Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה רכב טוב בעיקרון, לא?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממליץ לקרוא את זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2091599&postcount=34

הבן אדם אומנם משבח את האוטו, אבל הוא שיפץ ראש מנוע 3 פעמים. תקרא תגובות במיוחד לתגובות של הבחור הזה (שזה אתה במקרה :roll: ?).

למען דורות העתיד: בגדול הרכב לא ממש מומלץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צחקתי...

קראתי את השרשור שכתבתי בו ב-2009, ולא הפסקתי לצחוק. בזמנו ניסיתי להמליץ על הרכב החולה הזה.

אז כל מה שאני רוצה היום, זה להוריד בפניכם את הכובע, ולהודות - זה באמת זבל של אוטו, שמומלץ לכל אחד להתרחק ממנו.

ותזכורת קטנה (עם תוספות שנוספו בינתיים מ-2009) למה שעברתי במשך 10 השנים שהאוטו אצלי:

האוטו (2000) נקנה מהשכרה בשנת 2002 - ע"י סרסור רכבים שקנה מההשכרה ומכר לי, בינתיים קרע את האוטו בנסיעות דרום - צפון וגם שיחק בקילומטרז', האוטו עשה מן הסתם 120,000 ק"מ והוא הוריד זאת לחצי.

לאוטו יש בולמים גרועים מאוד - בהשוואה לרכבים אחרים, זה פשוט בולמי צעצוע. בגלל הבולמים היו לי הרבה תאונות, שבזכותם החלפתי דלתות, טמבונים, שמשות, כרית אויר, יישרתי שילדה שהתעקמה ומכסה מנוע שהתעקם.

פעם ראשונה הלך ראש מנוע - נזק של 2,000 ש"ח.

פעם שניה הלך ראש מנוע - הלכתי לחברה, נזק של 7,000 ש"ח, כולל צינורות מים שהתפוצצו אחרי השיפוץ והוחלפו חינם בחברה.

פעם שלישית הלך ראש מנוע - טיפלתי בוואדי ג'וז, עלה 2500 ש"ח.

פעם ראשונה הלך גיר - שיפוץ גיר עלה 5000, כולל שיפוץ נוסף אחרי כמה שבועות.

פעם שניה הלך גיר - טיפלתי בוואדי ג'וז אצל ערבי מומחה, 2500 ש"ח שיפוץ.

רדיאטור הוחלף 4 פעמים, בכל פעם 800 ש"ח. בפעם האחרונה זה היה בוואדי ג'וז, שם עשיתי בבת אחת שיפוץ גיר, שיפוץ ראש מנוע והחלפת רדיאטור.

צמיגים הוחלפו לפחות 5 פעמים, בכל פעם 1000 ש"ח.

אגזוז הוחלף לפחות 4 פעמים, בכל פעם 500 ש"ח.

ידיות בדלתות הוחלפו שלוש פעמים, עקב קילוף הציפוי, כל ידית 100 ש"ח.

פקק מיכל המים הוחלף פעם אחת.

משולשים הוחלפו לפחות 4 פעמים - בכל פעם 400 ש"ח.

מזגן חימום עבר ניקוי פעמיים כי לא עבד, 200 ש"ח בכל פעם.

מזגן קירור הוחלף, בעלות 2000 ש"ח.

פנל מזגן הוחלף, בעלות של 1000 ש"ח.

מרים שמשה הוחלף, בעלות של 300 ש"ח.

בנוסף לכל זה, רדיו דיסק בעלות של 500, מערכת מגבר וסאב וופר, 1000 ש"ח, רמקולים, 200 ש"ח, אזעקה, 600 ש"ח, וילונות, 800 ש"ח, ועוד.

כיום, לאחר כל התיקונים הללו:

מזגן עובד מצויין ביום נחמד, אם אני תקוע בשרב בפקק - הוא פשוט מפסיק לקרר.

כשבולמים את האוטו, האוטו רועד בצורה מטורפת.

עולה מהאוטו ריח מסריח לא נורמלי, של דלק או שמן שרוף, לפעמים זה נכנס לתא הנוסעים.

