Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בספטמבר האחרון, אחרי השרשור הזה, קניתי פיאט פנדה.

בזמן האחרון נורא מדגדג לי להחליף רכב, לא יודע - משהו ב60 כ"ס של הפנדה + העובדה שהיא נהייתה לי קלסטרופובית + הפשטות היחסית שלה גורם לי לחשוב על זה.

הרכב בסיסי ועושה את ה-7 ק"מ לעבודה כל יום וחזרה + הנסיעות לבילויים בסופ"ש בכבוד רב (סה"כ אני צפוי השנה לנסוע 8.5K ק"מ שלמים!), העליית(!) ערך שלו טובה, אבל נראה לי שאני מוכן לשדרוג.

בימים שהושקה הפיקאנטו, היא נראתה לי כמחליפה ראויה, גם קטנה (אני נוסע לבד בימי חול ומקסימום 3 בסופ"שים, לעיתים מאוד רחוקות 5 אנשים), גם 5 דלתות, גם מנוע חדשני, גם מאובזרת, גם זולה. אבל זה כבר לא יקרה, הזמני המתנה הארוכים, העובדה שהיא לא חסכונית כמו שחשבו ובעיקר העובדה שירד לי ההייפ לגמרי.

במחשבה על משהו מרווח ומפנק יותר, ובעקבות השרשור המפורסם "רכב מנהלים בעד 26,000 ש"ח", יצא לי לחקור קצת את עניין המאזדה קסדוס (Xedos 9). ככל שקראתי יותר יותר (גם בארץ וגם בחו"ל), לא מצאתי מישהו שאמר משהו רע על הרכב. מחירי הדלק הגבוהים מאפשרים גמישות גבוהה אצל המוכרים, אבל אני לא בטוח שזה מה שאני צריך כרגע (כי יש לזה מחיר - טסט יקר, דלק והרבה, חלקים יקרים מעט).

אני רוצה רכב ידני עם מנוע קטן וטורבו (או בכלל, כל דבר שנותן כוח/מומנט שלא על ידי שריפת בנזין), אבל כאלה יצאו רק לאחרונה ויקרים לקניה וכתוצאה מכך מאבדים מערכם (ולרוב מבית צ'מפיון, מה שלא כל כך בא בחשבון).

לכן, מה אתם ממליצים לבחור גבוה (189) שרוצה להתפנק קצת (לעומת טווינגו,חיפושית ופנדה שהיו לי) ולהתרווח קצת. שנוסע רב הזמן לבד, אך שונא 3 דלתות. שמעדיף ידני, אך יתפשר על גיר רציף ואולי אפילו ישקול אוטומט (בתנאי שהוא טוב). שלא אוהב ירידת ערך, אוהב חסכנות בלדק ורוצה גם להנות מלקחת איזו כיכר במהירות או לנסוע בדרך הררית בלי להתבאס?

דברים שאני חשבתי עליהם:

* פורד פוקוס ידנית 5 דלתות.

* מיני קופר. (אך הבנתי שגם אם אני מוכן לשלם את המחיר המופקע, האחזקה היא של BMW!)

* 206XS נמצאת אי שם במאחורה של הראש, אבל לא באמת בא לי עליה.

* 306GTI שאיך שהיא טובה, נראית לי מיושנת נורא גם אם היא שנת 2000.

* פונטו ספייס רציפה, אך לעבור לאותו הגה חשמלי קל מדי ובערך אותו רכב, באמת?

* אלפא 147 1.6, אם היא יקרה לאחזקה כמו 156 2.0 אז היא יקרה מדי.

* קליאו ספורט, אבל נראית לי יקרה לקניה ורק 3 דלתת. ואולי קצת ספורטיבית מדי לאופי הנסיעות שלי.

(אגב, אני בן 24 בסוף ספטמבר, איך מחושבת הפרמיה לביטוח שיתחיל ביולי השנה נגיד? כי ההפרש מעל 24 הוא משמעותי).

תודה למשיבים,

סופ"ש נעים,

משכנתא זה קל

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מאוד מפוזר בבקשות שלך.

איזה סגמנט רכב אתה מחפש? קליאו ספורט? פורד פוקוס ידנית? פונטו ספייס?(!)

באיזה תקציב אתה מחפש? 26 אלף לרכב מנהלים? 56 אלף לקיה פיקאנטו? הרבה מאוד אלפים למיני קופר?(!)

תהיה יותר ספציפי.

פורסם

בנסוע שלך אין לך מה להיות יותר מדי מודאג מצריכת דלק ואחזקה.

אני במקומך הייתי הולך לכיוון אלפא 147 ידנית 1.6 עם 120 כ"ס ממודל 02.

