Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

ידוע לי שברכבי ישנה קיבולת דלק של 45 ליטרים, כך על פי נתוני היצרן.

היום תידלקתי מיכל מלא, והמתדלק הראה לי (כך לטענתו) פטנט שיש רק באיביזות החדשות.

לוחצים על איזשהו כפתור שנמצא בפיית מיכל הדלק, משחררים אוויר (הדבר נשמע באוזן)

ואז מצליחים להכניס יותר ליטרים אל מיכל הדלק. הדבר בא לידי ביטוי בכך שהצלחתי היום

להכניס כמעט 52 ליטרים (מעל 300 ש"ח לאיביזה SC).

שאלתי (המתבקשת) היא:

האם פעולה זו מסכנת את הרכב מבחינה מכאנית כלשהי?

אשמח לקבל את תשובתכם המנומקת.

תודה רבה לכולם מראש. 8)

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

אולי האשם במשאבה:lol:

הזוי

הוצאת אויר מאפשרת למלא את כל המיכל אבל מעל נפח המיכל??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בהחלט יש שסתום שברגע שאתה לוחץ עליו נכנס עוד 8-10 ליטר אחרי הקפיצה

קיים בכל הסיאט, סקודה, פולקסווגן למינהם

השסתום הזה משווה לחצים במיכל שברגע שאתה סוגר תפקק

בחזרה הוא לוחץ עליו וככה נכנס אויר מתי שיורד מפלס הדלק

אין סיכון בפעולה זו, פשוט להכניס יותר דלק למיכל ע"ח האויר שתופס מקום

פורסם
שלום חברים.

ידוע לי שברכבי ישנה קיבולת דלק של 45 ליטרים, כך על פי נתוני היצרן.

היום תידלקתי מיכל מלא, והמתדלק הראה לי (כך לטענתו) פטנט שיש רק באיביזות החדשות.

לוחצים על איזשהו כפתור שנמצא בפיית מיכל הדלק, משחררים אוויר (הדבר נשמע באוזן)

ואז מצליחים להכניס יותר ליטרים אל מיכל הדלק. הדבר בא לידי ביטוי בכך שהצלחתי היום

להכניס כמעט 52 ליטרים (מעל 300 ש"ח לאיביזה SC).

שאלתי (המתבקשת) היא:

האם פעולה זו מסכנת את הרכב מבחינה מכאנית כלשהי?

אשמח לקבל את תשובתכם המנומקת.

תודה רבה לכולם מראש. 8)

איני יודע מה בדיוק ההשלכות של פעולה זו אבל-

א. זה ממש לא רק באיביזות החדשות.

ב. זה מאפשר לתדלק עוד ליטר-5 בדר"כ.

* אני לא מומחה גדול ברכבים, המידע הוא כיוון שבעברי (לפני כמה שנים טובות) עבדתי בתור מתדלק. אני זוכר לקוחות שעל בסיס קבוע היו מתעקשים לנקז כל טיפת אויר מיותרת ולתדלק עד "הסוף של הסוף". הרכבים שלהם לא ניזקו מכך.

אם אתה שואל אותי? פעולה מיותרת למעט הוצאת מעט אויר לשם 'עיגול' סכום התדלוק.

פורסם

תודה רבה על התגובות.

אם כך הדבר, רכבי הוא ההוכחה לכך שניתן לתדלק איביזה SC ב-55 ליטרים במקום 45, מפני שאני מניח שהיו לי בפנים עוד 2-3 ליטרים לפני התדלוק.

פורסם

השסתום הזה מצוי בדגמי VAG השונים כבר יותר מעשור. קרא פה, וכן שים לב גם לפסקה הבאה:

Venting - In the filler neck of the tank, in the "9 o'clock"" position is a little black button. This is a vent relief valve that can be pushed with the fuel nozzle when "topping up" the tank to squeeze in a few extra litres. The vent valve is designed to prevent overfilling the tank. Overfilling could cause heat expansion to push fuel up the neck and create a spill. The vent keeps an amount of air in the tank until the cap is returned. The installation of the fuel cap presses the vent button and allows air in the tank to move up into the neck as the fuel in the neck moves down into the tank. Any expansion will now burp only air instead of fuel.

Topping up using the vent valve should be done only when the car will be driven long enough to consume a gallon or so before stopping the engine. Don't top off with the vent pressed and then park in the sun. For accurate fuel mileage calculations always use the same technique when re-fueling. Either always "top up" by venting the expansion chamber, or never vent and stop refilling when the dispensing nozzle shuts off. That extra half gallon or two liters of fuel squeezed into the expansion chamber will make the trip consumption appear higher if this venting technique is used intermittently.

http://www.tdiclub.com/TDIFAQ/TDiFAQ-2.html#m

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, תודה רבה על תגובתך.

לא שהאנגלית שלי לא טובה, אבל עדיין אשמח ממך שתאיר את עיניי בנושא, שההסבר לא היה לי הכי ברור בעולם.

תודה רבה מראש.

פורסם

מה שכתוב בפסקה הזאת, לא מילה במילה, זה שבפתח מילוי הדלק בשעה 9 מצוי שסתום שחרור לחץ, אשר ניתן ללחוץ עליו באמצעות אקדח התדלוק במטרה להכניס עוד כמה ליטרים של דלק. תפקיד השסתום הוא מניעת מילוי יתר של המיכל. כאשר מילוי יתר מתרחש, החום שנוצר במיכל הדלק עלול לדחוף את הדלק לעבר פתח המילוי ולגרום לשפיכתו משם. תפקידו של השסתום, איפוא, היא לשמור על כמות אויר מסויימת במיכל עד לסגירתו באמצעות המכסה. כאשר המכסה נסגר, הוא לוחץ על השסתום, כך שבמקרה של התחממות, כל מה שיצא מהמיכל יהיה אויר בלבד.

מילוי יתר בשיטה זאת צריך להתבצע אך ורק כאשר צפוי כי המכונית תסע מיד לאחר מכן מרחק שבמהלכו היא תצרוך לפחות ארבעה ליטר דלק טרם כיבוי המנוע. אין לבצע מילוי יתר ומיד לאחר מכן לחנות בשמש.

כדי לבצע חישוב מדויק של צריכת הדלק, תמיד יש לדבוק באותה שיטת תדלוק: או באמצעות מילוי יתר או באמצעות הפסקת המילוי מיד כאשר האקדח קופץ.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

באנגלית מדובר על תוספת 2 ליטר בערך בשרשור מדברים על 10 ליטר.

כך או כך תוספת לא משמעותית.

ולצידה שתי אזהרות

לבצע רק אם לאחר מכן אתה נוסע ברכב מרחק של X ק"מ שווה ערך ל 4 ליטר צריכה וגם לא להחנות את הרכב מיד לאחר המילוי בשמש.

בקיצור לדעתי לא ממש מומלץ.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...