האוטו צורך דלק בצורה מטורפת, בתוך העיר אולי 1:7, מחוץ לעיר הוא כנראה חסכוני.

האוטו לא סוחב בעליות, צריך להרביץ טוב בירידה כדי שיהיה שוונג בעליה.

מעל מהירות של 120 קמ"ש האוטו עושה רעש של מטוס ממריא, לכן אני מקפיד לא לעבור 120.

בסיבובי פרסה האוטו משמיע חריקות.

הגיר האוטומטי עושה בעיות במעברים בין ההילוכים, כנראה עומד למות, אני לא משתמש בהילוך D אלא מוריד ומעלה הילוכים כמו גיר ידני.

האוטו לא מניע לפעמים בגלל בעיות באזעקה, צריך להדליק את האזעקה ולכבות שוב, ואז מניע (יש אימבולייזר בתוך המפתח).

האוטו אוכל שמן בצורה מטורפת, יש נזילת שמן שאין לי כח לתקן, כל חודשיים הולך גלון שמן בממוצע.

עולים אדים של שמן מתחת למנוע.

לפעמים כשאני מכניס לפארקינג, האוטו נתקע על סיבובי מנוע גבוהים (3) ומשמיע רעש של מטוס ממריא. אני הולך למוסך והוא משמן שם כמה חלקים, וזה מסתדר איכשהו.

ובאופן כללי, התחושה היא של נסיעה בעגלה, ושל אוטו שכל רגע עומד להתפרק באמצע הנסיעה.

בקיצור, אם ראיתם אוטו כזה באיזור - פשוט תברחו, זה הכל... אני כבר הסתבכתי איתו, אז אני ממשיך לחגוג עליו עד שיתפרק...

• מצחיק 1

פורסם

צחקתי...

קראתי את השרשור שכתבתי בו ב-2009, ולא הפסקתי לצחוק. בזמנו ניסיתי להמליץ על הרכב החולה הזה.

אז כל מה שאני רוצה היום, זה להוריד בפניכם את הכובע, ולהודות - זה באמת זבל של אוטו, שמומלץ לכל אחד להתרחק ממנו.

ותזכורת קטנה (עם תוספות שנוספו בינתיים מ-2009) למה שעברתי במשך 10 השנים שהאוטו אצלי:

האוטו (2000) נקנה מהשכרה בשנת 2002 - ע"י סרסור רכבים שקנה מההשכרה ומכר לי, בינתיים קרע את האוטו בנסיעות דרום - צפון וגם שיחק בקילומטרז', האוטו עשה מן הסתם 120,000 ק"מ והוא הוריד זאת לחצי.

לאוטו יש בולמים גרועים מאוד - בהשוואה לרכבים אחרים, זה פשוט בולמי צעצוע. בגלל הבולמים היו לי הרבה תאונות, שבזכותם החלפתי דלתות, טמבונים, שמשות, כרית אויר, יישרתי שילדה שהתעקמה ומכסה מנוע שהתעקם.

פעם ראשונה הלך ראש מנוע - נזק של 2,000 ש"ח.

פעם שניה הלך ראש מנוע - הלכתי לחברה, נזק של 7,000 ש"ח, כולל צינורות מים שהתפוצצו אחרי השיפוץ והוחלפו חינם בחברה.

פעם שלישית הלך ראש מנוע - טיפלתי בוואדי ג'וז, עלה 2500 ש"ח.

פעם ראשונה הלך גיר - שיפוץ גיר עלה 5000, כולל שיפוץ נוסף אחרי כמה שבועות.

פעם שניה הלך גיר - טיפלתי בוואדי ג'וז אצל ערבי מומחה, 2500 ש"ח שיפוץ.

רדיאטור הוחלף 4 פעמים, בכל פעם 800 ש"ח. בפעם האחרונה זה היה בוואדי ג'וז, שם עשיתי בבת אחת שיפוץ גיר, שיפוץ ראש מנוע והחלפת רדיאטור.