הרכב מאוד מפנק מבפנים וכמובן שמהמם חיצונית.

צריכת דלק סבירה + של 1:9 בעיר וכמובן שדרוג גדול מאוד בסעיף הכח.

היא אומנם דורשת הקפדה על טיפולים בזמן וחלפים איכותיים,

אך אם מצאתה אקזמפלר שמור ותקפיד לטפל בה נכון לא תרגיש הבדלים גדולים אל מול רכב אחר בשנתון שלה.

גם מחירה ישאיר לך עודף משום שהמחירון עומד על סביבות 35K+-.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אם הוא מחפש אחזקה זולה, שייקח דווקא 147 105 כ"ס. הרבה יותר פשוטה במנוע והבדל הביצועים לא מהותי כ"כ. המינוס - בלמים חלשים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתה מאוד מפוזר בבקשות שלך.

איזה סגמנט רכב אתה מחפש? קליאו ספורט? פורד פוקוס ידנית? פונטו ספייס?(!)

באיזה תקציב אתה מחפש? 26 אלף לרכב מנהלים? 56 אלף לקיה פיקאנטו? הרבה מאוד אלפים למיני קופר?(!)

תהיה יותר ספציפי.

נכון, בגלל זה אני פונה לעזרה לקבלת כיוון.

הסגמנט שאני מחפש זה רכב כמו הDS4, או DS3 עם 5 דלתות.

משהו שגם נוסע נחמד (ובלי הגה חשמלי קל מדי), גם מספיק מרווח לגובה ולרוחב שלי וגם מספיק מפנק לעומת הפתחי-מזגן-של-מונית-שירות שיש בפנדה. אה, וגם ידני. וגם קטן יחסית.

אז פוקוס היא פשרה בעניין הפינוק, פונטו ספייס בעניין הפינוק והמרווח, קליאו בעניין הדלתות והחסכונות וכך הלאה וכך הלאה. צריך לעשות את ה-Trade Off הנכון, בלי להשתולל מדי.

התקציב לקניה אינו מוגדר ולא מהותי, כי מדובר בסכום חד פעמי. אפשר להגיע עד 90K, אבל אני מעדיף לא להוציא יותר מ-50 (כך שהרכב ביצע כבר את רוב ירידת הערך). העניין הוא העלות החודשית אחרי הקניה. (לעומת החסכון בקניה עצמה, כמו בעניין הקסדוס למשל).

משכנתא זה קל

פורסם

אל תכעס עליי. קראתי מספר פעמים את ההודעות שלך, ועדיין לא הצלחתי להבין על מה אתה מתכוון להנעל ולמה אתה מכוון - לא על סוג הרכב, לא על מאפיין עיקרי שאתה רוצה שיהייה (כי ציינת דיי הרבה) ולא על המחיר.

קניית רכב, לדעתי, היא פשרה. הפשרה הזו מתחילה קודם כל מהסכום שיש לך ביד / שאתה מוכן להוציא. הרבה אנשים היו משנים את החלטתם (סוג הרכב שיקנו) בקניית רכב (לפחות לדעתי), אם היה להם עוד סכום X שקלים להוסיף.

אחזקה זולה (וצריכת דלק מעטה) - לא יסתדר לך (מאוד!) עם הקסדוס 9.

פיקנטו - תחזיר אותך לימי הפנדה (אם לא פחות מזה).

אין מי שלא ירצה רכב זול לאחזקה, שיסחוב היטב אך לא יצרוך הרבה דלק, שיהייה מרווח אך ייכנס גם לחניות קטנות, שלא תהייה ירידת ערך (תמיד יש. רכב זו לא השקעה).

עד כאן אולי נזפתי בך :wink:.

מה שאני יכול להציע לך אולי, זו פונטו כי אתה כן מתחבר לדבריך למרווח ולפינוק שבפונטו (נו, טוף...), אבל פונטו HGT, שתתן לך אולי קצת פלפל (כי מה שהבנתי מדבריך - הפנדה משעממת אותך !)

זכור - הכל בסוף פשרה.

alfa 156 2.5.

פורסם

הטעם שלנו במכוניות מאוד דומה (חוץ מהמאזדה קסדוס :nono:) וכרגע הפנטזיה שלי היא 500 אבארט. את הפנדה רק קניתי אז אני אשאר איתה שנתיים שלוש ואז המחיר של האבארט והכסף שלי כנראה יתאימו אחד לשני. :-)

האבארט גם חזקה ומתנהגת, וגם חסכונית וקטנה, גם נראית מעולה וגם דיי אמינה ופשוטה יחסית.. פשוט אוטו מושלם. רק המחיר טיפה גבוהה עדיין.

