Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כרגע אני מתנייד לעיתים רחוקות ברחובות העיר בחיפושית 1961. זה בסדר כשאתה חייל, נוסע רק בחמישי/שישי/שבת, בערבים. זה פחות בסדר כשאתה משתחרר מהצבא (8.9 :-D) וצריך לנסוע בשעות הבוקר האסורות, בין אם גשום ובין אם חמסין, ועדיין להגיע ייצוגי לעבודה.

את הכסף אני לווה מאמא, אז צריך להשתדל להתכנס בכ-15,000 ש"ח.

אני 189 ס"מ, כך שצריך שיהיה מרווח מספיק, גם לגובה וגם לרוחב.

הייתה לי טווינגו, ועכשיו חיפושית. קצת משגע אותי הסיפור של ה-3 דלתות, שמישהו צריך לצאת כל פעם. לכן העדפה ל4/5 דלתות.

מנוע בנזין, חסכוני (התרגלתי ל-1:17.5 בטווינגו, בחיפושית אין שעון אז מי יודע), גיר ידני.

אני מטפל ברכבים שלי לבד, אז אי-מסובכות מכנית זה טוב. גם זמינות חלקים זה טוב. חלקי חילוף זולים זה בכלל טוב.

מזגן טוב. ובלי פיצ'פקעס שכל הזמן נהרס (כמו מצתים בצרפתיות, מזל שאני לא מעשן).

העבודה במרחק של כ-6-7 ק"מ מהבית, ונסיעות בסופ"שים.

הכי הייתי רוצה זה למצוא טווינגו אחרי המתיחת פנים, אך אין.

מה שמעלה אצלי את האופציות של:

306 דיאמונד 1997/8.

ZX 1.4I 1997/8

סקודה ניו פליסיה 1999/2000

פולו-קלאסיק 1997/8

אך אני חוטא במחשבה לחזור לטווינגו (עם מנוע 1.1 של קליאו בתקווה שזה יעזור בסעיפים של חלפים וזמינות), אך זו לא נראית לי החלטה בוגרת. אי שם יש גם אלפאסוד 82'.

תודה,

לילה טוב וסופ"ש קסום.

נ.ב - יש לי 5.5 שנים רשיון, ואני בן כמעט 23, אם זה משנה למשהו.

משכנתא זה קל

פורסם

פיג'ו 306 היא אופציה נחמדה, כמובן שגם הZX. גם פיאט פונטו יכולה להתאים, למרות שיש לה קצת פיצ'פקעס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

איזה קטעים...

גם לי יש טווינגו, גם לי יש חיפושית, אפילו מבציר דומה...

תאמין לי אתה...

אם אין לך עניין עם עם ספורטיביות, חפש לך zx 1.4 או 306 1.4/1.6 במצב שמור(יש מספיק שעברו מעט ידיים וק"מ) ותהנה מרכב מתנהג, אמין וחסכוני(ד"א, כמו שאתה כבר יודע, גם הטווינגו תעשה הכל בקלות).

אם חשקה נפשך בספורטיבית חפש וולקן(הייתה לי בעבר אחת וכיום מתנייד על עוד אחת), היתרון: ספורטיבית ועדיין מרווחת, נוחה וקלה לאחזקה. החסרון: צריכת דלק 1:10 משולב ולך תמצא אחת שמורה...

תרגיש חופשי להתייעץ(גם בפרטי):lol:

שלח בפרטי פרטים של הסוד!!!

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

וולקן זה קצת אובר-קיל.

מה כדאי לבדוק במיוחד במכוניות הללו? (אני יודע שה-ZX היא בלוק אלומיניום אז נוזל קירור יעודי זה MUST), מה עוד?

מישהו יכול לתת דעה בנוגע לטווינגו עם מנוע 1.2 של קליאו-בי (D7F)?

משכנתא זה קל

פורסם

כמו שאתה כבר יודע, חפש את זו שעברה חיים הכי קלים, עם כמה שיותר הסטוריה וכמה שפחות קילומטרז'.

לגבי הדגמים, או zx 1.4 או 306 1.4/1.6.

מזגן מקורי(ומצויין) בכולן, צריכת דלק מפתיעה והתנהגות כביש טובה ומהנה.

אין כ"כ מחלות חוץ מבלאי שוטף.

מנועי 1.4 מפתיעים ביחס בין האמינות-ביצועים-חסכון.

על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

הZX 1.4 היא עם בלוק ברזל אם זכרוני אינו מטעה אותי. ה1.6 אלומיניום ואת זה אני יודע מעולה כי עד עכשיו עומדת לי בחניה כזאת עם סדק בבלוק :?. בעיקרון היא באמת אוטו נוח מאוד עם מזגן מעולה ואמינות מפתיע. כל זה המחיר זנות. חכה למומחים גדולים ממני שיאשרו את עניין הבלוק ב1.4.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
איך הסוד נכנסת לדילמה הזאת?

היא כאן כדי להדליק את רבּי!!!:twisted:

•  

פורסם

להורי היתה ZX 1.8 ידנית והרכב היה פשוט תענוג לנהיגה ועולה על כמה מודרניות - המזגן אכן היה רוצח :-).

על ה1.4 לא יצא לי לנהוג, אך אני בטוח שנוחות הנסיעה זהה.

בתור בעלים של 2 טווינגו, העדפתי ללכת (בשניהם) על שנתון 94 כיוון שזה בין השנתונים האחרונים (עד 96) שבה הוצע המנוע של רנו 5 אשר מונע ע"י שרשרת טיימינג וגם עקב הקלה בבדיקות זיהום האוויר בטסט השנתי (משנת 95 ומעלה).

אני מוצא את המנועים הללו מאוד אמינים, אצלי הם גומעים לא מעט קילומטרים בשנה (כמעט 30,000 בשנה) עקב נסיעות מרובות צפון - דרום.

מקווה שעזרתי

כבר חתמתי...

פורסם

למה ZX, כשבתקציב שלך נכנסת גם סיטרואן קסארה עד שנת 2000.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כי אין קסרות ידניות כמעט, והן 1.8.

יאיר, לי הייתה טווינגו 95', אני מחפש מידע על המנוע החדש יותר.

משכנתא זה קל

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי טווינגו 95' .

ככל הידוע לי המנוע היחיד הוא 1239 סמ"ק הזרקה. לגבי חלפים למנוע לא צריכה להיות בעיה, אני כבר ביצעתי כמה טיפולים , מסנן אויר, מסנן שמן, מסנן דלק, פלאגים. ניתן להשיג בקלות וחלקם משותפים עם דגמי רנו אחרים.

מה שכן, תא המנוע הקטן הופך את העבודה למאד לא נוחה.

• תוכן חדש...