צמיגים הוחלפו לפחות 5 פעמים, בכל פעם 1000 ש"ח.

אגזוז הוחלף לפחות 4 פעמים, בכל פעם 500 ש"ח.

ידיות בדלתות הוחלפו שלוש פעמים, עקב קילוף הציפוי, כל ידית 100 ש"ח.

פקק מיכל המים הוחלף פעם אחת.

משולשים הוחלפו לפחות 4 פעמים - בכל פעם 400 ש"ח.

מזגן חימום עבר ניקוי פעמיים כי לא עבד, 200 ש"ח בכל פעם.

מזגן קירור הוחלף, בעלות 2000 ש"ח.

פנל מזגן הוחלף, בעלות של 1000 ש"ח.

מרים שמשה הוחלף, בעלות של 300 ש"ח.

בנוסף לכל זה, רדיו דיסק בעלות של 500, מערכת מגבר וסאב וופר, 1000 ש"ח, רמקולים, 200 ש"ח, אזעקה, 600 ש"ח, וילונות, 800 ש"ח, ועוד.

כיום, לאחר כל התיקונים הללו:

מזגן עובד מצויין ביום נחמד, אם אני תקוע בשרב בפקק - הוא פשוט מפסיק לקרר.

כשבולמים את האוטו, האוטו רועד בצורה מטורפת.

עולה מהאוטו ריח מסריח לא נורמלי, של דלק או שמן שרוף, לפעמים זה נכנס לתא הנוסעים.

האוטו צורך דלק בצורה מטורפת, בתוך העיר אולי 1:7, מחוץ לעיר הוא כנראה חסכוני.

האוטו לא סוחב בעליות, צריך להרביץ טוב בירידה כדי שיהיה שוונג בעליה.

מעל מהירות של 120 קמ"ש האוטו עושה רעש של מטוס ממריא, לכן אני מקפיד לא לעבור 120.

בסיבובי פרסה האוטו משמיע חריקות.

הגיר האוטומטי עושה בעיות במעברים בין ההילוכים, כנראה עומד למות, אני לא משתמש בהילוך D אלא מוריד ומעלה הילוכים כמו גיר ידני.

האוטו לא מניע לפעמים בגלל בעיות באזעקה, צריך להדליק את האזעקה ולכבות שוב, ואז מניע (יש אימבולייזר בתוך המפתח).

האוטו אוכל שמן בצורה מטורפת, יש נזילת שמן שאין לי כח לתקן, כל חודשיים הולך גלון שמן בממוצע.

עולים אדים של שמן מתחת למנוע.

לפעמים כשאני מכניס לפארקינג, האוטו נתקע על סיבובי מנוע גבוהים (3) ומשמיע רעש של מטוס ממריא. אני הולך למוסך והוא משמן שם כמה חלקים, וזה מסתדר איכשהו.

ובאופן כללי, התחושה היא של נסיעה בעגלה, ושל אוטו שכל רגע עומד להתפרק באמצע הנסיעה.

בקיצור, אם ראיתם אוטו כזה באיזור - פשוט תברחו, זה הכל... אני כבר הסתבכתי איתו, אז אני ממשיך לחגוג עליו עד שיתפרק...

חחחחח ידעתי שזה מתיחה או משהו! עם התקלות ברכב הזה ובכסף שבזבזת עליו יכלתי לקנות כבר איזה אלפא לפחות הייתי נהנה !

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אז לאחר שקראתי את השרשור מ2009 יש לי כמה תובנות:

א.מעודד לגלות שהתבגרת ואתה מוכן להודות שטעית,לא יודע אם זה בגלל שאכלת מספיק מרורים מהרכב שלך ספציפית או שפשוט הבנת שלא יכול להיות שאתה בסדר והעולם הוא זה שדפוק,משער שהאופציה הראשונה היא הנכונה.

ב.אתה מגונן על דעתך בצורה פנאטית,גם אם העובדות מוכיחות אחרת.אז רציתי לייעץ לך להבא,תדע שחברי הפורום לא באים להרע לך ולרוב מדברים מניסיון,גם אם דעתם וניסיונם לא מוצאים חן בעיניך.