אבל לעבור מפנדה חדישה, שמורה ואמינה לאיזה משהו ישן לפי דעתי זה לא הכי חכם.

אבל אם משהו יקרה לפנדה שלי.. כנראה שהמחליפה תהיה אלפא 147 עם ה105 כ"ס, נראית מליון דולר וטובה בכל הפרמטרים במחיר זול, רק האמינות לא בדיוק ברמה של הפיאט אבל לא משהו קטסטרופי.

ובקשר לכמה אלטרנטיבות שכתבת - ספייס - לאח שלי יש elx שנת 2001 במצב הכי טוב שיש, והפנדה מרגישה יותר טוב.

306 - מיושן לגמריי..

פוקוס - לא נראה לי מה שאתה מחפש, לא כזה מיוחד או מעניין, סתם אוטו שעושה הכל טוב+.

מיני - יכול דווקא להיות מעולה אם נכנס לך בתקציב, נוסע טוב ונראה מיוחד מאוד, ואני מאמין שאמין למדיי, לא שומעים טענות על האמינות שלה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

307 XSI יש אחת כזאת בלוח למכירה. חוץ מהיותה 3 דלתות היא מתאימה לדרישות שלך ,מאובזרת ,מפנקת די חזקה אבל לא ממש ספורטיבית מרווחת עם גג גבוה מתאימה לאנשים גבוהים.

רכב שמור גם די אמין ולא יקר לאחזקה. אני קניתי אחת כזאת לפני שנה וחצי אחרי שנהגתי על סיריון ואני נהנה מאוד מהרכב . ירדתי כמה שנים במודל אבל הרווחתי רכב שהוא הרבה יותר רכב..

ד"א גם לי היה טווינגו וחיפושית (כנראה אתה לא באמת שונא רכבים עם 3 דלתות:)

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
אל תכעס עליי. קראתי מספר פעמים את ההודעות שלך, ועדיין לא הצלחתי להבין על מה אתה מתכוון להנעל ולמה אתה מכוון - לא על סוג הרכב, לא על מאפיין עיקרי שאתה רוצה שיהייה (כי ציינת דיי הרבה) ולא על המחיר.

קניית רכב, לדעתי, היא פשרה. הפשרה הזו מתחילה קודם כל מהסכום שיש לך ביד / שאתה מוכן להוציא. הרבה אנשים היו משנים את החלטתם (סוג הרכב שיקנו) בקניית רכב (לפחות לדעתי), אם היה להם עוד סכום X שקלים להוסיף.

אחזקה זולה (וצריכת דלק מעטה) - לא יסתדר לך (מאוד!) עם הקסדוס 9.

פיקנטו - תחזיר אותך לימי הפנדה (אם לא פחות מזה).

אין מי שלא ירצה רכב זול לאחזקה, שיסחוב היטב אך לא יצרוך הרבה דלק, שיהייה מרווח אך ייכנס גם לחניות קטנות, שלא תהייה ירידת ערך (תמיד יש. רכב זו לא השקעה).

עד כאן אולי נזפתי בך :wink:.

מה שאני יכול להציע לך אולי, זו פונטו כי אתה כן מתחבר לדבריך למרווח ולפינוק שבפונטו (נו, טוף...), אבל פונטו HGT, שתתן לך אולי קצת פלפל (כי מה שהבנתי מדבריך - הפנדה משעממת אותך !)

זכור - הכל בסוף פשרה.

בפסקה הראשונה, את צודק. אני מנסה לעשות את הפשרה הנכונה. וגם כאן התקציב הוא משמעותי, אך לא תקציב הקניה אלא האחזקה.

לגבי הפונטו, יש לה 80 כ"ס (בדגם ה-ELX) ומעט יותר מרווח וכל זאת בתוספת של אלפים בודדים. HGT אני לא אוהב.

מיני - יכול דווקא להיות מעולה אם נכנס לך בתקציב, נוסע טוב ונראה מיוחד מאוד, ואני מאמין שאמין למדיי, לא שומעים טענות על האמינות שלה.

גם אני לא. אבל שמעתי שהטיפולים עולים כמו BMW. מישהו יכול לאשר?

koka, מצטער, 307XSI לא כוס התה שלי.

משכנתא זה קל

פורסם

אם כבר קישור נכון אז ככה http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=1900536&SubCatID=1

ידוע שלאלפא מחירון לא מעודד, אבל הוא מוכר אותה משמעותית מתחת, כמעט חצי.

משהו חשוד.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

למה? דווקא 28% מתחת למחירון יד2.

אבל תראה שמכוניות אחרות עם נתונים דומים נמכרים במקסימום 3K יותר.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...