Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשלושה חודשים הייתי בסופ"ש ארוך בבריסל, וכמיטב המסורת מטוסקנה, ניו-יורק ואוסטריה וסלובניה , אני מצרף כאן התרשמות קצרה וגם אוסף תמונות קטן, הקשור בחלקו לפורום...

ראשית, אתחיל בכך שהבחירה בבריסל לא הייתה ברורה מאליה. כמובן שיש ערים אירופאיות אחרות, אבל מכיוון שהטיול שולב עם אמסטרדם, העדפנו משהו קרוב שניתן להגיע אליו ברכבת. בנוגע לבלגיה, לא רק שמדובר במדינה שישראלים לא מטיילים אליה בהמוניהם (הם מעדיפים את הולנד השכנה), אלא גם העיר בריסל נחשבת קצת לכבשה שחורה, לפחות מצד הישראלים ששאלנו, שהמליצו כולם לנסוע לאנטוורפן או אפילו ברוג' (כן, זו מהסרט in bruges).

אז לא התעצלנו, קנינו ספר של eye witness והרצנו חיפוש ברשת, בעיקר באתר הזה. בסופו של דבר הגענו למסקנה שבקלות אפשר לבלות בבריסל שם 3-4 ימים,וכיוון שלא רצינו להתחיל בנסיעות ולחפש מלונות נוספים, ויתרנו על ערים בלגיות אחרות.

אז איך בריסל? קודם כל - החלק העתיק מאוד יפה, אולי לא כמו אמסטרדם או פריז, אבל בהחלט מאוד מערב אירופאי. יש כמובן מערכת תחבורה ציבורית יעילה וזולה, המחירים הם ביורו ונעים סביב ה"קצת יקר", בעיקר בתחום האוכל (האיכותי ברובו). אבל המלונות סבירים ולא מסובך למצוא מלון טוב ב-80 יורו לזוג ללילה בסופ"ש. לחובבי אטרקציות/מוזיאונים יש ה-מ-ו-ן מה לראות ומומלץ להביא תעודת סטודנט (המון הנחות) או לקנות כרטיס brussels card שנותן הנחות יפות בהרבה מקומות.

וכמובן, אי אפשר לשכוח - הוופל הבלגי המפורסם שאי אפשר להיות בבלגיה בלי לטעום ממנו, וכן הכמות הבלתי נתפסת של חנויות שוקולד איכותיות מאוד במחירים נוחים מאוד - לחובבי השוקולד כמוני זה באמת גן עדן. למי שמכיר את ניו-יורק - בבריסל יש חנויות שוקולד בערך בפריסה דומה לסטארבאקסים בניו-יורק - בכל פינת רחוב כמעט... והכל כמובן מאוד איכותי.

עוד דבר מפורסם הוא כמובן הבירה - יש שם מבחר אדיר של בירות, ובכלל חיי לילה מפתיעים לטובה, שאנחנו בקושי ניצלנו (חזרנו מותשים כל ערב למלון).

יש הרבה תיירים, בעיקר במרכז של העיר, אבל לנו זה לא מאוד הפריע, ולא שמענו עברית אפילו פעם אחת. מה שכן שמענו זה ערבית - יש שם מצבור גדול מאוד של מוסלמים...

לסיכום - מדובר בעיר שאפשר למצות ב-4 ימים, אבל בפירוש לא משעמם...

וכעת, לתמונות:

זהו ה-grand place. היה שם פסטיבל ג'ז ענק בימים שביקרנו. מאחור נמצא מוזיאון העיר (שחלקו מעניין וחלקו מטופש - זה שבו יש איזה 200 פסלים של הילד המשתין במגוון תלבושות)

attachment.php?attachmentid=209864&stc=1&d=1281104415

מבט קרוב לאחד הבניינים העתיקים שבגרנד פלייס

attachment.php?attachmentid=209866&stc=1&d=1281104466

עוד מהגרנד פלייס - אוהבים שם זהב...attachment.php?attachmentid=209868&stc=1&d=1281104466

וזהו הילד המשתין. מין פסל קטן ומגוחך שמשום מה הפך לאחד מסמליה של בלגיה. יש לו דווקא סיפור מעניין (חפשו ברשת) אבל בפועל הוא תקוע באיזה פינת רחוב קטנה בין חנויות שוקולד ויותר משעשע לצלם את ההתקהלות המגוחכת סביבו מאשר אותו...attachment.php?attachmentid=209869&stc=1&d=1281104466

זו שדרת חנויות מאוד יפה שנקראת Galeries Royales Saint-Hubert, במרכז העיר

attachment.php?attachmentid=209867&stc=1&d=1281104466

בכיכר גדולה הצופה על מרכז העיר ונמצאת ליד "פארק בריסל" יש שדרת מוזיאונים גדולה, כולל מוזיאון מצוין של יצירות מגריט. בקתדרלה הגדולה שבכיכר נערכות חתונות וכשאנחנו עברנו שם בדיוק הגיעו החתן והכלה - כל העוברים והשבים עצרו להסתכל.

