (לא זוכר) עם קילומטראז' סביר במחיר הזה אבל אני לא מכיר כל כך את הרכב.

פורסם
יש אופציות אחרות בתקציב הזה שאולי יהיו משנתונים נמוכים יותר, אבל יתנו תמורה עדיפה. בסך הכל האוויאו היא מכונית בסיסית מאוד ואין בה שום דבר מעבר לזה.

בקשר לבטיחות, גרסאת ה-BIG (סדאן 4 דלתות) קיבלה כוכב וחצי במבחני הריסוק האירופאים, אבל דגם ה5 דלתות קיבל 3 כוכבי בטיחות בהגנה על הנוסעים (נבחנה תחת השם שברולט קאלוס "KALOS"). אמנם לא ציון טוב, אבל סביר למדי.

לטובה אפשר להגיד שהיא נוחה יחסית לאקסנט ולריו של אותן שנים, המרווח מספק, איכות החומרים סבירה והאמינות משביעה רצון, למרות שלא ברמה של היפניות ויש כמה תקלות קטנות בחשמל ובנורות.

לרעה חשוב לציין את אחיזת הכביש הגרועה, איכות ההרכבה הלא גבוהה, המערכת שמע הגרועה, הנהיגה המשעממת ובמקרים של נהיגה מהירה מהנורמאל היא הופכת למפחידה, צריכת הדלק גבוהה מהמצופה, אבל לא רעה ביחס למשפחתיות בגודל המלא (מאזדה 3, מיצובישי לאנסר ושברולט אופטרה לדוג')

אני לא הייתי רץ לקנות, אבל במחיר הנכון ואם הדרישות שלי היו מהמכונית שאני אוכל להגיע איתה ממקום למקום בשנתון כמה שיותר מתקדם יכול להיות שהייתי שוקל לקנות אותה.

תודה רבה על התגובה. עד כה נהגתי בקליאו b שנת 2000 עם רדיו קסטות(שנמכרה ב 1300 ש"ח בגלל גיר דפוק ובעיה בכריות אוויר) כך שרמת גימור נמוכה לא "מפחידה" אותי. החישוב שלי היה שמכיוון שזה רכב שנמכר הרבה להשכרה/ליסינג אז התחזוקה שלו אמורה להיות זולה יחסית. כמו כן המחיר שלה מאוד נמוך (מחירון 57k ואני אקנה ב 42k, אם אקנה) בגלל ביקורות שליליות רבות (שחלקן נכונות יותר וחלקן פחות). מה שהכי מפחיד אותי זה עניין הבטיחות.

לא ירדתי לסוף דעתך בעניין הבטיחות. 3 כוכבים זה בטיחותי? בנוסף "אחיזת הכביש הגרועה......במקרים של נהיגה מהירה מהנורמאל היא הופכת למפחידה" קצת גורם לי לחשוש למרות ש"הטון" של דבריך הוא די "רגוע".

פורסם
החישוב שלי היה שמכיוון שזה רכב שנמכר הרבה להשכרה/ליסינג אז התחזוקה שלו אמורה להיות זולה יחסית.

החישוב לא מדוייק כי חברות השכרה וליסינג מחזיקות רכב שהוא בתקופת האחריות. מקסימום אם תיהיה תקלה, זה יתוקן בחינם במסגרת האחריות. מעבר לזה כל רכב חדש אמין (התקלות בעיקר פגמים וזה כמובן במסגרת האחריות). בדרך כלל רכבים מחזיקים לא רע 5-6 שנים, כך שאם יש בעית אמינות זה נופל על היד השלישית ומעלה.

3 כוכבים זה בטיחותי?

מבחינת בטיחות הרכב נמצא בפיגור של כמה שנים טובות מיצרנים מכובדים. זה אומר שבתאונה קשה הפוטנציאל לנזק גדול יותר. זה לא אומר שרכב יתפרק מעצמו בנסיעה רגילה או הדלת תפול עם מישהו יכניס לך עגלה של סופר. היום על הכביש נוסעות גם מכוניות בנות 15-20 שנה, לרובן אין אפילו את הכוכב וחצי של בטיחות. והן נוסעות. אבל כאשר קונים רכב, כדאי להקפיד על נושא הבטיחות כי לצערי תאונה עלולה לקרות לכל אחד.

