Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב - חפירה לפניכם, כמו שנאמר "אני ממהר ולכן לא אקצר".

הרכב הגיע לכ25 אלף ק"מ אז החלטתי לקפוץ לטיפול שני אצל "השחר מוטורס", גם הטיפול הראשון בוצע שם לאחר כ10 אלף ק"מ.

הרכב כרגע ללא שיפורים או תוספות כלשהן (אני מתחזק wishlist לכאשר ייתפנה התקציב לעניין :)).

התקשרתי למוסך ואמרתי מראש שאגיע עם רשימה של דברים שאבקש התייחסות אליהם, אמרו שאין שום בעיה והמליצו לי להגיע מוקדם בבוקר ועדיף בימים פחות לחוצים (לא שישי או ראשון) כי הם יודעים שאני נשאר עם הרכב ונדרש פה יחס סופר אישי עם הסברים (כמובן שאני משתדל לא להיות קרצייה).

שמרו לי Mobil1 ESP 5w30 (שהוזמן לי במיוחד) כמו בטיפול הראשון, השמן עושה עבודתו נאמנה ובגלל זה החלטתי להשתמש בו שוב לאחר ניסיון מאוד טוב איתו לאחר הטיפול הראשון ומחקר נוסף בעניין לפני הטיפול השני.

הביקור התחיל בפתיחה של ספרות הרכב על מנת לוודא מה יש לבצע בטיפול וכך: הוחלף שמן, פילטר שמן, מסנן אויר ומסנן מזגן.

בוצעה בדיקה כללית מתחת לרכב ומעבר על הברגים כדי לבדוק ששום דבר לא משוחרר, הכל פיקס.

בוצעה סריקה לרכב לבדיקת תקלות ועדכונים, גם פיקס.

לאחר מכן עברנו על הפדים של הברייקסים וביקשתי להחליף קידמיים+אחוריים.

ואז עברנו על הרשימה לבדיקה שאני מתחזק בפלאפון בכל פעם שאני נתקל במשהו (הפדנטיות שבי) וכך בוצעו בתוך האחריות:

א. החלפת סוכך שמש מרעיש מצד הנהג (המראה לא נסגרת חזק מספיק כדי לנעול אותה).

ב. היה לי רעש לפעמים מכיוון משאבת הדלק למרות שהוחלפה לאחר כ7 אלף ק"מ כי החליטה למות (הייתה סדרה של משאבות דלק שהגיעו דפוקות מהיצרן) - תוקן ע"י החלפת פילטר דלק.

ג. חיזוק הצילינדר של הדלת האחורית כי היה משוחרר. (תבדקו שאין תנועה בפלסטיק מצד ימין שצמוד לידית)

והדובדבן שבקצפת, זוכרים את הרעש בין 2300-3000 סל"ד? כי אני כבר שכחתי. :)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=387383

למי שלא בעניינים, יצא תיקון בחו"ל לעניין בדמות Clip שעלותי בחול בין 50-80 דולר ובארץ מצ'מפיון כ400 ש"ח.

הבטחתי לחבר joker2k בזמנו שאתקוף את העניין, זה התחיל במחסן שביקשתי שייבדקו אם החלק קיים, ולהפתעתי הרבה החלק היה, דאגו להזמין לי לשחר כדי שיהיה זמין ומכאן החלטנו להתקדם כיצד לקבל זאת בתוך האחריות.

הגעתי מוכן והצגתי לשחר את כל המסמכיאדה, אתרי אינטרנט, סרטוני יו-טיוב ומספר TSB, בנוסף הצעתי לשחר כל עזרה בעניין, הוא אמר לי "לא צריך, אני אוהב אתגרים.", שמחתי לשמוע וישבתי בשקט. :)

שבוע לאחר מכן קיבלתי ממנו שיחה, התיקון עדיין נמצא באישורים של צ'מפיון אבל הוא כבר יכול להתקין לי אותו במסגרת האחריות.

קפצתי למוסך, הם ראו כיצד יש להתקין את החלק במחשב שמחובר לVW + סרטון יו-טיוב שביקשתי שייראו. (אלופים, עבדו בצורה נקייה ומסודרת) :)

הClip הותקן ועכשיו שומעים צליל נקי בכל טווח הסל"ד, תענוג!

אגב, בוצע דיינו לרכב לאחר הטיפול: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3170320&postcount=35

(אני ממש מרוצה שהרכב יצא עם תוצאה טובה שמוכיחה לי שהכל תקין.)

לסיכום, כולנו מכירים את ההרגשה הלא טובה כאשר יוצאים מהמוסך - אני לא צריך לתאר זאת לכם, אבל מהטיפולים אצל שחר אני יוצא מרוצה עד השמיים ובהרגשה ממש טובה, אולי זה בגלל השקיפות המלאה, אולי בגלל היחס האישי והחם, אין לי מושג, אבל זה עובד!