attachment.php?attachmentid=209870&stc=1&d=1281104466

מוזיאון אחר מאוד מרשים שיש ליד הכיכר הוא מוזיאון כלי הנגינה שכניסתו נראית בתמונה. יש לו שתי אטרקציות: האחת היא המרפסת בגג שצופה לנוף יפה ובה יושבים לאכול צהרים (אכלנו שם ארוחה גדולה ואז הסתבר שהייתה להם טעות ומישהו אחר שילם במקומנו בלי לשים לב)

attachment.php?attachmentid=209865&stc=1&d=1281104466

השנייה היא אוזניות שמקבל כל מבקר, דרכן הוא יכול לשמוע כל אחד מכלי הנגינה המוצג במוזיאון הגדול (מאוד). פשוט עומדים ליד המיצג ושומעים קטע נגינה. ולא, מצטער, אני לא זוכר איך נשמע הכלי המוזר הזה...

attachment.php?attachmentid=209871&stc=1&d=1281104646

המשך מיד

IMG_1679_1024.jpg

IMG_1663_1024.jpg

IMG_1526_1024.jpg

IMG_1520_1024.jpg

IMG_1543_1024.jpg

IMG_1538_1024.jpg

IMG_1624_1024.jpg

IMG_1650_1024.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הילד המשתין, זוכרים? כאן הוא עשוי משוקולד בחנות של לאונידס (יש גם בארץ כמה חנויות - רק שבבלגיה זה עולה רבע ויש בכל פינה בערך)

attachment.php?attachmentid=209875&stc=1&d=1281105843

ואי אפשר בלי וופל בלגי. כאן במלוא הדרו... וזה באמת טעים (ומושחת) כמו שזה נראה

attachment.php?attachmentid=209876&stc=1&d=1281105843

מוזיאון הקומיקס, או ה-comic strip center, חוגג את טינטין כמובן - זוהי הכניסה שלו

attachment.php?attachmentid=209877&stc=1&d=1281105843

וכשהיינו בו הייתה תערוכת מומינים מאוד גדולה - חברה שלי הסתובבה שם באושר...

attachment.php?attachmentid=209878&stc=1&d=1281105843

ברוכים הבאים לאטומיום. מבנה ענק (יותר מ-100 מטר גובהו) שנבנה לצורך תערוכת האקספו 58 ושופץ לפני מספר שנים לקראת ה-50 שנה לתערוכה. בפנים יש תצפית מאוד יפה ותערוכות מתחלפות. כאן אני צופה מלמעלה על מיני אירופה הסמוכה.

attachment.php?attachmentid=209879&stc=1&d=1281105843

וכאן הפוך - ממיני אירופה (הרבה יותר מעניין ממיני ישראל, אבל עדיין מאוד צ'יזי) אל האטומיום. קשה מהתמונה הזו לתפוס את הגודל שלו (הוא ענק!), אולי בגלל מגדל אייפל הקטנטן... :wink:

attachment.php?attachmentid=209880&stc=1&d=1281105843

וזה סתם כי אני אוהב כלבים :lol:

attachment.php?attachmentid=209881&stc=1&d=1281105843

המשך מיד יבוא...

IMG_1532_1024.jpg

IMG_1533_1024.jpg

IMG_1549_1024.jpg

IMG_1554_1024.jpg

IMG_1685_1024.jpg

IMG_1704_1024.jpg

IMG_1594_1024.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ואחרון, כמובטח - הקשר לפורום הזה.

בבריסל יש מוזיאון ענק שנקרא "אוטו וורלד". מדובר בהאנגר עצום שקיים כבר 100 שנה ויותר וככל הנראה שימש בעבר לא רק לתערוכות אלא גם לממכר רכבים חדשים או משומשים. כעת הוא מכיל כמה מאות מכוניות עתיקות ומאוד נחמד להעביר בו שעתיים. אפילו חברה שלי נהנתה...

נתחיל ממשהו באמת עתיק:attachment.php?attachmentid=209887&stc=1&d=1281106917

מבט כולל על שטח התערוכהattachment.php?attachmentid=209882&stc=1&d=1281106625

אשפי האספנות מוזמנים להתחיל בזיהוי. רמז: זה רכב אמפיבי

attachment.php?attachmentid=209883&stc=1&d=1281106625

וזה לא דורש זיהוי...

attachment.php?attachmentid=209884&stc=1&d=1281106625

אלו דווקא כן. אהבתי את המושב הנוסף בבגאז'...

attachment.php?attachmentid=209885&stc=1&d=1281106625

במילה אחת: מגניב.

attachment.php?attachmentid=209886&stc=1&d=1281106625

ולסיום, לא מהתערוכה אלא מחנות צעצועים שהייתה ליד מלון יוקרתי (לדגמים הגדולים הוצמד תג מחיר מהאגדות - יותר מ-1000 יורו)

attachment.php?attachmentid=209888&stc=1&d=1281106917

זהו, מקווה שנהנתם!