ג.לא בטוח שזהו הפורום הנכון לפרסם הודעה זאת משום שאין כאן שום בקשה ליעוץ בקשר לרכישת רכב.

יום טוב

מארק 

• רעיון טוב! 1

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם
אז לאחר שקראתי את השרשור מ2009 יש לי כמה תובנות:

א.מעודד לגלות שהתבגרת ואתה מוכן להודות שטעית,לא יודע אם זה בגלל שאכלת מספיק מרורים מהרכב שלך ספציפית או שפשוט הבנת שלא יכול להיות שאתה בסדר והעולם הוא זה שדפוק,משער שהאופציה הראשונה היא הנכונה.

ב.אתה מגונן על דעתך בצורה פנאטית,גם אם העובדות מוכיחות אחרת.אז רציתי לייעץ לך להבא,תדע שחברי הפורום לא באים להרע לך ולרוב מדברים מניסיון,גם אם דעתם וניסיונם לא מוצאים חן בעיניך.

ג.לא בטוח שזהו הפורום הנכון לפרסם הודעה זאת משום שאין כאן שום בקשה ליעוץ בקשר לרכישת רכב.

יום טוב

מארק

אולי מרוב שהוא אכל מרורים עם האוטו הזה, הוא ניסה לשכנע את העצמו שזה האוטו הכי טוב בעולם!

ואם תסתכלו כאן, תראו שכבר ב2009 הוא סבל מרכב ממנו

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=287518

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

לא הבנתי את מטרת השרשור הזה. אתה שואל שאלה כטיזר, ואז עונה עליה?

לא יאומן שלפני 3 שנים היללת בצורה דתית ממש את הרכב הזה.

פורסם

לא מובן מה קורה כאן. בשרשור ההוא כתבת על אותן תקלות, אבל אמרת שזה כלום וזה בסדר.

עכשיו אתה כותב על התקלות כאילו זה משהו איום ונורא.

אז מה זה באמת?

פורסם

אני זוכר שהשוות את הנובירה למרצדס, שמח לראות שהתפקחת :wink:

כנראה שבאמת האמנת בזה אם המשכת להחזיק אותה למרות כל התקלות.

בלי קשר לדגם של הרכב, נראה גם שנפלת על אקזמפלר גרוע.

פורסם

אם חישבתי נכון, הוצאת על הרכב (מופנה למשתמש דייהו נובירה) כמעט 40K שקל ועדיין לא וויתרת עליו? כל הכבוד!

אם זה היה קורה אצלי אחרי 5K הייתי פשוט משאיר את כל התקלות ושיתפגר אצלי עד שימות, בסופו של דבר הייתי מחזיר קצת עם גריטה.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

כמה תהיות:

1. איך הגעת למצב שבו אתה מחליף 5 פעמים צמיגים במשך 10 שנים? זה יוצא ממוצע של החלפה פעם בשנתיים, ולפי המחיר- זו רביעיה שלמה בכל פעם... לא מסתדר לי.

2. איך הבולמים הגרועים קשורים לתאונות? אלא אם התכוונת לבלמים, וגם אז זה משהו שאפשר לתקן, או לפחות לנהוג איתו בצורה נכונה.

3. באמת השקעת באזעקה לרכב הזה? אני במקומך הייתי משאירה אותו לא נעול, עם חלונות פתוחים ושלט "קח אותי" בוואדי ג'וז.

4. למה, לכל הרוחות, להשקיע כ"כ הרבה כסף בראש מנוע ובגיר, בעיקר כשמדובר בתקלות חוזרות, במקום לזרוק את הרכב לסוחר המתכות הראשון שאתה מוצא, ולקנות רכב אחר?

5. לפחות יש לך אחלה סאונד מהמערכת בזמן שאתה מעביר הילוכים ידנית...