לסיכום, אני ממליץ לכם בחום על ה"שחר מוטורס" מתוך החוויה שלי כלקוח פדנט מאוד, קיבלתי שם מקצוענות בטיפול ברכב ובטיפול בי, תמיד הגדילו ראש ועשו מעל ומעבר - מהזמנת שמן(שקשה להשיג ובמוסכים אחרים של צ'מפיון באזור גוש דן לא הסכימו לשמוע בכלל על זה) במיוחד בשבילי ועד טיפול בTSB חדש שעוד נמצא בתהליכי אישור בצ'מפיון (שבמוסך אחר לא התייחסו ברצינות לחבר עד לכדי עשיית צחוק מהלקוח).

זהו סיימתי לחפור לכם, למי שיש 2.0TSI (כמו בGTI, לא יודע אם זה רלוונטי גם למנוע האורכי) שיילך כבר להתקין את הClip. ;)

פורסם

שמח לשמוע שנהנית והשירות היה אישי ולרצונך,

לי דווקא הייתה חוויה לא כ"כ נעימה,

לפני כשנה השארתי להם פולו 2010 לטיפול 10K, כשבאתי לקחת את הרכב העלות הייתה 700 ש"ח,

בפירוט ראיתי שהוסיפו תוסף דלק שעלותו קצת יותר ממאה שקלים, לא ביקשתי זאת ולא היו מוכנים להוריד את העלות.

פורסם

ranll, אני שמח כי יצאת מבסוט, אך גם לי היתה חוויה לא נעימה:

לפני כמה שנים, יום בהיר אחד, איך שאני יוצא לכביש מהיר - האותו מתחיל לרעוד ובקושי לסחוב (גולף 4).

הצלחתי להגיע למוסך הנ"ל, נאמר לי כי צריך לחבר מחשב על מנת לראות את התקלה.

כמובן הסכמתי, נמצא סליל הצתה בצלינדר 3 שרוף, הוחלף, שילמתי כ -200 שקל על ההתחברות למחשב (4-3 דקות)

ועוד איזה 500 על הסליל (עבודה של עוד 5-7 דקות), הרכב חזר לקדמותו, הכל תקין והמשכתי לדרכי.

לאחר כחודש עוד פעם אותה תופעה. מגיע שוב למוסך, נאמר לי שצריך לחבר מחשב עלמנת לראות מאיפה התקלה.

ציינתי כי היתה אותה תופעה לפני חודש והוחלף אז סליל הצתה מ"ס 3.

אני בטוח בכך שהם מכירים את ה"מחלה" הזאת של הסלילים וידעו מראש כי זה עוד הפעם בעית סליל הצתה,

אך עדיין עמדו על שלהם -כי חייבים לחבר מחשב. שאלתי אם אני אצטרך לשלם על כך, התשובה היתה "כן".

אחרי ויכוח עם המנהל, הוחלט לא לחבר מחשב והמוסכניק פשוט הוציא סלילים אחד אחד עד שמצא כי הפעם הלך סליל מ"ס 4.

חסכתי לעצמי 200 ש"ח ושילמתי רק על החלפת הסליל.

האם לדעתך מוסך אמין, מקצועי עם שירות טוב ללקוח, כך צריך להתנהג ?

פורסם

קצת בעייתי לשמוע רק צד אחד אבל בכל זאת אני רוצה להתייחס לעניינכם.

Dimonaz, שים לב כשהגעתי למוסך שחר ביקש ממני להוציא את הספר רכב, עברנו על הדברים לטיפול וסיכמנו מראש מה הולכים לבצע, אני ממליץ לך לעשות אותו דבר בכל מוסך שתלך, כך תוכל להמנע מאי הבנות.

Elili, אינני מומחה, אך ברכב שיכול להתחבר למחשב, הייתי קודם כל דורש סריקה לפני שבכלל הייתי נותן למישהו "לשחק איתו", כך שלדעתי הלא מקצועית נשמע שההחלטה לסרוק היא הגיונית, אולי הייתה מתגלה בעיה אחרת שגורמת לשריפת הסלילים. להבנתי בסוף הם באו לקראתך בדיאגנוזה old school ללא סריקה ופתרו לך את הבעיה.

מבחינת המחיר זה כבר משהו אחר, אינני מתמצא במחירון צ'מפיון אבל נראה לי שזה מחיר סטנדרטי ברשת.

ולסיכום, אני ממליץ לכל מי שמחליט לטפל שם לפנות מראש לשחר המנהל את המקום ולתאם ציפיות במיוחד אם אתה מרגיש שעשו לך עוול, אין סיבה לצאת בהרגשה רעה כי יש עם מי לדבר.

אני מטפל שם בגלל שתמיד מצאתי אצלו אוזן קשבת, הגיון בריא, סבלנות ומוכנות לעזור מעל ומעבר.

ראיתי גם כיצד הוא מטפל בלקוחות אחרים והוא אלוף, אין סיבה לצאת בהרגשה רעה כשהוא שם.

לכדי תיאום ציפיות זריז תאמרו שאתם "שרוטים" כמו רן עם הGTI הלבנה מהפורום ומומלץ מאוד לדבר קודם עם שחר.

פורסם

שמח לשמוע שאתה מבסוט!

אז זאת הסיבה שהדיינו הראה 215 כ"ס בנאבה? :lol:

באמת שלא כל מוסך מאפשר לך להתרוצץ ליד האוטו ולשאול מלא שאלות כמו שאנחנו, חברי הפורום, נוהגים לעשות.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...