IMG_1587_1024.jpg

IMG_1579_1024.jpg

IMG_1571_1024.jpg

IMG_1588_1024.jpg

IMG_1590_1024.jpg

IMG_1578_1024.jpg

IMG_1518_1024.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מה עם קריית ממשלת אירופה?

המוזאון אכן אחד המגניבים מבחינת אספנות. יש שם אקזמפלרים ממש מעניינים. לא ידעתי שבלגים ייצרו מכוניות פעם.

פורסם

מעולה! בדיוק יש לי עוד שבוע וחצי לבלות 12 שעות בשדה התעופה שם וחשבתי מה לעזעזל יהיה לי לעשות בבריסל, כמו שזה נראה אני אלך לבדוק את המוזיאון של המכוניות ואולי לאכול קצת שוקולד לפני הטיסה לארה"ב.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

תודה על השיתוף, נהניתי לקרוא ולראות את התמונות.

לא כולם מתחברים לבריסל, אני אישית דווקא כן. במידה מסויימת, בריסל זה ה-חדרה של אירופה המערבית. :-)

בד"כ בטיסות שלי לארץ אני לוקח קונקשן לשם, כך שאוכל לבלות כמה שעות בעיר ולאכול ופל או שניים (וגם לחסוך משהו כמו 70 יורו על הדרך).

רק דבר אחד קטן מפריע לי בהודעה למעלה: לא קוראים לזה גראנד פלייס, אלא גראנד פלאס. כמו "פלסטיק". זה בצרפתית, לא באנגלית.

פורסם
מה עם קריית ממשלת אירופה?

המוזאון אכן אחד המגניבים מבחינת אספנות. יש שם אקזמפלרים ממש מעניינים. לא ידעתי שבלגים ייצרו מכוניות פעם.

כן, לא כולם יודעים שבריסל היא בירת אירופה בפועל, ושם שוכנים משרדי האיחוד האירופי. האמת שלא הייתי בפרלמנט עצמו, אבל נראה שזה אמור להיות מעניין.

ולדריש - אתה צודק כמובן, אבל אני ישראלי לא? :wink:

זה מזכיר לי שבהתחלה לא מצאנו את המקום אז שאלנו מישהו איפה הגרנד פלייס והוא לא הבין על מה מדובר, עד שהבנו את הטעות :lol:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כלי הנגינה הוא ויִיֶל (VIELLE) והוא נשמע כמו צרצר גרוס,

אבל קשה לי לתאר עד כמה שהמידע הזה לא חיוני לקיומך.

יופי של סקירה וצילומים, תודה!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בדיוק אתמול חזרתי מבריסל. הייתי שם עם עוד שני חברים לשתי לילות.

מעניינת היא לא. ברוג' ואנטוורפן הרבה יותר יפות ומעניינות, גם גנט נחמדה. (איזה חיי לילה יש בבריסל? Ghost town לגמרי).

וראיתי ביומיים שהייתי בהם די הרבה ישראלים - הרבה יותר ממה שאני רואה פה.

מה שכן טוב בבריסל, זה שהלינה וה Underground שם די זולים (גם הדלק לא כזה יקר).

עריכה: מעצבן שיורד שם גשם כל הזמן ! :evil:

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

כנראה שהכל תלוי במה מעניין אותך. בתור תייר, אני מתעניין בבניינים, בהיסטוריה, במוזיאונים וכן - גם באטרקציות "דביליות" כמו האטומיום. בשביל הדברים האלה בריסל טובה מאוד. תוסיף על זה בירה מצוינת, שוקולד מעולה ובכלל - אוכל טוב, ותראה שאפשר לבלות שם יופי של סופ"ש. חיפשתי ברשת דברים מעניינים לעשות בברוג' ואנטוורפן - לא הצלחתי למלא אפילו יום וחצי של פעילויות.

אה - ובארבעה ימים שהייתי שם ירדו כמה טיפות רק ביום אחד, לכמה שעות. אבל מה אתה מופתע - ככה זה בכל מדינות צפון אירופה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
חיפשתי ברשת דברים מעניינים לעשות בברוג' ואנטוורפן - לא הצלחתי למלא אפילו יום וחצי של פעילויות

אנטוורפן היא דווקא עיר מרתקת לטעמי, אבל זה אחד המקרים בהם צריך מישהו מקומי בשביל לראות את המיטב שיש לה להציע. אין שם הרבה אטרקציות לשמן, אבל המרקם החברתי מאד מעניין, וטיול בין הרובעים השונים בעיר מגלה כל מיני דברים שלא נראים לעין במבט ראשון.

ברוז' מזכירה קצת את אנטוורפן, אבל זאת עיר מאד סנובית ושמרנית. זאת תחושה שמקבלים מהר מאד מהתושבים והסביבה, ולא כל אחד מתחבר לזה.

בלי קשר, צפון אירופה זה סקנדינביה ושות', בלגיה עדיין נחשבת חלק ממערב אירופה רבתי (greater western Europe).

• תוכן חדש...