"אחיזת הכביש הגרועה......במקרים של נהיגה מהירה מהנורמאל היא הופכת למפחידה" קצת גורם לי לחשוש למרות ש"הטון" של דבריך הוא די "רגוע".

תיראה, היו בבעלותי רכב שטח אמריקאיים גדולים ששם אחיזת כביש זה מילה גסה (רכבים מוגבהים שגם במקור יש להם מרכז כובד גבוה), היו להם צמיגי שטח והנעה אחורית פרימיטיבית. ונהגתי עליהן בגשמים ומעולם לא הייתה בעייה (ולא היה ESP ובאחד הABS לא עבד). וזה למה? כי צריך להכיר את הרכב ולנהוג בהתאם למגבלויות שלו, נהג טוב מרגיש את הרכב - זה נכון לכל רכב (גם מרצדס עם מערכת ESP חכמה ושלדה מאוזנת היטב בעלת מתלים מסובכים).

אני לא בעד אבאו, אני פשוט רוצה שתקח את כל הדברים בפרופורצייה. אני בהחלט חושב שכמו שחברי הפורום רשמו יש אלטרנטיבות טובות יותר. סיטרואן C4 למשל שהזכרת בהחלט אלטרנטיבה עדיפה על האבאו וגם נוחה הרבה יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צר לי שאני מגיב ככה, אבל זה זבל מוטורי במיטבו.

זה אחד הרכבים הגרועים שראיתי בשנות ה2000, אם לא הגרוע ביותר שהצליחו ליצור.

רכב שנוצר ב2003-2004 עם 1.5 כוכבים במבחני הריסוק כאשר כל סופר מיני מקבילה הוציאה לפחות 4 כוכבים במבחני הריסוק באותה תקופה?

אני ממליץ בחום לחפש רכב אחר, שיהיה הרבה יותר בטיחותי, יותר נוח, פחות ספרטני, עם שמירת ערך קצת יותר טובה (שבכל זאת עוד כמה שנים יהיה קצת מה למכור), עם אמינות גבוהה יותר וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
צר לי שאני מגיב ככה, אבל זה זבל מוטורי במיטבו.

זה אחד הרכבים הגרועים שראיתי בשנות ה2000, אם לא הגרוע ביותר שהצליחו ליצור.

רכב שנוצר ב2003-2004 עם 1.5 כוכבים במבחני הריסוק כאשר כל סופר מיני מקבילה הוציאה לפחות 4 כוכבים במבחני הריסוק באותה תקופה?.

דבר הכי חופשי שניתן זה בסדר.... אבל מאיפה הידע הנ"ל? ניסיון אישי? חברים? או פורומים? ואשמח לקצת יותר פירוט. אגב, כמו שנכתב באחת התגובות הקודמות, לגירסה החדשה יש 3 כוכבי בטיחות (אומנם לא 5 אבל גם לא 1.5). אני לא ציני בדברי אבל אני שומע הרבה דיעות ולעיתים הדיעות משתרשות עם הזמן למרות שלהרבה אנשים שנותנים את הדיעה איו ניסיון מעשי עם הגורם עליו הדיעה ניתנה. לכן חשוב לי לדעת מהו הבסיס לדיעה (שאני כמובן יותר ממכבד).

אני ממליץ בחום לחפש רכב אחר, שיהיה הרבה יותר בטיחותי, יותר נוח, פחות ספרטני, עם שמירת ערך קצת יותר טובה (שבכל זאת עוד כמה שנים יהיה קצת מה למכור), עם אמינות גבוהה יותר וכו'.

תודה על ההמלצה, זה בדיוק מה שאני מחפש, אבל אני יותר מאודה אם תוכל לתת לי משהו ספציפי יותר.

פורסם

לגביי הבטיחות זה נושא ידוע.

לגביי ניסיון עם הרכב, אמנם מדובר בניסיון קצר, היה לנו כזה רכב שכור בחו"ל, פשוט רכב זוועתי, לא נוח בעליל, לא בטיחותי, לא מאובזר, ספרטני, לא הציג צריכת דלק מי יודע מה (ועוד ידני בסופו של דבר).

אבא שלי מאוד לא אהב את הרכב.

שים לב גם לירידת הערך המטורפת שלו.

רכב אחר? דייהטסו סיריון עדיפה, יונדאי גטס עדיפה, פיאט פונטו גרנדה עדיפה, רנו מגאן מקרסו עדיפה, כל אוטו כמעט עדיף על הדבר הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...