Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום,

שמי רונן ויש לי רכב מסוג ניסאן פרימרה 2003 (95,000 ק"מ).

לפני כ - 4 ימים ביצעתי טיפול 15,000 במוסך. הטיפול כלל החלפת פילטר שמן והחלפת שמן מנוע.

עפ"י הגדרות יצרן שמן המנוע הנדרש לרכב 10W40.

במוסך הוחלף פילטר מקורי + שמן מנוע של חברת פטרוטק.

מכיוון שאני "משוגע" לתת לרכבי את הטוב ביותר, לא הייתי רגוע עם סוג השמן אך מכיוון שנכנסתי למוסך הרגשתי לא נעים

לשגע את המוסכניק החביב ולמרות שלא רציתי את השמן הנ"ל הושם לי שמן של חב' פטרוטק.

לאחר הטיפול לא הייתי רגוע והחלטתי להחליף את שמן המנוע בשנית.

ביררתי, נברתי, חיפשתי.... באינטרנט וראיתי המלצות רבות (גם בפורום זה) על שמן מתוסף מסוג ליקווי מולי 10W40 - MOS2.

החלטתי לקנות את השמן אצל "פרוחזאד" (שוב עפ"י המלצות) והיום בבוקר השמן הוחלף אחר כבוד במכוניתי ע"י המוסכניק החביב.

המוסכניק התפלא ממכיוון שצבעו של השמן אפור כהה, טען כי מעולם לא ראה שמן בצבע כזה.

המרחק מהמוסך לעבודתי כ - 30 ק"מ וכבר בהתחלת הנסיעה הרגשתי שהרכב מרגיש מעט "כבד" בתגובות המנוע.

מיד כשהגעתי לעבודתי נכנסתי לאתר ליקווי מולי העולמי, הכנסתי פרטי הרכב וקיבלתי המלצה על שמן אחר שלהם שנדמה לי שאינו

נמצא בארץ (גלון תכלת) שם השמן המומלץ באתר 10W40 סופר לייכטלאופ (בגרמנית). באתר שמן זה נמצא תחת ההגדרה (סינטטיק טכנולוגי (האם יכול להיות סינטטי מלא 10W40 ? )). ואילו השמן MOS2 נמצא תחת ההגדרה part סיננטטיק.

2 השמנים מתאימים גם לדיזל.

בעמידה ברמזור בנסיעה עירונית (+ מזגן) ולאחר שהרכב כבר התחמם דיו, הרגשתי נפילת טורים ורעידה ברכב.

1. האם יתכן ושמן זה אינו מתאים למכוניתי ?

2. האם יכול לגרום נזק למנוע ?

3. האם יתכן ואלו רק חבלי לידה עקב פעילות התוסף ולאחר קילומטרים נוספים המנוע יפעל כנדרש ?

4. האם כדאי להחליף שמן בשלישית ולאיזה סוג ?

מקווה שחברי הפורום המומחים יעזרו לי.

תודה,

רונן

פורסם

רונן שלום רב, וברוך בואך לפורום !

טוב ששמעת לעצתי בטלפון ונרשמת לפורום, לא תתאכזב !

ולשאלתך, קרא בעיון את הקישור שצרפתי, וצפה בתמונה בתגובה מספר2 ,של קטלני, והאם המיכל שקנית היה בצבע כמו בתמונה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=114931

המתן לתגובות נוספות של חברי הפורום, שבוודאי יגיעו בהמשך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני גם משתמש בשמן הזה אצלי ברכב ואין אף אחת מהתופעות שציינת, אני דווקא מרוצה ממנו.

דרך אגב כמה עולה לך ג'ריקן כזה?

01092009(008).jpg

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

מאור שלום רב !

רונן שילם על הגריקן שבתמונה, 120 שקל, אצל ה"פרסי" .

בברכה

צביקה

פורסם

גם אני קונה אותו באוטו דיפו 120ש"ח.

לגבי הצבע הוא באמת מוזר גם אני נבהלתי בהתחלה אבל אחרי ברור קטן הבנתי שזה הצבע שלו.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

שלום רב !

השמן החצי סינטטי, הוא לרוב בצבע צהוב שקוף, המוס 2 המתוסף לשמן במיכל האפור, גורם להכהיית השמן.

בברכה

צביקה

פורסם

השמן ידוע כאיכותי, אני שם אותו ברכב כבר מספר שנים ללא שום בעיה.

השמן אכן מגיע בצבע אפור כהה, שזהו התוסף.

צביקה, המיכל הצהוב הוא ברובו מינרלי ולא ממש חצי סינטטי.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

ראשית, תודה רבה על המענה.

1. צביקה , השמן שקניתי נראה זהה לתמונה שצירפת.

2. מיכאל, באיזה רכב אתה שם את השמן ?

חברי פורום יקרים, עדיין לא קיבלתי תשובות לשאלותיי המצ"ב בשנית :roll: אז אם יש לכם תשובה מלומדת, אשמח מאוד.:lol:

1. האם יתכן ושמן זה אינו מתאים למכוניתי ?

2. האם יכול לגרום נזק למנוע ?

3. האם יתכן ואלו רק חבלי לידה עקב פעילות התוסף ולאחר קילומטרים נוספים המנוע יפעל כנדרש ?

4. האם כדאי להחליף שמן בשלישית ולאיזה סוג ?

פורסם

סיטרואן.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

סיטרואן BX שנת 92.

מה זה שייך איזה רכב יש לי, בסםר הרכב שלך יש מפרט שמציין את תקני השמן לרכב שלך, אם הליקווי מולי עומד בו אתה יכול להשתמש בו בשקט.

שים לב למלא בדיוק בכמות הנכונה ולא יותר.

פורסם

צביקה, הסתכלתי בשירשור שנתת.

ציינת שמה שיש צורך להוסיף חצי ליטר לכמות השמן ברכב.

זאת אומרת שברגע שאני מחליף שמן, למלא כמעט עד הסוף שמן רגיל ואז להוסיף את החצי ליטר הנ"ל?

או שאפשר למלא הכל בשמן הזה?

קובי

פורסם

לחברה יש תוסף שניתן להוסיף לשמן רגיל, המיכל האפור מגיע מתוסף עם החומר והוא מוכן לשימוש.

פורסם
צביקה, הסתכלתי בשירשור שנתת.

ציינת שמה שיש צורך להוסיף חצי ליטר לכמות השמן ברכב.

זאת אומרת שברגע שאני מחליף שמן, למלא כמעט עד הסוף שמן רגיל ואז להוסיף את החצי ליטר הנ"ל? לא !

או שאפשר למלא הכל בשמן הזה?

קובי שלום רב !

אני אבהיר את עצמי:

התוסף מוס 2 נמכר בנפרד, וניתן להוסיפו, לשמן 10/40, מתוצרת ליקווי מולי במיכל הזהוב !

התוסף נמצא כבר בתוך השמן מתוצרת ליקווי מולי, בצמיגות 10/40, במיכל האפור !

אין לי מושג אם ניתן להוסיפו לכל שמן אחר מתוצרת אחרת, אך אני מניח שכן, אך אני מסייג את תשובתי, וממליץ שיש לבדוק זאת.

עלות הקנייה וההוספה של התוסף מוס 2 בנפרד יקרה יותר.

בהוספה בנפרד, עלות ההוספה, שמןּ+ יקרה יותר !

הוספת התוסף בנפרד ,לא אמורה לעבור את מפלס השמן במדיד, וכמו שאני תמיד מציין, יש להקפיד תמיד למלאות חצי ליטר פחות, מאשר חצי ליטר יותר !

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...