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לגבי מה שרשמת על "רעשים של מטוס ממריא" בנסיעה, ככל הנראה מדובר בלאגרים של הגלגלים -חובה לבדוק ולטפל במידת הצורך, לפני שיתפרק לך גלגל תוך כדי נסיעה (קרה לאבא שלי בטרנזיט לפני עשור בערך)

פורסם

אני מכיר את הרכב מקרוב.

אם לא מטעללים ברכב הוא בסדר גמור ונתן תמורה לא רעה לכסף כמשומשת.

המנועים שם רגישים להתחממות ונפרצים האטמי ראש בקלות לכן יש לשים לב למערכת הקירור.

עוד מחלה ברכב הזה זה המשולשים.

יום טוב.

פורסם

לדעתי זה אקזמפלר לא תקין

יש פה שכן עם דיהו נובירה האצ'בק כחולה שהוא קנה חדש , והיא מתוחזקת נפלא , הוא נוסע איתה חופשי לצפון פעם פעמים בשבוע

לא שמעתי או ראיתי תיקון מיוחד שהוא עשה לאוטו .

פורסם

תשובות לכולם...

1. אכן עם כל ההוצאות, שיחד עם כל תיקוני הקוסמטיקה עלו לפחות 50K, יכלתי לקנות רכב טוב יותר ולא לאכול את הלב בביקורים במוסכים. הבעיה שהוצאות מידי פעם על תיקונים, לא הוציאו אותי משיווי המשקל התקציבי שלי, ומאידך סכום גדול לרכישת רכב (כמו 50K) אין לי, ואני לא אוהב להיכנס לחובות. בעיה. אז נשארתי עם העגלה הזאת, ואני מרגיש שסבלנותי הולכת ופוקעת - אני עומד לצבוע אותו בכחול ולזרוק לים.

2. לפחות צחקתי כמו שלא צחקתי הרבה זמן, כשקראתי את השרשור מ-2009, ואת תגובותי הילדותיות שם... אכן התבגרתי... גם התגובה של חיים כאן הצחיקה אותי. ותודה לכל חברי הפורום, שבאמת מנסים לעזור בכל הזדמנות! בזמנו אכן ניסיתי לשכנע את עצמי שלא הייתי מטומטם כשזרקתי כל כך הרבה כסף על הרכב הזה.

3. הפורום הנכון לפרסם בו את ההודעה הזאת, זה בוודאי הפורום הזה - כדי להזהיר אנשים אחרים מרכישת עגלה שאולי נראית טוב, אבל בפועל היא פשוט זבל, אין הגדרה אחרת.

4. אכן החלפתי צמיגים כל שנתיים, והבנתי שזה בסדר - תקן אותי אם אני טועה. אני נוהג קצת בפראות, אולי זה משפיע על שחיקת הגלגלים, ונוסע כל יום בערך 80 ק"מ ברכב.

5. בולמים זה לא בלמים? לאט לאט למדתי איך לנהוג עם הבלמים החדשים (פשוט לעצור הרבה קודם...) אבל בפועל כשצריך לעצור בשעת חירום, הבלמים דופקים אותך.

6. הרעשים מעל 120 קמ"ש באים מכיוון המנוע, לפי מה שהבנתי הוא כבר מתקשה במהירות כזאת. אני טועה?

7. לא נראה לי שזה אקזמפלר לא תקין - כי כולם יודעים שלדייהו נובירה יש מחלת משולשים, ובפורום כאן כולם ידעו לומר שהגיר בנובירה לא אמור להחזיק מעמד הרבה זמן, וכל זה קרה לי, משולשים, גיר, מנוע, רדייאטור שכל פעם נוזל (האחרון טפו טפו מחזיק מעמד...), וכל שאר המחלות והצרות של הרכב המעצבן הזה.

אגב, מה שלא הוספתי, זה רעש מנוע של טרקטור, ורעידות במנוע - כשעשיתי טסט, הטסטר אמר משהו על רעידות, ושאל אם אני לוקח על אחריותי שהמנוע יתקע כשאני לוחץ על דוושת הגז (בבדיקת הגזים). אמרתי שחופשי, דייהו זה הרבה יותר ממרצדס, ואין סיכוי שמשהו יתקע :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...