Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מאחר והטיפול קרב ובא ועימו הטסט (שמשנה לשנה משום מה מתייקר) ועקב היותי סטודנט,

פניתי בזמני הפנוי לחיפושים אודות הוזלה בטיפולים ותחזוקת הרכב ומצאתי את האתר הנ"ל:http://www.haynes.com/products/productID/247

המציע ספר עם הדרכות ותמונות גם לאדם ההדיוט ללא הבנה מקדימה כלשהי לשם ביצוע

טיפולים ותיקונים סטנדרטיים צעד אחר צעד.

מדובר במאזדה לאנטיס 1840 סמ"ק שנת 2001 136,000 ק"מ והטיפול הנדרש הינו פלאגים,

שמנים, פילטר אוויר/דלק/שמן ורצועת תזמון (סביר להניח).

מחירו של הספר הינו 25$ פחות ממאה שקלים, האם לדעתכם הרכישה הזו הינה כדאית?

האם משהו מכיר את הספר/האתר לעיל? האם ביצוע הטיפול הינו דבר מסובך להדיוט ואינו בר ביצוע

ע"י למידה מספר?

אודה על ההתייחסות ומענה לשאלותיי, תודה ושבוע טוב!

פורסם

מעבר להוצאה על הספר תצטרך גם כמה כלים, ובכל מקרה החלפת רצועת תזמון ללא כל ידע מוקדם ונסיון במכונאות...לא נראה לי מומלץ. לעומת זאת שמנים, פילטרים ומצתים זה שטויות ברב המכוניות אבל עדיין יש מקום לנזקים.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

טיימיניג אני לא חשוב שתוכל לעשות לבד.

אבל פלאגים ופילטר אוויר זה שטויות.

פילטר שמן ופילטר דלק זה קצת בעייתי .

פורסם

אין צורך בליפט.שמים את הרכב בחלקו הקדמי על המדרכה ושמים שמיכה ישנה וזוחלים למטה.זהירות! מומלץ שיהיה חבר לידך על מנת שלא תשאר קטוע גפיים ממכונית חולפת...

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
אין צורך בליפט.שמים את הרכב בחלקו הקדמי על המדרכה ושמים שמיכה ישנה וזוחלים למטה.זהירות! מומלץ שיהיה חבר לידך על מנת שלא תשאר קטוע גפיים ממכונית חולפת...

אם יש לך גישה לטרקטור, אתה יכול להרים את הרכב עם שרשרת למעלה בעזרת הכף שלו, ואז לא תצטרך לזחול.

אבל אולי עדיף לנסות להשכיר ליפט מאחד המוסכים לחצי שעה ... נראה לי עדיף מאשר להשאר קטוע גפיים לא ?

פורסם

לגבי ליפט שזו תהיה הצרה שלי,

מי שמכיר באזור הצפון בחיפה רחוב בר יהודה יש תחנת דלק ושם מכון שטיפה חובבני אשר שוטף את הרכב

במן שוליים שניתן להיכנס מתחת וממש לעמוד שם מה שיש במוסכים של הצבא, אין לי מושג איך זה נקרא בשפה תיקנית.

הפחד והחשש שלי שיגרם נזג לרכב כתוצאה מכך, טיפול של 900 שקל (ללא טיימינג זה אני אשאיר למוסך) ניתן לצמצם ל250

שזה עלות משמעותית.

פורסם

למה ההיסטריה של ליפטים וטרקטורים ומידרכות למיניהם? תשיג עוד ג'ק כך שתוכל להרים את הרכב לפחות בצד אחד עם 2 הג'קים שיהיה בטוח. סה"כ אתה צריך צד אחד למעלה מעט כדי לפתוח בורג ריקון שמן והורדה של הפילטר שמן שזה עניין של עוד כמה דקות.

ובהחלט מומלץ לבצע את הטיפול לבד אם אתה יודע מה לעשות כי זה חוסך המון כסף ובהחלט חוויה שתיפתח לך את התיאבון לבצ דברים אחרים ויותר מורכבים ברכב.

:)
פורסם
למה ההיסטריה של ליפטים וטרקטורים ומידרכות למיניהם? תשיג עוד ג'ק כך שתוכל להרים את הרכב לפחות בצד אחד עם 2 הג'קים שיהיה בטוח. סה"כ אתה צריך צד אחד למעלה מעט כדי לפתוח בורג ריקון שמן והורדה של הפילטר שמן שזה עניין של עוד כמה דקות.

ובהחלט מומלץ לבצע את הטיפול לבד אם אתה יודע מה לעשות כי זה חוסך המון כסף ובהחלט חוויה שתיפתח לך את התיאבון לבצ דברים אחרים ויותר מורכבים ברכב.

להכנס לרכב שמורם על ידי ג'קים זה מסוכן. לא הייתי עושה את זה בשום אופן. מה גם שזה ממש לא נוח לזחול מתחת לכל הטינופת, ולמי שקצת קלאסטורפוב כמוני זה ממש בלתי נסבל.

פורסם
להכנס לרכב שמורם על ידי ג'קים זה מסוכן. לא הייתי עושה את זה בשום אופן. מה גם שזה ממש לא נוח לזחול מתחת לכל הטינופת, ולמי שקצת קלאסטורפוב כמוני זה ממש בלתי נסבל.

למען האמת אני אישית מישתמש בבוקים מקצועיים אבל אני מניח שלאותו אדם אין זאת וגם זו מעט הוצאה אבל אם אין לי ברירה ואין ברשותי בוקים שאני בשטח אני פשוט מישתמש ב-2 ג'קים שמרימים מאותו צד ואחד מאבטח את השני.

:)
פורסם

אפשר בבקשה קישור למה זה בוקים ואיפה מוצאים את זה?

חיפוש בגוגל-תמונות העלה אפשרויות מעניינות:shock:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה בוקים - בעברית "רגלי מוסך". לא בוקים (book) של דוגמניות, אלא של מוסך:lol:

130401ImageFile.jpg

כדי להחליף שמן לא צריך בוקים אם כלי הריקון נכנס מתחת לרכב בלי הגבהה.

כדי להחליף שמן אתה צריך מפתח לפקק ריקון, חולץ פילטרים ופילטר חדש. (וכמובן שמן)

טיימינג לדעתי צריך ללכת למוסך, לראות איך המוסכניק עושה וללמוד לפעם הבאה.

מצתים צריכים בוקסה מיוחדת (ארוכה), וכשאתה מוציא אותם , תנתק בכל פעם רק אחד ותחבר חדש, כדי שלא תתבלבל עם הסדר בחוטי ההצתה.

פילטר אוויר לא בעיה להחליף, פשות פותחים את המכסה שלו ומוציאים.

אתה גם יכול לחנות חצי על המדרכה (שרוב הרכב בצד של הכביש)

המקום שאתה נכנס מתחת לרכב נקרא בור. אם יש לך כזה מקום שאתה יכול להשתמש בו - הרווחת.

ודבר חשוב - בלמים ומערכות בטיחות אל תתעסק, רק אצל בעל מקצוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...