Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

השבוע לקחתי את הרכב להחלפת רדיאטור, ועל הדרך, חשבתי לעצמי שמאחר וכבר כמה וכמה טיפולים אני מסתכל בדקדוק על העבודה, ויש לי את כל הנדרש - ליפט וכלים, אנסה לעשות לרכב טיפול 15 לבד. שלחתי חבר להביא לי מצ'מפיון את כל החלקים, והתחלתי בטיפול.

פילטר שמן - הגישה היתה לא פשוטה כלל, אבל הוחלף. כך גם פילטר אויר.

פילטר סולר - חשבתי שהשסתום שמעליו הוא חלק מהפילטר, ואז בטפשותי שברתי אותו וניתקתי אותו מהצינורות. כשהגיעו החלפים, ראיתי שהשסתום לא נמצא והבנתי את הטעות. לאחר כמה נסיונות אלתור נסעתי שוב לצ'מפיון לרכוש את השסתום. לבסוף נקנה חליפי ב - 70 ש"ח.

שם שמן, מניע, והרכב מעשן, מניע קשה ועוד. לאחר "שבירת ראש" ארוכה אני מבין שחיברתי הפוך את הצינורות של הפילטר סולר, הופך אותם שוב ו... הכל בסדר.

המסקנות והסיכום שלי:

א. לא מתחילים טיפול בלי שיש לך את כל החלפים לידך.

ב. גם אם אתה בטוח שאתה יודע מה לעשות, עדיין עדיף שתהיה ספרות מתאימה לטיפול.

ג. קח בחשבון שטיפול עצמי יכול לצאת יקר יותר.

ד. היה כיף.

אגב בנוגע למחיר - עלות מסננים - 200 ש"ח. עלות "שכירת" הליפט והכלים - 150 ש"ח. עלות שסתום - הטעות שלי - 70 ש"ח.

אשמח לתגובות.

צביקי

פורסם

הכל טוב ויפה, אבל זה לא טיפול.

זה החלפת שמן + פילטרים.

טיפול 10000 מינימלי כולל לפחות פירוק גלגלים ובדיקת עובי הרפידות, והחלפה במידת הצורך, מעבר ויזואלי על גומיות המתלה, גרמושקות בציריות ובהגה, בדיקת חופשים בגלגלים ועוד ועוד..

פורסם

אני לא מבין גדול בדיזל אבל האם קיימים חוטי הצתה?

ואם כן, בדקת אותם?

רפידות ודראמים?

תופן?

פילטר אוויר?

מים?

זה לא כזה טיפול אבל סחטיין על ההשקעה. :)

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

מה הכוונה שכרת ליפט וכלים ? איפה עשית את זה ?

עשיתי טיפול לפני שבוע, ומכיוון שהחלפת פילטר אויר ומזגן פשוטים מאוד אצלי (פולו) - באותה רמת 'קושי' של בדיקת שמן או אויר - אז קניתי לבד לפני הטיפול והחלפתי, סתם בשביל הכיף :)

פורסם

עשיתי טיפול לפני שבוע, ומכיוון שהחלפת פילטר אויר ומזגן פשוטים מאוד אצלי (פולו) - באותה רמת 'קושי' של בדיקת שמן או אויר - אז קניתי לבד לפני הטיפול והחלפתי, סתם בשביל הכיף :)

מה ז"א פילטר מזגן? אתה מתכוון למייבש או לפילטר שמסנן את האוויר שנכנס לקבינה?

כי להחליף מייבש לאדם שהוא לא מזגניסט זה בכלל לא פשוט מאוד.

פורסם

פילטר שמסנן את האוויר שנכנס אל תא הנוסעים

פחות או יותר אותו חומר של פילטר האוויר למנוע, רק צורה שונה

כנראה זה לא מה שהתכוונת שזה לא פשוט אלא אם כן אני מזגניסט, כי ההחלפה היא רק הרמה של מכסה פלסטיק, הוצאת הפילטר הקודם, הכנסת החדש וסגירת מכסה הפלסטיק. סה"כ זמנה עבודה (בפעם השנייה כשאני יודע את העבודה) עד 3 דקות.

פורסם
אני לא מבין גדול בדיזל אבל האם קיימים חוטי הצתה? אין

ואם כן, בדקת אותם? ראה לעיל

רפידות ודראמים? הוא כתב שהוא לא עשה

תופן? מה זה?

פילטר אוויר?

מים? מה הוא בדיוק אמור לעשות איתם?

12345

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אני לא מבין גדול בדיזל אבל האם קיימים חוטי הצתה?

ואם כן, בדקת אותם?

רפידות ודראמים?

תופן?

פילטר אוויר?

מים?

אין חוטי הצתה, כי אין פלאגים. פילטר אויר - החלפתי. מים - במסגרת החלפת הרדיאטור שמתי G12+.

לא יודע מה זה תופן, וברקסים / רפידות / דראמים לא בדקתי.

מסנן כניסת אויר למזגן מאוד פשוט להחלפה. פילטר סולר טיפה יותר מורכב.

פורסם
הצלחה מרשימה.

נ.ב.

למה לא שכרת גם ראי ועשית לך גם טיפול שורש DIY באותה הזדמנות ?- ב-3 תעלות זה לפחות 1000 ש"ח חיסכון.

לא כתבתי את ההודעה כדי לזכות במחמאותיך, ואני מודע לכך שזה טיפול פשוט.

רציתי להראות את חשיבות הלקחים שכתבתי בהודעה, וזאת גם למי שחושב שהוא יודע - לאחר צפיה של כמה פעמים, למידה בפורום של יותר משנתיים ועוד.

בשבילי, כמי שמגיע ממשפחה שמעולם לא ידעו בה לבדוק שמן לבד, ומתעניין ולומד - זו התקדמות יפה.

לא חושב שהציניות שלך במקומה, ודאי לא בפורום שמעודד את החברים להכיר טוב יותר את רכביהם.

פורסם
שלום לכם.

השבוע לקחתי את הרכב להחלפת רדיאטור, ועל הדרך, חשבתי לעצמי שמאחר וכבר כמה וכמה טיפולים אני מסתכל בדקדוק על העבודה, ויש לי את כל הנדרש - ליפט וכלים, אנסה לעשות לרכב טיפול 15 לבד. שלחתי חבר להביא לי מצ'מפיון את כל החלקים, והתחלתי בטיפול.

במוסך בו החלפתי רדיאטור.

• תוכן חדש...